icon

Sprevádza vás manžel alebo partner na dôležité miesta?

Včera o 09:26

Ahojte, sprevádza vás manžel a partner na miesta, kde potrebujete? Napríklad keď idete na nejaký chirurgický zákrok, keď idete do nemocnice na kontrolu? Myslím, keď je doma, nie je v práci, aby si musel brať voľno. Alebo keď idete niečo dôležité vybaviť, vyriešiť, kúpiť, apd?

autor
Včera o 11:59
@anonym_a0799d

Pri vážnych veciach ano. To mu nemusím ani hovoriť, sam ide.
Pri menej vážnych sa ma vždy opýta ci chcem aby išiel. Rovnako tak aj ja. Si neviem predstaviť ist kupovat auto, vybavovať pôžičku, ist na zákrok a byt tam sama

@anonym_a0799d nie? Lebo tu všetky ženy sú maximálne samostatné, svojprávne a nie sú siamské dvojčatá so svojím mužom a všetko riešia samé.

bg92
Včera o 12:00

nie len na vazne chirurgicke zakroky, ale aj hocijake "blbosti" (nie vzdy samozrejme). nechapem co tu pisu niektore diskutujuce ako su sebestacne dospele osoby a nepotrebuju vodit za rucku - ved to vobec nie je o tom. aj ja som dospela samostatna osoba a zvladla by som vsetko, ale s muzom cudujsasvete radi travime spolu cas a obcas spolu ideme aj tam kde nas netreba.
a o zakroku akom hovoris by nebola ani diskusia a ide ma odviezt a priviezt a berie si volno z prace na to. aby on mal volno a lezal doma a ja pojdem domov sama z operacie?? wtf?? by sa sam citil ako debil.

anonym_a0799d
Včera o 12:03
@anonym_autor

@anonym_a0799d nie? Lebo tu všetky ženy sú maximálne samostatné, svojprávne a nie sú siamské dvojčatá so svojím mužom a všetko riešia samé.

@anonym_autor tu su všetky ženy aj milionarky a xy ďalších veci.
Brala som si muža aj kvoli tomu, aby stal pri mne v dôležitých životných udalostiach. Ci uz radostných alebo nepríjemných.
Nie som robot, a vlastne preco by som mala robit všetko sama ked sama nie som?
Zvládla by som to aj sama? Samozrejme. Vedela by som si zaistiť odvoz? Ano.
Ale reco by som mala ?

anonym_69e8d1
Včera o 12:06

@anonym_96bb4a Ked ledva stojis, tiez si tam sama?

selest
Včera o 12:17

Nuz ja som nazoru ze sice som dospela ale ak mam vsetko riesit sama a moj muz nieje tam kde ho potrebujem tak naco vlastne mi je taky partner. To sa moze rovno odstahovat a posielat vyzivne.

anonym_53ca0d
Včera o 12:18

@anonym_autor vždy ma sprevádza môj manžel.

majlo1234
Včera o 12:26

To, kto koho kedy potrebuje, je individualne. Ja vacsinou muza nepotrebujem, k tomu mame dve male deti, ktore nemame kde dat. Pre mna je samota luxus a relax. Ale ak potrebujem, samozrejme ide.
Autorka, mozno sa zle vyjadrujes. Pisala si, ze si mu tyzden pred zakrokom hovorila, ze sa bojis. On z toho mozno nebyrozumel, ze chces, aby ta psrevdzal. Je take fajn cvicenie v parovej terapii, opytat sa potom, co nieco dolezite hovoris, ze co pocul partner. Bola ny si prekvapena, ako casto su nedorozumenia cisto na komunikacnej urovni

biba_18
Včera o 12:30

@majlo1234 citujem: "Pri takýchto zákrokoch si moj muz berie voľno v práci a ide somnou" "ja som dostala včera odpoveď, že nie som malé decko"
takže tam nebolo len o tom že by manžel nevedel čo od neho chce ...

anonym_96bb4a
Včera o 12:40
@selest

Nuz ja som nazoru ze sice som dospela ale ak mam vsetko riesit sama a moj muz nieje tam kde ho potrebujem tak naco vlastne mi je taky partner. To sa moze rovno odstahovat a posielat vyzivne.

@selest
Takze super napad vyhodim moju zenu minuly rok ked som mal zakrok na srdci s pobytom v nemocnici a isiel som s kufrikom, nech si zoberem Uber jej sa tam zle soferuje a parkuje aj po prepustani som oklamal ze Uber je rodinny prislusnik.

simsalabim
Včera o 13:41

@anonym_autor sprevadzal ma na porod, z porodnice, vyzdvihol po operaciach z nemocnice, na jednu operaciu ma viezol, na druhu som isla taxikom a na tretiu mhd 😅 Ta posledna bola v lokalke. Inak chodim k lekarovi sama. Vlastne… par krat ma odviezol na pohotovost. Na ake ine dolezite miesta by mal ist so mnou? Ono v podstate by so mnou isiel, kam ho poprosim, ale zatial netreba, som svojpravna aj psychicki a fyzicky zdatna.

elviku11
Včera o 13:51
@anonym_autor

@minenkaa ja som dostala včera odpoveď, že nie som malé decko. A on si dal na ten deň kontrolu na ORL. Hoci termín môjho zákroku som vedela od decembra.

@anonym_autor Veď píšeš, že to bola jednodňová chirurgia. Čiže nie až taká vážna vec, nie? Na také veci chodím tiež sama, ani nevidím dôvod, aby si preto bral muž voľno.

autor
Včera o 13:56
@elviku11

@anonym_autor Veď píšeš, že to bola jednodňová chirurgia. Čiže nie až taká vážna vec, nie? Na také veci chodím tiež sama, ani nevidím dôvod, aby si preto bral muž voľno.

@elviku11 ja som nechcela, aby si bral v práci voľno. On je doma, čiže má kopec času ísť so mnou a dať si lekára na iný termín.

anonym_8fc734
Včera o 13:58

Mala som kolegyňu, ktorá mala v práci vybraté všetky sprievody s manželom k lekárovi....proste chcela voľno, a áno poznám ich, zvládol by to sám, keďže mi aj povedala že ide len na kontrolu, správala sa k nemu ako k dieťaťu

michaela329
Včera o 14:03

@anonym_autor samozrejme, aj keď si bral voľno. Bol aj pri pôrode. Ja by som ho tiež sprevádzala.

jesenzima
Včera o 14:08

@anonym_autor nie, načo ...

autor
Včera o 14:12
@anonym_8fc734

Mala som kolegyňu, ktorá mala v práci vybraté všetky sprievody s manželom k lekárovi....proste chcela voľno, a áno poznám ich, zvládol by to sám, keďže mi aj povedala že ide len na kontrolu, správala sa k nemu ako k dieťaťu

@anonym_8fc734 ja mám takú známu, ona si vyberie vždy 7 dní na seba 7 dní na doprovod na manžela. Deti nemajú. Plus raz za Q voľno na darovanie krvi, lebo musí byť.

ivik4
Včera o 14:15

Teraz citam komentare
Viesco kvôli jednemu dnu by ma sprevadzat nemusel ,nevyzadovala by som to. Ale to som ja

autor
Včera o 14:18
@ivik4

Teraz citam komentare
Viesco kvôli jednemu dnu by ma sprevadzat nemusel ,nevyzadovala by som to. Ale to som ja

@ivik4 aj keď ti príde zle pri zákroku a ťa tám davajú dokopy? Aj keď ti povedia, že je lepšie, aby si prišla s doprovodom? Aj keď máš bolesti a nevládzeš? Ale veď nie si malé dieťa, tak na čo, že? Len pre informáciu ženy- mne necht na ruke stráhavali zaživa, nervy zo zubov mi vyberali bez umrtvenia, nie som bábovka. Pol hodinu po operácii žlčníka som pracovala na izbe.

ivik4
Včera o 14:23
@anonym_autor

@ivik4 aj keď ti príde zle pri zákroku a ťa tám davajú dokopy? Aj keď ti povedia, že je lepšie, aby si prišla s doprovodom? Aj keď máš bolesti a nevládzeš? Ale veď nie si malé dieťa, tak na čo, že? Len pre informáciu ženy- mne necht na ruke stráhavali zaživa, nervy zo zubov mi vyberali bez umrtvenia, nie som bábovka. Pol hodinu po operácii žlčníka som pracovala na izbe.

@anonym_autor fuha co sa certis.. JA som Ti nic zle nenapisala. Ved si sa pytala na odpovede tak Ti normalne odpovedam/e. Mna nezaujima ci si babovka alebo aka si,nerozoberam Ta. Ja pisem o SEBE. Ak by sa jednalo o zakrok po ktorom by mi povedali ze ma bez doprovodu nepustia, tak ok. Podla mna by moj muz siel sam od seba uz len skrz to nech veci nevlacim sama ale ako vravim, skrz 1 den by som to ja nevyzadovala keby netreba. Pytas sa a odpovede sa Ti nepacia

silvike
Včera o 14:24

@anonym_autor Nie, vobec, naozaj vynimocne sa stalo. Mozno skor, este ked sme nemali deti a fakt nemal co robit, ale to bolo naozaj malokedy a skor len ked mi trebalo odvoz alebo take tie prakticke veci. Ale len tak, nie. Vacsinou dolezite veci (lekarov, urady a pod.) som riesila doobedu a to bol stale v praci. Dovolenku si nebral nikdy, jedine sem tam ak trebalo ostat s detmi. Inak nie. Naozaj my sme v tom velmi takí, ze kazdí si vybavujeme veci sami aj on, aj ja.

michaela329
Včera o 14:27
@ivik4

Teraz citam komentare

@ivik4 po narkózach ma ani v jednej z troch nemocníc nepustili, kým po mňa neprišiel pred dvere. Autorka sa asi nepýta na trhanie zubov alebo vyberanie znamienka.

ivik4
Včera o 14:28
@michaela329

@ivik4 po narkózach ma ani v jednej z troch nemocníc nepustili, kým po mňa neprišiel pred dvere. Autorka sa asi nepýta na trhanie zubov alebo vyberanie znamienka.

@michaela329 ale ani mna
Vsak pisem ze keby ma nepustili bez doprovodu tak ok. Citaj, presne to som napisala

lucia147852
Včera o 14:29
@anonym_autor

Ženy, hovorím o udalostiach - kedy máte vážny chirurgický zákrok v rámci jednodňovky, máte napríklad invazívne vyšetrenie. Nie zubár, nie čistenie kanálikov, ani usg, ani gynekológ. Keď idete do banky riešiť možnosti úveru/pôžičky, kupovať auto, chladničku, niečo veľké do domácnosti, alebo vybavovať pohreb rodičovi. A on by bol doma a mal voľno.

@anonym_autor v týchto prípadoch áno, čo sa týka lekárov, pohrebu alebo vážnych veci by si voľno zobral.
Ja som s ním zas bola na kolono pod oblbovakom. Tam vyslovene žiadali doprovod domov

anonym_3c6aa9
Včera o 14:31

@anonym_autor nie. A načo?
A je rozdiel ísť na bežnú kontrolu a potom na nejaký zákrok. Aj to je otázne ze aký. Na výber znamienka ho nepotrebujem, niekde kde dávajú náladovky a je nutny odvoz to je normalne.

elviku11
Včera o 14:32
@anonym_autor

@anonym_autor o aký zákrok teraz išlo?

autor
Včera o 14:35
@elviku11

@anonym_autor o aký zákrok teraz išlo?

@elviku11 išlo o chirurgický zákrok s celkovou krátkou celkovou anestéziou. Žiadne estetické úpravy, ani znamienka.

ivik4
Včera o 14:35

No ale tu sa nebude jednat o zakrok pri ktorom je nutny doprovod a inak Ta nepustia nie ? Vsak tam nie je moznost vyberu ze chce nechce, proste niekto prist musi tak by bola zalozena diskusia zbytocna. Ak to chapem spravne, pyta sa na zakrok po ktorom ju domov pustia aj samu . Len jej manzel s nou ist nechce hoc ma volno. Preto sa pyta aj na ine temy ako napr. Uver, kupa spotrebicov atd. Veci ktore vie vybavit aj jeden clovek sam

autor
Včera o 14:39
@ivik4

No ale tu sa nebude jednat o zakrok pri ktorom je nutny doprovod a inak Ta nepustia nie ? Vsak tam nie je moznost vyberu ze chce nechce, proste niekto prist musi tak by bola zalozena diskusia zbytocna. Ak to chapem spravne, pyta sa na zakrok po ktorom ju domov pustia aj samu . Len jej manzel s nou ist nechce hoc ma volno. Preto sa pyta aj na ine temy ako napr. Uver, kupa spotrebicov atd. Veci ktore vie vybavit aj jeden clovek sam

@ivik4 povedala som, že mám doprovod dole, že ma čaká na recepcii. Vždy po celkovej anestézii ťa nechajú hodinku a pol odpočívať a potom ak si OK, tak v sprievode RP odchádzaš.

ivik4
Včera o 14:41
@anonym_autor

@ivik4 povedala som, že mám doprovod dole, že ma čaká na recepcii. Vždy po celkovej anestézii ťa nechajú hodinku a pol odpočívať a potom ak si OK, tak v sprievode RP odchádzaš.

@anonym_autor to viem ja som uspavana a kontrolovana pravidelne

zuzubb007
Včera o 14:48

Však chlap ťa má úplne na saláme, je načase povedať pápá a ak vôbec chápeš