Stačí šikovný, ale neprítulný partner?
Manžel nie je zlý človek, je dobrý kamarát, dobrým synom svojím rodičom, je dobrý otec, synovi sa venuje.
Pracuje, nefajčí nepije. Nikdy na mňa nekričal, nepovedal mi škaredo. Nepodvadza ma a viem že by to nikdy ani nespravil. Mám istotu u neho. Nevyčíta mi, koľko míňam na syna, ako ho vychovavam, čo a ako máme doma uložené, keď treba niečo opraviť, namontovať, vyniesť, poskladať, také tie veci zvláda šikovne. Kam ho pošlem tam pôjde.
No v podstate je to taký submisivny typ človeka. Je mu je veľa vecí vlastné jedno, čo a ako bude. Ako poviem tak bude. Neprotirečí. Prisposobuje sa.
Doma však neupratuje, perie si iba svoje pracovné veci, vyvesi a poskladá aj keď to niekedy trvá týždeň.
Nevarí, len na Vianoce.
Nič nikde neodloží na miesto, nerobí také tie logické vecí, skôr mi často hlava neberie to co urobí. Mám z neho pocit že je taký "jednoduchší", aj keď práveže v iných veciach aj v pracovných je veľmi šikovný a dôkladný a používa logické myslenie. Zabúda na moje meniny, narodeniny, sám od seba na neprekvapí, neurobí mi radosť len tak niečím. Neurobí mi sám od seba raňajky, kávu, nekúpi v obchode čokoládu ( možno tak 1-2x za 10rokov), proste čo mu nepoviem to sám neurobí.
Neobijme ma keď plačem, neuteší ma, keď ma nahnevá tým čo urobil/ neurobil tak nepríde sa ospravedlniť prosté čaká kým sa ja neprestanem hnevať. ani keď zabudol na moje sviatky som z neho nepocítila ľútosť. Žeby ho to naozaj mrzelo. Nedotyka sa ma len tak keď ideme okolo seba, ani večer na gauči.
Janviem že každý máme dobre aj zle vlastnosti ja mam tiež, ale mám pocit že tie veci vymenované na začiatku nestačia na spokojné manželstvo. Chýba tam viac pozornosti, lásky, tých prejavov voči druhému že cítite že mu na vás záleží. A ja sa stále utesujem tým mám byť vďačná za to že pracuje, že sa stará o syna, že ma nepodvadza ale stačí to?
nie , nie si náročná , vyžaduješ úplne normálne veci . Nie počítanie príkladu z jadrovej fyziky. Zabúdať na narodeniny , meniny svojej ženy je ignorantstvo a nie že " to je chlap", robiť len to čo povie žena je pasivita a prenechanie zodpovednosti na ňu . nebudovanie vzťahu so ženou sa často tomu chlapovi po čase vypomstí .
@autorka: Ale veď to ja nespochybňujem, že by mal aj on v domácnosti pomáhať. Hovoríš, že je starostlivý otec, keď sa venuje synovi, tak mu neurobí jesť? Ja ti iba ponúkam cestu ako z toho von. Ide o to, že ak mu to, čo ti vadí, hovoríš vyčítavým štýlom, tak je to skôr kontraproduktívne. Veľa mužov vypne sluch v okamihu, keď žena preladí na vyššiu oktávu a zvýši hlasitosť. A domnievam sa, že tam je problém. Ak mu hovoríš, že sa správa ako puberťák, tak ho to možno uráža. To ti nenapadlo? A to chceš dosiahnuť, uraziť ho? Samozrejme ti to nepovie, ale nemysli si, že to naňho zapôsobí tak, že zrazu vyskočí a pôjde umývať riady. Aktuálne ste v uzavretom kruhu, ty naňho tlačíš, on sa čoraz viac uzatvára, postupne sa od seba vzďaľujete. A nevidíš, že čím viac naňho budeš tlačiť, tým to bude horšie. Ako o ňom môžeš napríklad napísať, že je "jednoduchší". Veď ty si si ho vybrala. Stále taký bol, alebo sa stal takým až po nejakom čase v manželstve? A ty stále nevidíš, alebo nechceš vidieť ten dôvod. Ja si myslím, že keby si trochu zmenila prístup a nebola by si už z princípu vytočená keď s ním hovoríš, tak by si možno sama zostala prekvapená tou zmenou. Ale samozrejme, nečakaj, že sa to udeje hneď po prvom rozhovore.
@mojemenonikto a to vypínanie skončí často odchodom od muža. Muž vypne ,nevníma , nerieši , necháva vyhnívať , žije si v tej svojej bubline, a žena kričí , hnevá sa rozčuľuje , snaží sa komunikovať , chce riešiť a druhá strana nula. Potom stíchne tá žena , muž si myslí ako fajn , pohoda doma a zrazu rozvod a on čučí ako vyoraná myš. Ako ..čo ? Však všetko bolo v poriadku . To sa kopí v žene roky, roky sa plní pohár trpezlivosti až sa raz povie dosť , nastane zlom a zvyčajne nie je možnosť návratu . Pokojný hlas na mnoho mužov funguje ako nepodstatný šum , nič nehovoriaci a pokiaľ sa mu nesiahne na komfort ,absolútne nič to nerieši.
Takže prevencia pre mužov ktorí nechcú prísť o svoje rodiny , počúvať a vnímať tú ženu , vnímať jej potreby , riešiť problémy , nenechávať tú ženu na všetko samú . A tá žena mu to 100 násobne vráti.
Ale keď muž vypne , prestane komunikovať , nerieši , sere na to , žena to ešte nejakú dobu drží a potom nastane koniec. Milión krát overený vzorec ako končia vzťahy.
@stanulienkat Áno, veľa mužov je takých ako popisuješ. Ale nemyslím si, že to je tento prípad. Veď sama autorka hovorí, že je starostlivý otec a že sa venuje synovi. Takisto si perie svoje pracovné veci - ale hneď stihla dodať, že mu to niekedy trvá týždeň. Zaujímalo by ma, koľko krát mu to takto aj vykričala, že prečo mu to takto dlho trvá. Ako som hovoril, nepoznám ich, ale podľa týchto signálov usudzujem, že ide skôr o to, že chlap sa pred ňou uzatvára, lásku venuje synovi, urobí si iba to, čo považuje za nevyhnutné a prežíva tak, aby toho kriku bolo doma čo najmenej. Navonok to môže vyzerať, že je takýto submisívny. Kontakty nevyžaduje, veď prečo by aj mal? Ešte chvíľu to takto potiahnu až jedného dňa stretne peknú, milú rozvedenú kolegyňu, ktorá bude presným opakom a autorka sa nebude stačiť čudovať.
Nie nezostala by som s takým človekom a pobavuje ma ako tu nejaký chlap prezentuje, že hentoho neschopáka čo máš je vraj kvalitný na 80% :D Lol.
nič hrozné... určite lepšie ako agresívny alkoholik, nenapraviteľný sukničkár, žgrľoš ktorý myslí len na seba, ....
@subartic Áno, je to tak, teraz som to popísal. Ale opačne, že čučí žena 😁 Ale to je jedno, kto čučí. Ide o to ako z toho začarovaného kruhu von. Máme tu ženu, ktorá je nespokojná, dáva to patrične najavo. A na druhej strane muža, ktorý ju nepočúva a zjavne už nevyžaduje ani fyzický kontakt. Je málo pravdepodobné, že by sa v tomto vzorci nejako zmenil muž. Preto autorke ponúkam cestu ako to môže skúsiť inak. Veď keď jedna metóda - krik a vyčítanie - nefunguje, tak treba vyskúšať niečo iné. Alebo nie? Lebo inak to skončí tak ako popisujeme. A zopakujem, bude úplne jedno, kto zostane čučať. Výsledkom bude ďalšie zmarené manželstvo a vystresované dieťa.
Chýba ti dominancia manžela, trpí syndrómom dobrého chlapca, všetky ostatné chyby ktoré na ňom hladas su len dôsledkom toho ze si nútená prevziať vodcovsku rolu v rodine a nesedi ti to.
Dá sa to naucit ak chce, Rozpravaj s nim ze potrebujes aby vystupoval ako muz skor nez stretneš nejakeho ani z polovice tak starostliveho dominantného samca a šuška ťa za nim potiahne tak ze sa rozum nebude stacit diviť.
O ruku si ho ziadala ty? Dieta si chcela ty?
Asi by som s nim nemohla byt... takze chapem ta
@hugger úplne s Tebou súhlasím Do bodky si myslím to isté až na detail, že sa to dá naučiť, ak chce. On nemá prečo chcieť. Nemá motiváciu. Jemu je dobre takto ,,detsky" Keď robili prieskum, čo muži vo vzťahu potrebujú, tak na prvých priečkach bol aj pokoj. On má takto pokoj. Nie je zvyknutý ,,šéfovať" a vyhovuje mu, že šéfuje ona, lebo má pokoj.
@hugger dlhodobo to skoro žiadnej žene nesedí , dostáva sa do mužskej energie čo ju vyčerpáva . Ženy na to nie sú stavané a to píšem ako žena ktorá je všetko možné len nie submisívna. Súhlasím s tebou , dá sa to naučiť, len to chce čas, tréning a prebudovanie vzorcov svojho myslenia .
@mojemenonikto keď začne čučať žena , je koniec. Nastáva zlom a často nezvratný koniec. Muž musí komunikovať , inak o tú ženu príde .
@stanulienkat úplne sa stotožňujem s tvojou správou o 11:23. Pamätáš si tu tému kde sa žena sťažovala ze jej chlap sa jej na všetko pýta a nie je schopný urobiť sam žiadne rozhodnutie vrátane toho ze keď ide na nákup tak jej odfotí každú vec a pýta sa či to ma zobrať? A ženy jej tu písali “joj aj moj je taký popletko haha”. Prosim? Ty mas malé decko v tele chlapa ktoré by bez teba skapalo a tebe to pride smiešne? Alebo tie rady, keď chlap doma nič neurobí ze to je vina ženy lebo ona ma prehnane očakávania a ma napísať zoznam, pripomienky do telefónu (proste ďalšia práca pre nu). No ešteže netreba dať na zoznam kedy sa ma ísť dospelý chlap vysrat …
@deti95060810 ty si taká jednoduchá … neznášam tieto porovnávania s agresormi a alkoholikmi, to akú latku majú tie ženy? Nikto nie je dokonalý ale toto porovnávanie sa s horšími je úplne mimo misu a ešte v živote nikomu nepomohlo.
minule sme sa o tom s muzom bavili… my mame vztah kde je stale take pnutie, akoby boj kto bude mat prevahu, s vyrovnanym skore.. co mna niekedy uz unavuje, jemu to vraj vyhovuje… ale ked pozeram na kamosky co maju muzov, ktorych kam posadia tam sedia tak mi niekedy preblisne hlavou ci by to nebolo v niecom jednoduchsie… lenze mna by to strasne nebavilo. Podla mna muz by mal mat nejaku prevahu, aspon obcas… podla mna submisivita je u muzov total antisexi … :D na druhej strane, asi bol taky vzdy.. to si nato prisla dnes? vyzera ako v pohode chlap, tak ak ho milujes miluj ho takeho aky je a nesnaz sa ho menit. A precitaj si knihu 5 jazykov lasky.
Ako pardon ale čo ti je zle?🤷🏻♀️🤷🏻♀️🤷🏻♀️veď zobrala si si len človeka nie pána Boha aby bol vo všetkom dokonalý. Hľadáš len zbytočne chyby na ňom. Vieš čo by dali niektoré ženy za takého muža? Napríklad take čo dostanú bitku, muži chodia po krčmách majú milenky nezaujímajú sa o deti nezarábajú. A čo že tá neprekvapí myslíš že to čo sleduješ na instagrame a iných sieťach že ako druhý muži prekvapujú zeny že je to take úprimne? Tvoj muž tým ako si ho opísala ti dáva viac ako nejaká kytica na prekvapenie. Ja so svojim si nikdy nedávame žiadne darčeky ale mame harmonickejšia vstah a pokoj v rodine ako veľa kamarátok čo sa chvália aký sú ich muži pozorný ale to len na oko, a doma žijú jak psy
Podľa mňa je príznačné, že autorka radšej neodpovedala na otázku @zuzanka.zuzu, aký je sex. Pri tomto type muža je to jasné.
prepáč, ale čo si si vzala, to máš. Neverím, že pred svadbou bol úplne iný, vtedy ti to nevadilo? Ak si si ho napriek tomu vzala, skús sa rozpamätať, prečo a od toho odvíjaj úvahy, či s ním ostať, či nie
Ufff,napísala si ,že nie je zlý človek.Nespomenula si ani jednu pozitívnu vec,ešte aj tá prvá veta je obrátená negatívne.Tazko z toho vedieť,či je on taký,alebo si ty negatívna.Asi by ste si to mali prebrať medzi sebou,a možno nájdete riešenie.😉
@julia8888 ale kdeže , žiadna vyspelosť a roky skúseností . Proste nízke nároky na chlapa, uspokojenie sa s hocijakým trtom , hlavne že nepije , nebije a nechodí za ženami . Čo by ešte akože chcela že navyše ? Potom deti odídu a žena ostáva doma s " hocikým , ktorí nepije , nebije a nechodí za inými " a dožíva takto biedne svoj život , alebo sa rozvedie a ten život si naplní ako ona chce.
Nebude on mať nejakú formu autizmu???ale naozaj... Fyzické prejavy lásky 0 bodov logické myslenie tam je... Na pre neho "nepodstatné "veci zabúda ... Poriadok robí len sebe.... Najavo známky empatie to je to čo píšeš že ťa neobjime nepríde sa ospravedlniť atď atď... Mne to príde akoby bol v určitom zmysle autista...až by som za to dala ruku do ohňa. Ale ako vravíš inak je dobrý manžel otec atď atď tak neviem to je už na tebe či chces takto ďalej žiť ale ja si myslím že on sa nezmení
No tak autorka ja ťa chápem, mne by tiež taký muž nevyhovoval, hrôza čo i len čítat.
Aj v sexe je taký?
Asi aj u Teba sa plní pohár trpezlivosti.
Raz ti ten pohár pretečie.Niet sa čo čudovať.
Veď mu povedz,že kedy ťa konečne vystiska. Rozdel si s ním domáce práce. Už keď ho tak riadia, tak spiš, čo treba doma urobiť. Prácu rozdel na polovicu. Od 1.-15. dňa v mesiaci bude robiť jedne činnosti a ty druhé. Potom od 15.-30. si činnosti vymeníte. Možno mu takto dopne, že čo všetko robíš a pochopí, že aj on sa má o niečo doma pričiniť.

Dôležitá otázka autorka, vždy bol takýto, že sa ťa nedotýkal, nedal pusu alebo sa to zmenilo časom?