Stačí šikovný, ale neprítulný partner?
Manžel nie je zlý človek, je dobrý kamarát, dobrým synom svojím rodičom, je dobrý otec, synovi sa venuje.
Pracuje, nefajčí nepije. Nikdy na mňa nekričal, nepovedal mi škaredo. Nepodvadza ma a viem že by to nikdy ani nespravil. Mám istotu u neho. Nevyčíta mi, koľko míňam na syna, ako ho vychovavam, čo a ako máme doma uložené, keď treba niečo opraviť, namontovať, vyniesť, poskladať, také tie veci zvláda šikovne. Kam ho pošlem tam pôjde.
No v podstate je to taký submisivny typ človeka. Je mu je veľa vecí vlastné jedno, čo a ako bude. Ako poviem tak bude. Neprotirečí. Prisposobuje sa.
Doma však neupratuje, perie si iba svoje pracovné veci, vyvesi a poskladá aj keď to niekedy trvá týždeň.
Nevarí, len na Vianoce.
Nič nikde neodloží na miesto, nerobí také tie logické vecí, skôr mi často hlava neberie to co urobí. Mám z neho pocit že je taký "jednoduchší", aj keď práveže v iných veciach aj v pracovných je veľmi šikovný a dôkladný a používa logické myslenie. Zabúda na moje meniny, narodeniny, sám od seba na neprekvapí, neurobí mi radosť len tak niečím. Neurobí mi sám od seba raňajky, kávu, nekúpi v obchode čokoládu ( možno tak 1-2x za 10rokov), proste čo mu nepoviem to sám neurobí.
Neobijme ma keď plačem, neuteší ma, keď ma nahnevá tým čo urobil/ neurobil tak nepríde sa ospravedlniť prosté čaká kým sa ja neprestanem hnevať. ani keď zabudol na moje sviatky som z neho nepocítila ľútosť. Žeby ho to naozaj mrzelo. Nedotyka sa ma len tak keď ideme okolo seba, ani večer na gauči.
Janviem že každý máme dobre aj zle vlastnosti ja mam tiež, ale mám pocit že tie veci vymenované na začiatku nestačia na spokojné manželstvo. Chýba tam viac pozornosti, lásky, tých prejavov voči druhému že cítite že mu na vás záleží. A ja sa stále utesujem tým mám byť vďačná za to že pracuje, že sa stará o syna, že ma nepodvadza ale stačí to?
Ano,staci,toto je moj idol.Ja zase nemam rada aby sa mi natiskal,laskal,teda to co chces ty.Vsak musel byt taky aj za slobodna, a vtedy ti to nevadilo?
Bol taký od začiatku? Ak áno, tak si si vybrala blbo. Ak nie, tak sa niečo muselo stať, prečo sa tak zmenil.
Ja by som s takým chlapom veru nebola. Mala som takých a nikdy viac.
Vsak ale takeho si si zobrala nie? To na zaciatku nevadilo? Vsak ked si s niekym zakladam rodinu tak to po dvoch troch rokoch uz by si mala mat odpozorovane.
A teraz seriozne, manzel je citovo pasivny, nie je jednoduchsi, to proste taky je. Pokial sa stara a uzivi rodinu, malo by ti to stacit, ak nie, tak sa rozved. Alebo mu to jednoducho povedz, ale normalne. Vycitky a krik nebudu fungovat, treba priamo povedat. Verim tomu ze z jeho strany je to uplne super, len ty vidis vsade problem.
Ja to vidím na ľahšiu formu autizmus.Prejavuje má lo emócií a má rád rovnaký každodenný režim bez zmien.
Už preto ,že je submisivny, nie je akčný. Ja mám takého, s tým rozdielom, že nič nevie opraviť ani spraviť. A ak niečo urobí, tak to odflakne, len nech má pokoj

@hendikep boze, uplne si opisala nas vztah. A ja uz som castokrat rozmyslala nad tym, ze sa vkuse dotahujeme o blbostiach a bojujeme za svoju pravdu pri vsetkom😂a je to niekedy vycerpavajuce, ale na druhej strane ma to aj bavi. Nie vzdy, ale vacsinou. Samozrejme, obcas by som si aj oddychla a mala doma muza, co akceptuje vsetko co poviem🫣😂