Stala sa zo mňa frustrovaná stará dievka
No baby, presne toho, čoho som sa celý život bála sa stalo realitou. Stala sa zo mňa stará, frustrovaná stará dievka. A to som mala veľmi dobre našliapnuté v mladosti, ale život sa vyvinul napokon inak. Nejdem sa tu sťažovať na svoj život a vylievať si srdce, idem po radu, ako sa switchnúť späť do nejakého rozumného módu. Necítim sa komfortne v tomto nastavení a to nechcem. Tú frustrácu a nejaký vnútorný hnev potrebujem odstrániť a celkovo sa nastaviť inak. Keď mi viete poradiť nejakú knihu alebo film, budem rada. Lebo aj sama sebe už leziem na nervy. Ďakujem.
@anonym_autor ja skor poradim psychologa.
@anonym_autor Na to je najlepsi sport a cesta do krajiny kde rychlo pochopis ako dobre sa mas.
Nechceš skúsiť psychologa? Podľa mňa pomôže viac, ako kniha alebo film.
@bolarazjedna skúšala som, ale nie je diagnoza zatrpknuta slobodna zena po 40tke. Nie vazne, toto bolo zbytocne, stalo to zbytocne peniaze a nikam to neviedlo. Ja potrebujem nieco zmenit vo svojom zivote. Donekonecna rozoberat veci so psychologmi ma doviedlo maximalne sem 🙂.
@anonym_autor Na to je najlepsi sport a cesta do krajiny kde rychlo pochopis ako dobre sa mas.
@beata_k dakujem. Skor mi treba celkovo nieco zmenit a urobit rozhodnutie. A spoznat niekoho noveho. Ale sport he fajn.
@anonym_autor nechces zacat podnikat? Inak sa mi velmi paci tvoje nastavenie.
Chod na dovolenku, najdi si kamosky na prechadzky v lese na divadlo koncerty a vylety. Ja niesom stara dievka a bez kamosiek si zivot neviem predstavit bola by som stara ufrflana manzelka a matka dospelych deti.
@anonym_autor nechces zacat podnikat? Inak sa mi velmi paci tvoje nastavenie.
@petkavka na podnikanie asi nemam bunky, nie som dobra v zhanani noveho businessu a asi nevymyslim teraz uz nic prevratne, cize skor mi status zamestnanec vyhovuje. Ale vdaka za tip 🙂.
Chod na dovolenku, najdi si kamosky na prechadzky v lese na divadlo koncerty a vylety. Ja niesom stara dievka a bez kamosiek si zivot neviem predstavit bola by som stara ufrflana manzelka a matka dospelych deti.
@natalka13 nemam ist s kym na dovolenku, vazne nemam ist s kym. Asi by som to velmi potrebovala. A ja som ten typ, co nepojde sam. Ja by som nesla ani sama do kina.
ked trocha lepsie vyzeras tak ja idem na dovolenku zo starou dievkou 😀
Podľa mňa, si na na tom nie veľmi zle, lebo si to uvedomuješ a chceš to zmeniť, to je mega. Hej jasné, toto ti nepomôže, ale aj tak je to 💪. Knihu - film … ani neviem, ale okrem toho, že si stará dievka, máš určite aj kooopec vecí, ktoré iní nemajú. Skús sa sústrediť na to, skús vďačnosť. Nie si typ, čo pôjde sám? Tak to je super vec na zmenu myslena! CHOĎ SAMA! Tvoj mozog bude tak zamestnaný a šokovaný tou situáciou, že razom nebudeš mať potrebu riešiť, že si stará dievka. Musíš čím skôr ísť von zo svojej komforntnej zóny, aby si sa necyklila vo svojich haluziach. Rob veci, ktoré by si normálne nerobila. Knihy/filmy sú strašne pasívne, to len čítaš, pozeráš a zde len dumeš. Potrebuješ KONAŤ!!!
@anonym_autor najdi si u vas nejake cvicenie nejaky "kruzok" a tam najde kamosky
@natalka13 úprimne? S týmto mojím nastavením si nikoho nenájdem. A teraz vážne sebakriticky, ja by som sa za kamošku nechcela. Potrebujem sa najprv zmeniť a potom si možno viem do života pritiahnuť, takto každého iba odplaším.
@natalka13 nemam ist s kym na dovolenku, vazne nemam ist s kym. Asi by som to velmi potrebovala. A ja som ten typ, co nepojde sam. Ja by som nesla ani sama do kina.
@anonym_autor choď na dovolenku sama, nemusíš ísť s niekým. Najlepšie poznávací zájazd, prídeš na iné myšlienky a šport je tieť veľmi dobrý nápad, ideálne kolektívny, pridám ešte hudbu, koncerty
@earlgrey lasocka volam staru dievku na dovolenku a ona nic kde robim chybu?
@anonym_autor a svoj voľný čas tráviš ako a s kým? Máš nejaké záľuby?
@anonym_autor nie si vôbec márny prípad, pretože máš v sebe stále chcenie a hľadáš smer. Prestaň si aké hovorit, že si stará dievka . Neoznačuj sa takto. Si človek v štádiu života a hoci sa niečo nepodarilo, ty si nezlyhala. Skús si prestať hovorit čo si, čo nie si, čo by si mala byť ale skús si dať také otázky do blízkej budúcnosti: čo by som chcela ? Čo ešte môže byť? Čo som chcela a nikdy neskúsila? Čo ešte môžem si splniť keď už nemusím nikomu nič plniť? Napríklad si daj tetovanie, alebo zmeň farbu vlasov, alebo si dopraj tanečný kurz, vyhod z bytu všetko čo ti pripomína staré časy smutok výčitky. Skús dibrivoľnictvonkde ťa nikto nepozná. Zasmej sa na sebe a neber sa tak vážne, buď spontánna, dovol si byt pojašená a povedz niekomu niečo čo si mu chcela povedať ale si sa bála. Buď zlému zlé alebo dobrému dobré. Skús nájsť svetlé body a ďakuj za ne. Vzbudenie pocíti vďaky je pomáhajúce. Dakuj aj sebe. Výtvor si nové pravidlá, nové rutiny. Nemusíš teraz hneď všetko naraz ale skús niečo a sleduj svoju reakciu a pocity. A potom ďalšie.
@natalka13 úprimne? S týmto mojím nastavením si nikoho nenájdem. A teraz vážne sebakriticky, ja by som sa za kamošku nechcela. Potrebujem sa najprv zmeniť a potom si možno viem do života pritiahnuť, takto každého iba odplaším.
@anonym_autor “A ja som ten typ, co nepojde sam. Ja by som nesla ani sama do kina.”
Vidis? Tu to mas. Sama si nastavujes hranice, potom sa medzi nimi necitis komfortne, ale naopak podrazdene.
Zacni posuvat svoje limity.
Takze ciel cislo 1 - ist do kina sama. Len tak, sama so sebou.
A nabuduce nieco dalsie. Pozvi sa na rande. Kup si kvety. Chod do kaviarne sama na kavu. Vycestuj na kratky vylet do okolia za niecim zaujimavym. Sama.
Postupne sa odvazis na viac a rozsiris svoje obzory. Potom frutracia ustupi aj samotna. Ani nebudes vediet kedy.
A ak si chces davat nalepky, tak pozitivne.
Ja viem, ze tie negativne su jednoduchsie. Clovek si vytvara taky dojem skromnosti a ze stoji nihami na zemi. Ale vidis na co ti to je. Na figu. Iba sa citis horsie.
A predstava, ze si davas pekne nalepky je taka marniva.
Ale postupne na sebe budes pozerat nie v zmysle “Nemam sancu, dodrbala som to.”, ale v v zmysle “Bavi ma, ako zijem.”.
ked trocha lepsie vyzeras tak ja idem na dovolenku zo starou dievkou 😀
@princkrason ...ak trochu lepsie vyzerss...🙉🙉🙉 so starou dievkou...totalny buran...prepac...
Chces sa zmeniť tak začni základnou vecou.Menit to,čo si doteraz robila takto,začni robiť inak.Napriklad choď na dovolenku a do kina sama.Ako chces niekoho spoznať,keď nikam nechodis?
@princkrason ...ak trochu lepsie vyzerss...🙉🙉🙉 so starou dievkou...totalny buran...prepac...
@spongebob1 ale zase niektore su ako keby nemali doma zrkladlo a vyhovorky 🙄
na poznavackach je dost ludi co chodia aj sami, chodim na poznavacky casto a vzdy sa tam taki najdu. Len treba vyjst zo svojej komfortnej zony, tiez mi niekedy bolo blbe ist samej do kina,na kavu, na vylet, na poznavacku...ale casom mi to uz problem nerobi lebo psychicky mi to doda velmi vela.
Musíš vystúpiť z komfortnej zóny stereotypu keď chcela niečo zmeniť, nestačí si to len uvedomít treba aj niečo preto urobiť.... Nie je nič zle na Tom ísť sama do kina, len tak sa prejsť , do wellnes ,na kávu, športovať....
@anonym_autor už snaha zmeniť sa,je začiatkom zmeny.
Na stav samoty ti ako pomôže psychológ?tieto novodobé rady zbožňujem,všade,všetko psychológ.
Naj by ti bola kamarátka,z kt.by mohla byť priatelka neskôr.
Určite nemáš vo svojom okolí niekoho,kto ti bol vždy blízky?
Alebo mama?čo tak začať dovolenkou s mamou?túžia sa vzťahy a vypadnes. Prip.dovolenka s kolegyňou(deti nechá doma) skús porozmýšľat,čo ťa baví,čo máš rada,tým si skús začať vypĺňať voľný čas a pracovať na sebe v niečom. Cudzí jazyk,nejaký kurz niečoho,nová škola...
Ale asi by som ti poradila ešte jednu vec.... serióznu zoznamku. Ono je to klišé na prvý pohľad,ale sú stále slobodní ľudia,kt.tuzis byť s niekým...dosť takých poznám a nie je pre nich ľahká doba,najmä ak sú trošku introverti.
Nerob nic nasilu, žiadne aktivity nasilu, ako ti tu radia. Bud ta pohoda príde, alebo nepríde. Mne osobne dosť pomáhala záhrada, pestovanie 🙂. Neskôr som si našla priateľa na zoznamke, mala som 48 rokov. Ale práve v tom zlom období, ked sa všetko psulo, takže žiadnou vnútornou pohodu som si nikoho do života nepritiahla. Práveže som asi vyzarovala energiu, ako mi samej dobre a tak ma v nej chceli ponechať aj ďalej 🙂
kamoska, ktorá ostala sama - ma uz skoro 50 rokov, tak postupom rokov si vytvorila super komunitu, kde chodia na koncerty , na vylety, dovolenky. bývaju v Prahe - ale stale sa stretávaju, su viacerí a mám pocit, ze dost sa takto podporuju. vsetci su slobodní.... a vela krát im závodím, kam zase isli, co zase riesia 🙂
Mala by si zacat robit nove veci a spoznavat novych ludi, vyjst z tvojej konfortnej zony. Stacilo by aj angazovanie sa v nejakej beneficnej kauze - ja neviem u nas vzdy zhanaju ludi do charitativnej jedalne, prihlas sa do cerveneho kriza - ty maju mrte aktivit kde by si sa mohla angazovat a spoznat novych ludi a citit sa prospesna. Alebo si najst nove hoby - ucit sa novy jazyk v nejakej akademii aby si mala moznost spoznat novych ludi, prihlasit sa do nejkaho kurzu, zacat studovat na vyske, chodit do nejakeho klubu - napr turistiky. Ak budes robit stale to iste a nic nezmenis tak budes aj o 10 rokov na tom istom bode ako dnes
@anonym_autor Ty sa hlavne obzri do zadu, prečo partnera nemáš. Nie je možné, aby s tebou ani jeden chlap nevydržal, ak si sa správala normálne. Rozmýšľaj, kde sa stala chyba. Aj keď, už je asi neskoro ...

Nechceš skúsiť psychologa? Podľa mňa pomôže viac, ako kniha alebo film.