icon

Stala sa zo mňa frustrovaná stará dievka

7. aug 2025

No baby, presne toho, čoho som sa celý život bála sa stalo realitou. Stala sa zo mňa stará, frustrovaná stará dievka. A to som mala veľmi dobre našliapnuté v mladosti, ale život sa vyvinul napokon inak. Nejdem sa tu sťažovať na svoj život a vylievať si srdce, idem po radu, ako sa switchnúť späť do nejakého rozumného módu. Necítim sa komfortne v tomto nastavení a to nechcem. Tú frustrácu a nejaký vnútorný hnev potrebujem odstrániť a celkovo sa nastaviť inak. Keď mi viete poradiť nejakú knihu alebo film, budem rada. Lebo aj sama sebe už leziem na nervy. Ďakujem.

earlgrey
7. aug 2025
@princkrason

@earlgrey a preco si taketo veci vypisujeme? vsak to autorka ma problem a nie mi, lasocka 😉

autor
7. aug 2025
@earlgrey

@princkrason Nie zlato, autorka to napísala len preto, lebo ty si s tým začal 😉 ty sám dobre vieš, ako dlho si sám a ako ťažko sa hľadá spriaznená duša. Tak skús si to v tej tvojej peknej hlavičke usporiadať a daj do popredia hlavne charakter človeka. Lebo ak je ten krásny, nejaká bradavica na brade, alebo blbý tmavý chlp trčiaci z nosa (ktorý, keď si sa pozeral do zrkadla pred rande a nevidel si ho, ale ako naschvál vykukol práve pri zoznamovaní na rande, - zvedavý bol aj on), pár kíl navyše a jeden prameň mastných vlasov, ťa nerozhodí...
Výzor sa dá zmeniť...kedykoľvek...ale povaha a charakter človeka - tie nezmeníš nikdy...

@earlgrey presne tak 🙂

greywolf
7. aug 2025

@anonym_autor vykasli sa na filmy, chod bon medzi ludi a spoznavaj novych. Nove hobby, zazitky. So spravny I ludmi to ide samo

bu_bu_bubak
7. aug 2025

Myslim, ze zmysel davaju napr dobrovolnicke prace. Clovek sa chce v zasade citit uzitocny. Niektori tuto potrebu vyplnaju rodinou a detmi, ini domacimi milacikmi ci dobrovolnictvom.

Samozrejme to nie je pre kazdeho, ale ja tieto aktivity povazujem za super vec. Spoznas novych ludi, pomahas svojmu okoliu a cosi po tebe ostane aj pre buduce generacie.

Tych moznosti co mozes robit okrem dobrovolnictva je samozrejme vela. Myslim, ze by bola skoda ostat zatrpknutou osobou len preto, ze ti zivot nenadelil karty ake si si zelala.

Najcennejsia vec v tvojom zivote je cas. Vyplnit ho zmysluplne hoci aj sama je spravne riesenie. Myslim, ze je fajn, ze si si vedoma, ze cosi s tebou nie je v poriadku a snazis sa to zmenit. Vela ludom dnes sebareflexia chyba.

Drzim palce.

sova7
7. aug 2025
@bu_bu_bubak

Myslim, ze zmysel davaju napr dobrovolnicke prace. Clovek sa chce v zasade citit uzitocny. Niektori tuto potrebu vyplnaju rodinou a detmi, ini domacimi milacikmi ci dobrovolnictvom.

Samozrejme to nie je pre kazdeho, ale ja tieto aktivity povazujem za super vec. Spoznas novych ludi, pomahas svojmu okoliu a cosi po tebe ostane aj pre buduce generacie.

Tych moznosti co mozes robit okrem dobrovolnictva je samozrejme vela. Myslim, ze by bola skoda ostat zatrpknutou osobou len preto, ze ti zivot nenadelil karty ake si si zelala.

Najcennejsia vec v tvojom zivote je cas. Vyplnit ho zmysluplne hoci aj sama je spravne riesenie. Myslim, ze je fajn, ze si si vedoma, ze cosi s tebou nie je v poriadku a snazis sa to zmenit. Vela ludom dnes sebareflexia chyba.

Drzim palce.

@bu_bu_bubak a niekto chce rodinu a deti nie preto že ho nebaví robota v útulku a aj tak chce byť užitočný ale preto že bytostne cíti potrebu mať dieťa a byť súčasťou niekoho života. Hoci užitočný je aj bez rodiny ta rodina mu aj tak chýba. Žena ktorá túži po deťoch tej nebude stačiť dlhodobo mojkat v útulku mačiatka ani na dovolenke sedieť sama a pozerat na rodiny okolo

grof_monte_christo
7. aug 2025
@anonym_autor

@grof_monte_christo nie, to som si dala sama. Najprv som mala snúbenca - boli sme spolu 8 rokov, veľká láska, žiaľ nedopadlo to dobre a zomrel = tu som sa pár rokov z toho spamätávala. A potom som vstúpila do nie práve funkčného vzťahu, to som na začiatku nevedela pochopiteľne. Ale bolo to dlhých 10 rokov ničoho. Dnes mám 45 rokov a mám pocit, že sa zo mňa stáva presne to, čo som nikdy nechcela. Stará frustrovaná žena a to ja nechcem dokelu. Pritom sa rada smejem, som aktívna, mám sa dobre, len vnútorne nie som happy.

@anonym_autor Ja to u teba nevidím tak tragicky. Mala si vzťahy, ktoré nevyšli. Čiže vieš žiť vo vzťahoch a nemáš problém ich nadväzovať. Neskúšaj žiadne vesmírne teórie, ako si do života niekoho pritiahnes, lebo nefungujú. Bud sama sebou, zi ako najlepšie vieš, viac ti poradiť neviem. Lebo v tomto veku potřebuješ hlavne to šťastie, aby si stretla dobrého partnera.

sova7
7. aug 2025
@greywolf

@anonym_autor vykasli sa na filmy, chod bon medzi ludi a spoznavaj novych. Nove hobby, zazitky. So spravny I ludmi to ide samo

@greywolf len nájsť tých správnych ľudí! A nevidím dosť reálne zabíjať samotu chodením medzi ľuďmi na ulici alebo si prisadne k niekomu v kaviarni v kine opýta sa niekoho v buse či nejdú na kávu? Rady ako za korunu nožík pre niekoho kto ich už xy vyskúšal a nič

luccija
7. aug 2025
@anonym_cf4f61

@anonym_autor Ty sa hlavne obzri do zadu, prečo partnera nemáš. Nie je možné, aby s tebou ani jeden chlap nevydržal, ak si sa správala normálne. Rozmýšľaj, kde sa stala chyba. Aj keď, už je asi neskoro ...

@anonym_cf4f61 to je fakt povzbudenie....prečo by malo byť neskoro?kamarátov či životného druhá si nájdu ľudia aj v dôchodku.Co, ak tu chlapi nechceli rodinu, ona nechcela, mala zdr.problemy, našiel si inú...zase sa netvarme, že nájsť muža a založiť si rodinu je ľahké.Mna vždy viac udivuje ako majú ľudia maju malo kamarátov, kamaratiek blízkych ľudí s ktorými sa dá vybehnúť atď....je to potrebné si ich pestovať popri rodine dieťa odíde, s mužom sa rozvedieme, rodičia raz zomrú, ale kamarátky mi zostanú.
Ale dôležité je, že si uvedomuje, že to chce zmeniť ja by som si dala inzerát pohľadala na FB aké sa robia krúžky, stretnutia minule som videla rôzne čitárne, kurzy jogy, turistiky, makrame, spoločnú záujem spája ľudí.Ale samozrejme záleží kde človek býva a či má tieto možnosti.

ahhola
7. aug 2025
@anonym_autor

@grof_monte_christo nie, to som si dala sama. Najprv som mala snúbenca - boli sme spolu 8 rokov, veľká láska, žiaľ nedopadlo to dobre a zomrel = tu som sa pár rokov z toho spamätávala. A potom som vstúpila do nie práve funkčného vzťahu, to som na začiatku nevedela pochopiteľne. Ale bolo to dlhých 10 rokov ničoho. Dnes mám 45 rokov a mám pocit, že sa zo mňa stáva presne to, čo som nikdy nechcela. Stará frustrovaná žena a to ja nechcem dokelu. Pritom sa rada smejem, som aktívna, mám sa dobre, len vnútorne nie som happy.

@anonym_autor adoptuj si dieta💔

karolinakr
7. aug 2025

Kde si najst muža? chod na mužske forum, povedz že si frustrovana stara dievka a že si hĺadaš chlapa...
teraz važne, chod tam a rozhoď siete

marianarem
7. aug 2025
@grof_monte_christo

@marianarem Autorka sa praveze potrebuje upokojiť a nie robiť nasilu veci inak. To sa niekomu povie, vykroč po 40 zo svojej komfortnej zóny. Ja som zažila zoznamovanie sa po 40 s novými kamoškami aj mužmi. Také nemastne neslane, je to niečo úplne iné ako keď ma človek 20. Sem tam nejaky výlet, ale nic zmysluplne.

@grof_monte_christo Tak ja sa snazim aj po 40ke vykracovat z komfortnej zony, vyvoj.cloveka by predsa nemal 40kou koncit.

anonym_28ec8f
7. aug 2025

Prečo ste sa rozišli po 10 r s partnerom?Ja by som tiež sama na dovolenke nešla.Odkial si aký kraj?

luccija
7. aug 2025
@ahhola

@anonym_autor adoptuj si dieta💔

@ahhola vieš kolko sa čaká na adopciu?roky...možno po dieťati netúži, nie každá chce mať deti
@anonym_autor normálne by som si dala inzerát na zoznamku zabiješ nudu😛budeš sa stretávať s ľuďmi.Ty nie si tá žena, ktorá pracuje z domu?písala tu jedna

princkrason
7. aug 2025
@karolinakr

Kde si najst muža? chod na mužske forum, povedz že si frustrovana stara dievka a že si hĺadaš chlapa...
teraz važne, chod tam a rozhoď siete

@karolinakr tam su len "vadne kusy, nie?" a uchylovia , ale ona ma kamosa na sex

autor
7. aug 2025
@luccija

@ahhola vieš kolko sa čaká na adopciu?roky...možno po dieťati netúži, nie každá chce mať deti
@anonym_autor normálne by som si dala inzerát na zoznamku zabiješ nudu😛budeš sa stretávať s ľuďmi.Ty nie si tá žena, ktorá pracuje z domu?písala tu jedna

@luccija neviem, občas som z domu, ale väčšinou som v office, alebo cestujem. Na zoznamke som bola, to je niečo strašné, ja neviem, čo sa to stalo...

autor
7. aug 2025
@anonym_28ec8f

Prečo ste sa rozišli po 10 r s partnerom?Ja by som tiež sama na dovolenke nešla.Odkial si aký kraj?

@anonym_28ec8f lebo to nebol ani vzťah, on nezrelý na vzťah, nesamostatný, mamičkin maznáčik, neschopný sa postarať ani sám o seba. Ale krásne reči, vtipný, šarmantný, ďalej nič... ani 10r mu nestačilo na to, aby sa rozhýbal.

cervenaruza123
7. aug 2025

@anonym_autor Hlavne neodsudzuj sama seba, ze tak s nikym nechces byt, lebo by si seba za kamosku nechcela. Niekedy su ini chapavejsi ako cakame. Niekto vidi aj za oponu nevrlosti a zlej nalady a vsima si zranenia a chce ich vyliecit, svojim priatelstvom. Necakaj, ze sa zmenis a tak zacnes zit. Zacni zit a tym sa zmenis. Naopak to zial nefunguje.

earlgrey
7. aug 2025
@cervenaruza123

@anonym_autor Hlavne neodsudzuj sama seba, ze tak s nikym nechces byt, lebo by si seba za kamosku nechcela. Niekedy su ini chapavejsi ako cakame. Niekto vidi aj za oponu nevrlosti a zlej nalady a vsima si zranenia a chce ich vyliecit, svojim priatelstvom. Necakaj, ze sa zmenis a tak zacnes zit. Zacni zit a tym sa zmenis. Naopak to zial nefunguje.

@cervenaruza123 Pravda. Super napísané.

autor
7. aug 2025
@cervenaruza123

@cervenaruza123 Mala som dve kamošky, veľmi blízke, od mladosti. Jedna má detičky a keď sa jej narodilo tretie, náš vzťah sa nejako prerušil. Neviem, či je to tým, že ja nemám deti, alebo tým, že ona chcela naozaj okolo seba už len maminy, alebo mojou povahou, netuším. Každopádne naše cesty sa po dlhých 30 rokoch priateľstva rozišli. Mala som ešte jednu kamošku, od strednej, ale tu neviem. Názorovo a hodnotovo sme sa odklonili. Ona je veľmi zameraná na svoj výzor, na chlapov, na peniaze, na ľudí, ktorými sa obklopuje a nesedel jej ani môj priateľ, ani moji kamoši, nikto. Dávala mi veľmi jasne pocítiť, že som niekde inde ako ona. Tak som to jedného dňa uťala.

margarita
7. aug 2025

nečítala som reakcie ostatných, tak sa možno budem opakovať.
Autorka - si mi veľmi sympatická ako píšeš o sebe v úvode, klobúk dolu.
Ja mám síce - po pár rokoch trápenia - už kopu detí, ale k tomu aj kopu podobných kamarátok, a zopár kolegýň, a ver mi, žiadna z nich otvorene neprizná to, čo Ty. Ty už si vyhrala v tom, že si to vieš priznať a chceš s tým niečo urobiť.
Čiže na mňa pôsobíš veľmi zrelým a sympatickým dojmom, vôbec nie zatrpknuto a moc Ti držím palce.
Tiež nie som typ, že ísť sama niekam, do kina alebo do kaviarne, vždy idem si sadnúť a pokecať s niekým, ale napr. do lesa, na bicykel a pod. zvládam aj sama a nepríde mi to blbé. Možno sa stačí len raz odvážiť a prekonať, alebo ako Ti radili, nájsť spriaznenú dušu aj viac, partiu, kde budete akcie podnikať spolu.

K tipu na knihu, mám tento príbeh :
https://www.nepocujucedieta.sk/porucha-sluchu-c...

to je univerzál postoj, ako sa naučiť prijať životnú situáciu, ktorú sme si pôvodne úplne inak naplánovali.

earlgrey
7. aug 2025
@anonym_autor

@cervenaruza123 Mala som dve kamošky, veľmi blízke, od mladosti. Jedna má detičky a keď sa jej narodilo tretie, náš vzťah sa nejako prerušil. Neviem, či je to tým, že ja nemám deti, alebo tým, že ona chcela naozaj okolo seba už len maminy, alebo mojou povahou, netuším. Každopádne naše cesty sa po dlhých 30 rokoch priateľstva rozišli. Mala som ešte jednu kamošku, od strednej, ale tu neviem. Názorovo a hodnotovo sme sa odklonili. Ona je veľmi zameraná na svoj výzor, na chlapov, na peniaze, na ľudí, ktorými sa obklopuje a nesedel jej ani môj priateľ, ani moji kamoši, nikto. Dávala mi veľmi jasne pocítiť, že som niekde inde ako ona. Tak som to jedného dňa uťala.

@anonym_autor A čo je na tvojej povahe také, že by si ani sama seba nechcela za kamarátku?

autor
7. aug 2025
@earlgrey

@anonym_autor A čo je na tvojej povahe také, že by si ani sama seba nechcela za kamarátku?

@earlgrey neviem ani. Asi že som často frustrovaná, veľmi kritická, vrátane sebakritiky, že už nie som to bezproblémové dievča, čo niekedy. Že hľadám niekedy problém aj, tam kde žiadny nie je. Myslela som si o sebe, že som tolerantná, ale vyzerá to tak, že nie som, to chcem zmeniť. Som večný riešiteľ. A toto ľudí unavuje a nevyhľadávajú to. Na druhej strane mám aj kopec dobrých vlastností, len tie idú v tomto kontexte do úzadia.

princkrason
7. aug 2025
@anonym_autor

@earlgrey neviem ani. Asi že som často frustrovaná, veľmi kritická, vrátane sebakritiky, že už nie som to bezproblémové dievča, čo niekedy. Že hľadám niekedy problém aj, tam kde žiadny nie je. Myslela som si o sebe, že som tolerantná, ale vyzerá to tak, že nie som, to chcem zmeniť. Som večný riešiteľ. A toto ľudí unavuje a nevyhľadávajú to. Na druhej strane mám aj kopec dobrých vlastností, len tie idú v tomto kontexte do úzadia.

@anonym_autor nic pre mna 😢🙂

sova7
7. aug 2025

Autorka na tvoju situáciu univerzálny kľúč a rada nie je. Je tu faktor druhej osoby a jeho chcenie či nie ísť do vzťahu neovplyvnis. Myslím si že aj mrzutu ťa niekto bude chcieť keď bude mať za sebou niečo podobné ako ty. Alebo mu skrátka padnes do oka. Ale vzťahy sú loteria. Nevieš koho stretneš a či bude s toho čo vybrať. Niekedy sa veci v živote tak zaseknu a nie a nie sa to pohnúť. Na ukludnenie si kúp Lavekan a Sedatif PC rob si radosť keď len knihou nájdi čo by ti fungovalo ako vypínač na hlavu rob čo ty cítiš že ti robí dobre a kašli na všetky návody na život a ezo rady. Stretnúť niekoho je vec náhody a ak nepride iné ako prijať život ako sa zvrtol nie je a niečím si ho pre seba urobiť znesitelnym. Nie je to tvoje zlyhanie ani že si neschopná alebo zlá prípadne malo atraktívna. Len si nemala TO šťastie. Niekto čaká dlho niekto ani nechce. Niekto sa do čaká hned. Si v poriadku len to chce vydržať kým sa veci pohnú. A zoznamky zatiaľ nerieš. Je tam kopa psychopatov a manželov

mane01
7. aug 2025

@anonym_autor ja si myslim, ze nejaka nova aktivita by mohla pomoct. Kamoska zacala napriklad chodit na turistiku v ramci nejakeho klubu turistov. Spoznala tam novych ludi, nasla si nove kamosky a tie vylety jej vzdy dodali vela energie a pocitu stastia. Cize nieco take si najst, su podla mna rozne kluby.

sova7
7. aug 2025
@princkrason

@anonym_autor nic pre mna 😢🙂

@princkrason keď budeš roky sám nasratý mrzuty potom sa mozes vyjadriť k téme. Niekedy dať niekomu šancu aj v nahovno stave sa môže ukázať ako výhra lebo nie vždy je za tým zlý človek len človek co potrebuje zazit prijatie a potom by si cumel

princkrason
7. aug 2025
@sova7

@princkrason keď budeš roky sám nasratý mrzuty potom sa mozes vyjadriť k téme. Niekedy dať niekomu šancu aj v nahovno stave sa môže ukázať ako výhra lebo nie vždy je za tým zlý človek len človek co potrebuje zazit prijatie a potom by si cumel

@sova7 nemam 180 cm

grof_monte_christo
7. aug 2025
@marianarem

@grof_monte_christo Tak ja sa snazim aj po 40ke vykracovat z komfortnej zony, vyvoj.cloveka by predsa nemal 40kou koncit.

@marianarem Tak z komfortnej zóny vystupujem aj, ale pri iných veciach. V tomto prípade je, ako to tu niekto správne nazval, v hre aj faktor druhej osoby. A toto ovplyvniť nemôžeš a nemá to s komfortnou zónou nič spoločné.

earlgrey
7. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor S týmto sa dá veľmi pekne pracovať. Máš pravdu v tom, že takých ľudí veľmi po svojom boku nechceme, lebo povedzme si pravdu, vyciciava to z ľudí energiu. Hľadaj si kamarátku, niekoho, kto ťa vypočuje a nebude súdiť, niekoho, komu napíšeš o svojich pocitoch, zatiaľ ti stačí aj takto virtuálne. Ja mám asi 3 kamarátov, ktorí majú podobné povahy, vieš ako pekne spolu pomaličky, krok po kroku postupujeme? A vidím zlepšenie v ich náladach, správaní...skúšajú sa na svet pozerať ináč. Kľudne to môže byť aj človek, žena hlavne, ktorú si nikdy nevidela....lebo muži toto veľmi nepochopia. Nekrivdím mužom, ale je to beh na dlhú trať. Takže skús sa najprv s niekym skamarátiť a potom až hľadaj muža.

princkrason
7. aug 2025
@earlgrey

@anonym_autor S týmto sa dá veľmi pekne pracovať. Máš pravdu v tom, že takých ľudí veľmi po svojom boku nechceme, lebo povedzme si pravdu, vyciciava to z ľudí energiu. Hľadaj si kamarátku, niekoho, kto ťa vypočuje a nebude súdiť, niekoho, komu napíšeš o svojich pocitoch, zatiaľ ti stačí aj takto virtuálne. Ja mám asi 3 kamarátov, ktorí majú podobné povahy, vieš ako pekne spolu pomaličky, krok po kroku postupujeme? A vidím zlepšenie v ich náladach, správaní...skúšajú sa na svet pozerať ináč. Kľudne to môže byť aj človek, žena hlavne, ktorú si nikdy nevidela....lebo muži toto veľmi nepochopia. Nekrivdím mužom, ale je to beh na dlhú trať. Takže skús sa najprv s niekym skamarátiť a potom až hľadaj muža.

@earlgrey zlatko ty si takato virtualna bútľavá vŕba? 😲🙂