Stala sa zo mňa frustrovaná stará dievka
No baby, presne toho, čoho som sa celý život bála sa stalo realitou. Stala sa zo mňa stará, frustrovaná stará dievka. A to som mala veľmi dobre našliapnuté v mladosti, ale život sa vyvinul napokon inak. Nejdem sa tu sťažovať na svoj život a vylievať si srdce, idem po radu, ako sa switchnúť späť do nejakého rozumného módu. Necítim sa komfortne v tomto nastavení a to nechcem. Tú frustrácu a nejaký vnútorný hnev potrebujem odstrániť a celkovo sa nastaviť inak. Keď mi viete poradiť nejakú knihu alebo film, budem rada. Lebo aj sama sebe už leziem na nervy. Ďakujem.
@karolinakr Mám takého kamaráta, presne takto reagoval ako autorka, nič mu nebolo dobre, všetko skritizoval atď. Vieš, čo mu otvorilo oči? Keď ma tak vytočil, že som mu povedala, nech vyhľadá psychológa alebo psychiatra. Vtedy akokeby sa v ňom niečo zlomilo, urazilo ho to samozrejme, ale niekedy musíš na takých ľudí ísť veľmi priamo a až ostro. Teraz? po niekolkých mesiacoch je z neho nejakým zázrakom úplne iný človek. Akurát včera som u neho bola na kávu, pokecať. Prekvapil ma. A áno, navštevuje psychológa. Aj to je cesta ako sa vyrovnať so svojou frustráciou zo života.
@earlgrey niekomu to nepomôže alebo tam chodí roky a už skrátka potrebuje zazit iný vzťah
@kvietok1992 až príliš veľa času trávim sama. Sama som v office, sama chodím jesť do reštaurácie, cvičím jógu, chodím sama na také jednodňové výlety. Čiže už by som potrebovala do svojho života niekoho iného.
@anonym_autor Vykašli sa na chlapov a kúp si psa. Potom už nebudeš sama ani na záchode, to mi ver... A prechádzky, vytiahne ťa medzi ľudí. Môjho uja takto zbalila taká stará dievka, lebo sa stretávali ako psíčkari pri venčení, aj sa kvôli nej rozviedol... Aj keď to nedopadlo dobre.
@sova7 univerzálny liek na všetky problémy sveta, chod na turistiku! 😀
@karolinakr lebo keď stretneš medveďa zistíš, že si vlastne žiadne problémy nemala 😉
@karolinakr lebo keď stretneš medveďa zistíš, že si vlastne žiadne problémy nemala 😉
@sova7 Áno, ale ísť do vzťahu frustrovaná, tak na to potrebuje sakra trpezlivého a chápajucého partnera.
@earlgrey poznám babu ktorá prišla o partnera tesne pred svadbou boli spolu roky. To bola ina miera frustrácie. V tomto stave sa objavil chlap zaiskrilo to za pár týždňov u neho bývala synček bude mať tri roky. Je to o ľuďoch. O tom či ta niekto chce alebo nie a či chce s tebou na tom zlepšení pracovať. Vzťahy sú loteria potom keď to klapne je to už iné na čom sa dvaja dohodnú a ako to potiahnu. A frustrovaná už nie je. Žiari
@earlgrey mňa by vôbec neurazilo, keby si mi povedala, že mám vyhľadať psychiatra, alebo psychológa. V určitom životnom období, keď som sa spamätávala zo straty som ich vyhľadala. Nehovorím, že mi pomohli, ale ani neuškodili. Viem, čo chcem a viem čo nechcem. Viem, k čomu mám vzťah a čo je mi vzdialené. Čiže nebudem kladne reagovať na púť, turistiku a beh, keď to z duše od mladosti neznášam. Reakcia na dobrovoľníctvo bola taká - že to robím. Ja sa snažím povzbudzovať iných ľudí k dobrovoľníctvu. Tipy na knihy som si zobrala, už som si aj jednu stiahla online, pustím sa do čítania? A že nečítam všeobecné rady od zadaného muža nezadanej žene? No nečítam. Ženatý muž s deťmi sa nemôže ani zďaleka vcítiť do nezadenej ženy, bez detí. Napísala som mu slušne, že som si tu prišla po názor iných žien, ktoré si prechádzajú alebo prechádzali niečím podobným.
@anonym_autor jasné veď ja som to nemyslela tak že rob tieto veci lebo tam sa zoznámis... Rob iné nové veci čo ťa zaujali alebo by ťa mohli baviť ale nové iné...taká zmena... Ale to je na prvom mieste že ťa to musí baviť... Ale šport odporúčam všeobecne pohyb skrátka pôsobí ako antidepressivum...no
@anonym_autor vcera som videla reklamu na praxdninovy tabor pre dospelych - co myslis? ....inak mas idealny vek na uzivanie - konecne nemusis byt pod tlakom 'rychlo stihnut deti'. Vlastne ta nalepka 'stara dievka' je oslobodzujuca a dokonca sa da pouzit ako nadhladova vtipna poznamka....krasny vecer
@zuzanaam 😂
@terezka1947 Vo vyššom veku máš, alebo aspoň mala by si mat na partnera aj menšie očakávania, aby ta robil šťastnou. Pretoze si pocit naplnenia vieš doplniť aj z iných zdrojov a už nezatazujes partnera tak ako v mladosti.
Ale... túžba nezostat sam je asi stále ta najväčšia motivácia. Väčšina vzťahov po 40 kde jeden druhého majú len ako doplnok k životu, ide do kytek. Takýchto diskusii tu už bolo viacero. Ti, ktorí sa zoznámia a nechcu byt už sami, sa o vztah aj patrične starajú a vydrží im to.
Súhlasím. Ale možno zrelosť nejde ruka v ruke s vekom....a potom to tak aj vyzerá. A možno (moja kamoška) veľmi vysoké a až prehnane nároky mala v mladosti na partnera,teraz by aj slávila,ale už to tak celkom nejde,nie je už taký výber a zase tiež nie je z tých,vo by kvôli strachu zo samoty vzali hocičo mužské.
@sova7 Je mozne, ze nie. Ale ja by som aspon dala sancu. Ja som na prvu solo dovolenku isla v podstate z nudze, tiez som nechcela ist sama, ale vypadol mi partak... a ukazalo sa to ako super skusenost. Dalsie razy uz potom bez problemov.
@marianarem ja som sa nudila
Ahoj. Ak by si sa chcela , ja nemám tiež nikoho ani kamarátku, ak ti nevadí výzor, ( lebo dobre nevypadam), tak si môžeme napísať. Budem mať 32 rokov.
@anonym_autor vycestuj niekam, kde budeš mať celodenný program, aktivity. Ideálne niečo úplne nové, aby si musela prekopať svoje nastavenia. Ajurvédske pobyty viem že sú a určite je aj veľa iných . Dnes je kopec možností. Taktiež sú rôzne semináre, kurzy v rôznych oblastiach. Nájdi, čo ťa bude baviť.

@earlgrey a možno je to niekedy aj lepšie hľadať v staršom veku,už človek vie,čo chce a nemota sa vo vzťahu bez budúcnosti.
Len sa musia stretnúť dve zrelé osoby.
Keď chce byť autorka sama,je to ok,ak nechce....musí preto niečo urobiť.
Každý máme za sebou aj ťažké skúsenosti,obdobia,vážne problémy akéhokoľvek typu,preto je každejo problém individuálny.
Ale stojím si za jednou skutocnostou-nebyt s niekým len preto,aby som nebol sám a nehladat niekoho aby som nebol sám.
@terezka1947 Vo vyššom veku máš, alebo aspoň mala by si mat na partnera aj menšie očakávania, aby ta robil šťastnou. Pretoze si pocit naplnenia vieš doplniť aj z iných zdrojov a už nezatazujes partnera tak ako v mladosti.
Ale... túžba nezostat sam je asi stále ta najväčšia motivácia. Väčšina vzťahov po 40 kde jeden druhého majú len ako doplnok k životu, ide do kytek. Takýchto diskusii tu už bolo viacero. Ti, ktorí sa zoznámia a nechcu byt už sami, sa o vztah aj patrične starajú a vydrží im to.