Stala sa zo mňa frustrovaná stará dievka
No baby, presne toho, čoho som sa celý život bála sa stalo realitou. Stala sa zo mňa stará, frustrovaná stará dievka. A to som mala veľmi dobre našliapnuté v mladosti, ale život sa vyvinul napokon inak. Nejdem sa tu sťažovať na svoj život a vylievať si srdce, idem po radu, ako sa switchnúť späť do nejakého rozumného módu. Necítim sa komfortne v tomto nastavení a to nechcem. Tú frustrácu a nejaký vnútorný hnev potrebujem odstrániť a celkovo sa nastaviť inak. Keď mi viete poradiť nejakú knihu alebo film, budem rada. Lebo aj sama sebe už leziem na nervy. Ďakujem.
@anonym_autor tak skúšaj znova.Alebo prijmi fakt, že nájsť naozaj kvalitného muža, lebo vyzeráš byť inteligentná, samostatná je v určitom veku ťažké.Mozno aj ty si komplikovaná.Ked ti nepomohol v myšlienkach psychológ, dobrovoľníctvu sa venuješ, cvičis jogu, učíš sa jazyk tak už neviem čo by si chcela.Tak hľadaj chlapa na všetkých možných zoznamkach, v práci, susedstve, na rakúskych zoznamkach.Mozno hľadáš stratený čas a musíš sa iba zmieriť s tým, že vlak na veľkú zmenu v živote ženy už prešiel.
Nebudeš jediná, ktorá sa venuje práci a sebe.
@anonym_28ec8f čas na zmenu je vzdy. A ona vie co by chcela len týmito cestami ktoré opisujes sa k tomu nedostala 😏 a asi to ešte nechce vzdať
Napriek tomu si myslím že by autorke pomohlo niečomu úplne novému povedať áno a niečomu zabehnutemu dovidenia aby sa jej pre to nové uvoľnilo časové aj mentálne okno... Ale čo to očividne poradiť neviem lebo sme iné povahy... Mne deti prinášajú do života toľko rôznych príležitosti ako si skomplikovať život a ja som dosť šialená na to aby som veľa veciam povedala ano veď prečo nie...
@sova7 svätá pravda. Dve veci v živote neznášam, turistiku a beh. Áno, prchádzky s niekým, kde hodíme reč s kávou v ruke sú ok, ale žeby som vo voľnom čase chodila do kopcov, behala po nich ako kamzík, nie to nie je môj štýl. Čo sa týka behu, ad 1 kvôli krčnej to nemôžem, ad 2 - možno iba keby mi išlo o život by som behala. A teraz k tomu dobrovoľníctvu. Ja neviem, či toto niekto z týchto ľudí reálne robí dobrovoľníctvo. Tak kvapka krvi, zbierka pre psí útulok, zbierka pre DSS na Vianoce, zbierka pre deti na Deň detí, maľovanie bytu pre sociálne zariadenie, Sociálny šatník, výlet s deťmi z detského domova, zbierka pre sociálne slabšiu rodinu, vianočná kapustnica v útulku pre bezdomovcov. To všetko mám za sebou za posledné dva roky. Nemám pocit, že by ma to v mojom súčasnom stave niekam posunulo. Je to dobrý skutok, je. Donieslo mi to priateľstva a kamarátstva? Nie. Donieslo mi to businessové kontakty? Áno.
@anonym_autor ale ak by si naozaj mala v sebe nejaké maminkovske gény ktoré by si chcela vyskúšať tak možno by si predsa len mohla skúsiť to AFS... Ale to tiež musí mať človek na to chuť lebo je to adrenalín a pre niekoho priveľkú zásah do sukromia
@oskvarka nommozes poradiť je dobré to co tebe samej vyšlo a keďže žiješ úplne iný zivot ako autorka neviem či vieš túto situáciu pochopiť
@sova7 tak bola som sama do 28 tiež vtedy za sebou dva dlhšie vzťahy so zvlástnmy osobnosťami ktoré som sa sama rozhodla ukončiť a ohľadom na to že moja mama keď čakala moju sestru v tridsiatke tak bedakala celý čas že ju má na staré kolená tiež som mala pocit že mi trochu ušiel vlak... Hlavne ako som mala vždy sen že budem mat4 deti.. takže nemusí byť to čo sa javy ako že ju vôbec neviem pochopiť tak možno nie tak ako ina 40 ročná ale presne si pamätám ten pocit že potrebujem resetnut a na to si musím dopriať čas a zároveň pocit že ten čas nemám... Ja osobne som vtedy plánovala opustiť všetko zabehnuté a emigrovať do kanady 🤭a niekde v tom roku som sa dala dokopy s mojím mužom a emigrovala som na Kysuce 😂
@oskvarka na koľkých pútach si bola?
@sova7 tak bola som sama do 28 tiež vtedy za sebou dva dlhšie vzťahy so zvlástnmy osobnosťami ktoré som sa sama rozhodla ukončiť a ohľadom na to že moja mama keď čakala moju sestru v tridsiatke tak bedakala celý čas že ju má na staré kolená tiež som mala pocit že mi trochu ušiel vlak... Hlavne ako som mala vždy sen že budem mat4 deti.. takže nemusí byť to čo sa javy ako že ju vôbec neviem pochopiť tak možno nie tak ako ina 40 ročná ale presne si pamätám ten pocit že potrebujem resetnut a na to si musím dopriať čas a zároveň pocit že ten čas nemám... Ja osobne som vtedy plánovala opustiť všetko zabehnuté a emigrovať do kanady 🤭a niekde v tom roku som sa dala dokopy s mojím mužom a emigrovala som na Kysuce 😂
@oskvarka to bolo zlaté, emigrovala na Kysuce 😀
@slovakboy inak s tými kamarátmi máš úplnú pravdu ja som vždy mala najspriaznenejsiu dušu teda jednu z mála moju sestru ...o 7 rokov mladšia...kým bola dieťa boli sme od seba ďaleko....pred pubertou mojou sme si trochu našli k sebe cestu potom sme boli každá inde...potom aj ona po puberte zase sme boli top kamošky sme veľmi podobné povahy...chodili sme na dovolenky ...boli sme aj na púti 😂 ... Potom som sa ja vydala a hneď mala deti (prvé v tridsiatke 😂 vtipné že som neplakala že ho mám na staré kolená...) zase sme sa rozišli v živote a teraz má ona 3 deti a ja 4 a naše cesty sa zase stretli 😉...tie spoločne témy sú dôležité .. hlavne v Tom kamarátske ..ide tam potom taký pocit lepšieho pochopenia.
Moja teta chodi uz roky sama na pobyty do zahranicia. Su to pobyty kde sa cvici, chudne a ma sa tam velmi dobre.
@anonym_autor knihy ktoré pomohli mne. Ale ja som bojovala s iným hnevom a zatrpknutosťou, takže neviem, či pomôžu aj tebe (nie som slobodná, skôr som potrebovala riešiť partnerskú komunikáciu a komunikáciu všeobecne, keď niekto dáva múdre rady, na ktoré nie som zvedavá atď., aby sa má to nejako nedotykalo): 1. Umenie blízkosti (M.Kompaníková, J.Hrustič). (Občas som ju šmarila do kúta a pár dní nečítala, priznávam...). 2. Vaše bludy - autora žiaľ neviem, ale zahraničný psychiater nejaký a knižka stará. A potom som čítala ešte knihu Hnev, ale tá je tak dosť nábožensky ladená, musela som sa trochu premáhať, aby som ju dočítala. Určite sa nájde viacero kníh od psychoterapeutov, ktoré budú vedieť pomôcť. Idem čítať diskusiu a teším sa na tipy. PS: môj problém bol zvládanie hnevu, ale tiež už som mala pocit, že sa začínam meniť na zatrpknutú večne nespokojnú užundranú "tetku".
keby som napisala, pol stranovy elaborat, ako poradiť niekomu a on by mi napisal, že po druhej vete to prestal čítať, tak ma vystrie
@karolinakr ďakujem Karolína. Aj mňa to sklamalo, ale mala pravdu. Bola to hotová esej a asi nevyžiadané rady. Mohla to ale napísať citlivejšie. Dal som si s tom záležať a mal som dobrý úmysel. Obral som o čas manželku, vedela že jej píšem, ale zhodli sme sa, že je to dobrá vec. No keď jej vadí, že som muž tak ani krátku verziu by neprijala.
Nesúdim, len nerozumiem.
Si uplne v pohode a nemas ziadny problem. Len sa potrebujes dat dokopy po zlom vztahu a to potrebuje cas. Ked budes pripravena, tak sa kludne vrhni aj na zoznamky, ale bud pripravena na to, ze kym na niekoho spravneho natrafis, bude to chciet asi vela pokusov, nenabal si zo samoty hned prveho deb... A mozno prides na to, ze Ti viac vyhovuje koncept skvelej kamosky na pokec a vylety a jedneho kamarata s vyhodami, zivot prinasa vselijake kombinacie. Bud otvorenejsia nadvazovaniu kontaktov, ale netlac na pilu.
Frustracia prejde aj sama, ked sa psychicky odputas od posledneho vztahu a najjednoduchsi sposob je skusit nadviazat vztahy nove, ked na to budes pripravena (nemusia to byt vztahy nevyhnutne partnerske) .
@karolinakr ďakujem Karolína. Aj mňa to sklamalo, ale mala pravdu. Bola to hotová esej a asi nevyžiadané rady. Mohla to ale napísať citlivejšie. Dal som si s tom záležať a mal som dobrý úmysel. Obral som o čas manželku, vedela že jej píšem, ale zhodli sme sa, že je to dobrá vec. No keď jej vadí, že som muž tak ani krátku verziu by neprijala.
Nesúdim, len nerozumiem.
@slovakboy však to vidíš na jej reakciach, že v nej je chyba. nič sa neda, nič nefunguje, všetko je na figu, ked jej pravdu povieš namiesto vďaky si jej najväčší nepriateĺ a namiesto, aby tu frustraciu odstranila a vyšla v ustrety krajším začiatkom si ju ventiluje na ĺuďoch, ktori jej nezištne chcú pomáhať
to su take typy ĺudí čo všade vidia chybu, len nie v sebe a chudák chlap, čo jej padne do rúk..tomu bude beda..tomu sa vypomstí aj za hriechy z detstva
@anonym_autor prečítala som celu diskusiu a jediné riešenie je nájsť si partnera. Rady rob to a to sama, choď tam a tam sama sú úplne mimo, lebo radiť osamotenemu človeku, aby bol ešte viac sám a aby si to dokonca užíval, nie je vhodné. Dieťa už asi v tvojom veku plánovať nemá zmysel....áno motyka môže vystreliť....ale je logické prijať verziu že už sa ti dieťa počať nepodarí. Skúšala by som na tvojom mieste hľadať partnera všetkými možnými aj nemožnymi spôsobmi - na zoznamkach je to najľahšie, aj keď sa treba pripraviť, že tam môžeš stretnúť kdekoho. V realite stretnút nového partnera je už kúsok ťažšie, lebo v rade pri pokladni v Kauflande ťa asi nikto neoslovil a turistika je fajn ale ako tu už bolo spomenuté veľa turistov chodí na turistiku pre samotnú turistiku a nie hľadať partnera, tak ako do posilňovne chodí primárne väčšina ľudí cvicit a nie hľadať partnera....ale samozrejme zoznámiť sa dá kdekoľvek, len teda na zoznamkach sa primárne ľudia zoznamujú, preto je to tam najľahšie.
@anonym_autor prečítala som celu diskusiu a jediné riešenie je nájsť si partnera. Rady rob to a to sama, choď tam a tam sama sú úplne mimo, lebo radiť osamotenemu človeku, aby bol ešte viac sám a aby si to dokonca užíval, nie je vhodné. Dieťa už asi v tvojom veku plánovať nemá zmysel....áno motyka môže vystreliť....ale je logické prijať verziu že už sa ti dieťa počať nepodarí. Skúšala by som na tvojom mieste hľadať partnera všetkými možnými aj nemožnymi spôsobmi - na zoznamkach je to najľahšie, aj keď sa treba pripraviť, že tam môžeš stretnúť kdekoho. V realite stretnút nového partnera je už kúsok ťažšie, lebo v rade pri pokladni v Kauflande ťa asi nikto neoslovil a turistika je fajn ale ako tu už bolo spomenuté veľa turistov chodí na turistiku pre samotnú turistiku a nie hľadať partnera, tak ako do posilňovne chodí primárne väčšina ľudí cvicit a nie hľadať partnera....ale samozrejme zoznámiť sa dá kdekoľvek, len teda na zoznamkach sa primárne ľudia zoznamujú, preto je to tam najľahšie.
@anonym_82f35e 👍inak mne už pár ľudí aj na zoznamke napisalo že tam sa chodí debatovať a nie sa zoznamovať 🤣ale v tejto dobe asi nie je iná možnosť len to tam skúšať kým motyka nevystreli
@anonym_autor a ešte jedna vec sa mi na tebe veľmi páči a to je že si tento stav uvedomujes. Tu na MK sa preferuje styl, že aké to môže byť super žiť sama a užívať si single život a spomenúť niečo také ako stará dievka, je pomaly tabu. Ja ale poznám v mojom okolí 3 single ženy po 50tke a teda že by si ten život nejako náramne užívali, nemôžem povedať. Mne vychádza že život v spokojnom partnerstve je topka.
@slovakboy však to vidíš na jej reakciach, že v nej je chyba. nič sa neda, nič nefunguje, všetko je na figu, ked jej pravdu povieš namiesto vďaky si jej najväčší nepriateĺ a namiesto, aby tu frustraciu odstranila a vyšla v ustrety krajším začiatkom si ju ventiluje na ĺuďoch, ktori jej nezištne chcú pomáhať
to su take typy ĺudí čo všade vidia chybu, len nie v sebe a chudák chlap, čo jej padne do rúk..tomu bude beda..tomu sa vypomstí aj za hriechy z detstva
@karolinakr nezistna pomoc je zobrať ju von zavolať pokecať dať si výlet zobrať ju do kina do partie na grilovacku. Nie rady tie osamelý človek väčšinou vyskúšal už všetky. Tiež aby osamelej žene radil chlap ktorý totalne nevie čo taká žena prežíva je jemne odveci aj keď čo pise bolo zaujímavé
@anonym_autor a ešte jedna vec sa mi na tebe veľmi páči a to je že si tento stav uvedomujes. Tu na MK sa preferuje styl, že aké to môže byť super žiť sama a užívať si single život a spomenúť niečo také ako stará dievka, je pomaly tabu. Ja ale poznám v mojom okolí 3 single ženy po 50tke a teda že by si ten život nejako náramne užívali, nemôžem povedať. Mne vychádza že život v spokojnom partnerstve je topka.
@anonym_82f35e človek je sociálny a parovy tvor vytesovat sa zo samoty nemáme v genoch kto ostal sám mimo tlupu toho zožral sablozuby tiger nepoznám v mojom okolí nikoho kto je sám a užíva si to. Skôr už na nich jemne vidno že spoločnosť by im fest prospela
Moja kamoška chodí raz do roka so svojou mamou na týždeň niekde....to by bola tiež cesta. Určite lepšie ako samej.
Potom napr.kamoska...ja darmo mám deti a kamoška je bezdetná a sama,ale aspoň 2x do roka si dáme napriek vzdialenosti stretko iba my dve,voláme si....čiže aj nejaká kamarátka je možnosť.
Ale tiež sa pripájam.....nájsť si kamaráta, priateľa.
Keď nemáš chuť aktívne hľadať,daj si pauzu....a skús po čase.
Niekedy zase sa objaví nečakane niekto sám od seba alebo už aj je,len ho tak nevnímas.
@karolinakr Mám takého kamaráta, presne takto reagoval ako autorka, nič mu nebolo dobre, všetko skritizoval atď. Vieš, čo mu otvorilo oči? Keď ma tak vytočil, že som mu povedala, nech vyhľadá psychológa alebo psychiatra. Vtedy akokeby sa v ňom niečo zlomilo, urazilo ho to samozrejme, ale niekedy musíš na takých ľudí ísť veľmi priamo a až ostro. Teraz? po niekolkých mesiacoch je z neho nejakým zázrakom úplne iný človek. Akurát včera som u neho bola na kávu, pokecať. Prekvapil ma. A áno, navštevuje psychológa. Aj to je cesta ako sa vyrovnať so svojou frustráciou zo života.
Moja kamoška chodí raz do roka so svojou mamou na týždeň niekde....to by bola tiež cesta. Určite lepšie ako samej.
Potom napr.kamoska...ja darmo mám deti a kamoška je bezdetná a sama,ale aspoň 2x do roka si dáme napriek vzdialenosti stretko iba my dve,voláme si....čiže aj nejaká kamarátka je možnosť.
Ale tiež sa pripájam.....nájsť si kamaráta, priateľa.
Keď nemáš chuť aktívne hľadať,daj si pauzu....a skús po čase.
Niekedy zase sa objaví nečakane niekto sám od seba alebo už aj je,len ho tak nevnímas.
@terezka1947 Cesta to je, ale ukáž mi prstom, ktorý chlap bude mať nervy na frustrovaného, negatívne zmýšlajucého človeka? Asi žiaden. Skôr ju pochopí nejaká žena - kamarátka a a keď už nájde to svetlo na konci tunela, bude vyrovnaná so svojim životom, vtedy nech sa sústredí na hľadanie partnera.
@terezka1947 Cesta to je, ale ukáž mi prstom, ktorý chlap bude mať nervy na frustrovaného, negatívne zmýšlajucého človeka? Asi žiaden. Skôr ju pochopí nejaká žena - kamarátka a a keď už nájde to svetlo na konci tunela, bude vyrovnaná so svojim životom, vtedy nech sa sústredí na hľadanie partnera.
@earlgrey no ja som myslela na chlapa nie na pokec,to má zriesit ťa mama,kamarátka,sestra,sesternica....ale chlapa-casom na zoznámenie,buď ešte ho nestretla alebo aj chodí okolo,aké ho "nevidí".
Ja som si tiež dala svojho času kľud od všetkého,lebo som po rozchode chcela byť sama....a nehladat zo zúfalstva.
A potom som si povedala,že ok...skúsim....ale napísala som si v serióznej zoznamke inzerát na prvu-co som od srdca cítila....a chcela som si najprv "popísať" a z toho podpísaného sa dá veľa vycítiť,potom som zopár ľudí stretla.....a čuduj sa svete,odpísal mi aj môj budúci manžel....ktorý tiež iba tak prišiel na zoznamku,že....veď napíše,uvidí.
A po 1,5r bola svadba....netreba tlačiť na pílu a báť sa ostať sám, človek sa musí dať dokopy sám.
Ale musí si aj povedať,či chce byť táto celý život.....a skúšať.
@earlgrey no ja som myslela na chlapa nie na pokec,to má zriesit ťa mama,kamarátka,sestra,sesternica....ale chlapa-casom na zoznámenie,buď ešte ho nestretla alebo aj chodí okolo,aké ho "nevidí".
Ja som si tiež dala svojho času kľud od všetkého,lebo som po rozchode chcela byť sama....a nehladat zo zúfalstva.
A potom som si povedala,že ok...skúsim....ale napísala som si v serióznej zoznamke inzerát na prvu-co som od srdca cítila....a chcela som si najprv "popísať" a z toho podpísaného sa dá veľa vycítiť,potom som zopár ľudí stretla.....a čuduj sa svete,odpísal mi aj môj budúci manžel....ktorý tiež iba tak prišiel na zoznamku,že....veď napíše,uvidí.
A po 1,5r bola svadba....netreba tlačiť na pílu a báť sa ostať sám, človek sa musí dať dokopy sám.
Ale musí si aj povedať,či chce byť táto celý život.....a skúšať.
@terezka1947 Áno, s týmto súhlasím 😉 keď to má prísť, príde to.
@earlgrey a kto má odísť, ten odíde
@earlgrey a možno je to niekedy aj lepšie hľadať v staršom veku,už človek vie,čo chce a nemota sa vo vzťahu bez budúcnosti.
Len sa musia stretnúť dve zrelé osoby.
Keď chce byť autorka sama,je to ok,ak nechce....musí preto niečo urobiť.
Každý máme za sebou aj ťažké skúsenosti,obdobia,vážne problémy akéhokoľvek typu,preto je každejo problém individuálny.
Ale stojím si za jednou skutocnostou-nebyt s niekým len preto,aby som nebol sám a nehladat niekoho aby som nebol sám.
@earlgrey a kto má odísť, ten odíde
@karolinakr len ho treba nechať odísť 😆nedzrat ho nasilu😆😆
@karolinakr Mám takého kamaráta, presne takto reagoval ako autorka, nič mu nebolo dobre, všetko skritizoval atď. Vieš, čo mu otvorilo oči? Keď ma tak vytočil, že som mu povedala, nech vyhľadá psychológa alebo psychiatra. Vtedy akokeby sa v ňom niečo zlomilo, urazilo ho to samozrejme, ale niekedy musíš na takých ľudí ísť veľmi priamo a až ostro. Teraz? po niekolkých mesiacoch je z neho nejakým zázrakom úplne iný človek. Akurát včera som u neho bola na kávu, pokecať. Prekvapil ma. A áno, navštevuje psychológa. Aj to je cesta ako sa vyrovnať so svojou frustráciou zo života.
@earlgrey mňa by vôbec neurazilo, keby si mi povedala, že mám vyhľadať psychiatra, alebo psychológa. V určitom životnom období, keď som sa spamätávala zo straty som ich vyhľadala. Nehovorím, že mi pomohli, ale ani neuškodili. Viem, čo chcem a viem čo nechcem. Viem, k čomu mám vzťah a čo je mi vzdialené. Čiže nebudem kladne reagovať na púť, turistiku a beh, keď to z duše od mladosti neznášam. Reakcia na dobrovoľníctvo bola taká - že to robím. Ja sa snažím povzbudzovať iných ľudí k dobrovoľníctvu. Tipy na knihy som si zobrala, už som si aj jednu stiahla online, pustím sa do čítania? A že nečítam všeobecné rady od zadaného muža nezadanej žene? No nečítam. Ženatý muž s deťmi sa nemôže ani zďaleka vcítiť do nezadenej ženy, bez detí. Napísala som mu slušne, že som si tu prišla po názor iných žien, ktoré si prechádzajú alebo prechádzali niečím podobným.
@earlgrey mňa by vôbec neurazilo, keby si mi povedala, že mám vyhľadať psychiatra, alebo psychológa. V určitom životnom období, keď som sa spamätávala zo straty som ich vyhľadala. Nehovorím, že mi pomohli, ale ani neuškodili. Viem, čo chcem a viem čo nechcem. Viem, k čomu mám vzťah a čo je mi vzdialené. Čiže nebudem kladne reagovať na púť, turistiku a beh, keď to z duše od mladosti neznášam. Reakcia na dobrovoľníctvo bola taká - že to robím. Ja sa snažím povzbudzovať iných ľudí k dobrovoľníctvu. Tipy na knihy som si zobrala, už som si aj jednu stiahla online, pustím sa do čítania? A že nečítam všeobecné rady od zadaného muža nezadanej žene? No nečítam. Ženatý muž s deťmi sa nemôže ani zďaleka vcítiť do nezadenej ženy, bez detí. Napísala som mu slušne, že som si tu prišla po názor iných žien, ktoré si prechádzajú alebo prechádzali niečím podobným.
@anonym_autor V poriadku. Máš na to právo, prijať alebo slušne odmietnúť rady iných ľudí.
Ináč máme v rodine ženu, 40 ročnú, nebudem konkretizovať v akom vzťahu je ku mne, ale tiež nemá deti, hoci partnera má už niekoľko rokov, ale to je už len také, žr aby sa nepovedalo. Večne namosúrená, frustrovaná, negatívna, vzťahovačná, žiadna rada jej nie je dobra, zopakuješ o dva dni to, čo ti povedala a už to pravda nie je atď. ale ja ju chápem, pramení to z toho, že dlhé roky túžila po dieťati, každý z rodiny deti má, len ona nie. Ale žeby niečo spravila pre to, aby to dieťa mala, to nie 🤷♀️
Mas nejake nesplnene sny z mladosti? Zacni s ich realizaciou.
A pamataj, na kazdu nestadtnu slobodnu su dve nestastne vydate 😊 mohlo by byt horsie

@marca12 bola som sama pri mori. Bola to príšerná nuda chodím ak už idem na poznávacie zájazdy
@sova7 ja by som tiež sama na dovolenku nešla a to som tiež dosť šialená...keď som nemala s kým sla som so sestrou.