Starí rodičia a vnúčatá

9. okt 2023

Dobrý deň, prosím o pochopenie aby ste ma hned nezhejtovali ....
Chcela by som sa opýtať, ako by ste sa cítili na mojom mieste?
Boli u nás nasi po dlhom čase, žijeme 500km od seba. Boli sme s mamou v nákupnom centre, kde sestrinym deťom nakúpila oblečenie a par drobností, kupila som im pár veci aj ja, keďže mali sviatok. A môjmu malému nepriniesli ani kinderko napr ktoré má rád. Jediné co sa mama opýtala, ci objednavku, ktorú som robila online, kde som kupila malému veci do škôlky mam vyplatenú. Ale tu som uz mala dopredu.
Ja sa nesťažujem nemyslite si, na toto som zvyknutá od detstva , že som vi všetkom vždy ustupovala.
Moje dieťa ma dg a bývame daleko a sestra ma zdravé deti, ktoré su u našich aj 3x týždenne.
Len som zvedavá ako by ste sa cítili. Ďakujem a prosím neodsudzujte ma. Ďakujem 🍀

syslik81
9. okt 2023

no asi tak ako ty - zial nezmenis to ... mozes im to povedat s tym ,ze maju predsa aj dalsie vnuca kt by sa potesilo darceku od starkych nielen sestrine deti ...

roja01
9. okt 2023

Treba to pekne mamke vysvetlit. O vsetkom sa da porozpravat.

krtko1313
9. okt 2023

Moja šéfka, raz povedala, keď nepovieš, nemôžu vedieť. Sú to tvoji, rodičia a povedz im : " mami pomohlo by mi keby si mi doniesla navarené. " Syn ľúbi ten tvoj koláč... Viem ako sa cítiš.

mamina7070
9. okt 2023

ja by som jej na rovinu povedala mama a mojmu nieco nekupis ked uz tolko kupujes ci si zabudla ze aj on je tvoj vnuk

eliska13
9. okt 2023

Na hovno ako ty.Su deti a deti a vnúčatá a vnúčatá.
My to máme v rodine podobne švagrinej deti sú tie najlepšie, najmudrejsie aj koláč sa im upečie podľa chuti

stanulienkat
9. okt 2023

Aj mna by to mrzelo. Asi by som si neodpustila poznamku aspon o tom Kinderku. 500km sa trepat a nic nedoniest? Keby byvali vo vedlajsom vchode, tak pochopim.

salamistka
9. okt 2023

Boli vždy takí ? Tiež by ma to bolelo, niekedy si rodičia neuvedomia, ako vedia ublížiť...skúsila by som to diplomaticky naznačiť

mikadooo
9. okt 2023

Blbo. Ale ak si už zvyknutá, tak asi by som to brala ako vždy🤷.

autor
9. okt 2023

Ďakujem 🍀

mane01
9. okt 2023

Ja toto nikdy nepochopim… moja mama ani svokra by toto nikdy neurobili… od hanby by sa prepadli aj jedna, aj druha! Ked aj malickost, vzdy kazdemu vnucatu rovnako… aby nikto nemohol ziarlit. Aj nam dospelakom… ked dostane dcera, tak dostane aj nevesta… nerozumiem tomu.

ivangeline
9. okt 2023

Blbo. Ja by som tsku navstevu nabuduce neprijala.

minenkak
9. okt 2023

Ja som síce na druhej strane ale chápem ťa,moja sestra len sucho skonštatovala ,že naši rodičia síce milujú obe vnúčence, ale moje dieťa vždy ostane slniečko ,okolo ktorého sa budú vždy točiť , buď to akceptuj alebo sa ozvy

svetlonos
9. okt 2023

@roja01
v tomto pripade je rozhovor s matkpu o 💩 a na 98% som presvedčená, že za precitlivelu a blbu by bola označená autorka. Snad taka matka neprizna, že dceru roky dava na w kolaj.

domka222
9. okt 2023

U nás podobne,ale od "svokry". Ale v podstate mi to je jedno,keď to jej nepríde blbé 🤷‍♀️To moja mama by im dala zase všetko

nevenka
9. okt 2023

@mane01 presne...u nas takisto...

majkamasar
9. okt 2023

Je to hrozne. Aj my to tak mame. Ale teraz ked je uz nase jedna vacsia tak uz to aj povedala, ze preco babka sa tak spravas? Ale pomohlo to tak na tyzden a zase ide babka svoje. Takze uplne to chapem ako sa citis.

autor
10. okt 2023

Ďakujem. Inak ja si osobne myslím, že moja mama si to neuvedomuje ... ja ju mám veľmi rada, je to moja mama.... ja som si to nejak nevšímala (asi zvyk z detstva), ale muž mi to začal ukazovať. Že ked sme tam prišli po dlhom čase, náš bol vo všetkom zly a sestrine v nich sa vidí. Ono ja si myslím, že viem aj dôvod. Ja som vyzorovo ale ze cela jej svokra a sestra sa úplne podoba na jej mamu, ktorá zomrela veľmi mladá. Ona vlastne ked prišli, tak ze my sme nič malému nepriniesli. A ja ze sak on nič nepotrebuje všetko má. Len ako z princípu aspoň to kinderko mohli a boli sme aj v potravinách spolu. Ono on naozaj všetko má, aj keď ja som na OP a pracuje iba muž, nename sa zle, oproti sestre, ktorí nemajú peniaze ... ja nezávidím, ze im nakúpila veci, veď aj ja som im niečo kúpila. Len ten veľký nepomer no. Ale aj mužovi som už povedala, ja som neni asi obľúbená dcéra, bývam ďaleko a mám choré dieťa. Sestra je obľúbená, býva blízko a ma krásne zdravé deti ...

ljzozv
10. okt 2023

Autorka ... Tu robíš chybu aj ty. Keď povedala , že nič nedoniesla, tak si automaticky odpovedala, že veď nič netreba, má všetko.
Mama to uzavrela, že je to v poriadku.
Sestra rám chodí častejšie, viac sa asi rozprávajú, postazuju, že im niečo chýba. Aj ty reálne vieš, že nemajú peniaze ako vy, tak mama sa im snaží automaticky trochu pomôcť. Ty sa nesťažuješ a povieš, že všetko máš/máte. Mama necíti potrebu vám pomôcť.
Musíš jej to povedať. Ona si to možno ani neuvedomuje.
Nie každý sme rovnaký a rovnako zmýšľame.

jana_eyre_2
10. okt 2023

Ja by som to mame hlavne povedala... nemám rada nespravodlivosť a cítila by som sa zle..

eliska13
10. okt 2023

Môže to byť tým, že sestra nema peniaze.Rodic je celý život nastavený pomáhať slabšiemu dietatu

kvetinka75
10. okt 2023

moji rodičia tiež robia rozdiely medzi nami, ich deťmi ale ja to neriešim. Je to ich pohľad, ich riešenie, ich správanie. Jediný, komu to vadí, je môj muž. Druhého nemôžeš donútiť aby robil to, čo si myslíš ty, že by mal, že je asi správne.

roja01
10. okt 2023

@svetlonos, ano kazdy vychadza z vlastnych skusenosti. Ja som mala velmi rozumnych rodicov a ked nieco nebolo pre niektoreho clena rodiny v poriadku, tak sa stacilo slusne porozpravat.

vladdinka
10. okt 2023

ono je to tak podla mna v kazde rodine a niekedy si to stari rodicia ani neuvedomuju, ze robia az take velek rozdiely medzi jednotlivymi detmi a nasledne aj vnucatami. u nas to bolo tiez tak, ale ja nie som typ, coo by to nejak riesil alebo si vyzadoval, ze ked jednemu, tak aj druhemu

mandevilla
10. okt 2023

Ahoj, ja si myslím, že porozprávanie sa nepomôže. Ešte by sa to obrátilo proti tebe. Odporúčam zmieriť sa s tým. A brat rodičov takých akí sú. Neočakávat. Lebo budeš sklamaná. Zrejme tie rozdiely boli už aj ty, keď si bola dieťa. Veľa ľudí toto zažíva a nemalo by to tak byť.

tamta
10. okt 2023

Ja by som to tiež nevycitala rodičom.. Vzťah alebo prístup sa vynútiť neda... Proste sa s tým treba zmieriť a zmeniť svoj prístup.. Max pri nejakom dôvernom rozhovore by som sa na to spýtala maminy ale výčitky nevidím dôvod..

mandevilla
10. okt 2023

Väčšinou tieto staršie generácie na takéto rozhovory reaguju urazením. A nakoniec vyjdes ty z toho ako nevďačná. A budeš sa cítiš ešte horšie. Môže to byť u vás inak. Ale už len to, že sa to deje, napovedá, že s pochopením sa moc nestretnes. Viem, že to je ťažké. Lebo sa to týka hlavne tvojho dieťaťa. A možno sa vynárajú aj tvoje pocity krivdy z detsva. A trápi tá, že synček nemá takú pozornosť od starých rodičov akú by si zaslúžil. Dôležite ale je, aby ste si držali vy vaše teplo domova, tak aby ste boli spokojní. A vieš, že veci budeš robiť lepšie ako tvoji rodičia. ❤️ ber ich takých akí sú. Uľaví sa ti.

sbenkova
10. okt 2023

@svetlonos presne tak

princezna_bosorka
10. okt 2023

od tvojich rodicov je to vyslovene sproste... ja osobne by som uvazovala nad obmedzenim kontaktov (mozno aj prerusenim). Ved naco udrziavat vztah s ludmi, ktori ti takto vedome ublizuju....

marybery
12. okt 2023

Ja som sa naučila rokmi, že treba všetko povedať narovinu. Nikto Vám do hlavy nevidí a ani netuší, že Vás to môže takto raniť. Jednoducho keď nakupovala, tak jej bolo treba povedať, že či nechce niečo aj synovi, že mu môže spraviť radosť, že také kinderko by ho napríklad potešilo. Myslím si, že možno práve preto nekupuje, že nevie čo a nechce vám somariny kupovať, na kinderko si v tej chvíli s veľkou pravdepodobnosťou nespomenula... taktiež keď sa pýtala na vyplatenie objednávky, tak ste jej mohli povedať, že to už je zaplatené, ale ak by si mu chcela niečo kúpiť, tak to a to by ho potešilo.
Tým, že je so sestrou častejšie, zrejme viac vidí do jej potrieb, výchovy, financií, vidí presne, kde čo treba, tak jej chce pomôcť.
Ak sa máte radi, možno by stálo za to si s ňou aj sadnúť niekedy v súkromí, keď príde vhodná chvíľa a porozprávať sa, že Vám je ľúto, že sa cítite na druhej koľaji už od detstva atď... možno to mama vôbec nevníma a možno to vôbec nie je ani tak, ako to vnímate vy.
Ja mám super mamu, mám ju rada a važim si ju, no napriek tomu nemáme taký vzťah ako napríklad najkamošky a tiež som niekedy vnímala veci, ktoré ma trápili, až po rokoch som si s ňou sadla a povedala jej, ako sa v niektorých situáciách cítim. Ona mi za to poďakovala, že jej to hovorím. Vôbec to tak nemyslela, ako to vyznievalo... a som rada za ten rozhovor, zase sme o krok bližšie k sebe. A fakt sme prišli na to, že musíme komunikovať veľmi otvorene a po lopate, ak si niečo domyslime, často to tak vôbec vec nie je.

autor
12. okt 2023

@marybery ďakujem 🍀