Starší či mladší partner: Ktorého by ste si vybrali?
Ahojte.
Potrebovala by som poradiť. Už dlhšiu dobu som sama,bude to snáď už aj 5 rokov. Mala som dlhodobý vzťah,ale bohužiaľ osud mi to zariadil ináč :(. Rozhodla som sa,že to skúsim znova. V mojom okolí sú dvaja potencionálny, ktorí mi dvoria, majú o mňa záujem. Samozrejme,vedia o sebe. Ešte som s nikým nič nemala,boli sme na pár stretnutiach. Ja mám 37, dieťatko sme nestihli s bývalým priateľom :(.
Chcem sa len opýtať a možno poprosiť o radu. Dlho som bola s jedným, ohľadom vzťahov som toho moc nepreskákala.Viem,že vek nehrá veľkú rolu. Ale koho by ste si vybrali,ak by ste boli v mojej koži. 50ročného, zabezpečeného,ale zdá sa mi,že trošku majetnickeho muža,alebo 31ročného, ktorý síce pracuje,je dobrý, slušný,ale stále býva s rodičmi. Poznáme sa z práce. Nezáleží mi na majetku,peniazoch. Mne sa len zdá,že jeden čím je starší,tým chce ako keby ovládať a ten mladší to všetko berie len tak,ako sa povie,ako príde,tak bude.
Ďakujem za každú dobrú ,aj tú kritickú,ale úprimnú radu.
@deti95060810 jeden bude mať za chvíľu 50rokov,je rozvedený a ten 31ročný mi stále pripadá ako také veľké dieťa. Aj jeden extrém,aj druhý ://. Asi počkám ďalších 5rokov ...
50rokov? to by ti načo bol...
ak z týchto dvoch tak to radšej toho mladšieho... ten je ešte súci na sex...
Urcite mladsieho 💁♀️ so starym co uz narobis, ked tam mimo toho veku veju velke cervene vlajocky…
@deti95060810 🙂)) takto som sa na to nepozerala,že aspoň kvôli sexu 🙂).Ten starší mal o mňa záujem už dlhšie,ale vždy som si dávala odstup,keďže bol v tom čase ženatý.Ten mladší sa mi do života priplietol len nedávno,v práci. Ale asi máš pravdu,budem brať do úvahy aj ten vek. Ďakujem (v podvedomí som to vnímala asi tak isto).
@vanilkovazmrzka tiež si myslím a vidím aj tie vlajky. Zasa nechcem byť s niekým,len aby som s niekým bola,ale zasa nechcem zbytočne veľa analyzovať a nakoniec sa zobudím v 45ke. Vek asi nie je vždy záruka rozumu a keďže mi na tom staršom akosi niečo vadilo (je ten typ, ktorý chce vychovávať, určovať, poučovať) bude asi lepšia voľba ten 31ročný,s ním sa cítim viac uvoľnená,sama sebou.
Ak na seriozny vztah, tak ani jedneho. Ak na travenie volneho casu kym nepride ten pravy, tak mladsieho. Ak sa casm ukaze ze mlasi dokaze odist od mamy tak mozno mas s nim sancu.
Žiadneho. Keby tam bolo to povestné niečo viac, nemusela by si zakladať tému a pýtať sa. A ten 31 ročný u rodičov, takých tém tu je kopec. Nie je dobrý ani majetnícky partner ale už vôbec nie partner, ktorému musíš robiť mamku. A že tu takých tém je kopec poslednú dobu. Vyzeráš si, lebo Ťa tlači vek-veľke dieťa alebo majetnícky starší chlap. Radšej si počkaj na takého, kde to s Tebou niečo urobí a nebudeš si musieť vyberať na MK😉
Ani jedneho. Chlap sa nevybera podla veku a zabezpecenia. Ale podla toho,co k nemu citis. 50 rocneho by som uplne vyskrtla. Ked sa ti uz teraz zda majetnicky,tak si predstav,co to bude,ked ta bude mat v hrsti. A ten mlady nemusi byt zly len preto,ze byva s rodicmi.
No záleží to hlavne na tebe, aj na tom, akej povahy si. Ale tiež sa prikláňam k názoru, že si máš vybrať toho, ktorého ľúbiš. Ak ani jedného, tak nemá zmysel si vyberať.
Osobne by som asi viac inklinovala už k o trochu mladšiemu, so staršími si nejako nerozumiem.
Ber mladšieho, z vlastnej skúsenosti, ja mam 40, môj už ex ma 49, rozvedený, deti, zo začiatku krásne, pokiaľ sme spolu nezačali žiť, to boli furt také malé somariny ohľadom jeho deti, že nás to nakoniec rozdelilo a s odstupom času mi povedal, že keby sme spolu nežili a neriešili deti, tak by nám to vydržalo asi na furt. Teraz mam mladšieho, má 29 a poviem ti, paráda. Čistá hlava, nerieši, užívame si, beha za mnou ako psicek 😂, obrazne povedane. Je ešte tak správne strelený, vymýšľa somariny, aby sme si co najviac užili, čo by popravde 50 tnik si už klopal na čelo, či som okej... Áno bol zabezpečený až moc, aj sme boli na hromade dovolenkách po svete, na mojich deťoch tiež nešetril, v tomto smere nám nič nikomu nechýbalo. Mladší to nemá, býva v podnájme (k sebe si sťahovať nikoho neplánujem), maká, Stará sa o seba, spoznala som ho ako trénera môjho syna,vlaatne ten nás dal aj dokopy 😂 ber mladšieho, v každom ohľade je to lepšie. A ze nie je ešte zabezpečený? A ten 50tnik bol ako na tom v 31? Možno tiež s rodičmi ešte.... Na toto nepozeraj 🙂
Ani jedného. Určite existujú aj iní vhodnejší chlapi pre teba.
Jeden muž mal rád tri ženy a nemohol sa rozhodnúť, s ktorou sa má oženiť. Tak dal každej 10 tisíc € aby s nimi urobili, čo uznajú za nejlepšie. Prvá si nakúpila šaty, kozmetiku, šperky a hovorí:
"Urobila som, drahý, všetko preto, aby si mal tú najkrásnejšiu ženu."
Druhá nakúpila veci pre neho: Oblečenie, športové potreby, nápojové súpravy do baru atď.
"To preto, drahý, aby si vedel, ako na Teba myslím."
Tretia vrhla peniaze do podnikania a po krátkej dobe priniesla mužovi späť 20 tisíc €. "Aby si videl, aká som šikovná."
I zamyslel sa muž a nakoniec si vybral tú s najväčšími prsiami.
Rada pre teba je jednoduchá - vyber si toho, čo ťa najlepšie vytrtká. Ale podľa mňa to nebude ani jeden z tých dvoch...
No, ak chceš seriózny vzťah, tak by som si nevybrala ani jedného a radšej počkala. 50 ročný je k tebe starý, a ten 31 ročný príliš mladý. Osobne by som nestrácala čas ani s tým mladším, ako ti tu radia. Lebo môžeš prepásť príležitosť zoznámiť sa s niekým vhodným.
Ani jeden z týchto dvoch. Nevoľky sa uspokojiť s jedným len preto lebo druhý je horší je jasný znak toho že vhodný nie je ani jeden. A o tých povahových črtách a životných rozpoloženiach oboch nejdem ani začínať.
z môjho pohľadu ani jedného. Radšej by som sa zamyslela nad partnerovým rebríčkom hodnôr, uplatniteľnosti v spoločnom živote, EQ, možnosti mať dieťa - neviem či chceš... Ak áno, dala by som si pre istotu zamraziť vajíčka, kým nájdeš toho pravého.
Z tych dvoch ani jedneho,50 uz je dost starsi a ak chces mat rodinu to nie,a ten mladsi sice ak by si ho nakopila mozno by sa osamostatnil.Hldaj nieco medzi,do 43 rokov a samostatného.
Vybrala by som si toho, s ktorym si mam co povedat, zdielame rovnake hodnoty a citim medzi nami chemiu. Z Tvojho opisu mi tak nepripada ani jeden.
To je jedno kto koľko ma rokov,výber si takého ktorý viac k tebe sadne,ak budete každý iný čo z toho aj tak to časom skončí
Jednoznačne skús mladšieho - a možno medzitým stretneš aj niekoho pre teba wau - rozísť sa dá vždy, no život je príliš krátky na to, aby sme si ho neužívali kým môžme 😁
Tak z tychto dvoch podla toho co o nich pises ani jeden . Vekovo skor mladsi, 6 rokov je nic
Teda ak ty chces vazny vztah. 50 je tiez ok ale onedlho by si ten vekovy rozdiel mohla pocitit
Ja som to pochopila tak, ze hladas seriozny, vazny vztah. Ak ano, tak si vyber toho, ktory ma tento umysel tiez. Ten mladsi podla mna tento umysel s tebou nema, ale to musis ty vediet a sama citit. Nemozes sa porovnavat so zenami, ktore su sice v tvojom veku, ale uz su zabezpecene a maju dieta (deti). Taka zena si uz chce len uzivat…sex, dovolenky, spolocnik na volne chvile. Ale domov si uz ziadna dobrovolne nikoho stahovat nebude. Ty vsak hladas evidentne este muza, s ktorym si zalozis rodinu. To by slo aj s tym 50 rocnym, len ty musis citit, co chce, preco ta chce, ci ta nechce iba na sexualny vztah. Mladsieho si vyber iba v pripade, ak je natolko vyspely, ze u neho vidis zaujem o rodinu a budovanie seriozneho vztahu, co si ale nemyslim, lebo 31 rocny si ako matku svojho dietata na 99% vyberie zenu mladsiu, to je proste priroda. Tiez suhlasim s babami, ze idealny nie je z pohladu veku ani jeden a vhodnejsi by bol iny muz, ale vieme ako to je….chlap sa neda objednat cez eshop ani kupit v obchode.
Este ma napadla jedna rada, ak nevies ako dalej…vyspi sa s kazdym a budes mat hned jasno. Sex je velmi podstatna sucast vztahu, nepodcenuj tuto sucast vztahu. A som si takmer ista, ze potom pochopis, ktory ano a ktory nie.
Tiež mi po prečítaní tvojej otázky napadlo,že ani jedného.
Ideš veľmi (a iba)racionálne. Musíš aj niečo cítiť k tomu "pravemu". Potom by si toľko otázok nemala.
@natalienka12 to nemyslíš vážne,že sa,ma urobiť testovací sex o oboma 😳
Ako o nich oboch píšeš, tak aj Ty vieš, že ani jeden. Sú len nejaká náplasť, lebo už chceš mať vzťah.
Za mna je dolezite, ze s mladsim sa citis sama sebou. To je mnohymi zenami podcenovana a pritom tak dolezita vec. Preto si premysli, ci by si nezacala randit s mladsim a verim, ze dokazes rychlo identifikovat, ci sa chce posunut dalej. To, ze ako single muz byva s rodicmi - v dnesnej dobe drahych nehnutelnosti? No… Nie je sa comu cudovat. Ja by som s nim zacala randit a uvidis. Ak to nevyjde, v case online zoznamiek nie je narocne niekoho spoznat. Sice hladas ihlu v kope sena, ale da sa najst. Nech to vyjde.
Ja som mala 33 teraz už manžel 28.mala som dve deti.Zil tiež s rodičmi,teraz máme svoj dom a spoločne 3 dieťa..sme spolu 12 rok.
Keď sa uz teraz nevieš rozhodnúť, tak ani jeden... perspektívne, ak by išlo len o vek, skôr ten mladsi, hlavne, ak by si ešte chcela dieťa.

6 rokov mladší chlap je aj dosť...
koľko rokov má starší?
pre teba by bol ideal chlap od 35 do 42 r.
ak nájdeš toho správneho, ešte kľudne stihneš aj bábo...