icon

Starší či mladší partner: Ktorého by ste si vybrali?

22. feb 2025

Ahojte.
Potrebovala by som poradiť. Už dlhšiu dobu som sama,bude to snáď už aj 5 rokov. Mala som dlhodobý vzťah,ale bohužiaľ osud mi to zariadil ináč :(. Rozhodla som sa,že to skúsim znova. V mojom okolí sú dvaja potencionálny, ktorí mi dvoria, majú o mňa záujem. Samozrejme,vedia o sebe. Ešte som s nikým nič nemala,boli sme na pár stretnutiach. Ja mám 37, dieťatko sme nestihli s bývalým priateľom :(.
Chcem sa len opýtať a možno poprosiť o radu. Dlho som bola s jedným, ohľadom vzťahov som toho moc nepreskákala.Viem,že vek nehrá veľkú rolu. Ale koho by ste si vybrali,ak by ste boli v mojej koži. 50ročného, zabezpečeného,ale zdá sa mi,že trošku majetnickeho muža,alebo 31ročného, ktorý síce pracuje,je dobrý, slušný,ale stále býva s rodičmi. Poznáme sa z práce. Nezáleží mi na majetku,peniazoch. Mne sa len zdá,že jeden čím je starší,tým chce ako keby ovládať a ten mladší to všetko berie len tak,ako sa povie,ako príde,tak bude.
Ďakujem za každú dobrú ,aj tú kritickú,ale úprimnú radu.

Strana
z2
bielasovicka
22. feb 2025

No pozri sa. Keď už máš 2 adeptov, tak budeš mať aj tretieho, štvrtého.... Títo podľa mňa nie sú vhodní. 50 r. už má také tie svoje "muchy", a mladý ten ešte asi rozum nemá. Počkaj si na ďalšieho, určite príde ☺️

osky
22. feb 2025

Jedine toho,ktoreho by som lubila.
Musi ta aspon trochu k nemu tahat musis citit podvedome,s kym chces bxt.
Nie z rozumu, co je vyhodne

marcellka32
22. feb 2025

Pri tom pravom nebudeš ani premýšľať, lebo to budeš hádzať iskry až horieť

lucia13022023
22. feb 2025

Majetnicky 50tnik alebo mamickar 30tnik...ani jeden.

sima234
22. feb 2025

Partner sa vyberá podľa veku?🤦‍♀️ Cítiš k niektorému niečo, alebo ti ide iba o to, aby si nebola sama? Vybrala by som si toho, pri ktorom by som vedela, že k nemu niečo cítim. Neviem, či chceš partnera na seriózny vzťah, alebo iba na vyplnenie voľného času. Ale podľa príspevku, ani jedného z týchto dvoch.

kiki68
22. feb 2025

Z mojej skusenosti, nesla by som viac ako dva roky plus minus. Lebo to mate inak silu na veci, priority. Ty chces dieta, rodinu, hladaj niekoho okolo 34-40 by som povedala

13uzivatelka11
22. feb 2025

Ani jedného. Nasilu ti fakt nikoho netreba, keď evidentne nie si, chvalabohu, zaľúbená ani do jedného

rejka7
22. feb 2025

Ani jeden bohužiaľ, ak príde partner s ktorým budeš chcieť byť, nebudeš musieť zakladať témy. Radšej sama akosi nesprávnym. Vek si nepripušťaj, lebo budeš robiť chyby pri výbere partnera a skončíš omnoho horšie ako len sama.

vilma7
22. feb 2025

Nad rozvedenym čo by ma balil ešte počas manželstva by som ani len neuvažovala.
31.r.ti3z nie, ty hľadaj niekoho rozumného, čo si chce založiť rodinu.
Ešte stíhaš, ja som spoznala v môjho v 38.a v 40.som rodila.

sante81
22. feb 2025

Ani jeden.

lenkakravcova
22. feb 2025

Mladší bude chcieť za rok dva tri dieťa. Chceš aj ty alebo už nie? Lebo máš takmer 40r.
Podľa mňa toho mladšieho nechaj mladšej..
A ten starší.. neviem. Asi by som hľadala ďalej.

svetlonos
22. feb 2025

V tomto pripade ani jedného. 50 rocny v tvojom pripade - načo?? Len aby si nebola sama? Majetnicky mamomonar, ty v plnom rozkvete zivota a teror s frflosom? On je prečo v 50tke (este/uz ) sam? Zla zena?
A ten mladsi - kašľať na vek ako drámu zrovna ten nevidím. Skôr to nastavenie - akosi bolo akosi bude. Dnes sú 39 rocny mnohí zrelostou na úrovni 18 rocnych. A to vidím skôr ako pruser.
Z tvojho popisu skor hladaj tretieho, mladého ked tak na spríjemnenie chvil ak chces.
Inak mi prídu z tvojho opisu obaja neperspektivny. A ty mi tiez neprídeš, ze by si mala nastavene jasne ciele. Teda, že by si tomu mladému priamo jasne odkomunikovala, ako si vás vztah predstavuješ.
Dokážeš mu povedať, že nemáš 12 rokov a chceš s partnerom zit vo vlastnej domacnosti, kde sa on tiež na jej fungovanie podieľa?
Ze nebudeš pre neho nahradnou matkou a on ma viesť zodpovedný zivot, nie len - ved akosi bude?
Mas ty v sebe upratané a jasno ako to vo vztahu chces?
Na tieto otázky si odpovedz a uvidíš. Potom stretneš toho pravého, ked budes mat v sebe jasno a nevezme prvého, ktorý má o teba záujem.
Ale skus rozhovor s tým mladším. Ziadne náznaky ale priamo.
Si schopný sa presťahovať a fungovať v spoločnej domácnosti? Téma deti, financie?
Už nemáte 12 rokov a kopec času, takže romantika môže prísť aj po vzájomnom vykomunokovani si týchto a iných dolezitychctém.
Ak chces deti, chcela by som aj odpoveď priamo - ziadne mozno o rok dva try.

damira90
Autor odpoveď zmazal
nynia
22. feb 2025

Z tych 2 ani jedneho by som si nevyberala 50 rocny je uz "stary dedo" aj pri tebe ako 37... a 31 rocny "mamanek" a nech mi nikto nehovori, ze pokial ma pracu sa uz nemal kedy odstahovat. Nevyberaj si muzov z pocitu osamelosti ale vyber si takeho o ktorom nebudes musiet zakladat diskusiu lebo budes vediet, ze ho chces a rady ostatnych pre teba nebudu dolezite. 😊

autor
22. feb 2025

Aby som to upresnila. Ten starší ma nebalil,keď bol ženatý. Vedel,že aj ja mám dlhoročný vzťah. Poznal sa s mojím bývalým,boli známi. Keď sa rozviedol,tak ma kontaktoval. Povedal mi,že som sa mu páčila už od začiatku,ale keďže som bola a žila s jeho kamarátom,teda,boli skôr známi,ustúpil a oženil sa. Manželstvo mu nevyšlo, pretože k sebe povahovo nezapadali,aspoň tak mi to povedal. Rozvod dopadnú dobre a keď sa dozvedel,že som aj ja sama,tak ma kontaktoval. Úprimne povedané,po telesnej stránke má priťahujú obaja. Ale ako bolo spomenuté, držím to stále v tej kamarátskej úrovni. Viem,že to vypadá namyslene,ba priam povýšenecky, určite to tak nemyslím. Chcem sa len rozhodnúť správne,aj keď viem,že človek nikdy nevie. Starší môže byť už rozhľadený, uvedomelý,ale nakoniec ma bude klamať, mladší môže brať život lážo-plážo a nakoniec môže byť z neho ozaj dobrý partner pre vážny vzťah. A nakoniec sa môže stať, čím dlhšie budem vyberať, vyhodnocovať, analyzovať, nakoniec ostanem sama. Chcela som len vedieť,akoby ste sa rozhodovali vy a pre koho by ste boli naklonené, niektoré v dlhoročnom vzťahu a už čo to odžité. Keďže sú to dva extrémy, ktoré sa môžu v živote objaviť. Starší otcovský typ verzus mladší mamičkár. Veľká vďaka Vám,z tohto celého mi vyplýva,že by som mala trochu vypnúť rozum a viac sa riadiť srdcom.

taktotedanie
22. feb 2025

Z opisu ziadneho

rorino
22. feb 2025

Ku ktorému ťa to viac ťahá,kde skáču iskry,pri ktorom sa cítiš v bezpečí,s ktory ťa vie rozosmiať,a ďalších tisíc veci je podstatných pre vzťah,nie to,či má o šesť rokov menej,či viac.dokopy nič z podstatných veci si nenapísala.

dobryden
22. feb 2025

Z opisu ziadneho,preco tak strasne chces ,nedavno si sa rozišla,tal vyčkať.Stary je uz stary na rodinu,o par rokov bude mat 60,to je uz dost vela pri malych detoch.Mladsi,tam je rozdiel 6 r to nie je take hrozne,ale ak byva s mamou,jedine ak by sa chcel sam postaviť na nohy,tak skor ten mladsi,ale zalezi uz teraz aku ma pracu a naozaj kolko zarobi.Ak je aj v tejto oblasti nejaky neschopak tak ziadneho a vobec nie toho 50r.

dobryden
22. feb 2025

Ten 50 r by siel ak by ste spolu uz tych 15 r a mate aj vatsie deti,10+ ale takto s myšlienkou založenia rodiny,nie,jedine ze by si uz s nim nechcela rodinu .

janickacrazy
22. feb 2025

Určite ten mladší, no a čo keď býva u rodičov? Môj muž tiež býval u rodičov, keď sme sa spoznali, mal 28 rokov. Tiež je odo mňa mladší, síce len o 4 roky, ale to je jedno. Ten 50-rocny už deti asi chcieť nebude a tiež už má svoje zvyky, ktoré v tom veku ťažko zmení.

zuzulka558
22. feb 2025

Ani jedného asi, lebo sama nevieš a asi ani nič také necítiš ze áno s tým budem,,, medzi mnou a manželom je 12 rokov a sme spolu 13 rokov, ale ja som vedela ze jeho neriešila som rozdiel,, aj môj býval z rodičmi, ale dlho bol v zahraničí nikdy nemal plán tu bývať na Slovensku, no zmenilo sa to ako sme sa spoznali

siska53
22. feb 2025

Pri tom 50 celkom velky rozdiel, ale ok.. skor ta majetnickost a tieto veci by mi velmi, velmi prekazali. Mozno by som skusila nezavazne toho mladsieho.. a co ty vies? Moze ti vstupit nejaky taky, pri ktorom budes mat jasno hned.

retatka
22. feb 2025

50 ročný je pre teba dedo, vekový rozdiel by si časom viac a viac pociťovala .31-ročný je pre teba mladý.Za mňa ani jeden.Keď už si 5 rokov sama, tak by som poriadne vyberala a nebrala chlapa zo zúfalstva len pre to aby nejaký bol .Pre teba by bol chlap vhodný okolo 40-tky …

andreatytler
22. feb 2025

@janickacrazy Aj podla mna je pre starsich ludi tazke robit kompromisy a menit sa ked vstupia do vztahu, lebo uz v tom veku maju svoju hlavu, svoj komfort, vedia kto su, takze ta ochota sa menit je velmi slaba. A kazdy novy par si musi obrusit hrany. Len velmi zriedka sa najdu ludia ktori maju vsetko rovnake.

0kristina0
24. feb 2025

Ani jedneho

Strana
z2