Starší rodičia
Ahojte. Rodicia ma mali uz v pokrocilom veku, dlho sa im nedarilo. Ja mam teraz 23 a rodicia okolo 65, s cim uz idu ruka v ruke aj zdravotne problemy, mama ma cukrovku, problemy s talking, vybavuje si dochodok. Ja pracujem a zatial byvamu nich, ale uz ma pomaly laka zmena prace aj mesta (momentalne zijem vo velmi malom meste), nic Tu nie je a mam pocit ze tu len tak prezivam s nimi. Kazdy vecer pri telke, clovek nema sukromie, uz mi to vadi. Ale tym ze som jedine dieta a oni uz su starsi, neviem co mam robit. Parkrat som to uz navrhla, ze pozeram pracu a byty vo vacsom meste, a hned zacalo citove vydieranie ze co tu budu sami robit, ze uz aj tak tu dlho nebudu... Neda sa s nimi normalne o tom rozpravat, uz pocas dospievania sme si nerozumeli az tak dobre kvoli ich veku, teraz sa to ukludnilo, ale nie som tu spokojna. Co robit? Hlavne ak mate podobne skusenosti, vdaka
Aj ťa chápem. Mala som kolegyňu, ktorej mama bola od 40r stará. A tak aj dopadla má niečo po 60 a to je lutovanie sa a všetko okolo dopadlo tak, že je v starobinci. Moji rodičia majú po 60 tke a teraz došli z dovolenky v Turecku, sú akční a to mama ma naozaj veľké problémy s chrbticou, ale nepodáva sa, lebo to by bol koniec
Tak im nerob medveďiu službu a nevyvážaj ich, nebuď vždy po ruke.Oni sa potom "opustia" a budú čakať, že ty zabezpečis.Je zbytočne tu písať koho rodičia čo ešte zvládnu, ako sú bez liekov, chorôb to nerieši tvoj problém ty sa chces osamostatniť a za tým si choď.Necit sa vinna, že ich necháš samých a pod...majú jeden druhého, ty si mohla študovať tisícky km preč.Tiez som jedináčik, ale príde čas kedy treba ísť veď prídeš na víkend, budete spolu volať a pod...treba im kúpiť knihy, puzzle niečo čo ich baví naozaj nemajú vek, aby presedeli pri TV celé popoludnie a čakali, kým prídeš z práce🙂
Nemyslim si,ze je to kvoli ich veku. Mna mali rodicia v mladom veku a tiez som si s nimi nerozumela. Mama ma citovo vydiera dodnes. To je proste povahou,nevyhovaraj sa na ich vek. Chod si za svojim,poradia si aj bez teba. V dnesnej dobe sa vieme autom velmi rychlo presuvat. Nie je problem prist im pomoct raz za cas. Ale sediet pri maminej sukni a zivorit svoj vlastny zivot,to ozaj nerob. Teraz robi cirkus,ale zvykne si.

Mate pravdu, spravili si zo mna animatorku. A trochu som ich rozmaznala asi aj ja. Posledne dva roky ich vozim na nakupy, pomaham so vsetkym co treba, kedze aj tak nemam co robit okrem prace. Este pred koronou aspon chodili do kostola a tam mali nejakych znamych, teraz uz ani to nie, lebo vsak si zapnu nejaku omsu online a nemusia nikam chodit. Im ta izolacia vyhovuje. Kazdopadne sa budem s nimi musiet porozpravat o buducnosti