icon

Ste spolu s mužom, aj keď ho už neľúbite?

30. sep 2025

Je na tom niekto podobne, kto je spolu s mužom aj keď ho už neľúbi?
Mám ho rada či ako to povedať záleží mi na ňom nechcem mu zle, no už láska vyprchala. Ublížil mi duševne a neviem na to zabudnúť. Máme spolu 2 chlapcov, doma skoro všetko je na mojich pleciach. Starať sa o deti, zaujímať sa o školu, krúžky, úlohy, domácnosť 90 percent je na mne, 10 percent robí on. Okolo domu porobi niečo ale do všetkeho ho musím tlačiť, všetko mu musím vysvetľovať. Necítim z neho oporu nevie ma podržať keď mám ťažké chvíle. Sex nemáme už pár rokov, ani objatie pusa nič. Žijeme ako spolubývajúci. Ani o deti sa moc nezaujíma, nezoberie ich ani na ihrisko kopať si loptu ani na výlet. Všade chodím sama s chlapcami.
Občas mi je to ľúto že nemáme normálnu rodinu kde vládne láska. No už som rezignovala.
Je niekto na tom podobne ako ja?

marlenka25
2. okt 2025

Napis mi. Sukromne spravu. Možno ti viem pomôcť som vztahovy kouc a parovy poradca. Niekedy partnera nevieme dotiahnuť na terapie, ale môžeme liecit seba a pomôcť sebe lepšie pochopiť situáciu. Za skúšku nič nedáš.

mondolina
2. okt 2025
@marlenka25

Napis mi. Sukromne spravu. Možno ti viem pomôcť som vztahovy kouc a parovy poradca. Niekedy partnera nevieme dotiahnuť na terapie, ale môžeme liecit seba a pomôcť sebe lepšie pochopiť situáciu. Za skúšku nič nedáš.

@marlenka25
základ je liečiť seba!

marlenka25
2. okt 2025
@mondolina

@marlenka25
základ je liečiť seba!

@mondolina ano lenze to musi zakladatelka chcieť riešiť. Aspoň seba. Vidím, že ma v sebe nespracovanych množstvo traum.

autor
2. okt 2025
@marlenka25

@marlenka25 Prepáč ale nemyslím si že by som potrebovala terapiu.

marlenka25
2. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor no vidíš a toto je práve ten dôvod že všetko popieras sama v sebe. Ľudia kt. Maju problém si to väčšinou nechcú priznať. Už len to aké detstvo si mala zanechalo na tebe traumu a tiež si to nespracovala a všetko sa ti krásne ukazuje v terajšom vzťahu s manzelom. Nič výnimočné. Nespracovala si to. Na terapie si nechodila. S nikym si sa o tom nebavila takže je zrejmé že to nemáš spracované sama v sebe. A inak parovy poradca je na to aby vás dal dokopy zmieril a aby ti pomohol vyrovnať sa s traumu a dal ti nápady a návrhy ako túto situáciu riešiť. Keď nechceš na anonymnom fóre nikomu ani len povedať co také ti muz vyviedol že ste zostali spolubývajúci. Tak potom je jasne ze prave tu terapiu potrebuješ ako soľ......

marlenka25
2. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor a inak ešte jedna vec.... Všetky problémy vztahove životné psychologické a psychické ktoré máme v zivote sú pozostatok zlého detstva a traum. Väčšinou nášho vzťahu s matkou a toxické ho prostredia s kt sme sa nikdy nevyrovnáli. To si asi netušila, však?

autor
2. okt 2025
@marlenka25

@anonym_autor no vidíš a toto je práve ten dôvod že všetko popieras sama v sebe. Ľudia kt. Maju problém si to väčšinou nechcú priznať. Už len to aké detstvo si mala zanechalo na tebe traumu a tiež si to nespracovala a všetko sa ti krásne ukazuje v terajšom vzťahu s manzelom. Nič výnimočné. Nespracovala si to. Na terapie si nechodila. S nikym si sa o tom nebavila takže je zrejmé že to nemáš spracované sama v sebe. A inak parovy poradca je na to aby vás dal dokopy zmieril a aby ti pomohol vyrovnať sa s traumu a dal ti nápady a návrhy ako túto situáciu riešiť. Keď nechceš na anonymnom fóre nikomu ani len povedať co také ti muz vyviedol že ste zostali spolubývajúci. Tak potom je jasne ze prave tu terapiu potrebuješ ako soľ......

@marlenka25 Ale ja nemám psychický problém, ja žijem vyrovnaný život aj po tom všetkom čo som prežila beriem život pozitívne. Raz sme dole raz hore taký je život. Som šťastná že mám zdravé detičky, že mám strechu nad hlavou, že mám dobrú prácu skvelý kolektív, že mám okolo seba dobrých ľudí. A že s manželom sme sa odcudzili a nežijeme spolu intímne, pre mňa sex není dôležitý a žijeme normálny život nehadame sa, nerobíme si zle. Veľa ľudí má oveľa horší osud než ja.

dadis
2. okt 2025
@anonym_autor

Mimochodom sex není základná potreba človeka.
Základné potreby sú aby bol človek zdravý, mal kde bývať, mal čo jesť, čo si obliecť. A keď má niekto deti tak prvoradé by mali byť deti, potom práca aby mali ľudia z čoho žiť a existovať.

@anonym_autor Ba prave naopak, patri medzi zakladne fyziologicke potreby, prestuduj si maslow hierarchy. Sexualne spojenie odlisuje partnersky vztah od priatelskeho a chybajuci sex v manzelstve je regulerny argument k rozvodu. Co bolo to, co ochladilo tvoje city? (u mna to bolo rovnako, tiez som stratila chut na sex s nim, ale to som vedela, ze to je koniec a ze ho viac lubit nedokaze a poziadala som o rozvod). To, z akej rodiny pochadzas smutno poznacilo aj tvoje manzelstvo.

marlenka25
2. okt 2025
@anonym_autor

@marlenka25 Ale ja nemám psychický problém, ja žijem vyrovnaný život aj po tom všetkom čo som prežila beriem život pozitívne. Raz sme dole raz hore taký je život. Som šťastná že mám zdravé detičky, že mám strechu nad hlavou, že mám dobrú prácu skvelý kolektív, že mám okolo seba dobrých ľudí. A že s manželom sme sa odcudzili a nežijeme spolu intímne, pre mňa sex není dôležitý a žijeme normálny život nehadame sa, nerobíme si zle. Veľa ľudí má oveľa horší osud než ja.

@anonym_autor ale prosim ta. Ako sa môžeš cítiť šťastné to si len žiaľ nahováras.zijes s muzom ako cudzinka nemáte spolu nič asi ani kamaráti nie ste.. Podľa toho čo píšeš nastvana si naňho za niečo co urobil nikto nevie co. Ako ti mame potom radiť? Vidno ze si nastavená tak ze nechceš zvonka pomôcť a odmieta zásadne pomoc. Lebo si tak nastavená ale tvoje nastavenie nie je normalne. Sorry.. Pokiaľ si myslíš ze to ze s muzom zijete ako spolubývajúci a ze nemáte sex roky je ok. Tak už len v tomto nastavení je chyba a Psychicky problem sorry

marlenka25
2. okt 2025
@dadis

@anonym_autor Ba prave naopak, patri medzi zakladne fyziologicke potreby, prestuduj si maslow hierarchy. Sexualne spojenie odlisuje partnersky vztah od priatelskeho a chybajuci sex v manzelstve je regulerny argument k rozvodu. Co bolo to, co ochladilo tvoje city? (u mna to bolo rovnako, tiez som stratila chut na sex s nim, ale to som vedela, ze to je koniec a ze ho viac lubit nedokaze a poziadala som o rozvod). To, z akej rodiny pochadzas smutno poznacilo aj tvoje manzelstvo.

@dadis ano presne to sa snažím autorke ja vysvetliť z pohľadu odborníka. Ze sex je veľmi podstatný v manzelstve a nedá sa žiť bez neho. Plus ona si myslí, že takto je to fajn no nie je zial. Ved len orgazmus ženský dokáže divy urobiť so šťastím a ženou ako takou....

dadis
3. okt 2025
@marlenka25

@dadis ano presne to sa snažím autorke ja vysvetliť z pohľadu odborníka. Ze sex je veľmi podstatný v manzelstve a nedá sa žiť bez neho. Plus ona si myslí, že takto je to fajn no nie je zial. Ved len orgazmus ženský dokáže divy urobiť so šťastím a ženou ako takou....

@marlenka25 Este sa dozvieme, ze ta skutocnost, ktora ochladila jej city bude uplna malichernost.. ale jej sa to zda takto v pohode, lebo ved sex nie je nic, je to len akoby si prestal s fajcenim, alebo vynechal ranny stretching. Vidiet, ze nikdy nezazila, co je fungujuca rodina. Toto co ma, je len obycajna atrapa na rodinu, zvonku to mozno vyzera fajn, ale neverim, ze deti to do zivota nepoznaci..aj frustracia otca, nepritomnost lasky..a teda nehovorim, ze i tak si ten muz asi v dohladnej dobe niekoho nenajde, lebo je to prirodzena ludska tuzba milovat a byt milovany

drahomirrra
3. okt 2025

Ale už ma štveš autorka, tak veď normálne napíš, čo ti také hrozné urobil. Píšeš presne tie omáčkoviny, čo píšu ľudia, ktorí tu terapiu nenormálne potrebujú. "aspoň sme zdraví, deti sú zdravé, nemám čo riešiť"...Terapiu potrebuje každý človek, za tým si budem stáť. Niet lepšie investovaných peňazí.

Ty si ale neuvedomuješ, že deti sledujú vašu rodinnú dynamiku. Nie je normálne, že nevidia lásku, že vidia iba chlad. Oni si z toho zoberú, že takto to má vyzerať a raz sa takto isto budú správať ku svojim ženám. Ergo, urobia nešťastnými ďalších ľudí.

Nebuď zbabelá a ak sa seriózne nevieš s mužom porozprávať a preniesť, rozveď sa. Muž možno ani nevie, čo strašné ti urobil. Ale teda, ak ťa nepodviedol, nezbil, nebol fyzicky a duševne zamilovaný inde, tak nechápem, čo iné môže človeka takto sklátiť.

elviku11
3. okt 2025
@anonym_autor

@mondolina Deti budú mať také vzťahy aké si vyberú a uznajú za vhodné. Čo to má s tým spoločné ako my spolu žijeme s manželom? Nič. Príklad ja som mala rodičov alkoholikov denno denne boli ožratý a podľa tvojej logiky aj ja by som mala byť alkoholicka. A pravda je taká že ja alkohol nepijem vôbec.

@anonym_autor Deti nebudú mať také vzťahy, aké sami chcú, ale také, aké videli u vás doma. Podľa toho si chtiac či nechtiac podvedome vyberú partnerku.
A keď synovia cítia (na milión percent cítia), že mama trpí, ale tvári sa, že je všekto ok, stále sa usmieva, aj keď je jej zle - hádaj akú partnerku si vyberú? Trpiteľskú obeť, nad ktorú sa budú môcť vyvyšovať a byť k nej rovnako citovo chladný ako bol ich otec.
To nebude ich vedomá voľba, ale nespracované traumy, keďže ty sa tváriš, že je všetko ok.
Naozaj to takto pre synov chceš? Aby ten začarovaný kruh pokračoval? Môžeš to zmeniť, ak chceš. Ešte máš pred sebou dosť času. Priznaj si, čo ťa trápi a vyhľadaj pomoc.

elviku11
3. okt 2025
@drahomirrra

Ale už ma štveš autorka, tak veď normálne napíš, čo ti také hrozné urobil. Píšeš presne tie omáčkoviny, čo píšu ľudia, ktorí tu terapiu nenormálne potrebujú. "aspoň sme zdraví, deti sú zdravé, nemám čo riešiť"...Terapiu potrebuje každý človek, za tým si budem stáť. Niet lepšie investovaných peňazí.

Ty si ale neuvedomuješ, že deti sledujú vašu rodinnú dynamiku. Nie je normálne, že nevidia lásku, že vidia iba chlad. Oni si z toho zoberú, že takto to má vyzerať a raz sa takto isto budú správať ku svojim ženám. Ergo, urobia nešťastnými ďalších ľudí.

Nebuď zbabelá a ak sa seriózne nevieš s mužom porozprávať a preniesť, rozveď sa. Muž možno ani nevie, čo strašné ti urobil. Ale teda, ak ťa nepodviedol, nezbil, nebol fyzicky a duševne zamilovaný inde, tak nechápem, čo iné môže človeka takto sklátiť.

@drahomirrra písala, že ju citovo urazil, potom sa ospravedlnil, ale v nej sa už niečo zlomilo. Čiže to bude nejaká urážka v zmysle: moja mama to varí lepšie.... keby si sa obliekala ako XY, bolo by to lepšie.... mala by si schunúť.... nevieš ani poriadne upratať... mal som si zobrať inú, atď atď. Nejaká taká silná urážka, ktorú človek povie v stave maximálnej naštvanosti.

autor
3. okt 2025
@drahomirrra

@drahomirrra Aké omackoviny, že si vážim to že sme zdravé, máme kde bývať a čo jesť? Áno vážim si to lebo není to samozrejmosť. Opýtaj sa chorých ľudí čo by priali zdravie a ľudí bez domova že by chceli mať bývanie. Ja si vážim aj maličkosti lebo neberiem to tak ako väčšina ľudí že veď to je samozrejmost. Nie nie je. A nemyslím si že pretoto by som potrebovala terapeuta.
Alebo že ma práca baví a máme skvelý kolektív. Stačí prelustrovat koník koľko ľudí píše že majú zlé vzťahy v práci a trápia sa kvôli tomu alebo koľko ľudí píše že nemajú čo jesť.

autor
3. okt 2025
@elviku11

@drahomirrra písala, že ju citovo urazil, potom sa ospravedlnil, ale v nej sa už niečo zlomilo. Čiže to bude nejaká urážka v zmysle: moja mama to varí lepšie.... keby si sa obliekala ako XY, bolo by to lepšie.... mala by si schunúť.... nevieš ani poriadne upratať... mal som si zobrať inú, atď atď. Nejaká taká silná urážka, ktorú človek povie v stave maximálnej naštvanosti.

@elviku11 Nič z tohto čo píšeš to nebolo, varím lepšie ako svokra to hovorí manžel a som chudá mám 55 kíl. Toto sú malichernosti čo píšeš.

anonym_ba2178
3. okt 2025
@anonym_autor

@elviku11 Nič z tohto čo píšeš to nebolo, varím lepšie ako svokra to hovorí manžel a som chudá mám 55 kíl. Toto sú malichernosti čo píšeš.

@anonym_autor prečo ti nezáleží na tom zlepšiť vzťah s manželom

dadis
3. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Ok, ako anonym nemozes napisat co to bolo? Zabil maciatko?

drahomirrra
3. okt 2025
@dadis

@anonym_autor Ok, ako anonym nemozes napisat co to bolo? Zabil maciatko?

@dadis Tiež ma to zaujíma, lebo autorka vlastne na tom postavila celé ich odcudzenie, takže by sme lepšie vedeli poradiť. Či skutočne rozvod, alebo ako vlastne. Treba si položiť otázku, či ešte niečo cíti k manželovi, alebo nie. Ochladnutie môže byť súčasťou vzťahu, ale mám pocit, že ten muž ani netuší, čo spravil a rezignoval. Takto si nájde milenku v dohľadnej dobe a len aby potom autorku neprefliaskala realita, že už je ozaj neskoro.

anonym_e52b18
3. okt 2025
@dadis

@marlenka25 Este sa dozvieme, ze ta skutocnost, ktora ochladila jej city bude uplna malichernost.. ale jej sa to zda takto v pohode, lebo ved sex nie je nic, je to len akoby si prestal s fajcenim, alebo vynechal ranny stretching. Vidiet, ze nikdy nezazila, co je fungujuca rodina. Toto co ma, je len obycajna atrapa na rodinu, zvonku to mozno vyzera fajn, ale neverim, ze deti to do zivota nepoznaci..aj frustracia otca, nepritomnost lasky..a teda nehovorim, ze i tak si ten muz asi v dohladnej dobe niekoho nenajde, lebo je to prirodzena ludska tuzba milovat a byt milovany

@dadis podľa mňa si z nás autorka robi prdel.. A je to troll.... Jej muz určite urobil nejakú malichernost možno pochválil susedu že dobre vyzerá alebo si pozrel nejaké pecko alebo dal utratiť mačku a ona s nim prestala zit... A zdieľam celý celý tvoj názor a komentár. Takisto to vnímam.. Autorka neskutočná hysterka a preháňa neskutocne. Môj manžel by ju vyfliaskal kebyze toto mu robí

marlenka25
3. okt 2025

Začínam ľutovať tvojho manzela zakladatelka... Ale veľmi...

anonym_124634
3. okt 2025

@anonym_autor
ty netrestáš len svojho muža, ale celú vašu rodinu, áno aj deti.

Jedna z najťažších vecí vo vzťahu je prijať, že sa budete navzájom zraňovať.
Nie raz. Nie dvakrát. Ale znova a znova.
Mnohí ľudia to nechcú počuť. Myslia si, že ak je láska skutočná, nemôže v nej byť bolesť. Že ten pravý či tá pravá nikdy nesklame, nikdy nepovie niečo, čo zabolí.
Ale to je ilúzia. Fantázia, ktorú nám predali filmy a rozprávky.
Pravda je, že vo vzťahu sa vždy objaví bolesť.
Partner vás raz sklame. Povie slová v nesprávnej chvíli. Nebude tam pre vás tak, ako by ste chceli.
Nie preto, že by bol zlý. Ale preto, že je človek.
A rovnako aj vy. Aj vy niekedy ublížite.
Zabudnete, čo ten druhý potrebuje.
Budete sebeckí.
Nevyjde vám to tak, ako ste si želali.
Otázka teda neznie: „Stane sa to?“
Otázka znie: „Čo spravíme, keď sa to stane?“
Budeme utekať?
Alebo budeme hľadať cestu, ako to spolu zvládnuť?
Lebo partneri, ktorí vydržia, nie sú tí dokonalí.
Sú to tí, ktorí aj cez bolesť zostanú a učia sa znova a znova odpúšťať – sebe aj tomu druhému.

lapersefona
3. okt 2025
@anonym_9c137c

žila som tak 5 rokov, snažila som sa to riešiť, mal 50rokov a a 45 , 5rokov sa ma ani nedotkol. Deti sme mali dve. Posledné čo povedal a čo bola pre mňa posledná kvapka bolo keď mi povedal že na mňa by vyliezol už iba zufalec, nech sa na seba pozriem do zrkadla na svoje cecky a vyrajdanú piču ( tri deti ).

@anonym_9c137c hlavne ze oni sa cítia aj v 59tke jak krasavci a chcu pri sebe najlepšie dvadsiatich to je nonsens

gabrielkaa
3. okt 2025
@anonym_124634

@anonym_autor
ty netrestáš len svojho muža, ale celú vašu rodinu, áno aj deti.

Jedna z najťažších vecí vo vzťahu je prijať, že sa budete navzájom zraňovať.
Nie raz. Nie dvakrát. Ale znova a znova.
Mnohí ľudia to nechcú počuť. Myslia si, že ak je láska skutočná, nemôže v nej byť bolesť. Že ten pravý či tá pravá nikdy nesklame, nikdy nepovie niečo, čo zabolí.
Ale to je ilúzia. Fantázia, ktorú nám predali filmy a rozprávky.
Pravda je, že vo vzťahu sa vždy objaví bolesť.
Partner vás raz sklame. Povie slová v nesprávnej chvíli. Nebude tam pre vás tak, ako by ste chceli.
Nie preto, že by bol zlý. Ale preto, že je človek.
A rovnako aj vy. Aj vy niekedy ublížite.
Zabudnete, čo ten druhý potrebuje.
Budete sebeckí.
Nevyjde vám to tak, ako ste si želali.
Otázka teda neznie: „Stane sa to?“
Otázka znie: „Čo spravíme, keď sa to stane?“
Budeme utekať?
Alebo budeme hľadať cestu, ako to spolu zvládnuť?
Lebo partneri, ktorí vydržia, nie sú tí dokonalí.
Sú to tí, ktorí aj cez bolesť zostanú a učia sa znova a znova odpúšťať – sebe aj tomu druhému.

@anonym_124634 tak nejako to cítim aj ja. Človek musí byt emocionálne zrelý, inak sa vzťahy rozpadajú pri prvom “sklamaní”

lapersefona
3. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_e3b503 Presne toto sa stalo u nás, zranil ma citovo a neviem na to zabudnúť, po tomto moja láska k nemu vyprchala.

@anonym_autor ty sa sama tryznis lebo nevies odpúšťať. Ak nevieme odpustat ani my si nezasluzime aby nám bolo odpustené.

Daj mu druhu šancu urob to pre seba a manzelstvo . Véd ludia odpustili uz aj horšie veci. Uľaví sa ti na duši neskutocne uvidis. On to bude citit ze si mu odpustila a zmeni sa jeho správanie tiez.
Lebo takto sa iba trapis. Zijeme tu príliš krátko na to zeby sme sa len trapili.
Porozmýšľaj aspoň o tom

autor
3. okt 2025
@anonym_e52b18

@dadis podľa mňa si z nás autorka robi prdel.. A je to troll.... Jej muz určite urobil nejakú malichernost možno pochválil susedu že dobre vyzerá alebo si pozrel nejaké pecko alebo dal utratiť mačku a ona s nim prestala zit... A zdieľam celý celý tvoj názor a komentár. Takisto to vnímam.. Autorka neskutočná hysterka a preháňa neskutocne. Môj manžel by ju vyfliaskal kebyze toto mu robí

@anonym_e52b18 Keby spravil to čo píšeš ty za blbosti tak len nad tým mavnem rukou. Písala som že mi ublížil bola to vážna vec a nebudem to tu rozoberať dopodrobna. Vedia to moje kamarátky a ony to chápu že sme sa kvôli tomu odcudzili.

anonym_ba2178
3. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_e52b18 Keby spravil to čo píšeš ty za blbosti tak len nad tým mavnem rukou. Písala som že mi ublížil bola to vážna vec a nebudem to tu rozoberať dopodrobna. Vedia to moje kamarátky a ony to chápu že sme sa kvôli tomu odcudzili.

@anonym_autor ale my to nechápeme! Si zlá žena

anonym_ba2178
3. okt 2025

@anonym_autor dnes večer budes súložiť s manželom! K tomu mi dopomahej Buh..

anonym_f151d2
3. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Tato debata nema zmysel, ak nevieme kontext, tak sa teda popytaj kamaratok, nech ti poradia. Ak ta zbil, tak ti nikto nebude radit, aby si pri nom ostala. Ak ti povedal, ze si v posteli poleno, tak sa da s tym nieco spravit..

autor
3. okt 2025
@anonym_ba2178

@anonym_autor dnes večer budes súložiť s manželom! K tomu mi dopomahej Buh..

@anonym_ba2178 😄😄😄