Ste zodpovední za zhoršenie ekzému u synovca?
Sestra porodila pred 2 týždňami, prenášala 9dni, tak tým, že ss furt nevedelo co sa bude diat, navrhla som jej, že staršieho synovca (18m) sa postarám ja do jej príchodu z porodnice, aby si jej muz nemusel plánovať cestu zo zahraničia, nech si dokončí turnus jak má…lebo veď po prenášaní chldila na poradne už každý druhý deň, tak strážiť trebalo ale tým že dlho orenasala boli zbytocne stresy na ňu chápeme sa... Na predposlednej kontrole si ju tam už nechali, že bduu vyvolávať. Takze sama s mojim synovcekom som bola skoro 11 dni, lebo novorodenec dostal silnu zltacku plus iné veci…. Mne to nevadilo, mám HO plus synovca zbožňujem jak vlastného.
A teraz k podstate, synovec je atopik aj ja som atopik, ale “sezónny” mne sa ekzém objavuje len v obdobi zimy a na rukách a synoccek to má bohužiaľ aj oo telíčku ale hlavne a 60% tváričky.(lica, brada, ústa) Tým že u nás spali tak som popravde nesledovala každý jej krok, ani som nevidela, či mu to niečim natiera, lebo žiadnu špeciálnu statistlivost mi nepovedala…ale teda po jej hospitalizácii som mu to v dobrej mysli natrela mojim kremom(áno vhodný od 3mesiacov, takze aj pre bábätka)
Už po 3dnoch sa mu licka ukludnili,tým že to má silne ti bude mat podľa mna estw dlhšie ruzivkaste ale 100 a 1… už žiadne otvorené chrasticky a ani Take podráždene. Noo a uplna podstata, sestra sa na mna urazila, že som mu to natierala. Keď to videla najorv plakala, ze ako jej chybal a tak. Všetci sme plakali keď sme videli aj novorodeniatko a ako sa krasne vítajú nádherný moment som šťastná, že som to videla no a potom si všimla tvaricku a pozrela na mna že ako slm to dokázala, že neveri vlastnym očiam a ja že veď som mu to natierala každý deň a ona začala ako v amoku a myslis si, že ja som mu to nenatierala? Natierala som mu to vždy, už vyše roka sa s tým trápime skúsila som všetko a bic nepomohlo, co si mu na to dala určite nejaké kortikoidy. Úplne sme ostali ako zarazeni všetci, nikdy by mi nenapadlo, že ju to nahnevá. Keď sme spolu volali, kým bola v pôrodnici tak sme riešili to co sa dialo počas dňa ako spal, jedol a tak, naozaj ten ekzem mi vôbec nesiel na rozum… práveze aj fotky sme posielali a tým že to mal take podráždene cez fotku rozdiel nebolo vidieť, to by musel byt detailný záber.
Už tretí deň mi neberie telefón a na správy nereaguje je mi to extrémne ľúto, ja som si ani neuvedomila, ze by to mohla zobrat takto. Myslite že hormóny alebo som fakt ja neschopná a nemala som ho natierať? Veď sa chúďatko škrabal… je mi to teraz ľúto ešte viac, že som chcela pomôcť a nakoniec som najhoršia…. 🥺 ten krem nemá s kortikoidmy nič, obyčajný krem z lekárne vhodný aj pre detičky
Hormony...nerieš, ju to prejde.
Hormony. Dobre si urobila, ze si mu to natrela. 🙂
podla mna hormony v kombinacii s pocitom zlyhania, ze ona s tym bojovala a neuspesne 🙂 ju to prejde
Vôbec to nie je o tebe. Ona mala možno pocit, že je zla mama, že druhé dieťa je niekde preč od nej. To ženy s príchodom druhého dieťaťa majú výčitky voči prvému... Tak keď videla, že zrazu jej dieťa je v poriadku a viac tak to podľa mňa vzala osobne ako útok ze je zla matka... Ale áno sú v tom hormóny a ty si super, že si zistila čo malému zabralo. 🙂
… chapem ako velmi ta to mrzi a naozaj na tom nevidim nic na co by sa mala hnevat. Spravila si dobre. Podla mna toto su hormony. Mozno ma pocit zlyhania alebo ze si myslis ze nerobila dost alebo co. Proste po porode je to naloz. Co “neospravedlnuje” len vysvetluje. Stale plati, ze mala byt vdacna za vsetko co si pre nich urobila a verim, ze si to uvedomi🙏🏼 daj jej cas…
Trochu mimo, ale aký krém to bol? Dcéra má tiež atopický iba cez zimu, skúsila by som 😌
Si super mama a este lepsia sestra.Neries to,segru to prejde...
Ďakujem dievcata, veľmi ste má ukludnili. Paradoxne mi ten maly človiečik u nás tak chyba a viem, že by jej padlo vhod teraz trosku pomoci, tak budem dúfať, že sa situácia ukľudní a ozve sa mi sama
Mať tá za sestru skacem od radosti.
Hormony, ale toto mi pride ako totalny extrem ako reaguje. Si uzasna, ze si jej pomohla a aj s tym natieranim si jednala uplne spravne. Naozaj klobuk dole, tolko dni sa jej starat o dieta...
Ak to neboli kortikoidy, mala by sa ti poďakovať. Nechápem takýchto ľudí.
Myslim,ze je urazena a sklamana skor sama zo sebs,sko pisu zeny.to s cim si ons nevedela poradit si ty zvladla.no musi to najprv spracovat ona sama v sebe a priznat si ze reagovala ako nemala.je po porode,pred porodom to tiez nemala lahke takze siuaciu nezvladla.
@jesenzima určite vyskúšaj, toto som objavila minuly rok a mne to pomáha neskutočne… okamžitá úľava, ale ako pri vsetkom, treba pravidelnosť.
Synovcekovi som to dávala na tvaricku častejšie počas dňa, to sa mu hojilo krasne. Telicko som kremovala menej, a bolo vidieť rozdiel, že na tvari to bolo pravidelnejšie počas dňa.
@mircalla tak ja mám moju rodinu na prvom mieste a sestra mi tiež veľa krat pomohla, mám co “splácať”
@lukbe nie nie nemali by to byt, tie by mali byt na predpis a toto som kúpila normálne v dr max. Prebehla som len vysvetlivky a je to tam že vhodne pre deti od 3m tak viac som ani neriešila
@lenka_vi1 zlata😊 ale musím povedať, že keby nemám ten HO tak by bola situácia ina
Čisto hormony ona sa ukludni,urobila si všetko ako sa len najlepšie dalo.
Ano hormony a zachovala sa pudovo a velmi neopodstatnene. Asi ju zradili vlastne myslienky...mozno sa neodpodstatnene citila neschopna a zrazu si vyriesila ty a nie ona obrovsky problem. Nechala by som to "vyhnit", nech sa sama ozve ked si uvedomi ako sa voci tebe zachovala.
Určite to nie je tvoja vina a nemáš si čo vyčítať proste si synovcovi chcela pomôcť. Hadam to bude len z toho celeho čo sa jej dialo a opadne to len tomu treba dať čas ale ak by ti to aj po čase vyčítala to by som ju už poslala niekam...
Ja by som ešte pridala, že tomu mohla pomôcť aj zmena prostredia, plus ten krem. Ale naozaj reaguje zvláštne. Si veľmi chapava, ja by som ju asi niekde poslala.
Potvrdzujem, úžasný krém na ekzém 🙏🏽 mne tiež ako jediný pomohol s okamžitým účinkom
@petamich Presne tak...ju skôr naštvalo to, že ona zlyhala a sestre sa to podarilo. Ja by som ju ešte poslala do ****
Toto je presne ten dôvod prečo sa nikomu o deti srarať nechcem.Nechce sa mi riešiť nálady matiek.
Urobila si dobre.
@autorka moooooja, ty si aka zlata teta a sestra 🤍 to su hormony. 😊
Nemyslim si, ze sa na teba nahnevala, ze si mu to natierala. Z toho, co pises, mi pride, ze zle pochopila tu vetu o tom, ze si mu to predsa natierala kazdy den..
ty si jej chcela odovzdat info, ze si sa mu kazdy den venovala a ona to zobrala ako narazku/utok, ze ona to tak nerobila. A pritom to bolo iba v inom kreme 😊
Drzim ti velmi palce, aby to sestru coskoro preslo a toto nedorozumenie sa vysvetlilo 😉
Tiez si myslim, ze hormony a pocit zlyhania, ze co ona neuspesne riesi dlho, ty si uspesne posunula k viditelne lepsiemu za dva tyzdne.
Plus vyjadrenie: natierala som to kazdy den, vzala ako utok a obvinenie, ze ona na to teda kaslala a nebola dôsledná (inak by to uz davno mal mat syn vyhojene, ked ty si za dva tyzdne s nim urobila taky pokrok).
Nechaj tak, nech sa z toho vydycha. Teraz v nej este rezonuje pocit, ze vyzera ako zla neschopna leniva nezodpovedna matka. Just teba (alebo nikoho) k detom nepusti, i keby mala nezvladat a nespat.
Su to hormony, neda sa to vysvetlit rozumom. Dokonca nema zmysel zatial povedat, aky krem to bol, lebo bude hladat tak dlho, kym nenajde info, ze niekomu aj uskodil a otrepe ti to o hlavu, ze si jej synovi vlastne nezodpovedne ublizila a vystavila ho riziku.
Treba to zatial nechat.
Kolkokrat zeny, ked sa obzru na toto obdobie, ked nimi mlatili vyprchavajuce hormony po porode, sami hovoria, ze to bolo neprijemne, ked veci riesili tak emotivne, mavali zachvaty placu, pocitov ublizenia, nepochopenia, zlyhania a podobne, z veci, co boli lahko riesitelne. Len ono sa to v tej chvili inak nedalo. Priroda to tak nestastne zariadila.
Prislo jej luto, ze ona ako jeho mamina si s tym nedala rady a ty si ho dala dokopy. Poslala by som jej zlozenie kremu, alebo link, nech si o kremiku precita a cakala by som na ospravedlnenie.

Ano hormóny, never si to osobne