Stojí za to dať tomu šancu?
Ahojte. Mesiac som sa stretávala/randila s chlapom. Všetko bolo v pohode, až do posledného stretnutia, kedy mi vravel, že chce ísť do jedného mesta a ja som nechcela, tak povedal, že pôjde s druhou. Urazila som sa, aj keď som vedela, že to myslí zo srandy. Nemyslím si, že je správne, aby na začiatku zoznamovania vravel také veci. Potom sa nahneval, že ma odvezie domov, nakoniec sme si to ale vysvetlili, že budeme pokračovať ďalej. Povedala som, že mi ubližuje, keď také hovorí, tak povedal, že už nebude a keď bude niečo také, hneď mu mám povedať, aby to nehovoril. Ale zrejme ten hnev v ňom ostal, lebo ako sme ďalej kecali, tak sa nahneval až tak, že mi povedal nadávku a to už určite nemyslel zo srandy a x-krát mi povedal, že mám vystúpiť z auta, zablokovať si ho, neurobila som to a opäť sme si to vysvetlili. Potom mi to argumentoval tým, že dokáže veľmi ľúbiť, ale dokáže byť aj úplne bezcitný. Tak som mu vravela, že keď je bezcitný, že má nemôže mať rád, že to sa vylučuje a stále len, že nevylučuje, že ma má naozaj veľmi rád. Ja som už vtedy nevedela čomu veriť, ale stále som neodišla a vravela mu, že chcem byť s ním. Takže sme sa síce udobrili, lenže ako už bola celkovo taká napätá situácia, dostal asi úprimnú chvíľku a povedal mi, že mi občas páchne z úst. V tej chvíli som sa cítila stonásobne horšie ako pri tom nadávaní. Potom sa to snažil zachrániť tým, že to je preto, že málo pijem, ale to už nešlo. Mňa v živote nikto tak neurazil. Bez slova som sa obliekla a odišla. Teraz mi nejde do hlavy, prečo ma neustále bozkával a prečo si tie bozky aj sám pýtal. Nasilu? Teraz neviem, čo robiť. Nedokázala by som sa mu už po tomto pozrieť do očí a určite by som si to nonstop pri ňom prehrávala v hlave. Nevadí mi, že sme sa pohádali, že mi nadával, ale túto vetu z hlavy v živote nedostanem. Ale napriek tomu chcem s ním byť a dať tomu šancu, ale neviem ako to prekonať. Viem, že on sa mi neozve. Sme obaja tvrdohlaví a vždy som sa musela pri nezhode ozvať prvá, ale stál mi zato, ale teraz už neviem. Čo mu mám napísať “Prepáč, že mi smrdí z huby, ale mám ťa rada a chcem byť s tebou.”? To sa nedá.
Budem vďačná za akékoľvek rady, prípadne skúsenosti.
@bublinka44 nehovorim, ze sa nemas stretavat s ludmi a byt zavreta doma. Hovorim, ze mas riesit svoj problem so zapachom z ust a kym ho nevyriesis, tak si udrzovat diskretny odstup pri rozpravani s inymi. Alebo sa teda necudovat a neurazat, ked na to niekto upozorni. Ja pracujem s ludmi a poviem ti, ze sa mi casto obracia zaludok a paradoxne cim vacsi zapach, tym blizsie idu 🙈 a to nepracujem s bezdomovcami, casto su to vzdelani ludia, v oblekoch, zastavaju aj vyznamne pracovne pozicie, ale bohuzial maju problem. A bud im to este nikto nepovedal, alebo kaslu na to, netusim. Viem, ze casto to je zdravotny problem, ale proste to treba riesit.
@maranta_leuconeura jaj tak som sa mala zasmiať, že áno smrdí mi? Super no.
Písala som o momentálnej situácii. Že sa skôr zaujímajú zo sexuálneho hľadiska. V minulosti som normálny vzťah mala.
@grof_monte_christo presne, tiež mi to tak prišlo, že keď už sme aj tak pohádaní, tak si ešte “kopne”. Vravel mi, hneď na prvom stretnutí, že je úplné úprimný, nečakala som však, že až takto príliš
@bublinka44 takze takto, už teraz sa mi zda, že ho veľmi obranujes: ,,nebyt toho incidentu, všetko bolo super” - aj tie nadávky boli super, aj to že srandoval o inej žene bolo super?
Ste spolu len mesiac a už ti viackrát ublížil. Koľko mu toho ešte odpustíš? Vieš si vážiť samu seba?
Za mňa radšej byt sama ako s takým mužom.
@sissy27 je to zdravotný problém, ktorý sa vyriešiť nedá. Mám teda chodiť von v rúšku? Alebo máš nejakú inú radu? Neprišla som sem riešiť zdravotné problémy, ale vzťah.
@bublinka44 nie, mala si povedat, ze o tom vies, pricina je xy, je to zdravotny problem. Alebo len ze o tom vies, nechces sa o tom bavit, ale riesis to/budes to riesit.
Prepac, ale neverim ti. Ja hovorim o normalnom vztahu, nie o vztahu kde si nechas nadavat ci robit zo seba handru, len aby si s niekym bola...
@denisah6 to nie, ale zjavne schizofrenik byť môže
@maranta_leuconeura o takých veciach sa ale nehovorí ľahko. Obzvlášť takto ešte s prakticky cudzím človekom.
Vzťah som mala, normálny. A skončil z iného dôvodu. A nikoho tu nepotrebujem o tom presviedčať.
@bublinka44 vsetko ma riesenie 🤷♀️
Ale este raz, lebo pointa ti unikla - ty sa nemas urazat za to, ze upozornil na pravdivy fakt, v tom ja osobne problem nevidim. Tebe ma vadit to vsetko predtym - nadavky, vyhadzovanie z auta… to je skutocny problem a dovod, preco to nema vyznam. Ale ty dookola ako zaseknuta platna ides svoje, ze to bolo vlastne super. Skoda drat klavesnicu…
@bublinka44 Jasne nebyt toho incidentu bolo by vsetko dobre. Just keep telling yourself that. Sak co radsej takto zit v iluzii. Potom neskor sa dostavi stockholmsky syndrom ked z teba bude mat fackovacieho panaka. A ty si vsetko potom nechas lubit a budes to tolerovat. Tak s nim teda bud napriek tomu ze vsetci sa tu v zaklade zhodujeme ze je to psychopat a manipulator, ktoremu na tebe vobec nezalezi. Takychto pripadov som uz videl.. pritom tam je dost single solidnych chalanov, robis jako keby zeny maju nudzu o chalanov obzvlast v mladom veku do 30ky... jako keby bol jediny.. ked uz teda velice nevies vobec byt sama...
@bublinka44 Vidíš, sama si to vycitila, že v napätej situácii si chcel ešte do teba kopnúť. Načo potom toľká idealizacia jeho osoby?
No vidis, presne som vedela, ze ti povedal, ze on nechal ju a nie ona jeho 😅 to je u tychto manipulátorov bezne..
A este jedna vec, naozaj chces do konca zivota chodit okolo neho po špičkách, lebo co ak raz povies nieco, co ho zase vytočí a zase ti bude nadávať a vyhadzovať ta z auta alebo mozno neskor aj z domu?
Vies preco to bolo pekne? Lebo tito ludia presne vedia ako človeka dostat, hovori sa tomu lovebombing a používa to kazdy z nich, stale ta to k nemu bude ťahať prave pre to, ze sa ti uplne dostal pod kozu, pretože vie ako na to, nie pre to, ze by ta naozaj mal rad. Ja som si prešla tym istým, a uplne čítajúc tvoje slova vidim to, co som zažívala ja a vzdy si nadávam, ze som to nestopla skor. Aj ked na mna neskor zacal pouzivat gaslightning, takze z tohto sa dostat bolo fakt mega tazke. Nedovoľ, aby to u teba zašlo az tak daleko.
Ver tomu ale, že ťa aj tak nenechá len tak lahko odist ( ja som sa mojho manipulátora zbavila az ked videl, ze nespolupracujem, nepočúvam na slovo a nasiel si inu obeť )
@aurora33 presne tak, mne kebyze takto zena s ktorou sa stretavam zacne vykladat jak ona ma moze lahko nahradit ze moze mat hocikoho... tak v momente jej poviem nech sa paci mozes ist hladat... nikdo co ma zdravu sebauctu nenecha niekoho aby bol takto disrespectful.. a je mi uplne jedno ze ja by som za nu "nahradu" nemal.. ludom hrabe dneska nacisto...
@denisah6 Tak ja asi fungujem presne opačne, čím viac som na niekoho namotaná, o to viac ma takéto správanie dokaze zraniť a uvažujem vtedy o raznom ukoncení.
@grof_monte_christo to je asi skôr idealizácia na základe pekných chvíľ, nie jeho samotného.
@aurora33 to som mu tiež povedala, že by ho žiadna normálna nechcela, keď on normálny nie je. Ešte sa aj potešil, že som to povedala. Asi je zvyknutý na urážky a nadávky, alebo čo.
@bublinka44 ubližuje ti jeho správanie,uráža ťa,vyhadzuje z auta,ma blbé reci.Chces to mať takto najbližšie roky?Ja som mala a nie je to nič krásne a úžasné na čo by si sa mala tešiť.Iba sa to bude zhoršovať.Neobraňuj ho a nečakaj,že tu nájdeš opačný názor,že áno,chlap je to super a to ako sa správa je v poriadku.Mas nejaký sebadeštrukcný syndróm alebo fakt nechceš byť v živote spokojná s niekým normálnym?Ešte si mladá
@bublinka44 Boze, ten zapach z ust je tvoj najmensi problem. Toho chlapa zablokuj. A zapach z ust urcite nie je nic neriesitelne - stomatolog, otorinolaryngolog ci gastroenenterolog. Navstiv jedneho za druhym s tymto problemom a verim, ze to poriesis. Zatial si nikoho nehladaj, ber to aj ako liecenie od chlapov, po dolieceni budes mat isto viac sebavedomia poslat takehoto luzra do teplych krajin. Mne by istotne vadilo, ak by mojmu frajerovi smrdelo z ust, som bozkavaci typ. Urcite by som ho poslala to riesit, lebo neexistuje nieco ako "prirodzeny" smrad z ust.
@ruxandra nemyslím, že toto by bolo na celý život. Myslela som ale, že aspoň pár mesiacov to bude. O to viac to bolí, že to tak rýchlo odišlo.
@bublinka44 naozaj nerozumiem prečo si s ním.
@kubkovamama myslela som si, že budem spokojná a šťastná s ním. Nemám už veľa času a chcela som ho ešte s niekým stráviť a niečo ešte cítiť.
@bublinka44 Ako to myslíš, že už nemáš veľa času?
@aurora33 lebo som sprostá. Niekomu som nedávno napísala, že lepšie niečo ako nič. Čiže som si vtedy vybrala radšej vzťah v ktorom nie som na 100% spokojná, predtým ako byť úplne sama.
@grof_monte_christo to sú súkromné zdravotné veci a keď vidím, ako tu niektoré osoby dokážu rýpať, tak by som to tu radšej nerozoberala.
@bublinka44 Tak za mňa lepšie nič ako toto, ale keď už si sa rozhodla, tak ti teda drzim palce nech sa pri takom mužovi trápiš čo najmenej.
Ak nemáš veľa času o to viac by si si mala vážiť ten, ktorý máš a netráviť ho s debilom.

Je rozdiel medzi úprimnostou a netaktnostou. Tento muž ta na zápach z úst, ktorý, ako hovoríš, je kvôli problému so žalúdkom opodstatnený, upozornil v napätej situácii, aby sa ťa to dotklo. Je ako neriadená strela, nikdy by si nevedela, čo od neho môžeš čakať.
Čo sa teba týka, nauč sa najskôr žiť v pohode sama so sebou, neskac do prvej náruče, ktora sa ti otvori.