Stojí za to založiť rodinu v dnešnej dobe?
Niekedy to bol môj sen, vlastne donedávna. Ale keď vidím dnešnú dobu a všetko čo sa okolo mňa deje a hroznú budúcnosť pre moje deti, nízke platy vysoké výdavky, sám lgbti a psychické poruchy, dievčatá sa obliekajú ako cundry. Samé rozvody , naťahovanie o majetky atď.
Viem že nemôžem zmyslat negatívne ale mám predtým väčší rešpekt lebo som mala zle detstvo, psychicky ma otec týral a bil , mama detto , a som úplne sama bez rodiny, snimi som skončila. A keď si predstavím bze ešte niečo také zle by som mala zažiť , ako som písala vyššie tak neviem či by som to už prežila. Ja mám pocit že som si odzila na 3 životy. Taktiež aj veľa vzťahov a dosť zlých. A teraz som prvý krát sama a konečne cítim kľud na duši, viem sa tešiť, cítim sa šťastná. Síce trochu prázdna logicky keďže mi chýba láska ale myslím že mi to nestojí za všetky tie problémy... Je tu niekto kto sa rozhodol tiež byť sám ? Mňa strašili že kto sa o mňa postará v starobe atď. Tak neviem. Mám 30 rokov.
Moja sesternica žije roky sama, dokonca v dome a je šťastná.
Urob tak, aby si bola šťastná.
Super že sa cítiš šťastná 🙏 len tak ďalej. To je dôležité. Cítiť pokoj na duši.
Ja len chcem zareagovať na jednu z tých posledných viet, že kto sa k teba postará na starobu.
Poznám hneď 2 prípady kedy to neplatí. V prvom prípade má pani 5 deti, je už dávno po 70tke, ma nejaké zdravotné problémy a všetky deti sa vyhovárajú jeden na druhého len aby s ňou nikto nemusel chodiť po doktoroch. Samozrejme sa všetko hodilo na toho, kto k nej býva najbližšie.
Druhý prípad. Pani má 7 detí a tiež majú same výhovorky. Jeden že mu to nevychádza v práci, ďalší že on si nebude brať dovolenku atď atď. Z tých siedmych deti bolo len jedno ako tak ochotné postarať sa a pomôcť
Týmto ťa nechcem odrádzať od toho mať deti. Chcem len povedať, že deti nie sú zárukou ,že sa o teba v starobe postarajú. A to si vezmi koľko ich obe tie ženy, ktoré som spomenula, porodili 🙂
Na dieťa musíš mať túžbu ho mať. Určite nie z dôvodu, aby sa o teba na starobu postaralo
Veľa ľudí veľa prežilo nie si výnimka to ale neznamená že tvoj vzťah s partnerom bude ako u vás doma.
Čo s tvojou porušenou psychikou má spoločné lgbt? Nemaj deti!!!
Do rodiny sa nasilu netreba tlačiť, keď si teraz spokojná, užívaj si to...a nemysli na to, že na starobu, kto sa o teba postará, mnohí majú deti a aj tak sa na starobu o ne nestarajú, ale kašlú na rodičov....a možno práve neskôr nájdeš spriaznenú dušu...nič nesil, užívaj si kľud.🙂👍
Najskôr zarobiť v zahraničí,potom opadnú obmedzenia SK sveta

@katkami123 S tým súhlasím že dospeli ľudia sa maju starať sami o seba a myslieť aj na starobu 🙂. Mať deti aby sa o mňa starali no neviem 😀