icon

Strach o starú mamu: Ako reagovať na zmeny?

viktoria2034
26. dec 2024

Dnes večer som mala nočnú moru tak som si šla ľahnúť ku starkej ako vždy keď sa tak stane. Prišla som tam a zistila som, že mala keď som spala teplotu a že teraz ju už nemá. Ľahla som si k nej a začala na mňa rozprávať, že si mam niečo s kapesnikmi aby som ich mala suché a keď som sa jej opýtala o čom hovorí, povedala že nevie. Potom jej hovorím, že zajtra pôjdeme ku doktorovi. Začala vetu že ten doktor je, potom sa zasekla začala koktať a povedala kredenc. Ani sa nad tým nepozastavila. Ja už som sa fakt bála a sla som za starkým aby zavolal na pohotovosť. Ten povedal že nie, lebo že by ju zobrali zase do nemocnice a nechce tam už ísť. (Teraz bola hospitalizovaná pred vianocami asi týždeň a pól lebo mala zápal pľúc a pohrudnice, ktorý prekonala) Ja by som ju tam najradšej poslala hneď lebo vidim že sa niečo deje a neviem čo. Išla som jej dať dobru noc a ľahnúť si ku sebe a povedala mi že sa mám napapať že nemám byť hladná. Je pól noc. Som z toho celkom vykoľajená a túto noc už asi ťažko zaspím. Má niekto podobnú skúsenosť? Čo by som v tejto situácii mala robiť?

lila246
27. dec 2024

Nemohla starka hovorit zo sna? Moj ex priatel tak rozpraval zo sna, aj mi odpovedal na otazky no boli to uplne bludy, a rano si nic nepamatal. Pokial si si ale ista, ze bola uplne prebrata, tak moze ist podla mna aj o demenciu :( a riesila by som to navstevou psychiatra

zuzudrnda
27. dec 2024

Znie to, ako zo sna rozpravanie. To býva často z cesty. Nepoznám nikoho, kto o polnoci prebraty zo spánku hovorí zmysluplne. Môžeš ju ísť pozrieť, ale nebudit ju. Uvidíš, ako sa bude ráno cítiť. Keď komunikuje, je to myslím dobre. Snaž sa upokojiť, ľahni si, odpočin a rano zisti, ako sa reálne cíti 🍀

rozculena
27. dec 2024

zmätené rozprávanie je príznakom náhlej cievnej príhody,tam treba reagovať okamžite
https://www.pilulka.sk/mozgova-prihoda-mrtvica-...

vanilkovazmrzka
27. dec 2024

Rozospaty zo spanku vytrhnuty clovek asi vzdy hovori blbosti. Si viac citliva skrz to, ze bola nedavno vaznejsie chora a v nemocnici. Rano bude dobre, uvidis

deti95060810
27. dec 2024

babka driemala... nemusí to byť nič vážne

anketkarka
27. dec 2024

@viktoria2034 ako ste dopadli?

sabinaxd
27. dec 2024

Ako ste dopadli?

andrea2667
28. dec 2024

@viktoria2034 Koľko rokov má babička?

viktoria2034
autor
2. feb 2025

@anketkarka no ona to najskôr zapierala doktorovi to nehovorila a nakoniec jej našli nádor benigni a ďalší zápal. Zatiaľ sa drží ale.

viktoria2034
autor
2. feb 2025
modrykolibrik
2. feb 2025

@viktoria2034 bože to mi je ľúto. Držím palce aby to bolo vporiadku.
Môj otec nedávno mal cmp ale príznaky mal iné. Chvalabohu dostal pomoc vcas