icon

Strach z tretieho dieťaťa s novým partnerom

nina004
10. jún 2025

Môj ex od nás odišiel ,keď mala Belka 3 roky a Maťko 16mes. Bolo to strašne ťažké obdobie. Vždy budem mať v hlave vetu,ktorú povedal ,keď odchádzal ,že to chcel urobiť už oveľa skôr ,ale chcel byť charakter. Veľakrát som rozmýšľala ,čo to znamenalo či mi ma nechal s ročnou Belou, alebo s ňou a tehotnú a alebo s dvojročným dieťaťom a bábätkom? To obdobie malých detí bolo pre mňa neskutočne náročné. Mala som popôrodnú depku po prvej a keď sa narodil syn a boli dve malé deti bola som nonstop nervózna, všetko sa točilo okolo mňa a deti. Ex sa snažil pomáhať vo všetkom a aj tak sme sa stále hádali ,stále mi niečo vadilo. Mala som pocit ,že som s deťmi stále sama (nemal kto pomáhať) a ex chodil o 18h z práce. Ja viem ,že tak funguje kopec rodín. Ale ja som to nezvládla. Teraz mám úžasného partnera a chcel by dieťa. Bojím sa ,že to zas nezvládnem a zostanem sama s troma deťmi. S ex sme sa brali po 6 rokoch a deti prišli ešte neskôr ,mali sme pekný vzťah kým neprišli deti. So súčasným partnerom sme spolu len cez dva roky, vzťah je pekný ,ale aj tak mám veľký strach ,že to opäť skončí rovnako. Že to zas pokašlem a nezvládnem. Tie prvé dva roky detí boli pre mňa to najnáročnejšie obdobie v živote. Ale zas on chce aj svoje dieťa ,čo je pochopiteľné a ja už tiež nie som najmladšia a myslím ,že keď dieťa ,tak teraz je najvyšší čas. Nemám strach z tretieho dieťaťa,niekde vzadu v hlave som to mala vždy ,ale bojím sa tých prvých dvoch rokov s troma deťmi.

Strana
z2
michaela567y
10. jún 2025

Prečo tu nikto nedal otazku že sú spolu dva roky ale decko ma 16 mesiacov? 🤣

maris5
10. jún 2025
@michaela567y

@michaela567y to bude tym, ze deti nie su sucasneho partnera.

sashabb
10. jún 2025
@michaela567y

@michaela567y deti majú 7r. a 4r. treba čítať všetky príspevky 😉

matapo
10. jún 2025

@nina004 ...ide aj o vzťah k tvojim deťom. Príchodom novorodenca prídu tie staršie o dosť času kt. by si mohla stráviť s nimi. Bábätko je obmedzujúce. Ja som mala dve deti po sebe, vyrastali spolu všetko sme robili spolu, venovala som sa rovnako. Keď prišlo tretie, kt. som veľmi chcela, bolo zrazu menej času na starších a hlavne rozdielne záujmy. S nimi som bola zabehnutá, veľa toho vyslapali, chodili sme plávať pretekali spolu, cyklistika aj taká dlhšia,... Príchodom bábätká zrazu bolo všetko obmedzujúce. Oni prišli do veku kedy mi boli partakmi a Bali skoro vo všetkom rýchli ako ja a najmenší bol moc malý stále sa muselo čakať, nevládal. Kým bol v nosičoch ešte ako tak, potom chcel sám a tempo sa muselo znížiť. A tak to bolo v mnohých veciach. Ja by som veľmi aj to štvrté ešte chcela, ale viem že už nie že konečne sme sa všetci dotiahli na takú skoro rovnakú úroveň, že toto sú posledné roky kedy ešte aj starší chcú tráviť svoj čas so mnou rôznymi aktivitami, možno už len pár kychto spoločných rokov pred sebou kedy robíme všetko spolu a uprednostnia kamarátov a začnú sa pomaly osamostatnovat. Teraz je všetko ideálne, novorodenec by nás o toto obdobie pripravil. Preto kôli mojim trom deťom už nechcem to štvrté. Podobné to môžeš mať aj ty, teraz si môžete užívať voľné chvíle, chodiť po výletoch, záujmy majú rovnaké, príchodom novorodenca sa to narusi a obmedzis ich, ak teda chcete viesť normálny aktívny život, nielen práca a domácnosť. Partner to dá, bude Happy z vlastného ale tie staršie pripravia o viac času s tebou. Ale samozrejmá nechcem ťa odhovarat. Keby som sa mohla znova rozhodnúť či to tretie áno či nie, chcela by som ho znovu, neľutujem to rozhodnutie a som veľmi vďačná že mám 3 zdrave, šikovné deti.

vevebono
10. jún 2025

Ja som odišla od ex s dvomi deťmi, už boli ale hodne staršie. S terajším ťaháme šiesty rok, a veru mame 1,5 ročnú babulu. Neľutujem rozhodnutie. Moje deti vzal za svoje, to je obrovské gesto z jeho strany, ako sa im venuje a stará sa o ne. A dala som mu aj jeho vlastné dieťa. Neľutujem. Dokonca uvažujeme nad ďalším, že by sme to v pohode zvládli

Strana
z2