Strata lásky po dlhodobej finančnej kríze

6. mar 2021

Stalo sa už niektorej z vás že po dlhodobej finančnej kríze doma sa zo vzťahu stratila láska

sorak
6. mar 2021

Nie,nás to skôr posilnilo.

mmoonna
6. mar 2021

Nie, nie sme spolu kvôli peniazom.

nika23t
6. mar 2021

Láska sa nemusí stratiť, ale ak chýbajú financie dlhodobo, tak pribúdajú problémy, a v súvislosti s tým aj hádky... Tak sa môže zdať, že sa láska vytratila.

ciapockyciapocky
6. mar 2021

Nie, tiež nás to posilnilo..

elementissa
6. mar 2021

Je take porekadlo- kde bieda vojde cez dvere, laska uleti kominom. Bolo to tak vzdy. Ak rodine chýbajú peniaze na základné veci, vzdy sa do toho casom primiesa frustracia, hadky. Jeden vycita druhemu, ze nezarobi dostatocne. Obom zalezi na tom, aby ich deti mali co do ust, obom zalezi na tom, aby mali doma svetlo ci teplo. A ak vsetky peniaze zozeru vydavky a príjmy sa výrazne znížia, rodina sa prepína do survival mode. A je mnoho vzťahov, ktoré to neudržia. Ak si v situácii, že doslova žiješ z ruky do huby,deti už tri dni nejedi, vy s muzom ste jedli posledne normalne jedlo pred 10 dnami, iba vyberate oschnute korky, elektrinu uz vypli , na krku exekutor... Tak je naozaj zlozite si hrkutat ako dve hrdlicky. Laska nie je zakladna zivotna potreba. V pyramide potrieb je az po potrebe bezpecia a nasytenia. Takze ano. Ak bieda vojde do dveri, laska uleti kominom. Je na danom pare, ako sa k tomu postavi a ci to spolu zvladnu alebo nie

negymama
7. mar 2021

ako ja si neviem predstavit ze by dvaja zdravi dospeli ludia nevedeli zarobit aspon tak, aby dali detom jest. vsak hocico, brigady, dokladanie tovaru, manualna praca na sukromnej stavbe, u zeny strazenie deti, upratovanie. proste berem hocico, kebyze mi maju deti 3 dni hladovat.

negymama
7. mar 2021

a k otazke...ono zalezi aj na tom, z akych dovodov ta fin. kriza je...ak je to len o znizeni prijmu na materskej, docasne prepustenie z prace, velka hypo, financovanie byvania a podobne...vacsinou to partneri ako tak ustoja.

horsie ak niet penazi kvoli gamblovaniu, alkoholu, klamstvam jedneho partnera, hlupe riskantne investicie, zle financne rozhodnutie, kde jeden je proti - tam ozaj mozu hadky priniest aj rozvod, rozchod, stratu lasky a dovery.

cacianka
7. mar 2021

Ano stratila sa. Prišlo znechutenie, frustrácia, hnev a skoro nenávisť. Nie preto že nebolo dosť, ale pre ten fragrantny nezáujem urobiť niečo aby boli. A to pár rokov nesnahy. Lebo ego.

vilma7
8. mar 2021

Myslím že vždy sa dá na tej finančnej kríze zapracovať, takže je to individuálne, ako sa k tomu osoby postavia.

sorak
8. mar 2021

@vilma7 s každým problémom sa dá pracovať,ale musí byt snaha na každej strane,nie len na jednej

gabika0825
14. mar 2021

Lebo ste spolu kvôli peniazom 😊 to je jak moja známa z rodiny... doma sedí a chlap nosí peniaze... teraz vraj nosí malo tak sa hádajú.... môj názor na to ? 🤦🏽‍♀️ Škoda slov. Ten keby ju jedného dňa vyhodil z domu tak si to ona môže rovno hodiť.... nechápem take ženy 🤦🏽‍♀️

matkaleskova
14. mar 2021

Ak vas vedia rozdelit peniaze, tak potom ten vztah nebol v poriadku ani pred tym. To je moj osobny nazor

leskovael
14. mar 2021

Podľa mna hned pár nemusí byť spolu pre peniaze, nejdem si tieto nazory, lebo láska nieje to jediné k čo k životu potrebujeme.. Z lasky nezaplatís Účty, ani sa nenaješ. Ale je normálna vec, že finančná kríza ovplyvňuje psychiku, ta následne nadvlády, z toho sa odvíja ďalej komunikacia a denno denné fungovanie medzi párom, vznika napatie, tlak, nervozita a toto su tie veci, ktoré vzťah rozdeľujú, niektorí to prekonajú a vydržia, niektorí nie a idú od seba.