icon

Strata priateľov po pôrode

24. aug 2023

Ahojte aj vam sa stalo ze ked ste boli tehotne tak vam kamaratky naslubovali ako vam pomozu ze budu chodit s vami na prechadzky a tak dalej a ked ste porodili kazda jedna sa na vas vykaslala? Mna to velmi trapi neviem ci pomoct a vnucovat sa nechcem. Uz nemam ziadnu normalnu kamaratku, kocikovat chodim sama aj s malym som sama muz chodi az vecer z prace. Je mi smutno z toho ako sa zachovali.Aj ked napisem prva spravu len si pozru a neodpisu. Myslim si ze materstvo automaticky neznamena ze clovek ma trcat doma a konci mu zivot. Ako to mate vy?

Strana
z2
akvarelka
28. aug 2023

Mne sa to tak stalo s najdôležitejšou priateľkou,s ktorou sme si vždy boli ako sestry 😔 Bývali sme spolu denne, trávili sme spolu skoro všetok čas, chodili sme spolu do školy, zažívali spolu prvé lásky, užívali si disco či chodili na výlety... Potom nastal zlom 😔 Ako som neplánovane otehotnela a celý život sa mi zrazu obrátil úplne naruby a práve v týchto chvíľach, keď som ju tak veľmi potrebovala, tak sa mi otočila chrbtom, začala sa čoraz viac vyhovárať na rôzne veci, až sa odmlčala celkom. Po pôrode sa raz za rok ozvala, pričom sa ani nepopýtala, ako sa mám, ako sa nám darí... Len sa vždy chcela pochváliť svojimi novinkami.... Raz mi poslala sms, že ma pozýva na svadbu... Nestála som jej ani o telefonát či zaslanie pozvánky...ale že nemám nosiť dary, ale mám dať peniaze, že oni si kúpia... To bola bodka za naším priateľstvom 😔 Teraz som síce bez najpriateľky, ale trávim veľa času s deťmi a úprimne, ani niet veľa času behať kade tade na kávičku a podobne... Radšej si hľadáme spoločne s deťmi nové priateľstvá na ihrisku, výletoch a podobne ☺️🥰

2006_1211
28. aug 2023

Kašli na také kamarátsky nájdi si iné s dieťaťom v tvojom veku idealne

laurita285
28. aug 2023

Ak sú to bezdetné kamošky tak sa niet čo čudovať 😀

lenkazau
28. aug 2023

Ja som na tom bola podobne. Len s tým že nie len kamarátky, ale aj rodina. Jedna sestra do 3 rokov videla synčeka 4x a druhá ho videla 2x. O švagrinej ani nehovorím. Ta bola len raz. A kamarátky tiež sľubovali že budeme kočikovať spolu a doteraz sme spolu ani neboli.

nyusika
28. aug 2023

@lenkazau no nechcem byť zlá, ale keď sa ti takto vyhýbali všetky, nemôže byť chýba na tvojej strane ?

maminazosatnika
Odpoveď bola odstránená
lovely_place
28. aug 2023

Ja mam zas uplne inu skusenosti,bezdetnych priateliek mam ovela viac ako predtym,obnovila som stare priatelstva a prehlbili sa tie co som mala.Ja som ale ina,ja sa o malom rada bavim,je stredom mojho vesmiru vacsinu dna,ale…jednoducho mam stale potrebu travit cas osamote,travit cas bez dietata a bavit sa aj o inom ako o dietati,som sice uz mama,ale som to stale aj ja 😊 kocikujem sama a uprimne,ja si ten cas uzivam,maly spinka,pes sa vyvenci a ja pocuvam podcasty,hudbu,ucim sa novy jazyk,robim na co som ako pracujuca nemala cas.pomoc tiez nemam,teda okrem manzela,ked maleho cez vikend opatri,ale netreba cakat pomoc od priatelov,kamaratov a rodiny,nie je to ich povinnost.viem,ze ti moji by pomohli,ale ja by som to zas ani neziadala,kazdy nieco v zivote ma,aj ked mozno to prave nie su deti a tento cas si uzivam,aj ked zas,neklamme si,milniky,regresie,separacne uzkosti a prebdene noci daju zabrat 😂 a nemyslim,ze som takto na tom sama 😊

iveta1970
28. aug 2023

Ja som získala nové kamošky na pieskovisku...a ostali sme v kontakte do teraz.

lenjaja84
28. aug 2023

Maju Tvoje kamosky uz tiez deti?

janka1412
28. aug 2023

Mne ostali len 2 kamošky z predpôrodného obdobia a to len preto, že všetky máme deti v podobnom veku. No na ihrisku a v škôlke som sa zoznámila s inými mamičkami a máme celkom blízky vzťah. Ono bezdetné kamošky majú iné záujmy, aj iné priority než ja, tak aj preto sa naše cesty rozišli,....... Možno sa raz opäť zídu a možno nie.

syslik81
28. aug 2023

Zivot sa deli na etapy. Jedna z tvojich skoncila a zacala dalsia.. a kazda etapa prinasa no i odnasa ludi zo zivota... ti neznamena ze niesu kamaratky..boli v tvojom zivote na isty cas a mali tam vyznam... teraz treba najst novych .. pojdes do prace a zas budes mat zmeny .. potom deti odidu z domu etc .. nielen oni sa zmenili ale aj ty a to je zivot

rna
28. aug 2023

No mam to podobne ako ty. Ale ja to mam o to horsie ze byvam v byte na jednej chodbe s dvoma susedkami. Obe maju male deti chlapčeka a dievcatko. Na zaciatku bolo fajn zoznamili sme sa.dali sme si na seba kontakt pokecali sme boli sme aj spolu von kocikovat volali ma a preslo pár mesiacov a slo xilo to hneď..uplne ma prestali kontaktovať a teraz chodia spolu kocikovat bezomna kašlú na mna..a.pritom ja nich na nic nehovorím neohovaram ich proste yo padlo zrazu prestali. Takze stale Tiez sama kocikujem .a.pritom.som sa.im vzdy prihovarala.im aj ich detom aj nase detixky sa zoznámili a pritom moje dieťatko ma rada.ludi teší sa.ked je okolo nej rušno..takze nerozumiem tomu co sa stalo ale urcite nebudem za.nikym.dobiedzat a prosikat . Trápilo ma to dost ale uz ma to prešlo. Hovorím si ze nepotrebujem ich k životu a ze si vystačia aj same. ja som takto ked som kocikovala.oslovila mamičky pokecali sme trocha a tym to padlo a ďalej nepokračovalo. Takze nehovorím ze to nezamrzi keď ich stretnem spolu alebo ked vidim ako spolu kočíkuju mamičky a ja som sama ale clovek si zvykne. Pevne verim, ze sa to zmení nástupom do škôlky.

marca12
28. aug 2023

Kazdy mate ine zaujmy. Ja ako bezdetna som sa tiez odstrihla od niektorych kamaratok,lebo pocuvat len o detoch a kazdom prde sa mi nechcelo. S normalnymi kamoskami,ktorym materstvo neudrelo na mozog nemam problem sa stretavat. Mozno prave kamosky ta nechcu otravovat alebo ich naozaj uz nezaujimas. Ale tak to zistia,ked budu matky,ake je to,ked sa ti nikto neozve.

mooonika1975
29. aug 2023

Prečo si nenájdeš kamarátku na prechádzke, s dieťaťom, aby ste mali niečo spoločne. Ja som v každom obdobi mala iné kamarátky, teda som kamarátsky typ, nikdy som s tým nemala problém, naopak som teraz rada že som chvíľu bez .

sashenocka007
29. aug 2023

ono to tak je svet rodičov a svet bezdetných no každý má svoje ja to tiež tak mám ale čo narobíme. mozes si nájsť nové kamošky na detskom ihrisku napriklad alebo pri kočíkovani a bude to win win lebo najdes kamosa aj pre dieťa.

lulupulu
29. aug 2023

Poznám, a nepomohlo ani ze ona mala dieťa... Tešila som sa a myslela ze budeme spolu chodiť kocikovat... Radšej hra mŕtvu a aj keď je online tak správu ani neprečíta 🙂

medeaa
29. aug 2023

Nie, tak sa mi to nestalo, so mnou sa prestali "kamosit" uz ked som oznamila, ze cakam babo 😅. Neriesim, pokial vztah nepretrval, nevynucujem si ho. Vsetko co ma prist pride a co ma odist odide.

jakoma
29. aug 2023

Ja som bezdetna a poslednu kamosku mam bezdetnu, ostatne maju male deti. Stretavam sa so vsetkym s ktorymi sa stretavam dlhe roky, ale blizsie mam ku tej, co deti nema. Netusim kedy idu prve zuby, kedy sa ma dieta uz otacat, takze na tieto temy sa neviem bavit ako ine mamicky 🙂

misulka22
29. aug 2023

Ja som s tymto problem nemala.ako kocikovat som chodila sama,ale vecer sme s kamoskami skocili do mesta napr.ako mame dom tak grilovacky a tak.tiez mam kamosky len slobodns a bezdetne.daku mamicku kamosku somsi veru nenasla ani jednu.ani to nevyhladavam

mima1988m
29. aug 2023

Mne to slubovala matka aj sestra a tiez potom ani tuk. To ma viac ranilo.
Zaskocilo ma to, ale ziskala som vdaka detom kamaratky a 2 naozaj dobre, ktore su mi ochotne pomoct, keby treba.
Je to smutne, ale aspon zistis kto to myslel uprimne.

zuzkapap
29. aug 2023

Je ťažké udržiavať vzťahy s bezdetnymi kamoškami, mne ostali len 2 🤷‍♀️ aj to je také suché, lebo rada si ich vypočujem, aj oni mňa možno ale spoločne témy už veru máme menej a menej.... Oni sú aj single bez partnerov čiže ešte väčšia priepast, keďže ja som vydatá a čakám druhé dieťa... Pri prvej dcére som si našla pár kamošiek pri kocikovani, ale keďže chodia na ine ihriska (bývajú ďalej), tak už aj tie mi odišli už si len sem tam napiseme.. No zase teraz na našich ihriskách začínam navazovat postupne znamosti 🙂 proste sa to obmiena, keď človek chce nájsť niekoho na pokec treba sa len snažiť 🙂

Strana
z2