icon

Stratila som kamarátku

Dnes o 12:04

Ahojte... chcela by som sa viac menej vyrozprávať, prípadne dostať podporu. Som momentálne single, čiže svoj voľný čas trávim okrem cvičenia s kamarátmi. Mám jednu kamarátku, s ktorou to ťaháme od detstva a tá je mi najbližšia. Poznáme sa 20 rokov. Prešli sme si spolu všetkým a ja si ju neskutočne vážim, avšak poslednú dobu ma jej správanie stresuje. Posledný mesiac sa mi začala doslovne vyhýbať, je ku mne taká odmeraná, keď som sa pýtala, či som niečo spravila nie.. Všimla som si, že toto správanie začalo minulý rok, keď som dostala od rodičov byt, že sa so mnou netešila a vždy zmenila tému a reagovala zvláštne. Ja som veľmi pokorný človek, aj keď pochádzam z "lepších" pomerov, ja to nijako nedávam najavo, mám iné hodnoty ako peniaze. Ja som túto tému úplne vypustila. Potom v decembri sme mali debatu o tom, že ju irituje jedna kolegyňa v práci a vymenovala jej vlastnosti a spôsob života a vlastne opísala vo veľkej väčšine mňa. Mňa to zarazilo, pretože som roky rovnaká a ona je vlastne opak nás. Keď som jej povedala, že vlastne opísala mňa ona to zahovorila, že nie tak to nemyslela. Njekao cítim, že by som si mala dťa od nej odstup, len ja som introvert a mne vyhovuje môj maličký okruh ľudí a hľadanie nových kamarátov je pre mňa výzva. Nie nemožné ale výzva.. Ako by ste to vnímali vy?

anonym_98a5da
Dnes o 12:10

@anonym_autor no tak asi zavidi, zavist je ludska vlastnost a nevie sa s tebou tesit a iritujes ju tym, ze ty mas a ona nedostala. Co ti k tomu napisat? Dajte si pauzu.

missviolet
Dnes o 12:47

Len zo zaujmu, co konkretne jej na kolegyni prekazalo a v com sa aj vidis? Inak si myslim, ze je to ozaj zavist a s tym ty nespravis nic...

anonym_eb14b7
Dnes o 12:49

Zavidi ti, nie je pre teba prinosne zostavat s nou....

anonym_f5bd09
Dnes o 12:50

Čistá závisť. Poznám to ale nejedná sa o majetky a peniaze, ale vlastná sestra sa ku mne začala správať zle a nie len ku mne ale aj ku môjmu dieťaťu a to len preto, že jej už tiahne na 40tku a dieťa a detí nemá. Akokeby som za to mohla ja 🤷‍♀️.

autor
Dnes o 12:53
@missviolet

Len zo zaujmu, co konkretne jej na kolegyni prekazalo a v com sa aj vidis? Inak si myslim, ze je to ozaj zavist a s tym ty nespravis nic...

@missviolet rozpravala, že ji irituje ako kolegyňa hovorí, že jej manžel je jej jediný muž v živote a ja som mala tiež len jedného muža. A ona je opak, ona sa rada odviaže keď je slobodná a nerieši. Potom že ju irituje, že je rodinne založená a miluje deti ja som tiež a ona nechce deti. Akože také blbosti tak som to vtedy neriešila..

anonym_f06676
Autor odpoveď zmazal
missviolet
Dnes o 12:57
@anonym_autor

@missviolet rozpravala, že ji irituje ako kolegyňa hovorí, že jej manžel je jej jediný muž v živote a ja som mala tiež len jedného muža. A ona je opak, ona sa rada odviaže keď je slobodná a nerieši. Potom že ju irituje, že je rodinne založená a miluje deti ja som tiež a ona nechce deti. Akože také blbosti tak som to vtedy neriešila..

@anonym_autor och, tak to znie, ze ma v sebe nespracovane veci, zavidi.... musela by na sebe pracovat, ale to ludia neradi... myslim, ze toto priatelstvo buducnost uz nema

zabka79
Dnes o 13:08

@anonym_autor to nie je "kamaratka". Zrejme si ju predbehla a kedze si mysli ze si horsia ako ona stve ju to. Nechala by som to do stratena...