icon

Stretávanie muža so ženou

22. apr 2025

Ako to väčšinou beriete keď sa stretávate individuálne s chalanom? Napríklad výlet, káva, turistika, nejaká záľuba atď. Myslíte si, že často môže z tohto vzniknúť aj kamarátstvo? Alebo to väčšina ľudí berie ako rande a keď sa to nepodarí tak jedna strana spraví ignore a takéto stretávanie preruší? Aké máte skúsenosti?

denisa_deniska
22. apr 2025

Ja neviem, moje kamarátstva s mužmi vznikali nie z toho dôvodu, že sme sa kedysi pokúšali byť partneri. Keď som chcela, aby z toho bolo niečo viac, tak som sa stretáva s tým cieľom. Keď to nevyšlo, s dotyčním som prerušila kontakt..

nynia
22. apr 2025

Ja mam kamarata zo skolky boli sme boli spolu v triede od 3rokov az po maturitu, jeho beriem skor ako brata ako kamarata takze ked idem s nim von idem len ako s kamaratom necakam, ze nieco z toho bude navyse obaja sme vo vztahu. Tak isto so spoluziakom na VS som par krat bola na kave ked nam odpadla hodina alebo jednoducho sa to stalo a tiez z oboch stran nikdy nic viac nebude... A celkovo mam celkom dost kamaratov (muzov) a necakam ze s kazdym budem chodit a ani medzi nami nie je ziadna chemia minimalne s mojej strany. Chemiu citim len medzi mnou a priatelom.

danica2711
22. apr 2025

každý to berie a cíti inak, od prípadu k prípadu. Na to pravidlá neexistujú

mariynka
22. apr 2025

Ci existuje kamaratstvo medzi zenou a muzom? Z mojich skusenosti nie, resp.velmi vynimocne.

anketkarka
22. apr 2025

Ja verím v kamarátstvo pohlaví. Každý to môže zobrať inak. Som za úprimnosť. Je to vec komunikácie. Ignorácia je vtedy, keď dvaja komunikovať nevedia, alebo nechcú.

maxxim
22. apr 2025

Pozri, ja som prežival pred pár rokmi ťažké obdobie a tu na konikovi som si našiel ženské spriaznené duše. Nie jednu, ale ani sto😉... a vysledok? Vie o nich moja žena, sme kamoši, stretávame sa a cítime sa akoby sme sa poznali roky rokúce. Ak človek dospeje, existujú aj kamarátstva a nič viac tam nieje. Pokora, sebaúctva, pomoc a zdielanie bezných dní. A je tomu tak. Nič viac, nič menej😊

maxxim
22. apr 2025

@anketkarka presne tak

moonlight1210
23. apr 2025

Muz a zena sa mozu priatelit, ale v 90 pripadoch zo 100 tam prebehne aspon drobny okamih, ked minimalne jeden z nich zacne mat o toho druheho hlbsi zaujem. Taka iskricka. Trochu o nom uvazuje akoby o potencialnom partnerovi. Az zalubenost z toho moze byt.
Moze to dokonca netrvat okamih (par dni), ale dlhsie obdobie (mesiace, az roky).

Obvykle sa tento okamih nestretne v case a priestore so zaujmom toho druheho (u toho zaujem nikdy nemusi ani vzniknut), a tak sa nikam nerozvija, ostava v hlave majitela, az vysumi do stratena, lebo nie je nicim dalej ziveny.
Druha strana casto ani nic nepostrehne, ani si nic neuvedomi.

Nasledne su uz dozivotne iba kamosi a ten okamih zaujmu sa uz nezopakuje. Uz je to bezpecne priatelstvo, kde nehrozi nic, lebo uz to ma majitel zalubeneho pocitu u seba vysporiadane (a obvykle sa clovek dvakrat do toho isteho cloveka uz nezalubi).

Obcas sa stane, ze pocit vznikne na oboch stranach, v rovnakom case a obaja si to aj o sebe vzajomne aj uvedomia. Potom stoja pred dilemou, ci priatelstvo preklopit do vztahu a riskovat, ze ak to nevyjde, pridu o oboje (lebo koniec vztahu casto sprevadza vzajomna nevrazivost. Nemusi, ale moze.) a uz sa nechcu nikdy vidiet, lebo nevedia vymazat zle vztahove spomienky a zatrpknutost.

Takze taketo kamaratske stretavanie sa moze preklopit do vztahu.
Dokonca to jeden z vas moze brat ako rande (mat hlbsi zaujem).
A ano, po tom, ako sa vztah nezrealizuje, moze stretavanie ukoncit zo svojich zlych pocitov z “prehry”, ci preto, ze zrazu ma pocit, ze nechape, co ho tak pritahovalo (ked neziveny zaujem sam vyprcha).
Ale da sa potom ostat aj dozivotne kamosmi bez hrozby citovej vazby.