icon

Stretávanie sa s otcom dieťaťa

7. feb 2023

Mám malé pár mesačné dieťa. S otcom dieťaťa nežijeme spolu nakolko sa ku nám nesprával pekne. O dieťa javí ako taký záujem aj keď s finančnou pomocou na svoje vlastné dieťa sa teda nepretrhne. Súhlasím s tým aby sa s dieťaťom stretávali ako on tak jeho rodina ALE jedno čo ma extrémne vytáča je že ani raz neprišli ku nám domov ja musím nosiť svoje dieťa ku nim. Už som si aj dupla že nie pokial neprídu oni tak neprídem ani ja pretože je to aj finančne náročné pre mňa ako slobodnú matku s nížšou materskou starať sa o všetko okolo dieťaťa a domu plus ešte míňať peniaze na premňa zbytočné cesty hore dole ku nim. Na to ale po mne rozširujú klamstvá a intrigy že zakazujem stretávanie sa s malou alebo že ju nechcem im ukazovať a pod. Čo ma uráža pretože nič také som nikdy nepovedala, ja len že určite je pre nich jednoduchšie keď prídu oni ku nám ako keď sa mám zakaždým ja teperiť ku nim aj s malou. To nebudem ani hovoriť o tom že fakt ta cesta niečo stojí ani mi malinká nevydrží dlho v aute musim zastavovať nakojiť si ju uspať a potom možem pokračovať ďalej. Absolutne nerešpektujú mňa ako matku a v podstate ani pohodlie dieťaťa. Ďalšia vec je tá že je u nich nonstop hluk a malá sa tam (podla mňa) necíti dobre stále tam plače je nervozna nechce spať ani sa najesť normálne. Akonáhle prídeme domov ja mám tak kludné dieťatko ako nikdy. Snažila som sa xy krát o to aby aj oni ku nám chodili aspoň na striedačku raz oni raz my ale bez úspechu. Stále iba aby sme my chodili a už sa fakt odmietam prisposobovať luďom ktorý mi nikdy nijako nevyšli v ústrety. Nechcem sa nijako robiť na velkom ale myslim si že ludia by sa mali skor prisposobiť nám ako matke a dieťaťu a nie naopak…

3009
7. feb 2023

No veď povedz že nemáš peniaze na míňanie na benzín. Keď chcú vidieť vnúča nech prídu ak nie tak majú smolu. Ani by ma nenapadlo chodiť s maličkým dieťaťom k nim.

pribinak
7. feb 2023

Jednoducho tam prestaň chodiť. Dieťa a obzvlášť malé má mat stabilne prostredie

Ak chce vidieť dcérku tak nech príde k tebe, detto stari rodičia
Aj keď pri starých rodičoch neviem či by som chcela aby mi chodili do bytu

kristinka92
7. feb 2023

úprimne väčšinu prípadov z okolia čo poznam chodí otec hore-dole. takze sa ti čudujem že si pristúpila na tuto ich hru - ty máš malé dieta, kojis a máš doliezt s malou lebo oni sú leniví a nechcú vyjsť zo svojho pohodlia? bolo by mi šuma fuk čo o mne budú hovoriť, buď na striedacku raz ja prídem raz otec dieťaťa, alebo bude chodiť len on ked sa mu nepáči a bodka. inú možnosť by som nedala. nie si ich čokel na zapisknutie

lucylaw
7. feb 2023

Ani by mi nenapadlo tam s dietatom chodit a bolo by mi uplne ukradnute, co o mne budu rozpravat, ver tomu, ze o tebe tak ci tak hovoria len to najhorsie aj ked tam chodis..Takze ked chcu vidiet vnuca, nech pridu, ale urcite by som ja tam nechodila s parmesacnym dietatom ukazovat ho ako cvicenu opicku niekomu, kto nevie zdvihnut rit a prist sa na to vnuca pozriet..A ked s tym budu mat problem, nech sa obratia na sud, ziadny pricetny sudca teba nezaviaze, ze musis chodit s malym babom ho ukazovat starym rodicom, lebo im sa nechce 🙈 A ak nemas dieta sudne zverene, tak to byt tebou poriesim a necham si stanovit aj vyzivne a ked otecko nebude platit, das ho rovno na exekuciu..My sme sa rozviedli ked mal syn 2,5 roka a ex si po neho chodit, aj mi ho vozi naspat, ani by mi nenapadlo, ze by som ho mala vozit ja..

hipuska
7. feb 2023

No, určite nie. Ty nie si povinná tráviť čas s nimi. A ak sa dieťa koji, zas nemôže trvať čas bez teba. Len si to podloz do mailu (sms sa zvykne stratiť). Že vtedy a vtedy, môže prísť za dcérou, alebo nech navrhne iný termín. Stále pis v tomto duchu. A pokiaľ je dieťa fakt kojene, ani by som ho mimo.mna nedavala. Zjavne sa bude vyhrážať, že ta dá na súd lebo mu bránis. Však nech da. Branis? Nebranis. Tak sa nemáš čoho báť. A co ťa je potom čo o tebe rozširujú..môže ti to byť jedno. Ak je to s nimi ok, snaž sa to dajak udržať. Keď nastúpis.do práce, budeš ešte babku a oca potrebovať

mikadooo
7. feb 2023

Hodila by som ich klebety za hlavu a napísala by som im, že pokojne môžu prísť (k vám) kedykoľvek (ak ti to vyhovuje), len nech dajú vedieť aspoň 2 dní vopred, aby sme boli doma. Komunikáciu cez sms/wa by som si cvakla do mobilu. Akonáhle by niekto riešil, že im nedovolím vidieť dieťa/vnúča, vytasila by som mobil a ukázala najaktuálnejšiu foto tejto komunikácie. Vybavené...

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
ls56
7. feb 2023

A ze ta to vobec tankuje co si myslia oni… a nech si aj myslia ze branis stretavaniu,to vobec nie je tvoj problem…jasne by som urcila,pokial mate zaujem nech sa paci,dvere su otvorene pridte a nech si hovoria co chcu,mala by som ich..-vies kde.

veronika33
7. feb 2023

Nerozumiem tomu, prečo tam s ňou chodíš. Nešla by som tam s malým dieťaťom do takého prostredia ani jediný krát.

cacianka
8. feb 2023

Fakt nechápem tvoje sťahovanie národov, pobaliť dieťa a veci, natankovať , cestou kojit, uspávať, trpieť ty aj dieťa v domácnosti kde ťa jej členovia neznášajú,
Žena - si takto normálna ?! Prepáč, ale toto nestrpi žiadna žena, ktorá má štipku svojej hrdosti.
Pories si všetky právne veci okolo dieťaťa (zverenie, termíny stretnutí, výživné) a ser na tých exotov s lenivými riťami ale špinavými hubami. Aj tak ťa okydavaju, aby sa urobili peknými že prečo sa biotatko/dedkovci nestarajú o svoje dieťa/vnúča, tak ti môže byť fuk čo kydnu jednu,tri,alebo päť klamstiev.
Tí čo ich poznajú, aj tak im neveria, tí čo poznajú teba, vedia kde je sever

ropucha6
10. feb 2023

Tiez nerozumiem…super, ze podporujes stretavanie sa otca s malou, ale odtial potial. Kasli fakt na reci, ked ma zaujem, nech pride on k vam.