Stretla som bývalého
Ahojte. Chcem sa trošku vyspovedať lebo nemám o tom komu povedať. Mám dvojročný vzťah, je to fajn chlap, nejak nám to spolu klape, ale nikdy som pri ňom nemala nejaké také tie motýle v bruchu. Ľúbim ho ale mám pocit že je to len tým že som si na neho zvykla. K veci, pred pár dňami som sa stretla s bývalým. Mojom najväčšou láskou akú som kedy mala. Bolo to pred pár rokmi, rozchod ma trápil ale dávno som sa z toho dostala, zmierila, hoci občas som si naňho spomenula. On pracoval dlho v zahraničí, vôbec som ho nevidela, neboli sme v kontakte. A zrazu, stretli sme sa náhodne v meste na ulici. Iba sme sa pozdravili, prešli kolo seba. Od vtedy som ho nevedela dostať z hlavy. Napísal mi, že by sa chcel somnou stretnúť na kávu, čisto kamarátsky, pokecať, možno si to nejak vysvetliť pretože sme od seba odišli bez akéhokoľvek rozlúčenia, boli sme mladí, mali sme 19,20… Momentálne mám 26. Stretli sme sa, všetko sa mi obnovilo. Bola medzi nami extrémna chémia, cítila som to čo kedysi. Akoby sa nič nezmenilo, akoby som ho videla nedávno, a to prešlo dosť rokov. Pokecali sme, boli sme na tej káve hádam tri hodiny, stále sme sa mali o čom rozprávať. Videla som že aj on cíti to isté, ale samozrejme mám vzťah, nikdy by som nepodviedla, čiže hranice som mala nastavené, iba sme sa na konci objali. Môj momentálny priateľ je fajn chlap, ale vždy som vedela že to nieje moja životná láska, ale ľúbim ho, nemôžem povedať že nie. Baby, čo by ste robili? S bývalým sme si od stretnutia nenapísali, aj on rešpektuje že mám priateľa, ale viem že na to určite tiež myslí. Mám to hodiť za hlavu ? Nerozišli sme sa kvôli ničomu zlému, proste sme boli mladí a hlúpi, tvrdohlaví, nevedeli sme to vtedy vykomunikovať.
@anonym_autor vies co, vzdy si spomen preco ste sa rozisli, ten dovod, lebo to je to,co to cele drzi od seba a preco to napriek chemii nikdy nebude fungovat. Do tej istej vody nevkrocis, teda ked mas rozum. Podla mna by si dopadla rovnako ako vtedy. A ked lubis toho partnera, ktoreho mas teraz, tak to urcite dalej nerozmazavaj.
@anonym_autor vyhodila by som si z hlavy obidvoch, keby ťa ex tak miloval, bol by ťa skôr kontaktoval, nemyslíš? Jasné, že ste sa mali o čom tri hodny rozprávať, veď ste sa dlho nevideli, to sa mám aj s kamarátkou. A nezabúdaj na spomienkový optimizmus, vytesnila si všetko zlé a ponechala len to dobré. Chémia vo vzťahu byť musí, o tom som presvedčená, ale ak je len chémia, je to málo. Spomeň si, prečo ste sa rozišli. Možnom čakáš, odpovede, veď to vyskúšajte opäť, záruku nemáš žiadnu, že to neskpnčí ako prvý krát. O súčasnom vzťahu ani nepíšem, to nemá budúcnosť.
Nedostala do sa z minulého vzťahu, pretože teraz by to s tebou tak nezamávalo, keďže máš už iný vzťah. A úprimne si myslím,že tento vzťah si nadviazala len preto,aby niekto proste bol. Neľúbiš ho,inak nemyslíš na jedno náhodné stretnutie s bývalým.
@anonym_autor vies urcite,ze na teba mysli.... Zobud sa,keby na teba myslel,ozve sa. To len ty si si nahovaras,ze sa neozve,lebo mas priatela. A ze ste kecali 3 hodiny? To aj ja dokazem s hociakym kamosom,ktoreho som roky nevidela.
@anonym_autor keď toho súčasného neľúbiš, má právo to vedieť. A choď za bývalým, ak o teba stojí.
@anonym_autor myslí na teba a neozve sa celé roky? On niekoho ma? Ci len sa vrátil, stretli ste sa a teda vsak co bude dakoho nového hľadať keď ty si na sex po ruke. Ono chémia vo vztahu nie je všetko. Pre niečo ste sa rozišli, tak porozmýšľaj, aký to bol dôvod. A k súčasnému bud aspoň úprimná, a nechaj ho inej, ktira ho bude ľúbiť a vážiť si ho a nie sa poza jeho chrbát stretávať s bývalým a snívať aké by to bolo zase s nim...
No terajší vzťah si načo budovala, ani motýle v bruchu ani chémia. To čo je, voľba rozumu?
@anonym_autor vyhodila by som si z hlavy obidvoch, keby ťa ex tak miloval, bol by ťa skôr kontaktoval, nemyslíš? Jasné, že ste sa mali o čom tri hodny rozprávať, veď ste sa dlho nevideli, to sa mám aj s kamarátkou. A nezabúdaj na spomienkový optimizmus, vytesnila si všetko zlé a ponechala len to dobré. Chémia vo vzťahu byť musí, o tom som presvedčená, ale ak je len chémia, je to málo. Spomeň si, prečo ste sa rozišli. Možnom čakáš, odpovede, veď to vyskúšajte opäť, záruku nemáš žiadnu, že to neskpnčí ako prvý krát. O súčasnom vzťahu ani nepíšem, to nemá budúcnosť.
@anonym_086830 Ja toho súčastného ľúbim, neviem to opísať, cítim že ho ľúbim ale niečo mi tam chýba. Ja som viac citovo založená, som na hlboké rozhovory, priateľ je taky pohodičkár, jemu netreba nič ku šťastiu, keď mám chuť sa o niečom porozprávať, aj ohľadom vzťahu, odpovie len dobre zlatko a vybavené. Chýba mi tam asi tá chémia, to komunikovanie. Niesom s ním nespokojná, rada s ním trávim čas ale zmeniť ho nezmením, asi mi tam stále bude niečo chýbať.
@zuzanita1609
Z toho vzťahu som sa fakt dostala, prešlo 6 rokov, mala som medzitým už dva iné vzťahy, kde som bola aj fakt že veľmi zamilovaná. Ale jednoducho na tohto konkretného, som si spomenula stále. Nevravím že som naňho myslela nonstop, ale mala som ho niekde v podvedomí. Neviem prečo, proste si myslím že to bolo najsilnejšie čo som cítila k niekomu.
@anonym_f80297
Ex sa ma raz pokúsil za tie roky kontaktovať, ale neodpísala som, bola som vtedy zadaná, a nechcela som. A on nieje typ “riťolezec”, čo by mi vypisoval 100x keď som neodpísala. Potom mal dva roky vzťah on takže logicky ma nekontaktoval.
Nechcela by som ani jedneho.Terajsi, asi nikto iny nebol tak si brala, co sa ponuklo, len aby nejaky frajer bol?
Zaciatok vztahu, ziadna chemia, v tvojom veku?
Budeš sa trapit, casom budete len spolubyvajuci, zo zvyku.Ex keby na teba nemohol zabudnut, ozval by sa omnoho skor, nenechal by to len tak.Ukonci to a hladaj kompatibilneho muza pokial si mlada lebo o par rokov ti tie sance vyrazne klesnu.
@autorka a co takto si spomenúť na dôvod, prečo ste sa s ex rozišli? 🤔
@anonym_autor myslí na teba a neozve sa celé roky? On niekoho ma? Ci len sa vrátil, stretli ste sa a teda vsak co bude dakoho nového hľadať keď ty si na sex po ruke. Ono chémia vo vztahu nie je všetko. Pre niečo ste sa rozišli, tak porozmýšľaj, aký to bol dôvod. A k súčasnému bud aspoň úprimná, a nechaj ho inej, ktira ho bude ľúbiť a vážiť si ho a nie sa poza jeho chrbát stretávať s bývalým a snívať aké by to bolo zase s nim...
@lienka.7 Niesom sex po ruke, vedel že mám priateľa a chcel sa stretnúť čisto kamarátsky a vysvetliť si to čo sa vtedy stalo keďže sme sa rozišli a nikdy sa o tom neporozprávali. Určite s ním nebudem teraz spať to ma ani nenapadlo.
@lienka.7 Niesom sex po ruke, vedel že mám priateľa a chcel sa stretnúť čisto kamarátsky a vysvetliť si to čo sa vtedy stalo keďže sme sa rozišli a nikdy sa o tom neporozprávali. Určite s ním nebudem teraz spať to ma ani nenapadlo.
@anonym_autor a ty si tiež vedela,že máš priateľa a predsa si sa s bývalým stretla. Čiže neklam samú seba a buď úprimná k terajšiemu priateľovi. Keby vedel,čo cítiš k bývalému,určite by to ukončil sám,nik predsa nechce "hrať druhé husle" 😏.
@anonym_autor vies urcite,ze na teba mysli.... Zobud sa,keby na teba myslel,ozve sa. To len ty si si nahovaras,ze sa neozve,lebo mas priatela. A ze ste kecali 3 hodiny? To aj ja dokazem s hociakym kamosom,ktoreho som roky nevidela.
@marca12 určite na ňu myslí, zrejme mu nevyšiel iný vzťah a nemá kam zasunúť
@anonym_autor po 6 rokoch si aspoň ja nemusím nič vysvetľovať ani sa sparat v minulosti. Keby si s tým bola ôk, tak sa v tom teraz nerypes. Dáš normalne kávu, pokecas s nim a ideš domov za priateľom a si s nim stastna
Nepochopím prečo si s terajším priateľom keď vieš že to není nič do budúcna
Podľa mna to je len zmes pocitov- prvá láska, na tu sa nezabúda. Plus navyše ten nevykomunikovany rozchod. Že ste to neukončili tak poriadne, ale islo to do stratena. Nemáš to v sebe ukončené, spracované. A preto teraz nad tým váhaš keď si ho stretla. Navyše k tomu spomienkový optimizmus- človek zabudne na to zle, pamätá to dobré a časom až nechápe prečo vlastne ste sa rozišli…Ak chceš ukončiť svoj vzťah, tak ale nie kvôli tomuto ex. Chod niekam na víkend sama, rozmýšľaj ze čo ďalej chceš od života. Máš 26, asi si začala aj pracovať, rozmýšľaj čo chceš dosiahnuť najbližšie roky. Cestovať? Rodina? Vlastne bývanie? S kým? Je súčasný ten pravý na toto všetko? Aky by bol otec?
Podľa mna to je len zmes pocitov- prvá láska, na tu sa nezabúda. Plus navyše ten nevykomunikovany rozchod. Že ste to neukončili tak poriadne, ale islo to do stratena. Nemáš to v sebe ukončené, spracované. A preto teraz nad tým váhaš keď si ho stretla. Navyše k tomu spomienkový optimizmus- človek zabudne na to zle, pamätá to dobré a časom až nechápe prečo vlastne ste sa rozišli…Ak chceš ukončiť svoj vzťah, tak ale nie kvôli tomuto ex. Chod niekam na víkend sama, rozmýšľaj ze čo ďalej chceš od života. Máš 26, asi si začala aj pracovať, rozmýšľaj čo chceš dosiahnuť najbližšie roky. Cestovať? Rodina? Vlastne bývanie? S kým? Je súčasný ten pravý na toto všetko? Aky by bol otec?
@anonym_5f5239 uplne suhlasim
Autorka, som o ccca desat rokov starsia, uz som vydata, s dvoma detmi a vzdy, ked stretnem svoju prvu “pravu” lasku, tak ma zahreje pri srdci a pomyslim si, co by bolo keby. Vies, ludia vacsinou vzdy tuzia po tom, co nemaju☺️ a neviem teda, aky mate vztah s terajsim, ale do dlhodobeho vztahu je vhodnejsie mat zodpovedneho empatickeho starostliveho partnera. A to su nie vzdy ti samci, po ktorych nam srdiecko zapisti
musis si vyriesit, co citis, ono to nie je jednoduche, ale musis to urobit, ak sa chces v zivote posunut dalej, ak chces byt stastna, tiez som bola v podobnej situacii, bolo to na nich, tazko mi bolo, ked som zacala byt k sebe uprimna, ale je to potrebne 🙂
No terajší vzťah si načo budovala, ani motýle v bruchu ani chémia. To čo je, voľba rozumu?
@smitjan Ja viem, máš pravdu, musím si to vyriešiť sama v sebe ale je to strašne ťažké, neviem to opísať, ja toho terajšieho ľúbim, rada s ním trávim čas a som s ním. Neviem si predstaviť rozchod, a že by som ho už nemala vidieť. Len som proste zažila “silnejšiu” lásku, a chcela by som to tak aj s ním, ale on to v sebe proste nemá, tú citlivosť, empatickosť.
@gribka1 Nevravím že na začiatku nebola chémia, cítila som že mi s ním je dobre, chcela som s ním byť, a nebolo to preto aby som nebola sama. Ale človeka viac spoznávame až časom, časom som zistila aký je v dlhodobom vzťahu, správa sa pekne, nieje ku mne zlý, ale jednoducho nie vždy sme na jednej lodi. On je aj veľmi flegmatický, tým pádom mi niekedy chýba pozornosť v tom vzťahu, záujem, necítim z neho takú lásku akú by som cítiť chcela, aj keď viem že ma ľúbi, necítim také spojenie aké by som chcela.
Take omacky, aky je terajsi 😅 proste ho nemilujes, nevyhovuje ti, neratas s nim. Naco ho oberas o cas? Rozid sa, parkrat sa popelesis s EX, zase sa pre nieco odmlcite a za dlalsich 6r budes za nim stonat - ved lebo chemia 😅😅😅
a pevne verím, že svojmu terajšiemu priateľovi si férovo povedala, že si bola resp. sa chystáš na kávu s bývalím na 3 hodiny … keďže ako hovoríš nikdy by si nepodviedla
Vykašli sa na svojho súčasného, nie je prvý ani posledný, ktorého pošle niektorá do prdele lebo stretla bývalého a nevie ho dostať z hlavy.
@anonym_autor uz napises ten dovod rozchodu, je to dost podstatne.
@anonym_autor uz napises ten dovod rozchodu, je to dost podstatne.
@domkakvet veru to by mohla...
@galadriel90
@domkakvet
V úvodnom príspevku...
@earlgrey ano hej, pise to tam, dakujem.
Autorka v takom pripade myslim, ze je tam sanca na vztah, ktory by mohol mat buducnost, ale len v pripade, ze dokazes zvladnut rozchod s terajsim tvojim partnerom bez toho aby si za nim banovala v pripade akejkolvek situacie.

Máš 26 rokov, si mladá. Nerozumiem tomu byť vo vzťahu s niekým, s kým si preto, lebo si si na neho zvykla. To rieš. Nerieš čo by bolo s ex keby.... Rieš aktuálny vzťah. Či je to človek na celý život. Ak nie, tak to ukonči.