icon

Stretnutie s bývalým po rokoch

28. aug 2022

Niekedy nám život prinesie situácie ako z románu a to sa presne deje mne.
Niekolko rokov späť som spoznala muža, stretávali sme sa niečo cez rok. Potom ani neviem prečo sme to ukončili. Myslím, že to vyplynulo z toho, že sme obaja svojské povahy a v tom obdobi sme všetko prežívali príliš “temperamentne”
Dlhšiu dobu sme neboli v kontakte, potom mi napísal, zavolal, ale ja som mu všetko vyčítala. Takze sme opäť prestali byt v kontakte.
Asi pred 2 -3 mesiacmi mi napísal po rokoch opäť, že to všetko ľutuje a často si vyčíta, že to pred rokmi medzi nami skončilo.
Tentokrát som mu nič nevycitala. Ale ani tomu neprikladala vážnosť. Nakoľko mi odvtedy napísal v priebehu mesiaca asi 3x, že by sa chcel stretnúť aspoň na káve, ale v deň keď mal prísť neprišiel. Odôvodnil to autom v servise, pracou a pod. Neriešila som, napísala som mu, že som to očakávala a že považujem za vrchol neslušnosti nedať vedieť, že neprídem.
Napísal mi len, že opäť si domyslam a tým naša komunikácia na pár týždňov skončila.
Nedávno večer napísal, či si nájdem čas, že príde a ak áno o koľkej.
Odpisala som, kľudne, doobedu môžem. Prišiel…
Videli sme sa po 8. rokoch.
Boli spolu na káve, pokecali sme a pár hodinách rozlúčili.
Ešte z auta mi písal, že by chcel byt naďalej v kontakte a že si vie a chce so mnou predstaviť život. Že som dokonalá žena a je v šoku, že nečakal ako po toľkých rokoch vyzerám a ako sa mi darí. Podotýkam, že on mi tiez zľahka vybil dych, čakala som bežný priemer. No on aj napriek svojmu veku vyzeral a pôsobil neskutočne dobrým dojmom. A k veci… on je brutálne ťažká povaha. Extrémne náladový. Príklad …
Keď ma náladu je vsetko Ok. Keď ju nemá, neodpíše aj 2 dni. Po dvoch dňoch napíše akoby sa nechumelilo ak mu niečo k tímu ako sa správa poviem, nasleduje analýza môjho zmýšľania a dedukcia toho ako si všetko zle vysvetľujem a nemám pre neho pochopenie, toto sa opakuje dokola. Ked sa tak zamyslim, vlastne to bol aj spúšťač našich hádok predtým.
Teraz to zobral skokom. Je dosť pracovne vyťažený, ale napriek tomu za mnou príde aj z opačného konca SK i ked len na 2 hodiny. Chce sa stretávať, chce dokonca dieťa a tlači na mna, aby sme spolu spavali bez ochrany. Vraj ak otehotniem on sa konečne usadí a chce so mnou žiť.
Mame už svoj vek, on je starší o 10 rokov. Obaja sme samostatní so slušným zázemím a príjmom.
Je príťažlivý, inteligentný proste až na jeho tvrdohlavu, svojskú povahu úžasný muž.
Odkedy sme sa videli, premýšľam, či to ukončiť a znovu sa zbytočne citivo “nezamotávať”, pretože si uvedomujem, že ani jeden z nás sa meniť nebude a nechce. Pritahujeme sa navzájom ale je tu stále to váhanie …
Mne by nevadilo sa stretávať len proste riskovať tehotenstvo lebo on si to takto zobral do hlavy mi príde pritiahnuté za vlasy. Ak sa budem brániť nechránenému styku, viem presne, čo bude nasledovať. Výčitky ako mu neverím, že to neberiem dostatočne vážne a večné zduvanie sa s následnou ignoráciou.
Ja fakt neviem, prečo priťahujem zrovna tak komplikovaných mužov.
Čo by ste urobili na mojom mieste ?

marca12
28. aug 2022

Prisposobit sa vies zvykom,ale nie povahe. Povaha cloveka je velmi klucova vo vztahu. Ty mozes upustit a trosku prisposobit svoje zvyky,ale povahu nezmenis. Ty vies tolerovat povahu druheho iba vtedy,ak ti jeho povaha neublizuje,neobmedzuje ta,nie si z jeho povahy nestastna. Ale akonahle ta povaha toho druheho privadza do sialenstva,tu uz nema zmysel budovat vztah,je jasne,ze to neskonci dobre. Nechapem preco si ta chce poistit dietatom. Ktovie kolko deti uz ma takto narobenych.

janetinka27
28. aug 2022

nuz ale potom v com je problem.on nema nudzu o zeny a ty o muzov. tak ako to, ze ste obaja single a dokonca obaja uvazujete nad zliepanim prachom zapadnuteho vztahu. keby ste nemali nudzu o muzov/zeny, tak by ste riesili perspektivny vztah a isli dalej a nezbierali zo zeme stare crepy.
aj tvoj prejav mi pride zvlastny, posobis ako vyrovnana, vypracovana, uspesna, o muzov nemas nudzu a napriek tomu nemas jasno vo vztahu. uvazujes nad naladovym muzom, ktory ani nevie,co chce, dnes nieco okamzite chce a zajtra uz bude chciet nieco ine. nemas pri nom ziadnu zaruku a aj tak uvazujes prave nad nim. (takze posobis skor ako zufalka(s prepacenim))

simca06022011
28. aug 2022

Nalady ti vadili a aj ti budu vadit, dobre si na to bez ruzovych okuliarov spomen. Lredstav si jeho vyvadzanie keď budete mat deti, spoločný majetok a budes to musiet trpieť alebo sa proste zbalit a doťahovať sa s nim? Nechaj si zajst chut na uzasneho potencionálneho ocka, ak to v prvom rade nie je uzasny partner.

marcellka32
28. aug 2022

Toto nem dopadne dobre....nechala by som to tak, bludite v minulosti

kitycat
28. aug 2022

Ty nemas nudzu o chlapov a on o zeny,ale aj tak nemate vazny vzttah?
On prejde pol SK na 2 h a ty si na neho robis cas?

Po 8 rokoch vlazneho kontaktu ste sa stretli na kave a teraz husti, ze chce s tebou dieta a ty nad tym premyslas?

Ani raz si nepovedala, ze to bola laska,ze iny neboli ako on.

Ozaj, to dieta chcete na hromadke ci aj sadobne menu ste preberali? 😌

bosorka2302
28. aug 2022

och bola som v podobnom vztahu a radim ti utekaj co najdalej. Casom bude viac a viac direktiivny, psycho, naladovy. Co platilo dnes neplati zajtra, hadky a natahovacky aj o kraviny, ine zeny popri tom ....dietatom si ta chce priputat aby bol zaradeny, lebo v ich zmyslani kto nie je v spolocnosti zaradeny je divny. Takze hladaju niekoho kto im porodi dieta aby sa mal cim chvalit. Inak cele zle.

jaskolka
28. aug 2022

Nie. Podľa toho, čo píšeš, síce nie som psychológ, ale absolútne nepasujete k sebe povahou... O pár rokov by ste sa bud hádali ako psy, alebo žili úplne každý svoj život.
A nehovorím, keby prišlo tehotenstvo. Akoby on si ta chcel pripútať nasilu dieťaťom a ty tak nejako to berieš, že "no co, sme single obaja, tak do toho poďme"
Mne raz bývalý povedal jednu vetu, keď som sa ho pýtala, prečo vôbec mal o mňa snahu, keď absolútne nechce to, čo ja (opačne ja som chcela rodinu, deti, usadiť sa, on len tak existovať, užívať si)
Povedal mi, že "veď sme boli dvaja bez budúcnosti, to máš spojilo"
No a to nás aj rozpojilo, lebo som pochopila, že on absolútne nechcel mňa, len nebyť sam.
A tak nejako mi to ide aj z toho príspevku

bosorka2302
28. aug 2022

@jaskolka preboha to uz som tiez pocula od jedneho chlapa. Ze obaja bez buducnosti...masaker, akoby buducnost bola len rodina a partner

jaskolka
28. aug 2022

@bosorka2302 akurát že on vôbec nechcel rodinu, on proste nechcel byť sám.

bosorka2302
28. aug 2022

@jaskolka takych je tiez vela muzov

dzejn80
28. aug 2022

podla toho co pises mi pride, ze o teba mu vobec nejde, chce len dieta a asi si spomenul (po 8 rokoch 🫣😂) ze si bola mozno dobry geneticky material

autor
28. aug 2022

@dzejn80 môže byt, no to neznamená, že mu roztiahnem nohy a budem skákať ako bude pískať. On to dobre vie, preto ten psychicky nátlak. No vytaca ho, že už nie som to rozklepane dievčatko spred pár rokov a kvôli tomu tie poznámky ako jo neberiem vážne a pod.

dzejn80
28. aug 2022

Este ma napadlo, ked tak nad tym uvazujem, poznam chlapa, ktoreho nechala baba kvoli inemu, s ktorym celkom rychlo otehotnela. A tento bol z toho taky soknuty, ze nabalil prvu, co mu prisla pod ruku a tiez jej spravil dieta. Ci ten tvoj mr. Big tiez len nechce niekoho “precurat”

bosorka2302
28. aug 2022

psychicky natlak nerobi kvoli tomu zeby mu na tebe zalezalo ale kvoli tomu ze v lepsom pripade je manipulator v horsom daka porucha osobnosti

autor
28. aug 2022

@dzejn80 to ti povedať neviem, mna jeho predošlé vzťahy absolútne nezaujímajú, takze sa na to nepytam.

dzejn80
28. aug 2022

no tak verim, ze sa nenechas nikam vmanipulovat, ja by som si ho vychutnala ako kope rozcarovane nozickami, ze nie je po jeho 🙃

autor
28. aug 2022

@dzejn80 popravde už teraz ľutujem,že som to nenechala bez stretnutia. On je človek, ktorý hovorí malo, ale vie presne čo povedať, aby ta zasiahol čo najhlbšie. Toto odmietnutie bude mat svoju dohru a už teraz je mi z toho na nič. No nič za blbosť sa platí. Musím to stopnúť

dzejn80
28. aug 2022

Drzim ti palce 🍀🤞🏻, je inak zaujimave, ze este ty sa stresujes z toho, ake halo on narobi … po 8 rokoch … no ale ze absolutne by ma to netrapilo. Si si ista, ze si nad vecou?

autor
28. aug 2022

@dzejn80 ale áno som. Len nemám rada konflikty a akýkoľvek psychicky nátlak a on je v tom majster

aliziana
28. aug 2022

Keď už teraz vieš, čo to bude, sekni s tým teraz, lebo čím ďalej to bude horšie, a možno by si sa už zo vzťahu s toxickým človekom nedostala

autor
28. aug 2022

@janetinka27 nie bemam núdzu o mužov avšak som pracovne vyťažená. Moja práca je pre mna dôležitá a dá sa povedať, že mi zaberá všetok čas. Neriešim perspektívny vzťah. Vzťah neriešim celkovo. Nebaví ma ten kolotoč spoznávania sa. Vždy tuvnaky scenár a nakoniec rozchod. Mám pocit, že s každým mužom v mojom živote si rozumiem najmenej z celého okruhu jeho rodiny a známych. Ja dokazem žiť sama a som v podstate s týmto stavom momentálne Ok.
Zamykanie sa nad obnovením vzťahu s dotyčným zrejme vyplýva z toho celého a z toho, že nie he úplnou neznámou a mojej “nechuti” trápiť sa s niekym novým.
On to vystihol úplne geniálne, keď mi povedal, že som už príliš unavená a sklamaná vzťahmi a všetku energiu som upriamila inam a keďže sa mi darí nemám potrebu to meniť.
On ma vie a vedel prečítať vždy. A preto ako jediný so mnou dokáže manipulovať.

autor
28. aug 2022

@kitycat svatbu neplánujem ani s ním ani s nikým iným. O dieťa sa postarať dokazem, ale nie som sebec a neplanujem dieťa vychovávať bez otca.
Chcela som ken počuť názor iných žien na danu situáciu. A úprimne o takéto odpovede naozaj záujem nemám😉

stanulienkat
28. aug 2022

Podľa príspevku ktorý si sem dala, som myslela, že nemáš viac ako 17 rokov. Uplne naivný príspevok, stará zabudnutá láska, raz príde raz nepríde, raz sa mu ozveš raz sa mu neozveš, raz mu vynadád raz m nevynadáš.... celé na hlavu, ako dvaja pubertiaci. Ako partiový, zbytkovy tovar. Asi ste si nič lepšie nenasli. S takým človekom by som ani netelefonovala, ani by som si s nim nepísala, nestál by mi za to.

dilino
28. aug 2022

Je to manipulátor aj za mňa. Normálny muž dobre stane sa že nemôže prísť sú aj náhle neočakávané veci ale ked niekoho mám rád tak dám o sebe vedieť. Ale neozvať sa len tak a po dvoch dňoch z ničoho ako keby sa nič nestálo nič ako keby sa nič nestalo sa ozve lebo mu to vyhovuje. Ked má náladu sa TI ozve ked nie tak aj dva dni nie. Myslíš si že keby si bola tehotná precitlivela. Každá žena tehotenstvo znáša ináč. Niektorá len leží, niektoré môžu behať niektoré vracajú cele tehotenstvo u iné je všetko v poriadku u niektorej vôbec. Budeš naňho tehotná čakať kedy sa príde na teba pozrieť a TY ho budeš vyčkávať čosi. Ak TI stojí za to s ním rozvinúť vzťah neskôr deti tak si myslíš že keby mal byť otcom tak jeho nálady sa nezlepšia narodením dieťaťa. Skôr sa môžu zhoršiť povie TI že si to tak nepredstavoval, niektoré bábätka sú náročné nechcú spať v noci niektorí kojenci sú nároční .Ked bude vidieť že sa mu nebudeš môcť venovať na 100 percent tak zasa odíde pošle TI výživné a zostaneš na všetko sama. Toto nie je chlap do manželstva na zábavu áno dieťa urobiť áno ale starať sa to nie ver mi podľa toho čo píšeš si myslím že ON by bol iba otec na papieri a ked by si spomenul že má dieťa. Never dieťa ho nezmení neverím. ON si spomenul na teba odrazu lebo chce dieťa. Keby ťa mal skutočne rad tak sa TI celú tu dobu aspoň napíše zavolá ale ON nič a odrazu BUM hodiny bijú na poplach a nič iné nesplašil lepšie ako si TY tak prišiel a diktuje si nároky. A to je len začiatok potom toto nedobre tamto nedobre a vždy bude na tebe len hľadať chyby. Robí si čo chce ja by som mu neverila. Nie je to chlap na manželstvo. Nakoniec ostaneš sama ako slobodná mama. V dnešnej dobe to slobodné mami nemajú ľahké. Všetko drahé a čo budeš čakať kým sa uráči oteckovi prihodiť nejakú almužničku naviac potom s amôže prejaviť ako držgroš. Neblázni vyber si normálneho použiteľného chlapa do života. A nie takého kedy chcem idem kedy nie nie. Ked ho svrbí sa ohlási a ináč nič. Toto ti treba. A v žiadnom prípade by som s nim nespala bez ochrany. Kto vie kde chodí ked má svoje nálady a TY si doma.

tykat
28. aug 2022

“… je to normálny, slušný, pracovitý muž akurát s extrémne blbou, nsladovou povahou…”
Tak asi preto je aj po rokoch sám. Nejaky bipolár ktorý jeden den chce dieta a zivot s tebou a na druhy den sa zduje a na par týždňov zmizne. Za mna - jednoznačne nebrať.

dilino
28. aug 2022

@janetinka27 úplne s tebou do bodky súhlasím.

dilino
28. aug 2022

Takže majster v psychickom nátlaku milá autorka je manipulátor.A vždy dosiahne svoje.

nurielka
28. aug 2022

Z tvojho príspevku mám pocit, že ten muž vybral diár, začal listovať medzi starými láskami, ozýval sa a skončil u teba. Chce dieťa, a je jedno ktorá mu ho porodí. Potrebuje tu nechať potomka. Pride mi to ako zmluva z jeho strany, urobme si dieťa, uvidíme čo bude potom. Prečo nad ním uvažuješ keď ho ani neľúbiš? Načo jatriť niečo čo bolo uzavreté a kde už láska nebola?

tehotna40
28. aug 2022

Prosím ta, ukonci to veľmi rýchlo a rázne. Toto je taky manipulator ze dovidenia. A ďalšia vec je jeho povaha, jemu sa niečo nepáči a neozve sa aj 2 dní, s takým človekom by som nikdy nechcela dieťa, on bude mat zlu náladu a kam to dieťa odloží? Používaj rozum žena...

kitycat
28. aug 2022

Tak preco uvazujes nad tymto zo vsetkych tvojich znamosti?

Chcela si pocut nazor a asi sa ti nepaci ten moj.