Stretnutie s prvou láskou a ospravedlnenie po rokoch
Už nejaký čas mi vŕta v hlave jedna situácia a neviem si ju úplne vysvetliť.Keď som mala 16, mala som svoj prvý vzťah. Z mojej strany to bolo úprimné – naozaj som k nemu niečo cítila. Bola som z neho hotová, tešila som sa na každé stretnutie, skákala pomaly po plafón, keď som ho mohla vidieť. Proste prvýkrát naozaj zaľúbená.O to viac ma bolelo, keď sa so mnou rozišiel cez SMS, bez poriadneho vysvetlenia či dôvodu. Niekoľko mesiacov som kvôli tomu každý večer plakala 😄 Odvtedy som ho už nikdy nestretla ani nevidela. Časom som sa z toho dostala, prišli iné vzťahy a život išiel ďalej.
K veci – nedávno sme mali stretávku zo strednej v jednom podniku. Išla som niečo doobjednať k baru a zastavil ma nejaký chlap. Začal sa ma pýtať, ako sa mám, či sa mi darí, či som spokojná. Ja som vôbec netušila, kto to je. Až potom povedal: „To som ja, Rado.“Chvíľu sme sa rozprávali o živote, pýtal sa, či som vydatá a podobne. Na konci rozhovoru sa mi ospravedlnil a povedal, že ho aj po rokoch veľmi mrzí, ako sa vtedy zachoval.Odvtedy mi to nejde z hlavy a sama neviem prečo. Dnes som vydatá, mám dieťa a som šťastná. Len nerozumiem, prečo sa neospravedlnil skôr alebo to aspoň nejako nevysvetlil. Prečo až po rokoch, keď je to už dávno uzavreté?
Čo si o tom myslíte? Trápilo ho svedomie, alebo chcel byť len milý? Viem, že je to možno hlúposť, ale stále mi to vŕta v hlave. Ďakujem.
Zbadal ťa a chcel byť len milý, nič by som za tým nehľadala.
Skôr ma zaujalo, že si ho nespoznala ani vtedy, ked už rozprával 😂 asi to až taká láska nebola 😂
Zbadal ťa a chcel byť len milý, nič by som za tým nehľadala.
Skôr ma zaujalo, že si ho nespoznala ani vtedy, ked už rozprával 😂 asi to až taká láska nebola 😂
@baboobchod zostarol, nemal dlhé vlasy ale plešinu a bol celý potetovaný, takže úplne iný clovek ako pred rokmi😄
@anonym_autor ja som sa stretla so svojou bývalou láskou po 30 rokoch. Vtedy sme mali 20 a brali sme to len tak, že možno, a on mi po 30 rokoch povedal, že vtedy bol do mňa strašne zaľúbený, ale že sa bál vzťahu. Zasmiali sme sa na tom, a život ide ďalej. 🙂 Samozrejme, za tých 30 rokov sme sa stretli asi 10x, aj na svadbe som mu bola, ale priznal sa mi až teraz. 🙂 Ber to tak: stretli ste sa, porozprávali a život ide ďalej svojím tempom. 🙂
vyhoď to z hlavy…
naozaj netuším dievčatá načo sa zaoberáte nepodstatnými vecami…
lebo ospravedlnit sa neskoro je lepsie ako nikdy.
A v skutocnosti, sa ti chcel prihovorit, reku mozno si aj vrzne a tak musel o dacom tocit 🙂
@anonym_autor Som chlap, takže možno som s ním na bližšej frenkvencii, ako ty a možno ho trochu chápem.
Teraz, keď som starší a rekapitulujem si niektoré svoje skutky z mladosti (15 - 25 rokov keď som mal), tak sa na seba pozerám inou optikou. Vtedy som možno porobil veci a povedal slová, ktoré by som teraz nepovedal. Tiež si spomínam na niektoré situácie, kedy som choval ako dilino, alebo minimálne to bolo nevhodné, čo som urobil alebo povedal a teraz ma to mrzí, Keby som sa vedel vrátiť do tej doby, tak sa za to aspoň ospravedlním, ak to už neviem zmeniť.
Možno aj tomu tvojmu fešákovi sa to po rokoch uležalo v hlave a teraz vie, že sa mohol inak zachovať. Ty si na to možno aj zabudla, ale jeho asi svedomie čím ďalej tým viac nahlodávalo, tak teraz mal príležitosť, aby si to u teba aspoň trochu vyžehlil a mohol konečne pokojne spávať.
Nehľadaj za tým nič komplikované ani žiadny vedľajší úmysel. Chlapi sú takí.
Zažila som niečo podobné ale z opačnej strany. Stretla som svoju prvú lásku po 30 rokoch. Rozišla som sa ja s nim, bez nejakého hlbšieho vysvetlenia, lebo som v tom čase nebola zrelá na vzťah. Keď sme sa stretli tak mi povedal ako ťažko to niesol a dlho sa z toho dostaval. To som fakt netušila tak som sa mu ospravedlnila. Proste sme v tom čase vnímali náš vzťah každý inak a ja som ani netušila ze mu to tak ublížilo.
Myslím ze sme si povedali veci čo sme si potrebovali povedať a život ide ďalej.
Keby ste sa náhodne nestretli, neurobil by to nikdy, keďže ste sa stretli, prišlo mu to vhodné povedať, nebolo to plánované, nebolo to niečo, nad čím dlho rozmýšľal, proste v tej chvíli to tak cítil, tak to tak spravil a to je všetko podľa mňa
@anonym_autor nič sa nemení ani s ohľadom na to ako to myslel. Príde mi že sa vám niečo wau stalo po 100 rokoch preto alste wau aj vy ale noup
@anonym_autor aj mne sa po rokoch ospravedlnila moja prvá láska. Bolo to milé, vtedy som myslela že mi skončil život 😂
@anonym_autor Chlapec dozrel,a preto vidí veci v inom svetle.
@anonym_autor a není ti to už teraz jedno? Načo ta trápi ze prečo sa neospravedlnil už skôr? Ináč, koľko máte rokov 70,ze si ho nespoznala?
za mnou prišiel po veľa rokoch - moja prvá láska. Radšej som povedala, že ho nepoznám - zostal prekvapený a poslala som ho do hája. Možno škaredé odomňa, ale na dvore som mala deti - pýtali sa ma že čo to je za ujo, a ani manželovi som nikdy o ňom nehovorila. Tak načo to rozoberať.
Pobral sa preč, ale bolo vidno že ho to škrie.
ja som zas povaha čo po nevydarenom vzťahu páli mosty.
@anonym_autor povedal ti to, aby reč nestála. Nehladaj za tym absolútne nič.
No veď sa sa ho mohla na to opýtať. To ako.my mame vedieť?
Inak, tie prvé lásky alebo "objekty" zo školy a ulice....poniektoré, keď stretnem alebo vyhľadám na fejsbúku, si poviem, Ako dobre, že sa nestal mojím mužom....alebo Tento bol kedysi hot??
Inak, tie prvé lásky alebo "objekty" zo školy a ulice....poniektoré, keď stretnem alebo vyhľadám na fejsbúku, si poviem, Ako dobre, že sa nestal mojím mužom....alebo Tento bol kedysi hot??
@valria kedysi asi v mojich teen časoch áno, aspoň mi tak prišiel, teraz však už nie. Ďakujem za reakcie, ja som sa nad tým len chvíľu zamýšľala, čo tým sledoval ale asi len aby reč nestála… 😄
@anonym_autor milé ale asi by som to nijako inak neriešila, vyhoď to z hlavy, už nemáš 16 🙂

bolo mu ko*otno a tak ti povedal že ho to mrzí😀 to ste sa od rozchodu ani nevideli?