Sú moje kamarátky skutočne priateľky?
Ahojte, ospravedlnujem sa za vylev, ale trochu to na mna dolahlo. Mam okolo seba vela ludi, vela kamaratok, no aj tak sa niekedy citim ze nikoho nemam, je tak vela miest ktore by som chcela navstivit, ale nemam s kym a sama ist nechcem. Verim ze su to prave priatelstva, nikto nikoho nepodrazil, sme si oporou. Mala som jednu kamaratku s ktorou sme vela cestovali, boli sme si velmi podobne no nasla si priatela a uplne sa zmenila, prestali sme sa bavit uplne. Vacsina mojich kamaratok uz maju snubencov alebo aj rodiny, uz to nie je ako to byvalo a nemaju cas na vylety alebo dovolenky. Mam dve kamaratky ktore mi obcas poslu nejaku destinaciu, ze by sme tam mohli spolu ist, urobi si napriklad babsky vikend, ale vzdy ked prikyvnem, ze dobre teda, podme, tak zrazu je nejaky problem, teraz nie lebo toto a tamto. Mam kolegynu s ktorou velmi dobre vychadzam a rozhodli sme sa ze pojdeme na vylet do Benatok. Ona bola akurat po rozchode a pocas cesty povedala, ze teda ide, aby ukazala svojmu ex, ze cestuje a ma sa dobre. Isla sa tam v podstate len pofotit, aby on videl. Ja som si myslela, ze sa naozaj tesi na vylet. Vzdy boli moje zivotne ciele zamerane skor na seba, na pracu a na skolu ako na partnera a rodinu. Mam uzasnu pracu ktoru milujem robit a velmi ma naplna, ale ked pride vikend alebo dovolenka, zostanem sama, doma, nemam s kym ist ani len na vylet do slovenskeho raja. Obcas ma krstna mama zavola, ked ide niekam, napriklad do Viedne, vzdy poviem ano, milujem tie dni. Dakujem vam, ak ste to docitali az sem. Poradte mi prosim, co by ste na mojom mieste robili. Su podla vas moje kamaratky naozaj kamaratky? Je chyba vo mne, ocakavam tak vela?
Máš požiadavky, ktoré ti nedokážu naplniť, teda hlavne jednu, aby si nemusela cestovať sama. Oni to chcú inak, ty chceš pokračovať. Tak sa prekonaj a choď sama, aj tam sa možno zoznámiš s podobnou osobou.😂
Ja by som na tvojom mieste išla na dovolenku kľudne aj sama 🙂 tiež som sa voľakedy nevedela sama dokopať k niečomu takémuto, ale potom som išla na stáž do zahraničia a ak som chcela niečo z toho mesta a krajiny aj vidieť, tak som musela ísť aj sama na výlet a bolo to skvelé, prináša to veľkú slobodu 🙂
@lindous preto pisem ze sama ist nechcem, pretoze uz som bola a nebolo to dobre.
Je pochopitelne, ze ak ma niekto rodinu a deti alebo partnera, tak primarne ide na dovolenky s nimi. Nie kazda zena necha doma deti a ide na babske jazdy. Ja ma aj zle skusenosti s dovolenkami s kamaratkami, takze radsej idem sama ako niekoho zhanat, ze ci pojde, nepojde a za akych podmienok. A vidis sama, ze si isla s kolegynou, co sa chcela len pred niekym ukazat. Ale to nevies dopredu, ze preco nejde ten clovek na dovolenku alebo ide a co tam robi.
Tak to chápem, že to nemusí byť pre každého, len som teda nevedela, že už si to skúšala... tak potom by som možno skúsila vyhľadať parťákov vyslovene na cestovanie, nemusí to byť super hlboké kamarátstvo a opora na celý život, ale proste aby ste si sadli a mali spoločný záujem v tomto... neviem aký máš vek, ale napríklad cez nejaký turistický klub, či nejakú cestovku zameranú na tento štýl - že aj keď ideš sama, ide sa spoločne a prirodzene sa tam zoznámiš s druhými...ani tak by ťa to nelákalo?? ... napríklad kamarátka takto bola na kurze surfovania s partiou mladých ľudí (pred tým sa nepoznali) a viem, že s niektorými behá po výletoch doteraz, lebo proste na takejto akcii je veľká pravdepodobnosť, že sa tam stretne jedna krvná skupina...
Potom si musis hladat mladsie kamaratky alebo starsie,ktore uz maju dospele deti. Ja mama 2 kamosky,ktore su uz aj babky a poviem ti,ze to skor ony mna tahaju von ako ja ich. Mne sa velmi nechce chodit nikam,ja radsej s muzom idem.
Tak, keď už má niekto priateľa alebo rodinu, deti, tak logicky chce ísť skôr s nimi. Mňa napríklad by tiež nebavilo ísť len s kamoškou, ešte aj keď je single, tak tie témy sú úplne odlišné. Najradšej som so svojimi. A priprav sa, že rokmi to bude stále ťažšie nájsť si partacku. My sme už viackrát na dovolenkách stretli single staršie ženy, ktoré išli samé. Väčšinou sa im nedarilo zapadnúť ani tam do nejakej partie, obhanali čašníkov 🙂.
Ja chodim sama, lebo chcem. Neobhanam tam ziadnych chlapov ani personal ani sa nezoznamujem na ziadnych appkach s miestnymi muzmi. Tiez nepotrebujem tam na dovolenke zapadat do nejakej partie. Idem sama, robim si veci sama ako chcem, chodim kam chcem. Spolocnost tam nevyhladavam. Nepotrebujem sa tam silou mocou s niekym zoznamovat a travit s nim tam cas.
Tak sa skus pridať do nejakých skupín napríklad “turistov” a chod s nejakou skupinou. Ale ak to chceš ríšiť iba tak že kamošky - tak to bude náročné keďže je prirodzene, že keď majú partnera idu primárne na dovolenky s ním/rodinou. Napríklad ja si neviem predstaviť, žeby som išla na dovolenku s kamarátkou, ja sa neznášam takto prispôsobovať. Oveľa radšej by som šla sama 🫣
Poznam osobu presne taku istu ako si ty. Nemozes cakat, ze cely zivot budu kamaratky naplnat tvoje potreby. Je prirodzene, ze ked si clovek najde partnera alebo ma rodinu, jeho priority sa zasadne zmenia ale neznamena to, ze by preto boli horsimi kamaratmi. Ked si “zavisla” od casu straveneho s kamaratkami, asi je skor otazka, ci dokazes byt vobec sama so sebou. A si ty dobra kamaratka pre ne? Lebo ked im to nahodou este aj vycitas, dosiahnes tym skor to, ze sa ti zacnu vyhybat, nez ze by sa s radostou vybrali s tebou na dovolenku
Tak ja zas nepatrim k tym ktore nejdu s kamoskou na celodenny alebo vikendovy vylet a musim byt stoj co stoj cecok len s muzom a dietatom ale treba chapat ze su take zeny a celkovo ludia 💁🏻♀️. Co uz
A ano mozu byt dobre kamosky, len to svoje volno vyuziju len na rodinu. Ale ak su to cisto kamosky ktore maju LEN priatela alebo len Manzela ze nemaju deti, tak nie to nechapem 😃😃. Ani som nikdy nechapala zanevriet na kamosku skrz chlapa
Vtedy bolo vtedy, boli ste mladší, neriešili ste nič vážne, bol na to čas. Dnes už majú iné radosti i starosti a menej času pre teba. Bude to len horšie pretože oni sa budú chcieť rozprávať o vzťahu a deťoch s niekým, kto rieši to isté.
Veľa ľudí riešilo presne to čo ty. Všetci idu len tam kam naozaj chcú ísť. Tvoji kamoši už nechcú to čo ty, nebudú sa obmedzovať a niekam chodiť aby si sa nenudila. Potrebuješ ľudí s rovnakým koníčkom.
Úprimne. Prides mi jemne sebecka, keď sa pýtaš či sú tvoje kamarátky ozaj kamarátky len preto, že majú vlastný program a nemajú priestor behať po dovolenkách ako to bolo pred priateľmi - a hlavne keď píšeš, že ste si stále oporou.
Nájdi si skupinku alebo partnera rovnako zameraného a chodievaj s nimi. Mne sa tiež zmenili skupinky s ktorými trávim aktívny čas už 3x ale to neznamená, že tí ostatní uz nie sú moji priatelia, len preto, že sa im zmenili záujmy a museli by sa mne extra prispôsobovať.
To, že nches chodiť sama je úplne pohode ale myslím, že my dnes máme toľko príležitostí ako sa zoznámiť s ľuďmi, ktorí majú rovnaké záujmy (nie vyslovene mužmi iba), ako žiadna iná generácia v minulosti nemala
Tak vieš, keď ma niekto partnera, tak ide radšej s nim na dovolenku ako s kamoškou. Ja by som to chápala.
Ano, su to kamaratky, ale svoj zivot zameriavaju najma na svoj vztah, rodinu. Je to normalne, prirodzene.
Su to kamosky. Mas ine ciele a ine priority. Niekto kto je rodinne zalozeny to ma inak.ked si zamilovana chces ten cas travit s partnerom. Tak to proste je. Navyse ludia maju dnes tak malo casu ze ked nejaky aj najdu tak ho minu ma rodinu a partnera.
Tak prišiel čas nájsť si priateľa budeš s tým tráviť spoločne chvile, lebo časom si každý zakladá rodinu a príde iný druh zábavy ako cestovanie😜
Tak ja som sa v tvojom prídpevku našla ☺️
Ak si s tou kolegyňou (čo bola v Benatkach) dobre vychádzaš, tak ju neodsudzuj za to ako to dopadlo. Po rozchode by som čakala,že mi niekto takto bud tu dovču prereve s vínom v ruke alebo bude fotiť na just že sa ma akože už dobre a je nad vodou. Išla si do toho vedome. Raz Ta možno podrží ona. To že máš kamošky (s frajerom, rodinou príp.tehotne chapem). U každého príde taka križovatka. Ja som sa zas cítila sama keď som zostala tehotná a všetky kamošky ešte dovce, frajerov, výlety, ruka hore riešili . Treba to proste prijať, že nachvilu to tak je.
Na jednej strane ta chapem ale na druhej strane si asi musis uvedomit, ze ty nemusis robit ziadne kompromisy co sa casu tyka vo svojom zivote, tvoje kamaratky musia, musia delit cas medzi muzov, snubencov, deti, rodinu..viem ze sa to trapi lebo si bola zvyknuta, ze vsetci su ti stale k dispozicii, ale ver mi ze aj ich trapi ze nemozu tolko casu travit tak ako chcu oni, napriklad na vylete s tebou..treba byt vdacny aj za jeden den ked s tebou mozu byt..a urcite im to netreba vycitat..kazdy musime robit kompromisy a ked mas deti a rodinu a chces do toho este zahrnut kamaratky je to tazke..
Tvoje kamarátky majú záväzky, a je samozrejme ze k tomu prispôsobia svoj život.
Tiež sa mi zmenil okruh kamarátov, keď sa mi narodili deti. Slobodne si vyberajú destinácie s inými slobodným, ja si zas našla kamarátov, ktorí majú deti. Taky je život a jeho kolobeh.
Z toho, čo si napísala, podľa mňa nie je možné posúdiť, či sú ozajstné kamarátky. Závisí, ako to definuješ. Čisto z týchto informácií to vyzerá, že buď nezdieľajú tvoju cestovatelsku vášeň, majú inú predstavu alebo teraz majú jednoducho iné priority ako vylety. To o naozajstnom kamaratstve veľa nehovorí. Pre mňa je ozajstný kamarát ten, kto zdieľa s tebou dobré aj zlé, teší sa s tebou a ty s ním, alebo spolu posmútite, keď treba. V živote má asi každý z nás ľudí, ktorí sú mu blízki, aj keď nemajú spoločné hobby alebo ho nerealizujú stále spolu. A úprimne komunikujú. Kamoška po rozchode predsa rieši svoj aktuálny stav a nebude sa venovať tebe na 100% a necita myšlienky. A príde mi zvláštne, že tebe jej prežívanie vadilo a chcela si, aby bolo ako tvoje a sustredilo sa iba na výlet. Takto to v živote predsa nefunguje.
Ahoj, tak to skus este s tou kolegynou...to,ze bola po rozchode a sa tam sla len pofotit je v podstate jej vec, ale zaroven si tam nebola sama a to je to po com priahnes. Mozno dalsie vylety s nou by uz neboli take neviem ci pre teba nudne ci ake, mozno sa aj ona uvolni a zacne si to tam uzivat🙂 Neviem teda co konkretne ocakavas, nechces ist sama, isla si s kolegynou ale zas ti to nebolo dobre, lebo ona to a to...Tak potom ake mas naroky? Dolezite je pre teba len to, aby si nesla sama, alebo este aj dotycna co ide s tebou sa ma chovat podla tvojich predstav? Trochu z cesty nie? Skus to este s tou kolegynou, mozno prave tym,ze aktualne nema nikoho tak si nakoniec na dalsich vyletoch sadnete a zaroven budes mat partacku🙂
Nic z toho co opisujes nehovori o tom, ze by to uz neboli kamaratky, len sa zmenil ich zivot a uz toho casu nemaju tolko.
Zacnite cestovať sama, je to tá najlepšia vec na svete. A skôr aj nájdete iných priateľov alebo partnera. Najlepšie začať krajinami kde je 100percent bezpečnosť, napriklad Island, Škandinávia.
A ano, aj ja odkedy mám dieťa tak som pre kamošov v istom smere nepoužiteľná. Môžu prísť k nám alebo na chatu pozrieť, ale cestovanie je s dieťaťom úplne iné, ani šport sa nedá robiť tak ako keď je človek sám. Takže žiaľ toto treba chápať, už to nebude ako predtým.
Musim povedat,ze ked si spomeniem ako bolo kedysi tak mi je tiez niekedy smutno a doľahne nostalgia...ale dnes mam zenu,dve deti a realne sa nestretavam takmer s nikym co sme chodili spolu von a kade tade. Bud mame kazdy svoju rodinu alebo sa odstahovali alebo ked su single tak maju na vsetko cas a potom sa tvaria,ze ja nanich nie 🙂↔️ 🙂 a musim povedat,ze je to super sa vratit domov a deti sa tesia. Ked je horsie mam manzelku a porozpravame sa. Kamarati isli nie na druhu aleasi tak na 5 kolaj. Urcite su ludia, ktori sa viac spolocensky a gazuju ale vacsina bude podla mna nie v dobrom vztahu alebo sa im nechce tolko byt s rodinou. A nakoniec vy som ti odporucil najst si novych priatellov s rovnakymi zaujmami. Niekde najdi forum alebo skupinu a ked najdes ludi s rovnakymi zaujmami a hodnotami tak uvidis,ze bude lepsie.
Jak keby som o sebe čítala... Ale stále sa darí niekoho nájsť ale už to slabne a slabne.... 🥺 Už si dnes akurát sestra robila srandu, že každá kamoška rodí okolo mňa a samé svadby a ja skoro v 28tke nič 😂 sem tam sa niekto nájde stále ale cítim ze to ubúda.. odkiaľ si? Kľudne mi napíš správu.

Ja by som na tvojom mieste išla na dovolenku kľudne aj sama 🙂 tiež som sa voľakedy nevedela sama dokopať k niečomu takémuto, ale potom som išla na stáž do zahraničia a ak som chcela niečo z toho mesta a krajiny aj vidieť, tak som musela ísť aj sama na výlet a bolo to skvelé, prináša to veľkú slobodu 🙂