Sú muži čo si začínajú s mamičkami zúfalci?
Tak som sa zamýšľala, ze vlastne kto už si začne vzťah s ženou ktorá sama vychováva dieťa/deti. Alebo aj mužom. Čo vidím okolo seba take dvojice, tak buď obaja mali dieťa z predošlého vzťahu, alebo mal muž dieťa, ale to žije s matkou a muž ma dobré zázemie, alebo ten bezdetný partner bol neschopný si nájsť kohokoľvek, a ten s dieťaťom sa cítil menejcenne lebo mal dieťa a tak skončili spolu. Ale všetko sú to divne vzťahy. Take rozbité od začiatku. Ako to vnímate? Idu do takýchto vztahov len veľmi zúfalí ľudia? Ja osobne moc nechápem motív, asi ozaj len to zúfalstvo … lebo ja osobne určite som nikdy nesnívala o slobodnom tatkovi s deťmi ako o dobrej partii na vzťah. A no tiež neviem pochopiť, prečo by niekto normálny a slobodný išiel do vzťahu s ženou čo ma dieťa. Tie vzťahy sú už take narušené od začiatku , chyba tam zamilovanosť , plna pozornosť partnerov voči sebe, taká skutočná silná láska, puto len medzi dvomi. Kto by chcel vzťah kde od začiatku ne na 2 koľaji. Mna sa to netýka, len sa zamýšľam po návšteve kamarátky s jej novým partnerom. Že čo za vadneho kúska si zas našla. A či to je vlastne to najviac čo si v jej situácii môže nájsť.
No verím aj nejaké výnimky uvedomelé sa nájdu, ale to je veľmi zriedkavé. Skôr sa prikláňam k názorom ako som písala v príspevku. Teda neviem
@zmrzlinka8 ale uz len že ostane osamote s dieťaťom… už tam je veľká možnosť že nebude asi ani tá žena nejaká veľmi uvedomela a zrelá ( zlý vyber partnera, možno nezodpovednosť, nefunkčná komunikácia, zatváranie oči pred varovnými signálmi, nízka schopnosť riešiť efektívne problémy vo vzťahu,…) a to sa nevyrieši zrazu keď sa z nej strane single mama / otec- aby som netocila len o ženách lebo ma mužov to platí rovnako. A + teraz single rodič, stále tá idta osoba s rovnakým mentálnym nastavením len osamote bez partnera , čiže ešte viac frustrovaná osoba. A nový parner toto ma prijať a riešiť aj minule vzťahy (lebo kontaktovať sa treba s bývalými po rozchode kvôli deťom) a ešte aj to dieťa ma riešiť . No preto myslím že teo toho ide len velmi malo premýšľajúci zúfalec. Ale jasne môže byť aj taká výnimka že predosli vzťah skončil a partneri sa poučili z chýb a pracujú na sebe a tak môžu mat funkcie pekne vzťahy a nájsť si niekoho dobrého veľmi uvedomelého… no to je skôr zázrak než pravidlo. (Súdim podľa toho čo vidím bežne okolo)
@anonym_autor Je to celkove tak, že mať partnera so záväzkom je ťažšie ako mať partnera bez záväzkov, ale teraz je dosť veľa rozvedených aj žien, aj mužov ešte v dosť mladom veku, tak je takých vzťahov nie málo, ale ja som rada, že som toto nemusela riešiť .
musím povedať môjmu mužovi, že je zúfalec 🤣🙏
zamiloval sa do mňa aj s príveskom 6 ročným ♥️
čisté zúfalstvo 😉
@anonym_autor ty sama si totálna zúfalka. Odpísala si ľudí k samote len preto, že už majú deti a kvôli tomu majú zostať naveky osamelí. Život ta naučí.
@anonym_autor mam kamaratku,ktora tesne po porode ovdovela-manzel zomrel nahle na infarkt.krasna zena,inteligentna,mlada..podla teba ma 25r zena teraz zostat dosmrti sama lebo je ako pokazeny tovar pre chudakov?divne zmyslanie🤔 btw,5r po smrti manzela stretla uz terajsieho manzela,jej syna si osvojil(sam mat deti nemoze),su stastny par.
@anonym_autor mam kamaratku,ktora tesne po porode ovdovela-manzel zomrel nahle na infarkt.krasna zena,inteligentna,mlada..podla teba ma 25r zena teraz zostat dosmrti sama lebo je ako pokazeny tovar pre chudakov?divne zmyslanie🤔 btw,5r po smrti manzela stretla uz terajsieho manzela,jej syna si osvojil(sam mat deti nemoze),su stastny par.
@simona92101 to veľa vysvetľuje že sam mať deti nemôže. Ale jasne … môžu byť aj ta uvedomela výnimka
@anonym_autor ty sama si totálna zúfalka. Odpísala si ľudí k samote len preto, že už majú deti a kvôli tomu majú zostať naveky osamelí. Život ta naučí.
@nikpa tebe už naučil? No dúfam že mna nie
čisté zúfalstvo 😉
@mondolina keď sa v tom vidíš tak kľudne
@anonym_autor
Aby si o pár rokov neskončila s 3 deťmi aj ty ako zúfalka...Vieš,nikto nevie ako sa mu vyvinie vzťah a v 25 nikto nerozmýšľa,že sa raz rovedie.
Čo ťa vlastne štve? Že si úplne bežne a bez problému slobodné matky nájdu muža a chceš sa ubezpečiť, že je aspoň zúfalec, keď už tebe bezdetnej sa nedarí ? Ja dieťa v začínajúcom vzťahu ako výhodu síce nevidím, ale ani ako veľkú prekážku ,ak ten dotyčný má rád deti . Môžu hovoriť čo chcú. Reči sa hovoria a chlieb sa je. Dnes si majú problém nájsť aj mladí a slobodní vzťah, takže aj slobodné matky asi na tom budú rovnako. Ja ti ani radšej ani nebudem písať , ako dlho to trvalo mne , nech ti nenarúšam štatistiku a to som mala 2 ročného mrňúsa. Dopraj a bude ti dopriate. Ja ti prajem, aby si si našla toho pravého.
No je to diskusia, tak som chcela diskutovať. S mojim vzťahom ani životom to nič nemá. Príde mi to ako zaujímavá téma, netreba to brat osobne.
@anonym_autor "A no tiež neviem pochopiť, prečo by niekto normálny a slobodný išiel do vzťahu s ženou čo ma dieťa. "......."Mna sa to netýka, len sa zamýšľam po návšteve kamarátky s jej novým partnerom. " .....Ty nie si jej Kamaratka
No je to diskusia, tak som chcela diskutovať. S mojim vzťahom ani životom to nič nemá. Príde mi to ako zaujímavá téma, netreba to brat osobne.
@anonym_autor Kašli na to, je to jej život. Jasné, že jej to nemusí vyjsť. Ale to ani tebe ako bezdetnej a raz môže aj na teba niekto povedať, že si zúfalá.
No verím aj nejaké výnimky uvedomelé sa nájdu, ale to je veľmi zriedkavé. Skôr sa prikláňam k názorom ako som písala v príspevku. Teda neviem
@zmrzlinka8 ale uz len že ostane osamote s dieťaťom… už tam je veľká možnosť že nebude asi ani tá žena nejaká veľmi uvedomela a zrelá ( zlý vyber partnera, možno nezodpovednosť, nefunkčná komunikácia, zatváranie oči pred varovnými signálmi, nízka schopnosť riešiť efektívne problémy vo vzťahu,…) a to sa nevyrieši zrazu keď sa z nej strane single mama / otec- aby som netocila len o ženách lebo ma mužov to platí rovnako. A + teraz single rodič, stále tá idta osoba s rovnakým mentálnym nastavením len osamote bez partnera , čiže ešte viac frustrovaná osoba. A nový parner toto ma prijať a riešiť aj minule vzťahy (lebo kontaktovať sa treba s bývalými po rozchode kvôli deťom) a ešte aj to dieťa ma riešiť . No preto myslím že teo toho ide len velmi malo premýšľajúci zúfalec. Ale jasne môže byť aj taká výnimka že predosli vzťah skončil a partneri sa poučili z chýb a pracujú na sebe a tak môžu mat funkcie pekne vzťahy a nájsť si niekoho dobrého veľmi uvedomelého… no to je skôr zázrak než pravidlo. (Súdim podľa toho čo vidím bežne okolo)
@anonym_autor ja si skôr myslím, že ak ostane žena sama s dieťaťom, tak je odvážna, schopná a zodpovedná, lebo neostala za každú cenu s debilom a chce pre seba aj dieťa v živote lepšieho človeka. Zlý výber partnera sa môže pritrafiť hocikomu, stačí, ak natrafí napr. na manipulátora. Nikto nemá patent na rozum, viac menej je to o šťastí, mnohé zistíš, až keď s niekým žiješ a často sa veci zmenia aj po rokoch.
Máš velmi obmedzený pohľad.
Podľa mňa slobodný rodič sa nerovná automaticky odvážny alebo zodpovedný. A neprezentovala by som to ako hrdinstvo.
Podľa mňa slobodný rodič sa nerovná automaticky odvážny alebo zodpovedný. A neprezentovala by som to ako hrdinstvo.
@anonym_autor ale ani sa nerovná automaticky hlúpy či nezodpovedný. Slobodného rodiča netreba nijak zovšeobecnovat, takisto ako každého iného človeka, sme individuálni všetci.
@anonym_autor podľa mňa zaujímavou témou by bolo prečo človek ako ty potrebuje takto hodnotiť a súdiť ľudí naokolo. Čisté to určite nebude. Riešila by som skôr túto tému na tvojom mieste ako životy iných ľudí. Tí ľudia naokolo teba toto s tebou musia žiť a určite to nie je ľahké drahá s takýmto človekom ako ty.
Viac by mi vadil starý mládenec , čo žije v detskej izbe., Taký si nevie si udržať , nájsť dlhodobý vzťah . Alebo síce samostatný, ale sebec zvyknutý na svoje pohodlíčko a zvyky, koníčky a bude mať problém sa prispôsobiť partnerke, lebo vždy sa staral iba o svoje pohodlie, o seba a svoje potreby. Od určitého veku- okolo 30-35 r., radšej toho rozvedeného so záväzkom. Ani staré dievky nie sú žiadne terno. Byť chlapom, radšej tú maminu.
@anonym_89b6f8 to čo si napísala za sprostosť? Od 30-35 radšej rozvedeného so záväzkom? Si normálna? To čo sú za predsudky... Ja som si v 31 rokoch našla 36 ročného, nerozvedeného a bezdetného. Sama som bola bezdetná a o chlapa s deťmi by som nezakopla (bez urážky) . Chcela som mať len svoju vlastnú rodinu. Ja som už tiež, podľa názoru tu niektorých na modrom koniku, bola stará dievka. Môj 36 ročný manžel nebol žiadny vadný kus. Dlho sa venoval štúdiu a praxi lebo je lekár. Nemal svoje vlastné bývanie, žil v rodičovskom byte. Vlastné bývanie sme si kúpili spolu.
Trepeš nezmysly. Úplne v pohode sa dá nájsť normálny chlap aj vo vyššom veku a bez predsudkov , že keď nemá decko z predošlého manželstva a nie je rozvedený, tak je určite vadný kus.
Daj si do poriadku mozoček. Výrazy ako ‘stará dievka’ patria do zaprášeného slovníka ľudí, ktorí mentálne ostali v roku 1950.
Jsem to musela precist svemu muzi 😂 se doted smejeme, jaky je dle tve logiky zoufalec 😂 nejen ze si me vzal s dvema detma a „psychopatem“ ex za zady, on mi jeste dalsi dve deti udelal 😳 asi to bude zoufalstvím, ze se do toho pustil, protoze neco jako láska- ne, laska v tom byt fakt nemůže, kdyz uz mam prece jednou ta decka! ☝🏻
čisté zúfalstvo 😉
@mondolina na mňa nemáš! Moj sa do mňa zamiloval s dvomi 😁 a decka ho maju radi skoro ako 2.tatka. sme zufalci tusim obaja. On vyženil "dceru a syna" a ja dvoch dospelych synov.
@anonym_298a8c ❤️ to je krasny pribeh! A ja vám teb vas vztah ze „zoufalství“ strašně moc přeju ❤️
A ted si predstav, jaky musel byt muj muz zoufalec, ze nejen, ze mam deti, ale ja jsem k tomu jeste Češka a muj muz Němec, coz tedy znamena, ze si vzal zenu s „Migrationshintergrund“ 😂😳
Uvedomuješ si aké ťažké rozhodnutie je pre rodiča odísť od manžela/partnera a byť na dieťa vo veľkej miere sám alebo aj úplne ak druhá strana nejaví záujem? Vieš si predstaviť čo všetko to obnáša? Chce to sakra veľa zodpovednosti, čo si ty spochybnila. To ale neznamená, že taký človek je už "vadný " kus a nebude 100x lepší partner/partnerka v novom vzťahu ako niekto bez záväzkov. Práve ten predošlý vzťah, ktorý nevyšiel toho človeka do istej miery mení, formuje a dáva si pozor aj na veci, ktoré predtým neriešil. Keď napr žena do 30r s dieťaťom urobí rozhodnutie byť radšej sama s dieťaťom ako v nefunkčnom vzťahu, to už má automaticky byť do konca života sama? Chcela by som vidieť tvoj pohľad keby si sama niekedy skončila v takej situácii. Ja v nej tiež nie som, ale pri tvojich názoroch sa ani nedivím, že niektorí chlapi si radšej vyberú slobodnú mamičku, ktorá bude mať iné priority ako súdiť iných ľudí a ich životné rozhodnutia s opovrhovaním.
@anonym_autor prepáč, ale vytváraš si predsudky. Nehnevaj sa neber to ako urážku, veľa ľudí tak uvažuje ako ty a ešte pred rokmi som si to minimálne myslel, čo ty píšeš a hovoríš nahlas. Ale ak sa pokúsiš zamyslieť bez predsudkov a cez optiku skutočnej lásky, nepodmienenej slobodnosťou, bezdetnosťou, bezproblémovosťou, tak si budeš vedieť predstaviť dvoch ľudí, ktorí sa majú radi a neboli zúfalí. Alebo možno aj boli, lebo spoločnosť ma predsudky voči takým ľuďom a tak si aj oni mysleli, že už nikoho nenájdu, lebo každý sa na nich pozerá s predsudkami. Samozrejme je lepší a bezproblemovejsi partner bez záväzkov. A nie všetko sú len predsudky. A ozaj možno tvoja kamarátka robí rozhodnutia zo zúfalstva a nevie si nájst vhodného muža pre ňu. No môže to byt len tvoj pohľad. Keď sa ľudia majú radi a vedia spolu žiť normálne, s láskou a so všetkým čo k tomu patrí, deti z toho len môžu ťažiť pekný vzor. Možno si mladá, nemáš určite plány si nájsť rozvedeného. Ale neodsudzuj iných, neposudzuj ich jednoducho. Pozri či im to vychádza. Ak v tvojom okolí nie, možno je to ozaj rizikovejšie, ale nezovšeobecňuj to na všetkých.
@anonym_autor Vidim to presne ako popisujes. Z mojej skusenosti z okolia sa do vztahov so single rodicmi dostali spravidla takmer vzdy len ludia, ktori sa vnimaju menejcenne alebo trpia nejakym pocitom vlastnej nedostatocnosti. Uprimne nepoznam nikoho psychicky vyrovnaneho a sebavedomeho, kto by siel do takehoto vztahu.
@anonym_298a8c ❤️ to je krasny pribeh! A ja vám teb vas vztah ze „zoufalství“ strašně moc přeju ❤️
A ted si predstav, jaky musel byt muj muz zoufalec, ze nejen, ze mam deti, ale ja jsem k tomu jeste Češka a muj muz Němec, coz tedy znamena, ze si vzal zenu s „Migrationshintergrund“ 😂😳
@elzu ďakujem,prajem ti to isté.
Ja si pamatam ako sa teta vydala za nemca,uz mali dieta a o tretej v noci k nim prisla cudzinecka policia,prehladavali skrine,po susedoch sa pytali ci tam zije.Mala vtedy riadny stres.Je to uz ale 27rokov a pozrime sa kam to Nemecko dopracovalo dnes.

@anonym_autor vadný kúsok si ty, prečo by sa mal osamelý rodič cítiť menejcenne, lebo má dieťa? Naopak, môže sa cítiť hrdo na seba, ako všetko sám zvláda.
A kto si s osamelým rodičom začne, je pre mňa zrelý človek s veľkým srdcom bez predsudkov