icon

Sú tieto problémy dôvodom na rozvod alebo maličkosti?

3. máj 2025

S kamarátkou sa naše názory rozchádzajú.
Keď manžel robí žene tieto veci ako
-nepomaha v domácnosti
-nedava manželke peniaze, čo zarobí je len jeho
-doma je nonstop na mobile
-často nadáva a uráža ženu
-maju tichu domácnosť aj týždne
-vysmieva sa žene že nič nestiha pri tom žena robí v práci, doma druhá sichta a večer padá na hubu od únavy
-v prípade choroby žena si nemôže ľahnúť nič lebo kto by sa postaral o všetko
Podľa vás sú toto dôvody na rozvod alebo sú to len maličkosti?
Moja kamarátka zo školy má takého muža a stále sa mi sťažuje ako nič nestiha, že padá na hubu od únavy, že nemá na nič peniaze to čo si zarobí minie na deti a nič navyše nemôže si dovoliť. Plače keď na ňu ponadava ale povie si, že ona je silná žena lebo ona to s ním vydrží aj keby traktory padali. Ja ju stále utesujem a tak trochu nahovaram nech sa rozvedie že to není dobré prostredie pre deti. Ona že v dnešnej dobe všetci hneď by sa rozvádzali, že ona nebude rozbíjať rodinu pre maličkosti.
Píšem teraz sem že jej prečítam komentáre čo na to poviete vy, možno jej to otvorí oči.

maya_hi
4. máj 2025
@alkoholik

Pripajam sa ako dalsi chlap. Boh nic nespojil. Ona si vybrala. To je veeelky rozdiel. Nabozenstvo je jedna veeelka skur... pliaga ludstva od dlhych vekov. Ona bude trpiet cely zivot len kvoli svatbe v kostole... Ale kazdy nech prezije svoj zivot ako chce, mozno by jej bolo potom este horsie. Kolko ma deti s otrokarom ( predpokladam 3-4)

@alkoholik no vidíš a moje manželstvo spojil Boh 🤷🏻‍♀️ Nehovorím, že sa netrápime, že je všetko jednoduché a nádherné. To nám nikto nikdy ani nesľuboval. Ale s Bohom to ide ľahšie 😉

lujza123
4. máj 2025

Problem je kamoska, nie muž. S jej nastavením aj keby sa rozvedie zachvilu ma takého istého.

Volá sa to syndróm obete. Človek ktorý sa rochní v sebaľútosti, v tom vidi svoju hodnotu. Miluje sa sťažovať o svojom ťažkom živote a prezentuje sa ako “silná a obetava” ktorá vzdoruje zlému svetu, božiemu rozhodnutiu blablabla. Svoju situáciu nikdy nezmení, lebo nechce.
Ona sa chce len sťažovať, miluje ked ju ľudia ľutujú, miluje rozprávať o svojom ťažkom, nezmenitelnom osude, miluje svoju rolu obete
Dookola ta bude zaťažovať svojimi sračkami ale rady nechce počuť. Občas sa takéto typy úplne vyfarbia ked odmietnes počúvať o jej manželovi. Zrazu bude po kamarátstve uvidis, nájde si niekoho iného komu to bude vesat na nos

Zbav sa tej osoby lebo sa z nej zblaznis. Alebo sa aspoň nauč jej kecy ignorovat a nekŕm ju ľútosťou . Hlavne sa tým netráp, ešte raz ona si za to môže sama, ona si taký život vybrala a žije v ňom. Je to jej voľba nic nezmeniť

libusak
4. máj 2025

Ja si myslim, ze tu je hned niekolko bodov v rozpore so zakonom a nie len so zdravym rozumom

autor
4. máj 2025

Ona často rozpráva o tom čo Boh spojil nikto nemá právo rozdeliť. A že majú byť spolu v dobrom aj v zlom a teraz majú len zlé obdobie čo treba prečkať a zas bude dobre. Majú spolu 2 deti, ona nemá ani kam odísť tak aj to zaváži že ostáva s manželom.
Upratuje tak normálne nelesti kľučky ani podobný extrém ale také zbežne upratovanie. No aj tak keď je na všetko sama trvá to niečo. Variť varí len cez víkend keď sú cez týždeň není doma tak sa najedia inde. No cez víkend nevie čo skôr upratovať variť prať atď a k tomu muž do nej husti a uráža ju za všetko.
To sa nedá zminimalizovat kontakt s ňou, býva jednu ulicu za mnou. Tak často aj chodí ku mne s deťmi pokecať zahrať sa.

tinqua
4. máj 2025

Tak jej zahraj na kresťanskú strunu...1. Boh ťa nechce vidieť trpieť....manželstvo má byť o láske, úcte a vzájomnej podpore. Ak je niekto v manželstve ponižovaný, zneužívaný alebo ignorovaný, je to porušenie manželského sľubu a nie jej vina.
2. Biblia neospravedlňuje násilie ani bezcitnosť....Efezanom 5 hovorí, že manžel má milovať svoju manželku ako Kristus miluje Cirkev ...obetavo, s úctou, nie s pohŕdaním.
3. Rozvod nie je hriech, keď ide o ochranu života a dôstojnosti....mnohé kresťanské autority pripúšťajú rozvod v prípadoch zanedbávania, týrania alebo nevernosti a emocionálne ponižovanie je tiež forma násilia. 4. Máš hodnotu, nezávisle od toho, ako sa k tebe správa tvoj manžel....boh ťa stvoril ako vzácnu bytosť. Máš právo na pokoj, lásku a dôstojný život.
5. Tvoje deti sa učia z toho, čo vidia....ak vyrastajú v prostredí, kde je mama zneužívaná a otec neprítomný, môže to negatívne ovplyvniť ich predstavu o vzťahoch....ochrana detí je tiež duchovná zodpovednosť

vikiki29
4. máj 2025

Keď sa ti začne nabudúce sťažovať, tak povedz nech sa sťažuje bohu. Tieto primitívne názory, že boh spojil…. Tak nech trpí do smrti, tak jej treba.

lilitela
4. máj 2025

Až sa nabudúce stretnete, spýtaj sa jej na dôvody, prečo s ním ostať. Rozbíjanie rodiny je len taky podruzny dôvod. Nech dá reálne dôvody prečo ostať. To môže byť všeličo. Napr je super otec. Všetko doma opraví. Je dobrý v sexe. Alebo akýkoľvek iny dôvod, kvôli ktorému má pocit, že bez neho by to nezvládla. Toto je podla mňa najdôležitejší dôvod, prečo sa nerozviest - že existuje niečo, kvôli čomu by to sama nezvládla, alebo by to mala nesmierne ťažké.

lilitela
4. máj 2025

No keď ma čas chodiť k tebe kecať, nie je to až tak zle. Len sa potrebuje odventilovat, preto sa ti stazuje. Ako jasne, ak sa k nej škaredo správa, ponižuje, uráža, tak není o com. Ale to si ona uvedomuje, atak sú tam asi ďalšie dôvody, prečo ostáva.

danielockazihlavka
4. máj 2025

Je to v prvom rade jej život a jej rozhodnutie! Ty ako kamarátka jej máš poskytnúť čas, vypočutie, pomoc a podporu. Nikto nechodí v topánkach toho druhého.

autor
4. máj 2025
@lilitela

Až sa nabudúce stretnete, spýtaj sa jej na dôvody, prečo s ním ostať. Rozbíjanie rodiny je len taky podruzny dôvod. Nech dá reálne dôvody prečo ostať. To môže byť všeličo. Napr je super otec. Všetko doma opraví. Je dobrý v sexe. Alebo akýkoľvek iny dôvod, kvôli ktorému má pocit, že bez neho by to nezvládla. Toto je podla mňa najdôležitejší dôvod, prečo sa nerozviest - že existuje niečo, kvôli čomu by to sama nezvládla, alebo by to mala nesmierne ťažké.

@lilitela Prečo ostáva vraj ona to nespraví svojim deťom aby rozpadla ich rodina. Ako otec je super venuje sa deťom. No sama by to nezvládla hlavne finančne.

katty123456
4. máj 2025

Rozvod za mna

mimi_tami
4. máj 2025

Ahoj. To, že sa venuje deťom, neznamená, že je 'super otec'. Deti vnímajú aj to (a najmä to), ako sa správa k ich matke- jednak ako k žene, jednak ako k ľudskej bytosti.

Čo ich tento nefunkčný vzor manželstva, spolužitia učí? Matkino správanie, že je úplne normálne nechať sa ponizovat, trpieť. Deti u mamy vidia nulovú sebalasku, žiadnu zdravu mieru sebaúcty, žiadne hranice, asertivne správanie 0 bodov.
A otcovo správanie, že je úplne v pohode zosmiešňovať inú osobu, nevazit si ju, zhadzovať.

Za mňa totálne nezdravé prostredie pre výchovu, psychický i emocionálny vývoj detí.
Do dospelosti si ponesú akurát tak traumy, vzorce správania, s ktorými sa budú musieť (viac či menej úspešne) vyrovnať. Buď sa budú chovať ako mama (rola obete), alebo ako otec (tyran).
Odchodom od neho by deťom ukázala, že každý človek má hodnotu a nemusí trpieť také správanie od iného človeka, ktoré je na hrane ľudskej dôstojnosti.
Spolužitie s takým človek má na deti omnoho viac devastacny vplyv ako žitie bez neho.
A ak je taký "super otec", nič nebráni tomu, aby sa po rozvode s deťmi stretával, prispieval k výchove.

Úcta a dôvera sú základné piliere akéhokoľvek vzťahu (kamarátskeho, partnerského).
Ak chýbajú, nie je na čom stavať, ani možnosť pokračovať, keď nenastane zmena.

Držím kamarátke palce, aby sa správne rozhodla- kvôli deťom, a najmä kvôli sebe.

gov
Odpoveď bola odstránená
lilitela
4. máj 2025

No vidis, to su 2 dovody, preco nie.

Nefunkcny sposob fungovania partnerov moze byt aj to, ked sa rozvedu. Na jednej strane ich to moze naucit, ze sa da fungovat nejako aj po rozvode, to ale zavisi od toho, ako to ti rodicia zvladnu. Na druhej strane, vyrastat bez jedneho z rodicov tiez nenauci deti v zivote, ako teda partnersky dobre vychadzat, pretoze vztah matka-dieta, ktory potom denne uvidia, je uplne iny ako partner-partner. To tak na zamyslenie. NIkde nie je napisane, ze matka si najde dalsieho partnera, ale ze teda ten bude uz v pohode.

trisha_r
4. máj 2025

Samozrejme že je to dôvod , teda dôvody na rozvod alebo rozchod. Ani by som takéhoto človeka nechcela v okruhu 30m .

zuzulkazu
4. máj 2025

Kamoska bola presne tiez takato, dlehe roky ho ospravedlnovala veriaca atd, ale tiez jedneho dna povedala dost a rozviedla sa. Ja som ojho tiez dlho ospravedlnovala, nieje dokonaly ale ved presne nebije ma, peniaze spolocne, nebol to cl9vek co by robil velke gesta ale ved hovorim si nie kazfy je taky az kym sa neukazal v pravom svetle a ja som zistila ze zijem s clovek co si ma nevazi, nezalezi mu na mne detoch rodine je to obycajny klamar co hral divadielko...takze naco zit s takym clovekom, aky priklad dava detom... ako sa potom jej syn bude v buducnosti spravat k nej, k jeho buducej zene?ako slaboch a tyran?veru nie

michaela329
4. máj 2025

Už by som bola rozvedena 🤷 Asi som slabá žena 😏

enmery
4. máj 2025

To nie sú maličkosti. To sú obrovské dôvody na rozvod. Hlavne je to pre dieťa úplne choré prostredie, z ktorého si ponesie traumy do života a bude opakovať rovnaké vzorce. Tvoja kamarátka má dosť pomýlené v hlave, čo je to rozbíjať rodinu. Urážať ženu a matku detí je úplne prerazené dno 10krát. Aj moja špinavá botaska má väčšiu hodnotu ako takýto muž zahrnutý v týchto bodoch. Sorry, že tak tvrdo.

enmery
4. máj 2025

Tak povedz, pobožnej kamoške, že okrem toho, čo Boh spojil, Ježiš aj povedal "Čokoľvek ste jednému z týchto maličkých urobili, mne ste urobili..." Tvoja pobožná kamoška sa tým pádom podieľa na tyranizovaní vlastných detí. Gratulujem. Pobožnosť jak sviňa.

lauricka
4. máj 2025

Nie sú to maličkosti. Sú to vážne veci.

enmery
4. máj 2025

Môj partner jej odkazuje-žiadny otec, ktorý uráža svoju manželku a ženu, ktorá aj jemu porodila deti, nie je super otec ani dobrý muž. O odopieraní peňazí deťom ani nehovorím. Odserú si to celé zase deti. A plne sa to prejaví v ich vzťahoch v dospelosti. Ale jej voľba. Možno jej to deti raz vrátia, že s ňou nebudú chcieť mať kontakt a tento jej nepodá ani pohár slanej vody. Nech si gratuluje, že nemá ešte vážnu chorobu,inak by ešte len videla, čo má po svojom boku. Uf. Viac by som na jej stažovanie nereagovala. Ako hádzať hrách na stenu a Teba používa ako odpadkový kôš. Keďže je všetko super, stopla by som ju, ved žije super, tak sa poďme baviť o knihách alebo kam na dovolenku☺️

janage
4. máj 2025

A kde nechala tú časť sľubu, že milovať a ctiť sa majú? To nadávanie ako súvisí s tým: ctiť a milovať? Teda prvý, kto porušuje onen sľub a robí ho neplatným je pán manžel.
Či stačí len to vybrať čo sa práve hodí?
A odkaz jej, že až skončí v nemocnici kvôli operácii, chorobe a pod. alebo zlomí nohu či prioritnú ruku a bude mať problém ísť na WC alebo sa osprchovať, zisti, ze nie, nemusí mat druhú šaichtu doma a všetci prežijú aj bez jej servisu. Lebo budú musieť.

autor
4. máj 2025
@enmery

Môj partner jej odkazuje-žiadny otec, ktorý uráža svoju manželku a ženu, ktorá aj jemu porodila deti, nie je super otec ani dobrý muž. O odopieraní peňazí deťom ani nehovorím. Odserú si to celé zase deti. A plne sa to prejaví v ich vzťahoch v dospelosti. Ale jej voľba. Možno jej to deti raz vrátia, že s ňou nebudú chcieť mať kontakt a tento jej nepodá ani pohár slanej vody. Nech si gratuluje, že nemá ešte vážnu chorobu,inak by ešte len videla, čo má po svojom boku. Uf. Viac by som na jej stažovanie nereagovala. Ako hádzať hrách na stenu a Teba používa ako odpadkový kôš. Keďže je všetko super, stopla by som ju, ved žije super, tak sa poďme baviť o knihách alebo kam na dovolenku☺️

@enmery Jej muž deťom kupuje len kamarátke nechce dať peniaze keď jej chyba na niečo. Že si má zadelit výplatu. Chorá bola minulý rok mala barle ledva chodila a vieš čo povedal jej muž, že zaobstaraj sa sama. Ja som ju vozila k doktorom na kontroly lebo jej muž nebol ochotný si vybaviť voľno.
Čo píšeš poďme sa baviť o knihách alebo o dovolenke. Ona čítať knihy nemá čas a dovolenky neplánuje lebo nemá na to zvyšné peniaze. Chodia raz ročne k moru to čo jej muž si vyberie za vhodné.

enmery
4. máj 2025

Ale veď ja viem, že má po svojom boku mužskú nulu. Len Tvoja kamoška si to choro obhajuje. Toto okolo Boha ani nešlo. Ibaže ubližuje iba svojím deťom. Ja by som jej povedala, že ideme reálne urobiť kroky, aby mala kam odísť a keď teda nechce, nech sa Ti nesťažuje, ved je vlastne všetko ok. A ako spomenuté, návrh na výživné. Načo sa taký chrapúň ožení. Veď nech chodí do bordelov. Nie. Taky potrebuje slúžka a odbavovať na slabšom. Lebo sám je malý, zakomplexovaný. Mne je ľúto len tých detí.

janage
4. máj 2025

Tak si mala zavolať taxík a účet predložiť mužovi. Prestať doma robiť to čo ju zaťažuje, keď ma barle vyložiť nohy a dodržiavať lekárom stanovený kľúčový režim a rehabilitácie.

lujza123
4. máj 2025

Autorka a teba to baví? Kamarátstvo s takymto tragedom co na knihy nema čas a na dovolenku peniaze? Prináša ti vôbec ta osoba aj niečo pozitívne ? Alebo si z teba robí iba butlavu vrbu a taxík zadarminko

gab1sol
4. máj 2025

Autorka a ako sa kamarátka správa k mužovi? Jeho správanie voči nej neobhajujem, nie je správne, ale ona je voči nemu milujúca manželka a vzorná žena.
A ako vnímaš ty jej muža? Či ho ani len nepoznáš?

aandrea9
4. máj 2025

Podľa mňa toto nie su maličkosti. Silná žena bude, ak ho kopne do prde*e 👍

123nikolaa123
5. máj 2025

No. Malé problémy to nie sú, ale sú aj ženy, ktorým ľudia aj rodina tlačia do hlavy, že takí sú všetci chlapi alebo buď rada, že ťa nebije, atď. Jedna rieši to, že jej manžel povedal sliepka a rozmýšľa ako jej je zle a druhá znáša doma facky a pre obe to môže byť koniec. Každÿ človek aj z rodinného prostredia pozná niečo iné, keď sa doma naháňali s nožmi, tak je to pre ňu určite ešte v pohode, ale možno už zajtra jej pretečie pohár trpezlivosti…

martinadomianova
5. máj 2025

Dobre ju prefackaj. A dohovor jej. Je to v jej záujme aj v záujme ich detí. Nikto nevydrží nonstop také tempo a ešte mať takého “manžela” po svojom boku. Ale, keď chce celý život trpieť, tak nech trpí. Ale nech sa potom nesťažuje.