icon

Sú tieto problémy dôvodom na rozvod alebo maličkosti?

3. máj 2025

S kamarátkou sa naše názory rozchádzajú.
Keď manžel robí žene tieto veci ako
-nepomaha v domácnosti
-nedava manželke peniaze, čo zarobí je len jeho
-doma je nonstop na mobile
-často nadáva a uráža ženu
-maju tichu domácnosť aj týždne
-vysmieva sa žene že nič nestiha pri tom žena robí v práci, doma druhá sichta a večer padá na hubu od únavy
-v prípade choroby žena si nemôže ľahnúť nič lebo kto by sa postaral o všetko
Podľa vás sú toto dôvody na rozvod alebo sú to len maličkosti?
Moja kamarátka zo školy má takého muža a stále sa mi sťažuje ako nič nestiha, že padá na hubu od únavy, že nemá na nič peniaze to čo si zarobí minie na deti a nič navyše nemôže si dovoliť. Plače keď na ňu ponadava ale povie si, že ona je silná žena lebo ona to s ním vydrží aj keby traktory padali. Ja ju stále utesujem a tak trochu nahovaram nech sa rozvedie že to není dobré prostredie pre deti. Ona že v dnešnej dobe všetci hneď by sa rozvádzali, že ona nebude rozbíjať rodinu pre maličkosti.
Píšem teraz sem že jej prečítam komentáre čo na to poviete vy, možno jej to otvorí oči.

Strana
z3
autor
5. máj 2025
@lujza123

Autorka a teba to baví? Kamarátstvo s takymto tragedom co na knihy nema čas a na dovolenku peniaze? Prináša ti vôbec ta osoba aj niečo pozitívne ? Alebo si z teba robí iba butlavu vrbu a taxík zadarminko

@lujza123 Skôr robí zo mňa butlavu vŕbu a predo mnou sa nemusí hrať na nič. Ja ju poznám už dlhé roky od ZS a pri mne sa aj vyplace a potom postazuje sa a ide ďalej.

autor
5. máj 2025
@gab1sol

Autorka a ako sa kamarátka správa k mužovi? Jeho správanie voči nej neobhajujem, nie je správne, ale ona je voči nemu milujúca manželka a vzorná žena.
A ako vnímaš ty jej muža? Či ho ani len nepoznáš?

@gab1sol Ako sa správa k mužovi, už je na tom tak že jedným uchom dnu druhým von čo jej povie a pouraza ju. Alebo sa spolu nebavia tichu domácnosť majú. Alebo sa smeje na všetko a pritakava mu. Neviem či si myslela toto ako sa správa. Sex majú pravidelne.

autor
5. máj 2025
@123nikolaa123

No. Malé problémy to nie sú, ale sú aj ženy, ktorým ľudia aj rodina tlačia do hlavy, že takí sú všetci chlapi alebo buď rada, že ťa nebije, atď. Jedna rieši to, že jej manžel povedal sliepka a rozmýšľa ako jej je zle a druhá znáša doma facky a pre obe to môže byť koniec. Každÿ človek aj z rodinného prostredia pozná niečo iné, keď sa doma naháňali s nožmi, tak je to pre ňu určite ešte v pohode, ale možno už zajtra jej pretečie pohár trpezlivosti…

@123nikolaa123 Presne toto hovorí ona, že každý chlap má neaku chybu žiadny není dokonalý. A že ešte môže byť rada že jej muž ju nebije a nechodí do krčmy, že je ešte celkom dobre na tom.

gab1sol
5. máj 2025

No, tak jej to evidentne vyhovuje. Pretože, ak sa vyhovára, že sa nemôže rozviesť, lebo manželstvo pred Bohom, tak ona sa tiež nespráva podľa toho, ako si sľubovali pred Bohom. Proste, láska už vyprchala, len spolu bývajú a sexujú a fungujú ako dvaja hulváti. A ako píšeš, z teba si urobila bútľavú vŕbu, ktorej zanadáva na muža, na spáckaný život a ide ďalej. Ona sama riešenie nehľadá. Lebo iné riešenie ani nechce… Vyhovuje jej vyžalovať sa a ísť ďalej.

enmery
5. máj 2025

Toto sa nedá čítať. A roztiahnuť nohy mužovi, ktorý ma ponižuje je dno. Hádam raz aspoň deti budú mať rozum a prerušia s ňou kontakt, keď vyrastú. Už tu dosť takých deti založilo tém a nechcú mať s takou matkou či otcom nič, respektíve veľmi ťažké srdce na nich za zničený život a psychiku. Aj to jej prečítaj.

enmery
5. máj 2025

Nerob jej odpadkový kôš. Lebo Ťa tou zlou energiou raz prevalcuje. Bavte sa o inom.

cacianka
5. máj 2025

dnes 13,40
áno, robí si z teba bútľavú vŕbu, zhodí na tvoje plecia celú svoju ťarchu, potom sa otrasie a zase ide znášať domov toho hulváta zmagoreného. Dokedy to ty vydržíš ?!
prijímať takúto extra negatívnu energiu od človeka ktorý nevie, nechce, nedokáže riešiť svoje problémy ? Veď to po čase zničí viac teba, poznačí to tvoje psychično, aj zdravotné stavy ti pokazí, lebo aj keď sa snažíš, nedá sa to zgumovať, vždy na tebe a v tebe uľpie kus zla. Ona asi zostane večná trpiteľka, syndróm matky terezy, ale poškodí to nielen jej deťom, ale aj tebe a odrazí sa to na tvojej rodine, tvojom živote.
Chápem že jej chceš byť oporou, ale keď nechce riešiť svoj problém, tak nech sa ide vyrozprávať tomu jej bohovi, ktorý jej určite nenakladá a neprikazuje aby toto trpela a trpeli jej deti. Toto nie ja naozaj kresťanské.
Alebo skús osloviť jej farára, či by jej nevedel nejako pomôcť.

autor
5. máj 2025
@enmery

Toto sa nedá čítať. A roztiahnuť nohy mužovi, ktorý ma ponižuje je dno. Hádam raz aspoň deti budú mať rozum a prerušia s ňou kontakt, keď vyrastú. Už tu dosť takých deti založilo tém a nechcú mať s takou matkou či otcom nič, respektíve veľmi ťažké srdce na nich za zničený život a psychiku. Aj to jej prečítaj.

@enmery Práveže ona hovorí že deti sa jej raz poďakujú že majú pokope rodinu matku a otca. Lebo každý sa len rozvádza a deti majú rozvodom zničený život, lebo väčšina ľudí sú sebecký a myslia len na seba a na deti nemyslí nikto len ona.

lucia245
5. máj 2025

Tiež mám v okolí ženu, kde otec deti prakticky ani nevidí a ťahá všetko sama. Stále šomre, ako nevladze, ale nič s tým robiť nechce ... Myslím, že ani tvoja kamarátka s tým nič robiť nebude, keď doteraz nič neurobila.

janage
5. máj 2025

Deti sa k nej najneskôr v puberte začnú chovať tak, ako sa k nej chová manžel. A potom bude plakať do vankúša, že akej vďaky sa dočkala za svoju obetu.

enmery
5. máj 2025

Veď ona sa potom z tohto sna preberie. Že sa jej poďakujú😂Počuj, nie si tou ženou ty? Odpovedás ako stroj, na každú pripomienku Ti už niečo povedala a ty kvôli nej založíš diskusiu?Veď tým pádom odpovede poznáš.Prestaň jej robiť zadarmo fakt smetiak na jej odpadky. Pretože ako Ti tu písali vyššie, doplatiíš časom na to ty a tvoja rodina. Ona sama vie, že to nie je ok, Teba využije a ide trpieť ďalej. Meniť to nechce, má xy hlúpych argumentov. Proste ju stopni a povedz, že veď tým pádom, keďže sa rozhodla zostať, je všetko v jej živote ok a môžete sa baviť o čohokoľvek, ale ty nie si psychológ. Boh nechce, aby ohovárala za chrbtom jej skvelého milujúceho manžela, je to hriešne. Toho by ona potrebovala.

mantilka
5. máj 2025

Najnenormalnejsie je, že jej nedáva peniaze na ktoré máš nárok zo zákona.

elzu
5. máj 2025

Ano, ano, deti se jí poděkuji- a to tak, ze se syn bude chovat stejne ke sve budouci zene jako jeho otec, a dcera si najde stejneho chlapa, který ji bude trapit jako jeji otec trapil matku. A nebo bude mit naopak tak pokrouceny vztah k muzum, protože si bude uvedomovat, ze chovani jejiho otce nebylo vporadku, ze bude mit obrovske problemy vztahy vubec navazat.
Protože ten mustr, ktery zažívají deti denne se proste zazira hluboko do podvědomí.

cacianka
6. máj 2025
@elzu

Ano, ano, deti se jí poděkuji- a to tak, ze se syn bude chovat stejne ke sve budouci zene jako jeho otec, a dcera si najde stejneho chlapa, který ji bude trapit jako jeji otec trapil matku. A nebo bude mit naopak tak pokrouceny vztah k muzum, protože si bude uvedomovat, ze chovani jejiho otce nebylo vporadku, ze bude mit obrovske problemy vztahy vubec navazat.
Protože ten mustr, ktery zažívají deti denne se proste zazira hluboko do podvědomí.

@elzu ten syn sa bude chovať aj ku svojej matke tak ako to vidí od otca...lebo je to vzor, tak môže a je to štandard

cacianka
6. máj 2025
@janage

Deti sa k nej najneskôr v puberte začnú chovať tak, ako sa k nej chová manžel. A potom bude plakať do vankúša, že akej vďaky sa dočkala za svoju obetu.

@janage krvavé slzy to budú, lebo vzor nepustí

autor
6. máj 2025
@enmery

Veď ona sa potom z tohto sna preberie. Že sa jej poďakujú😂Počuj, nie si tou ženou ty? Odpovedás ako stroj, na každú pripomienku Ti už niečo povedala a ty kvôli nej založíš diskusiu?Veď tým pádom odpovede poznáš.Prestaň jej robiť zadarmo fakt smetiak na jej odpadky. Pretože ako Ti tu písali vyššie, doplatiíš časom na to ty a tvoja rodina. Ona sama vie, že to nie je ok, Teba využije a ide trpieť ďalej. Meniť to nechce, má xy hlúpych argumentov. Proste ju stopni a povedz, že veď tým pádom, keďže sa rozhodla zostať, je všetko v jej živote ok a môžete sa baviť o čohokoľvek, ale ty nie si psychológ. Boh nechce, aby ohovárala za chrbtom jej skvelého milujúceho manžela, je to hriešne. Toho by ona potrebovala.

@enmery Nie nie som to ja. Poznám kamarátku dosť dobre za tie roky tak viem odpísať aká je a ako žijú.
A ako som písala v príspevku ja jej ukážem diskusiu, len momentálne sa to nedá lebo mám choré deti. A písala som aj jej nech teraz nechodia ku nám aby sme nenakazili jej deti.

Strana
z3