Suseda podnikateľka má ZŤP preukaz na auto a druhí susedia majú syna vozičkára. Vzniká problém
Dobrý deň. Viete mi poradiť ako mám postupovať? Mame susedku, ktorá je podnikateľka a vybavila si ztp preukaz na auto. Čiže stojí tam stále pokial je voľne. Práve sa nasťahovali noví susedia ktorí majú ozaj chorého vozičkára. Takisto majú ztp preukaz na auto. My bývame na prízemí a dane miesto je rovno pred našim oknom. Keď noví susedia dajú auto na dane miesto tak susedka ako zmyslov zbavená sedí v aute a naschval trúbi aby odparkovali/že je to jej miesto 🤦♀️ Jasne, že neodparkuju lebo prečo by mali. A teda otazka znie. Čo mám ďalej robiť? Ta susedka je úplne sprostá, viackrat som jej povedala nech netrubi/mám malé dieta a na strane parkoviska mame spálňu. Povedala, že mám držať hubu. Manželovi povedala, že ona si bude trubit koľko chce a preriekla sa, že preukaz ma vybavený cez známeho aby nemusela hocikedy cez týždeň zháňať miesto. Že ona to miesto mať bude a hotovo🤦♀️
@kittykat22 veď ju nikde neobhajuje, len na rozdiel od 90 % diskutujúcich nepodlieha emóciám a píše k veci. A mimochodom ako vieš, že suseda behá ako srna? Si ju videla?
@autorka a zy tam máte len to jedno parkovacie miesto? Pretože ak suseda, ktorá má také vážne zdravotné problémy potrebuje parkovať blízko, tak nie je naozaj nič jednoduchšie, ako si vybaviť stánie na ŠPZ, ktoré jej pri takto vážnej dg schvália obratom. S ľudskou blbosťou nič neurobíš, ale zrovna táto situácia má riešenie, ak to "invalidné" miesto nie je jediné na parkovisku pri dome...
tak keď tam bude stáť jej auto. Napr. aj teraz, keď stojí. Zavolaj políciu, povedz, že ti povedala, že si preukaz vybavila a oni musia prísť, zavolajú ju k autu a skontrolujú všetky jej preukazy. Keď si myslíš, že to tak je. Ak nemá k tomu všetky papiere (rozhodnutie z úradu) tak dostane pokutu a bude mať záznam v karte vodiča ako závažný priestupok, keďže parkovanie na ZTP je veľký priestupok. Ak bude mať všetko v poriadku, budeš vedieť aj ty na čom si. Možno ti to povedala naschvál,, aby si nepátrala aké má diagnozy. Lebo mi príde zvláštne, že si toto všetko dovolí na základe falošného preukazu, keď vie, že môže hocikto volať políciu na ňu. A na to je polícia. Susedom poraď nech si na miestnom úrade vybavia parkovacie miesto na ŠPZ. mali by to mať zadarmo dokým tam budú bývať a dokým budú mať preukaz ZTP.
Dakujem, zajtra budem so susedmi tak im poviem čo ste mi poradili. Ja sa ani nemám čo do toho starať ale jednoducho chorý človek nemá pokoj? Toto mi je ľúto. A + o trúbeni ani nehovorím. Ako zmyslov zbavená
Poslala by som anonym na úrad práce nech to prešetria, že všade vykrikuje že ho má vybavený, pohroziť medializaciou
Tam kde byvam su ZTP miesta s tabulou s ECV, pred nasim panelakom su napriklad 4.
Ked bude trubit, pekne si ju natoc ( je na verejnom priestranstve a porusuje pravidla cestnej premavky) a zavolaj policiu a pekne im vysvetli ze co a ako.
Trubit si nemoze len tak.
A mozno ti aj hliadka poradi ze co s tym ztp preukazom. Mozno by som dala podnet na upsvar.
Novým susedom poradím,nech si požiadajú o miesto na parkovanie u nás sa platí 40 eur ročne v ba ja tak mám na dcéru a potom budú mať pokoj a suseda si už potom nepiskne,prestane ju baviť keď dostane papuču na auto a určite by som požiadala o prvé miesto hneď pri dome
Treba ísť na mestskú časť a tam to zažiadať. A ju si môžu overiť či ma nejakú diagnozu že je zťp mestská časť to urobiť môže cez SP. Nechápem také svine že fakt má parkovanie len preto že má známosti. A ten človek čo je vozíčkar to nemá kam ísť zaparkovať. Neviem ale zťp parkovanie je na zakláde diagnozi že vozičkár alebo chodi o barlách a nie pre zdravú madam.
@ivik4 veru máš pravdu.
@tiezjedna v mnohých mestách, vrátane nášho už vyhradené parkovacie miesta pre ťzp na konkrétnu ŠPZ nedávajú. Na určitý počet miest obyčajných je vyhradených určitý počet miest pre ťzp. Napríklad na 20 normálnych miest jedno pre ťzp, ale všeobecne pre ktoréhokoľvek kto preukaz má, nie pre konkrétne auto. A je to spôsobené nedostatkom parkovacích miest všeobecne.

Dakujem za rady,
@sasa1310 zdravotne problémy nemá. Manželovi povedala, že je fit, že ma všetko vybavene a môžeme sa postaviť na hlavu ak chceme. Toto mu povedala. Veľká podnikateľka, do prace a z prace stále vyváža vo veľkom aute veci a mne je ozaj ľúto susedu, ktorý náhle ochorel, behom 2 týždňov mu odišli OBIDVE nohy a ostal na vozíku. A musia často parkovať 50m a viac lebo blba podnikateľka si dovoľuje a nie. Nevidno ze by bola chorá. A nejde mi o 50m ale o princíp. Že ozaj chorý človek nemá pokoj.