Susedova chvála manželky vyvoláva závisť a pochybnosti
Ahojte. Mam suseda, ktory ma manzelku a 2 deti. Deti maju 17 a 12. Byvaju v byte pod nami, 3 izbovy byt. chodime so susedom pesi do prace, hocikedy sa po ceste stretneme a zarozpravame. Jeho zena 12 rokov nepracuje, mohla by, ale nechce. On ju stale ospevuje, aka je sikovna, nezavisla uzasna skvela mudra silna zena a ako ma toho vela. Pritom viem, ze vacsinu veci vybavuje on, ona sa len stara o domacnost, aj to jej on pomaha vela s detmi, stale je len s detmi ked ma cas. Dokonca mi sused stale hovori, ze ma vycitky, ze jej nemoze pomahat v domacnosti, lebo stale pracuje. To, ze ona mu nepomaha s platenim uctov je asi ok.Penazi nemaju nazvys, 2 deti a jeden prijem, pracuje vela ale podla pracovenj pozicie a zivotnej urovne sudim, ze ma priemerny prijem. A mna ten sused stale irituje. Ze casto rozprava o tej jeho zene aka je uzasna mudra a nezavisla, ako ma toho ona vela, aka je ona silna nezavisla zena. Pritom je skor taky ten kaviarensky typ, kava, fitko, nechty, bez manzela sa nepohne, k tomu ku nim stale chodi jej mama a vela jej pomaha, . Ja jej asi zavidim ze ten muz ju tak obdivuje a ze ju takto podporuje, a chce jej dopriat lahky zivot aj za cenu toho, ze on stale a vela pracuje. Ciastocne jej zavidim, ze mna manzel takto neospevuje a tiez mam 2 deti a pracu, a tiez ma irituje, ze musim hrat tu jeho hru,aka je ona obdivuhodna, ked podla mna nie je. Co si myslite, ze je za tym? Naozaj je za tym laska alebo len prescviedca sam seba?
@brloh tak keby kazdy riesil len seba modry konik skrachuje
asi láska manžela ..... pani vie manžela presvedčiť o svojej pravde...
autorka si myslíš že vieš všetko - nebude tam zdr. problém manž.?
aj keď popravde to musí byť hrozné sedieť doma 12 rokov a nikde nepracovať. to si neviem predstaviť. tá sa musí nudiť.
To je tiez pravda 😃
Ale vôbec nemusíš hrať jeho hru. Keď zase začne, povedz mu: "Ale prosím ťa, ty o čom rozprávaš?! Veď tvoja žena nič extra nerobí, do práce nechodí, v domácnosti sa nepretrhne, deti už máte veľké. Tak sa preber zo sna, aká je usilovná, vyťažená a šikovná. Lebo šikovná je akurát tak v tom, ako ťa zblbla, že ju za takú považuješ." Úspech zaručený, sused sa ti nabudúce vyhne oblúkom a nebudeš ho musieť počúvať. A možno sa aj zamyslí nad tvojimi slovami, či si tak náhodou nemala pravdu.
no nedivím sa ti... aspoň že si to otvorene vieš priznať že je to závisť 🙂 vieš čo ja by som si asi nevydržala "kusať do jazyka"..... asi by som sa mu buď vyhýbala alebo niečo povedala.
@deti95060810 nie nie, sused by povedal ze ona sa nenudi, ona ma toho veeelmi vela. Ten sused o nej hovori ako keby bola generalna riaditelka firmy s 1000 zamestnancami
Podpapučník európsky vzor Naivka. Mame to v rodine. Take zeny si vezmu presne ten typ chlapa, ktoreho by si som si napr.ja nevedela vazit a maju ho dozivotne omotaneho okolo varechy. Chlap je strasny chudak ale nevie o tom.
@mladena tak nechcem sa mu vyhybat, on je celkom sympatak, len mi lezie na nervy ako stale ospevuje tu zenu
Presne,ako poniektorí píšu, vôbec to nemusíš počúvať, alebo môžeš povedať svoj názor, slušne,diplomaticky, nechápem, prečo toto musíš riešiť.
Musíte sa baviť o jeho žene? Povedz mu, že nech sa nenahnevá ale ty máš na Zuzku iný názor a bude lepšie ak o nej nebudete hovoriť.
ale je to divné že ti o tom toľko hovorí. Však musí vidieť že nechodí toľko rokov do práce keď vidí že iné chodia napríklad aj ty 🙂 Možno sa tak silno pokúša presvedčiť okolitý svet o tom ako má ta jeho toho veľa lebo samému mu to je trápne 😀 Tak so skús brať tak nejako a pozri inak žijú obyčajne, žiaden nadštandard, to keby ja ti mám hovoriť o závisti čo bývam v jednoizbovom byte na dedine a okolo haciendy, dvory a záhrady 😀
Úplne rozumiem ako sa cítiš. Ty robíš prvé a posledné a nikto ťa tak neospevuje. Zatiaľ čo susedu financuje manžel, nemusí nič a ešte je to v jeho očiach najlepšia manželka na svete.
Ale logicky na nad tým zamyslime aké máš možnosti.
1) nebudeš to nijak komentovať. Tým že niečo povieš nepomôžeš ani sebe ani jej a jemu.
2) povieš mu že jeho žena nie je až taká dokonalá. Iné zvládajú aj chodiť do roboty aj všetko zariadiť. Potom pravdepodobne zmlkne alebo sa ti začne vyhýbať
A ešte by som tvojmu manželovi povedala že ne h si berie príklad a že by si ocenila nejaké uznanie za to co robíš a nie je toho určite málo.
Jooj žiarliš, vyhoď tu zlú vlastnosť, zavist plodí dalsiu závist ... ty jedine čo musiš pochopiť je že miluje svoju ženu, robí pre ňu prvé aj posledné, a čo ona robí ? Ty s nou byvaš nie, tak nesúď, tieš seba svoj život, rob vsetko preto aby ti bolo v zivote lepšie, a nierieš druhych, ani ich domacnost vztahy, ten muž je syastne ženaty, a ako ospevuje svoju zenu miluje ju, nemaš šancu ✌️
Neviem, ci by som to vobec nejako komentovala - mozno jedine medzi recou upozornit, ze ak sa mu do buducna nieco stane, jeho zene ostanu s mizernym dochodkom tak oci pre plac... a ze nejaky job by bol na mieste... a je jedno, ci to rozpocet momentalne pripusta aby bola doma alebo nie...
@dadka1997 neziarlim na suseda, zavidim ze svoju zenu tak ospevuje, lebo mna manzel az takto neospevuje, aj ked ma miluje aj ja jejo. a ze jej vsetko takto financuje, zatial co u nas financujeme vsetko obaja a nemozem si kupovat tolko blbosti, aj ked zarabam, lebo to minam hlavne na rodinu a nie na manikuru
... no zbohom rodina🥴
.. možno robí z domu a nevieš o tom ani ty,ani jej muž...a možno aj Teba manžel ospevuje .. čo ty vieš?
Tebe nevadí sused, tebe vadí, že ťa manžel neospevuje pred tvojimi ušami 🙂 ale čo ty vieš, suseda možno tiež doma žiadnu chválu na seba nepočuje a tvoj muž možno tiež kadiaľ chodí, tadiaľ len o tebe spieva ;)
Tak nežiarli, nie každá ma doma muža, ktori sa k nej chová ako k princeznej .. tak on svoju zenu miluje a vychválil by si ju aj do nebies, ty nemozes vediet, aky maju finančný rozpocet, urcite sa ti nebude ani zdôverovať, čo hho utvrdilo v taku lasku ktora prúdi medzi nimi, co ak v minulosti bola chora a dlho sa liecila?
Otazká, ty svojho muža miluješ?
Tiež si myslím, že sa za ženu skôr hanbí a tak sa snaží pred okolitým svetom šíriť správy o tom, koľko toho jeho žena robí, pritom si sám dobre uvedomuje, že je lenivá a pohodlná ;)
klobuk dole, to sa velmi nevidi, ze by si niekto otvorene priznal, ze nieco zavidi. hlavne taketo nematerialne. ludom, co sa vecne chvascu sa vyhybam, duplom ked hovoria uplne bludy. sympatak-nesympatak, asi by som rozhovor zredukovala na "cau". je za tym laska, ze s nou ostava a asi aj vie aka je pravda, a tiez sposob ako presviedca okolie o tom, ze nie je ten hlupak, co ma lenivu zenu. ale toto je cisto moja domnienka
Si si istá, že vieš aspoň polovicu pravdy ? Navonok to môže vyzerať úplne ináč ako to v skutočnosti je a vôbec nemusí byť čo závidieť.
Pre mňa je zvláštne už to, že ti pravidelne rozpráva veci zo súkromného života. Nie je tam náhodou nejaká náklonnosť jednej strany k druhej ?
Je úplne jedno,čo za tým je,ale ty sa zbav tej závisti,lebo tá škodí len tomu kto závidí,a jeho hru nemusíš hrať,robíš to dobrovolne
tu nie je problém tvoj sused, ale muž, ktorému keby aj fáraš v bani a staráš sa o 10 detí a 3 poschodový dom nebude mať k tebe taký obdiv ako sused k svojej žene. A pre mňa je to znak, že tvoj muž je bud egocentrik alebo si ťa neváži. Poznám takých chlapov, len oni majú najťažšiu prácu, majú to ťažké, žena to má všetko ľahké a zhadzujú ju.
Ved pomenuj pred susedom svoje emocie, normalne mu povedz, vies co, ja tej tvojej zene normalne zavidim.
Ja okrem domacnosti chodim do prace a mna moj muz nedoceni, nepochvali, berie to ako samozrejmost.
Mozno ta pochvali, oceni aspon sused.
Normalne mozme byt ludmi aj pred ostatnymi a priznat svoje myslienky, to nevadi... mozno na zaklade tohoto prestane sused tolko tu svoju zenu pred tebou ospevovat.
Akože podľa mňa by bol vrchol drzosti mu niečo nepekné povedať na jeho ženu. Veď sa z nich teš a nezáviď. Podľa mňa je pekné, keď ju takto ľúbi a aj reálne vníma. Veď im to dopraj a dopraj aj jeho žene. Zvlášť ako ďalšia žena. Neviem si ani len predstaviť situáciu, kedy by som ja pochválila pred cudzím človekom svoju polovičku a on by mi na ňu naložil alebo čo i len vyjadril svoj nesúhlas. Ešte raz upozorňujem, že píšem o situácii s relatívne cudzím človekom, ktorý by o mne a mojej polovičke vedel houby a moja polovička by mu nijako neublížila ani by sa k danej osobe nijako zle nesprávala. Fakt si kusni do jazyka alebo skrátka len zmeň tému alebo sa susedovi vyhýbaj, ak ti to tak tlakuje žily. Ale hlavne mu nekydaj na jeho manželku.
Preco by si nemphla povedat svoj nazor? Spytat sa na podrobnosti a pod...
@behulka naklonnost vobec, on tak rozprava hocico zo sukromia
a ak jej pomáha aj mama čo ty vieš o nej? Nič. Kľudne môže byť na invalidnom a mať zdravotné problémy a je pre ňu aj tá domácnosť, veľké deti, starať sa o seba veľká záťaž. Zbytočne závidíš a možno keby si vedela ako to je by si v jej koži byť nechcela a naopak by si to ona s tebou rada vymenila... Ty fakt rieš hlavne svojho muža, že si ťa neváži.
To by bolo posledne kydat niekomu na manzelku ci partnerku. Co je teba do toho. Vyhybaj sa mu a daj im sväty pokoj. Vies, ze zavidis, tak si ries seba samu, ak doprajes inym bude dopriate aj tebe.

Podla mna je za tym iracionalna potreba riesit zivot inych 😁