Švagor je zlatý, ale príliš rozpráva. Ako mu to povedať?
Ahojte. Mam svagra je zlaty, je ina povaha ale hovorim si aby prezil so segrou, musi nejaky byt 🫣😁 ale rad hovori, ze je nadmerne inteligentny aj skrz vojnu mal modru knizku skrz hlavu, lebo nemohol by asi stat prist o taku osobu 🤦♀️
Ale chapem, OK kazdy sme nejaky a tym, ze bol vzdy obezny a svojpomocne schudol, tak ma nizsie sebavedomie co tiez chapem.
Je ITckar a vela za PC, je velmi scitany o tom ziadna ale napr. vcera oslava, oco, ze ma velke problemy so zapchou, vravim tatino ovsenne vlocky a ides, on, ze mne to nechuti tak si ich pomel az zmestis viac. Sme si vsetci vypoculi o tom, ze mletie porusi vlakna vlociek a stracaju vyznam vlakniny v strave a takto je to so vsetkym.
Poviem nieco skrz tricko, pocuvam rozbor vlakien.
Neviem ako mu jemne dat najavo, ze rozpravanie s nim zacina byt pre nas vsetkych narocne 🫣😒 a zaroven ho nechceme nejakym sposobom urazit.
Viem, ze to nerobi schvalne. Bol jedinacik (brat mu zomrel, ked boli mensi cize stredobod zivota rodicov. Ale je to naozaj na zabitie.
On sa o sebe vyjadruje že je nadmerne inteligentný? 😳😳😳snáď nadpriemerne inteligentný
Čo znamená skrz hlavu mal modrú knizku?
Sorry ale toto je čo za vyjadrovanie? Osobitná škola?
Však ho pošli do prdele a hotovo
Neriešiť to nijako. Nežijete s ním a keď sa stretnete tak slušne vypočuť, alebo zmeniť tému a hotovo. Každý sme nejaký, ty možno tiež nevyhovujes svojou povahou niekomu a takto každý.
Prečo si myslíš, že by si to mala nejako riešiť?! Ty ho chceš meniť, akým právom, prečo. Je taký a hotovo.
Povedz, že ťa to nezaujíma alebo hmm a bav sa ďalej s rodinou. Kým okolo neho budete chodiť ako okolo maľovaného vajca iný nebude.
tiez nechapem preco by si to mala.ty riesit . Ak ti vadia jeho reci, tak to nepocuvaj. Moj manzel tiez niekedy ma premudrele reci, je svojsky , ma vysoke sebavedomie a teda uz vela ludi mi povedalo ze je tazke snim vydrzat. Ale ja som ta, ktora snim je stale a za mna je to velmi inteligentny a milujuci manzel a syn, a co si o nom myslia druhy mi je jedno, a jemu vlastne tiez. Pocuvat ho nemusis , ale nechapem , preco by si to mala riesit
ma nizsie sebavedomie lebo svojpomocne schudol? skor vyssie, nie?
@pribinak podla mna toto je skor vyjadrovanie autorky a hovori to viac o nej… inak s tou vlakninou mal pravdu
@tehulka2011 však áno, ale zas chápem, že keď neustále mudruje a mudruje, že to ľuďom lezie na nervy a potom aj keď má pravdu, tak každý len prevráti očami že je zas múdry
Tak zas je pravda, ze vyznam vlakniny je v jej vlaknach. V normalnej konverzacii medzi nejesitnymi ludmi sa to moze povedat - lepsie su cele, mlete stracaju ucinok a napriklad dvihaju glykemiu ovela rychlejsie. Ak vam to poradil v dobrej viere, nie je na tom nic zle.
Ale asi je na nom ovela viac veci, ktore ti vadia, jedno s druhym, mozno ta chapem.
Moja svagrina ma dieta s alergiou na mliecnu bielkovinu a tiez len pocuvam, ako jej kupuju vsetko bezlaktozove. Skusila som im opatrne povedat, ze bezlaktozove pre nu nie su vhodne, lebo jej vadi bielkovina, ktora je pritomna aj v bezlaktozovych.
No tak som bola za premudrelu a doteraz jej kupuju bezlaktozove a radi mi o tom so svokrou vykladaju ako jej to musia zhanat,lebo u nich v jednote je maly vyber bezlaktozovych.
Tak nie kazdy si chce nechat poradit a pride mu otravne, ak mu to niekto vysvetli
@pribinak ano, zavisi aj od toho ako to poda a ako sam seba prezentuje. Ale obcas sa dostanes do rodiny, kde akoby nemali pristup k beznym poznatkom a ked cely cas s nimi travis pocuvanim nezmyslov a nechces len sediet ako tlk a prikyvovat, tak si za premudreleho.
Uz som si zvykla a radsej sa napriklad na niektorych stretnutiach vyhybam konverzacii, cas travim radsej s detmi, lebo tie taraniny, co dokazu ludia sice velmi pracoviti ale bez prehladu a jesitni vyprodukovat a rozpravat dolezito druhemu do tvare, to priemerny clovek nemoze uniest.
@janetinka27 svätá pravda
On je taký filozof . Všetko musí odšrobovat do detailov. Podľa vyjadrovania si ty úplne iná. Aj to je v poriadku.
Ak Ti to veľmi prekáža že zakaždým má 15 minútový monológ prednášky tak sa v strede postav "Jožko prepáč ale tie tvoje reči má kus vyčerpávajú . Idem ja radšej umyť riad ( na vzduch atď atď) "
Si dospelá, tak ako on si hovorí svoje môžeš do toho slušne zasiahnuť aj ty.
Môj ex bol taký. Hoc aká téma vždy vedel k nej odborne veci...človek je z toho unavený keď potrebuje rýchlo niečo povedať vysvetliť a je z toho 20 min prednáška ako to funguje...takže chápem aj teba ale máš vždy možnosť odísť , ospravedlniť sa atď...
"Jožko , prosím v skratke . "
Tvoja sestra s ním musí žiť a pre niečo si ho zobrala.
Modra knizka nic o cloveku nevypoveda. Ked to fungovalo, dala sa kupit.
Každý má nejadikllý typ ľudí. Co nám lezie a nervy.
Mne napr. Vadí v komunikácii, keď ľudia používajú také zvláštne spojenia ako
Skrz to. Skkrz tamto alebo Až..
Švagore možno premudrely alebo. Možno niečo len závidis, možno sú ró len tvoje osobne antipatie a iným ľuďom je sympaticky
Ozno len potrebuje pozornosť a možno ma práve nižšie sebavedomie a chce si ho zdvihnúť.
Ver tomu autorka, že skutočne sebavedomí Ľudia sa nepotrebujú chvastat
On sa tebe mozno zda premudrely a on ta zase moze vidiet tak, ze mas take trosku zvlastne jednoduchsie vyjadrovanie podla toho ako pises. Aj to je niekedy tazke pocuvat 😉 Tym ta nechcem urazit, len poukazujem na to, ze ste kazdy uplne iny a jedine co sa da je navzajom sa tolerovat. Lebo kazdy ma nejake tie svoje “muchy”. Alebo sa nebavit, ale nebola by to skoda?
Nadpriemerne inteligentny clovek nepotrebuje kazdemu hovorit, ze je nadpriemerne inteligentny. A nikto nie je povinny pocuvat to, co ho nezaujima. Nauc sa byt asertivna, pripadne vzdy sa da vzdialit od neho tak, ze nebudes musiet pocuvat jeho mudra.
Inak môjuz nie je it ale programátor a co som spoznala ľudí z tej bráne. Drvivá väčšina nemá ozajstný široký prehľad. Sú úzko odborné zameraní. Vo svojom odbore majú veľa znalosti ale tam to často konci.
Mne skor pripada, ze ma nejaku lahsiu formu autizmu
@autorka Ty ho chceš prerobiť, umlčať alebo o čo Ti ide? Sama si poznamenala, že sa so sestrou našli. Našťastie nenašiel Teba, lebo by si nevedela tolerovať aký je.
nie je to tvoj muz, tak ta to nemusi trapit. Ak bude mat zenu a deti, aj z jeho mudrovania sa polavi ... 😁
Ale vsak on si tiez moze povedat, ze mas podpriemernu inteligenciu a je to tazke s tebou niekedy… a predsa sa s tebou bavi (alebo na tebe) :D jednym uchom dnu, druhym von
možno je divný, ale prepáč, ty píšeš na takej úrovni, že ak je na tom mentálne rovnako celá vaša rodina, tak vám trochu poučenia nezaškodí
@danica2711 😂3*skrz v jednom utvare...to chce fistrona to tam vtelit 3*. Skrz som pocula naposledy vo filme Leto s kovbojem, kde Hanzlik bol v base skrz prevrateny traktor a ucitelky v rodine sa pohorsovali... -skrz traktor🚜🚜🚜
Ja mam kolegynu, ktora je tiez mila, zlata, ale len do momentu, kym sa zacne k niecomu vyjadrovat. Ona je mudra jak Radio Jerevan, vsade bola, vsetko vie a kde nebola, odtial uz ma kluce. ja uz ju ani nevladzem pocuvat, lebo vsetky svoje skusenosti a nazory ma od influencerov zo socialnych sieti....Odchadzam z miestnosti, ked je tam ona a zacne rozpravat. Ona potrebuje pozornost, presne ako tvoj svagor, kym ma co i len jedneho posluchaca, tak ide jak pila.
Poznam viacero nadpriemerne inteligentnych ludi, clenov Mensy a ani jeden z nich nikdy, skutocne nikdy nerozprava, ako je nadpriemerne inteligentny.
Každá rodina má presne tohoto človeka 🤣 asi neostáva nič iné len tú bolesť pretrpieť alebo proste začať ignorovať, previesť reč na niečo iné
@januska12323 on iný nebude aj tak…
@janetinka27 tot mám s mužovým švagrom, proste na neho už nereagujem ☺️
@pribinak nemozem je v rodine ...
@lelelienka nie ty utocis, ja neutocim... on bol vzdy sam a introvert on a PC, ja chapem, ze si len cital clanky a studoval a tak ale vidim napr. na oslave, ludia pretacaju oci, nedavaju to...

Asi sa rád počúva, sú takí ľudia. Všetko vedia najlepšie. Normálne by som povedala, ze toto k životu nepotrebujem, myslím tie podrobnosti, o ktorých začne, resp. by som vstala a odišla by som robiť niečo iné.