icon

Švagorova nezodpovednosť a jej dopad na rodinu

16. jún 2024

Ahojte. Nechcem to pridavat do rodinnych problemov. Lebo ja ich ako rodinu nevnimam. Neznasam ho, podvadza choru manzelku, synovi sa nevenuje na oplatku je z neho maly 10-rocny materialista, ktory ma najnovsi iphone. Nevie podakovat ani ked mu date darcek na narodky. Akoby nebolo malo, kupil si bojoveho psa, ktoreho ma zavreteho v predsieni 2x 2 metre a len steka hodiny a hodiny. Podla mna je to tyranie zvierat.
1000x nam zobudil maleho syna alebo sme my nemohli zaspat 🤦‍♀️ Svokra ho lutuje, lebo ma choru zenu tak je chranene mlada a moj muz ma ustupit, ma ho tiez lutovat ale to my neurobime. Ked sa mohla liecit tak na to srala, je to najarogantnejsia zena aku som stretla a nie nie je to jej obrana bola taka aj pred ochorenim.
My mame za sebou dost aj choroby aj ine nemame zlutovanie, voci ludskej blbosti.
Najradsej by som ho poziadala nech sa odstahuju, lebo ked svokra vidi ten kontrast ako sme my stastní a oni nie, nici ju to a potom oni nicia nas az sa s nimi nehnevame a podobne.
Nepoznam falosnejsiu a namyslenejsiu osobu ako moj svagor. Tvari sa ako druhy Cernak 🤦‍♀️ pri tom je nula ako financne tak mentalne. 🤦‍♀️

Strana
z2
autor
16. jún 2024

@sidicek moc dakujem za stastnych ludi co nehejtuju inych stastie... ale priznavam mozno zniem nahnevano, som tehotna, cize vyssi progesteron a ten je prodepresivny 🫣

gribka1
16. jún 2024

Možnosť jedna je predať dom a odísť od tejto rodiny. Druhá možnosť, je povedať čo si myslíte, určiť pravidlá v rodine a držať sa toho. No a netrápiť sa, ignorovať.

autor
16. jún 2024

@gribka1 to je to 100x sme skusili, na mesiac dva pokoj a potom o5, naozaj ako by zabudli, ze je to vyriesene 🤷‍♀️ ja chapem som rodic a keby sa moje deti nerozpravaju, zlomi mi to srdce... ale podla mna to prave ten rodic vytvara tou nespravodlivostou a uprednostnovanim a ospravedlnovanim vsetkeho... my jeho krpcovi kazde meniny, Vianoce atd. stale nieco davame... on nam ani k porodu neposlal sms gratulujem ale svokrovci to nevidia... sme len zlí a chceme sa hnevat 🤷‍♀️

negymama
16. jún 2024

tak nech to riesi tvoj muz. Nech sa on nauci v klude riesit mamine naliehania. To ze on prinasa do rodiny nepokoj kvoli maminym vyzvam, je jeho rozhodnutie. Aj on to moze brat tak, ze ok , mame to neda, raz za cas do mna nahuci...je to tak, ona je taka, nezmeni sa, tak naco sa nad tym rozculovat. Spravanie druhych ludi nezmenime, len svoje.

negymama
16. jún 2024

ale vela krivd vytvara aj nekomunikacia.. preco svokre nepoviete, my sa rokz snazime a on ani neposlal sms k porodu.
vsak prestante sa snazit a vybavene.
vies...mam k tomu empatiu, lebo mame tiez da sa povedat toxickeho svagra. Nechcem ho tu detailne popisovat...ale rokmi rozculovania presli, a naucili sme sa to brat s nadhladom a humorom. Chvalabohu pri nich nebyvame, to co nam oni odmietaju davat - myslim nehmotne veci ako pozyvanie na navstevu, prijatie pozvania, kamaratstva deti nasich a ich cez prazdniny, blahozenlania, darceky a ine pozornosti... nic z toho z ich strany nemame a sme spokojni. Svagor ma ine zivotne hodnoty, sustreduje sa na karieru a peniaze, ja mu to neberiem, bude bohaty zabeceny, Nie kazdy je na rodinarcenie a budovanie vztahov s niekym, len kvoli tomu ze je to pokrvny pribuzny.

roky sme sa vnucovali a mali z toho len frustraciu, im tie minimalne odtazite vztahy vyhovovali. Ked sme im to vycitali...hned vsetci presli do protiutoku, oni i svokrovci. a samozrejme my sme boli ti, co robia problemy a nie su spokojni.
tak sme sa naucili zit svoj zivot, vyberat si priatelov a aktivity a je to ok. A co maju svokrovci v hlave, radsej ani nechceme vediet, ziju vo vlastnom vesmire plnom dokonaleho jedneho dietata /svagra/ a rokmi sa to len utvrdzuje a inak to nebude.
Su aj horsie veci na svete.

negymama
16. jún 2024

a k tomu ich dietatu...tym mas rocne babetko oni 10 rocneho... sorry pripada mi usmevne ako ho hodnotis.
Ked budes mat ty doma 10 rocneho pubertaka, potom sa mozme porozpravat o dakovani, zdraveni a majetnickom lipnuti na iphnone 😅

januska12323
16. jún 2024

Predajte dom a žite šťastne niekde inde. Stretnete sa raz za rok a bude, ich problémy v rodine nevyriešiš a je zbytočné sa nad tým zamýšľať.
A prepáč ale pobavilo ma ako hodnotíš 10 ročné dieťa, vyzerá, že je samorast a má ho napadnúť pogratulovať k pôrodu?

autor
16. jún 2024

@negymama no mame tu asi 6 deti v rodine v jeho veku a lietaju po vonku, behaju s kamosmi, tazko zahnat domov... maly nechce je len doma na novom PSku, dostal na Vianoce novy fon a uz chce dalsi lebo vysiel lepsi, ja viem, ze puberta trieska s ludmi... ale on je takyto odjakziva, ziadne dakujem, prosim, to "starka voduuu" a podobne cize, tam je vidno, ze sa mu nevenuje ale mne to je len luto, chalan ma dobre srdce...

autor
16. jún 2024

@januska12323 jeho nie, jeho otca - švagra... tak patrilo by sa, vzhladom na to, ze manzel ked bol slobodny sa im o neho staral ako o svoje...

cacianka
16. jún 2024

@sidicek vieš, keby to napísala v úvode, všetko pozadie, tak by reakcie boli iné. Ale ona iba vyštekla svoj hnev, a vieme že hnev nie je dobrý radca. Radšej predýchať a napísať príspevok v kľude, rozvahe a v súvislostiach.

sasa1310
16. jún 2024

v prvom rade sa nestaraj do výchovy v cudzej rodine. Do toho ťa nič nie je. Tu nikoho nezaujíma ako sa ten malý správa a aký darček dostal. Pretože to nie je tvoj prvotný problém.
A v druhom rade, ak si tam naozaj nešťastná, tak isteže vieš, že nehnuteľnosti sa dajú aj predať. Nie si tam prikovaná pri radiátore. Už len na vás závisí, či dáte prednosť šťastiu a kľudu alebo sa budeš celý život rozčulovať a starať do cudzích

aweramina
17. jún 2024

ahoj napis mi prosim ta, urcite tyra zvierata, popiseme si o tom

simca06022011
17. jún 2024

a svokra ked ho lutuje, ze ma choru zenu, nevadi jej, ze tu zenu podvadza?

autor
17. jún 2024

@simca06022011 nie lebo ma zly zivot, chudacik

tykat
17. jún 2024

A to vsetci ziju u vas?

autor
18. jún 2024

@tykat nie svagor vedla a svokra cca 1.5 km inde

Strana
z2