"Švagriná"
Baby idem si sem po radu a mozno aj na iny pohlad veci alebo aj na polutovanie alebo ja neviem co citim..S priatelom sme spolu 10rokov, vychovavame spolu jednu dcerku...Priatel ma brata , ktori ma tiez priatelku a zial bohu, ta osoba mi nesadla uz od zaciatku a mozno ani ja jej nie..Pred 5timi rokmi som otehotnela, a cuduj sa svetu, kto to najviac nemohol zniest? Ona...do 3m bola tehotna aj ona a to podotykam mlade dievca, ledva skolu strednu stihla dokoncit..ja kupim svojej dcere zimny overal, kto ho ma o tyzden ten isty? Tak je to vo vsetkom...priatel ma v aprili poziadal o ruku, dohodli sme sa ze sa vezmeme niekedy o rok v aprili-maji. Prisla ona o dva mesiace s tym, ze aj ju uz konecne jej poziadal o ruku a budu sa brat 18 maja!! Rovno s datumom...poviem vam, cela chut na svadbu ma presla az na to kaslem prezatial...som teraz tehotna, (4ty mesiac) ale nikomu som to nemala odvahu este povedat, necham si to co najdlhsie prr seba..rozpravame sa medzi sebou , hovorim jej reku, zacnem asi robit gelove nechty, spravim si kurz, potrebujem si zacat privyrabat, budem sa tomu venovat a viete coo??? Hadajte kto si dnes pridal fotku na IG ze zacal robit nechty baby hlaste sa na terminy?? Onaaa !!!! Toto ma naozaj uz polozilo az som sa rozplakala a poplakala som si teda ..asi hormony, alebo neviem ..velmi mi to ublizuje , aj ked viem , clovek si ma povedat v zivote sa deju ine aj horsie veci ako tvoje problemy..ale raz darmo, ked je ublizene tak je ublizine..
Veľa báb odsúdilo, ale ja rozumiem že ak je to vo všetkom, tak už je toho asi veľa. S tou svadbou by to štvalo aj mňa. A že sa s nimi stretávas rozumiem, lebo asi im zrazu nezabuchnes dvere. Predsa je to babka a teta tvojho dieťaťa. Ak máte zvonček, "pokazila" by som ho aspoň na chvíľu a že nepočula som keď prídu, šla viac von ak sa dá, aby ma nezastihli. Fakt si vymýšľala program, detské centrum, tehotenská joga(nemusí vravieť že tehotenská), začala obkukovat veci na výbavu. .. keď je švagriná mladšia, možno nemá iný vzor ako teba, tak kopíruje, lebo sa jej to páči, nerieš, naozaj rozpravat len o počasí a usmievať sa. S tou svadbou, ak nemáte špecifický dôvod na tie mesiace, tak by som preložila. Dala by som si vaňu, príjemnú hudbu a predychala to. Nestojí to, za tie nervy a určite robia svoje aj tehotenské hormóny. Uzivaj si tehotenstvo 🙂
@lonely66 🤦🏻♀️ Niektoré napísané informácie prehliadneš, iné nenapisané si domyslíš. Odkiaľ vieš, že dom je len jeho? Že auto je jeho? Že on ju za ženu nechcel a ešte dokonca dobre vedel, prečo?! Odkiaľ vieš, že má podradné vzdelanie? A že keď sa rozídu, ona skončí s holým zadkom? Toľko fabulácií na jednom mieste som už dávno nevidela. 🙄
Ja som si to vsetko precitala a teda vobec netusim, ktora z vas dvoch je mimo. Skor mam pocit, ze jedna ste za osemnast, druha bez dvoch za dvadsat.
Myslim si, ze je pomaly najvyssi cas povzniest sa nad tieto prkotiny co riesis a uzivat si hlavne svoj zivot tak dobre ako sa najlepsie da.
ako nikto netvrdi ze svagrina sa sprava divne (ako 7 macka na ZS) ale ty jej v tom tvrdo konkurujes
lebo ako sorry riesit vydaj prindvoch detoch sposobom ak ona bude mat svadbu tak ja nebudem je dost od veci
stale si myslim ze jej zavidis ona nerobi ma muza doma ma dobry vztah so svokrou
a tiez mi pride falosne něat ju v laske a svokru rovnako a dva krat do tyzdna ich mat doma
obvinujes ostatnych ze koname bez rozmyslenia ale myslis ty na seba svoje deti a zabezpecenie ich ? co ak sa s priatelom rozidete ? na koho je pisany dom auto pozemok atd ?
toto by si mala riesit a nie oduvat sa ako male dieta ze ty nechty ona nechty atd
@lonely66 si zlatá , že sa bojiš o moju budúcnosť, ale žiaľ , musím ťa sklamať , lebo som asi jedna z mála , čo sme ako sestri niečo zdedili. Či sa jedna o pozemky , byty , priestori ...toto mam zaobstarane , neboj , keby nahodou by vzťah nevyšiel , tak určite neostanem s holou riťou a dvoma detmi na krku s plačom neviem kam mam ísť. Auta mame takisto 4 ...jedno je moje , tri jeho ...keby pride na lamanie chleba , bol by on ten čo by musel odísť z domu...samozrejme , mame to spisane tak , žeby som mu zakladnu sumu musela vyplatiť... ale ďakujem ❤️
Ano tiez sa priklanam k tomu, ze riesis blbosti.
@mamina7070 a pozemok tak isto , dalsia vec ktora je odkupena od mojej babky za symbolicke euro ....teraz chceme dalsi pozemok od mojej druhej babky , a samozrejme , ze babka ho neprepise na mojho priatela ...
Mne by to nevadilo lichotilo by mi to. A hlavne, aspon by som mala niekoho, kto ma rovnake zaujmy a problemi ako ja.mala by som si s kym pokecat. Mojej mame sa stalo to iste, ona si z tej baby uz potom robila srandu, mne jej bolo luto.lebo som v tom videla snahu podobat sa na svoj vzor, robit veci spravne. Robia to hlavne mlade baby ktore sa este hladaju a maju vo svojom okoli niekoho kto uz ma vsetko usporiadane. Alebo lepsie povedane, kto si vie veci naplanivat a usporiadat. Nesmies ju brat ako konkurenciu, pretoze o tom to nie je
fakt nechápem, čo ti na tom tak vadí. Opakuje po tebe, no a? Maximálne by som ju poľutovala, že nemá vlastné nápady a celkovo by som z celého srdca na ňu kašľala
Poznám takú osobu, kopírovala a kopírovala, teraz ma deti vyše hlavy, keďže sa zadarili dvojky a zabudla, že jej manžela deti vôbec nezaujímajú a na všetko bude sama. Sak ako chcela tak ma.
Teba chápem ale robíš veľa somarín, prepáč. Nesympatického osoby si púšťať dva krát za týždeň domov? No neexistuje. Mám iný program, nie zabíjať čas, výhovorka, že rodina ma držať spolu je hlúposť v tomto prípade. Také časté falošne návštevy neznamenajú nič, pokiaľ by sme chceli hovoriť o súdržnosti rodiny a vzájomnej úcte. Rodina je, že si spolu s deťmi a mužom, ak ti náhodou robí vonku ( necitala som všetko ) to by som poriesila prvé. Dni máš tráviť s mužom, nie cudzími ženami.
A že si jej vopred povedala o plánoch, keď ju poznáš, to bola len a len tvoja chyba. Vedela si čo príde. A keďže nemá ani kurz, nebála by som sa, zákaznícky asi nebudú veľmi šťastne. Ešte ju môžeš aj hlásiť, že načierno robí, ak chceš 😁
Mám podobnú svagrinú, ja som si to prestala všímať a je my lepšie 😀
@lonely66 Toto je typické pre modrý koník a ja netuším, odkiaľ sa to vzalo, že sa vždy predpokladá, že peniaze, nehnuteľnosti, majetok, auto... môže mať len chlap, nikdy nie žena. A že "kúpili sme dom", "staviame dom", sa automaticky berie, že to kupuje, či stavia len ten chlap a keď náhodou nie sú ešte zobratí, tak je to len a len jeho, lebo len on do toho dáva svoje peniaze a žena nemá nič, len preto, že ona je predsa len žena, kým on je až chlap, ona nemá nič, on má všetko. 🤔 Pritom som už dávnejšie niekde čítala, že väčšinu nehnuteľností na Slovensku vlastnia ženy.
Ja ťa chápem....tiež by mi šlo na na nervy keby niekto permanentne kopíruje môj život 😂. Tehotenstvo, zásnuby, svadba vporiadku to sa dá pochopiť (nad tým by som sa nepozastavovala). Neriešila by som ju spravila by som si tak aby som ja bola spokojná.
Ale tie ostatné veci že ty niečo kúpiš musí aj ona alebo ty ideš robiť nechty musí aj ona to už mi vporiadku nepríde.
Najlepšia rada je drž si odstup, nehovor jej nič na vyše, príspevky (príbehy na sociálnych sieťach si pred ňou skry)....čím menej bude vedieť tým menej bude opakovať.
Keď najbližšie kúpi rovnakú vec, pustí sa do rovnakej aktivity ako ty skús to pred ňou okomentovať ale slušne s nadhľadom (Zuzka videla som že ideš robiť nechty, som ťa asi minulý týždeň inšpirovala).... spravíš to pár krát a hneď jej začne byť trápne.
Na otázky kde si to kúpila odpovedaj jednoducho neviem, už si nepamätám, kúpila mi to mama a podobne.....tiež ju prestane baviť hľadať odkial veci máš.
Pár krát jej predstav nápad ktorý ty nechceš (nech ho ona zrealizuje)....a keď sa bude pýtať čo ty tak jej iba povedz že si si to rozmyslela a zistila si že je to kravina.
Myslím že keď začneš robiť týchto pár vecí tak ju to prestane časom baviť.
Podľa mňa si aj ty riadne mimo keď z tohto robíš také divadlo. Ako ti ubližuje, ze robí to isté? Ako to zasahuje do tvojho života? Zato, že je lepšia ako ty? A ktovie aká je ozaj pravda
Nikde v celom príspevku nevidím napísané že by si ju ohľadom tohto konfrontovala a opýtala sa na dôvody. Však si ju posadím, poviem , že jej správanie je pod úroveň a či má tak smutný život a vlastnú nulovú osobnosť a ambície že sa musí celý svoj život opičiť po tebe. Povedala by som že ti to vadí a nemieniš to ďalej znášať a ak mieni v tom pokračovať tak utneš s ňou kontakt.
Mne sa páči to, ako píšeš že život nie je o tom ísť hrrrr do všetkého pričom už čakáš druhé dieťa s priateľom 😅😅😅 to si krasne odporujes
..".... skoro vsetko v mojom zivote je premyslene , od kupi auta , od vyberu skoly , od farby fasady , od obeda co zajtra bude ...mam rada spontanne veci , ale nie dolezite veci ...Niektore tu asi tiez zijete od buka , nejako bolo nejako bude ....supnem sa do hoci coho bez uvahy ...perfektne 👌👌
1Odpovedz
No vidíš, ty to všetko pre myslíš, načo by myslela aj ona, rovno opajcne.
T
(teraz mi napadol môj prehrešok, kúpila som auto, ako kamarátka. Mne sa tým nechcelo preluskat a onej viem, ze to je pedant a zle auto by nekúpila, aj keď s jedným som ju zhatila, ze zle crash testy, ale bolo pohodlnejšie opísať výsledok 😂🚘mohla by som ísť do olajna😂)
Ak tvoj priateľ má brata nie sú vzatý to nie je ani jeho švagriná nie to tvoja. ľudia ktorý sú pre mňa nepodstatný neriešim. Minať energiu na cudziu osobu je zbytočné.
Ja ti aj rozumiem o com pises, tiez tak manzelova sestra riesila viac nas, ako seba. Dokonca vedela skor, ako my s manzelom, ze som tehotna, lebo bola u vestici 🤦♀️ to ako naozaj. To bolo pred cca 7 rokmi. Zavolala manzelovi, ze ci nie som tehotna a on, ze nie, ze nevieme o tom. Potom bol Silvester, nahodou boli u nas a urobila som si test a cuduj sa svete, naozaj...
Kupili sme novu pracku, bateriu ciernu do kuchyne... maju take aj oni, kupili sme auto, kupili podobne aj synovi.
Ale uz je to par rokov co to fakt neriesim. Vytacala ma strasne predtym, ale uz nie. Stretavame sa obcas a to obcas je postacujuce... sem tam si napiseme a hotovo...
Ja len malú poznámku...
V podstate mi je jedno, čo riešiš...ale...
Napisala si...že ti nikto nič zadarmo nedá a ani NEDAL a pár výkričnikov za tým...
Potom píšeš, že pozemok si symbolicky odkúpila od babky za 1 euro...
Čiže si protirečíš 😁 1 euro považujem za nič...čiže pozemok máš zadarmo a tým pádom...ti v živote niekto - babka! pozemok zadarmo dala 🙂
Nerieš hlúposti, nerieš iných, rieš seba a svoj život a budeš šťastnejšia.
ak zas nieco zopakuje,posli ju do riti a zatvor dvere /uvidis,ako ju to sokuje...a teba oslobodi az sa zacnes smiat/...ved je to krava...co si taka privelmi slusna? iste typy to vedia vyhodne vyuzit...toto by otravilo kazdu zenu...nastve sa? a? ...snazi sa s tebou superit a byt lepsia takym podrazackym sposobom-takze to nie je svagrina,ale skor nepriatel...ziadna naivka,pre ktoru si vzor...a keby si ju musela stretnut,tak ju kludne vysmej pred celou rodinou-ludia,idem si zafarbit vlasy na modro-a budeme dve modrovlasky,ze zuzka? lebo nasa zuzka musi mat hned vsetko ako ja...mimochodom,chlap ta nepochopi,to si si dufam vedoma...a svadba v septembri je aj co sa tyka pocasia lepsia volba...drz sa,pri hentej svagrinej to budes potrebovat...a zda sa,ze aj pri svokre...
Ja nerozumiem zas vám či vám to príde normalne.Podla mňa keď ste to nezažili tak sa vám to zdá ako blbosť ake ona musí byť trocha na hlavu tá akože švagrina a nechápem toho jej priatela že na povel jej robí dieťa či ju požiada o ruku?Neviem si to predstaviť,že ona mu hovorí že ty si sa zasnúbila a že aj ona chce a on ju požiada?potom aj ten jej muž je divný trocha.Mne by to to otravovalo život a v tom čo píšu ale tu ženy aby si jej nehovorila všetko je pravda.A svadbu by som robila po nej až.To to je na hlavu celé
Bavíte sa normálne ako kamarátky? Prečo jej potom na rovinu nepovieš, prečo svadbu keď sme ju vtedy plánovali my? prečo nechty keď som ich plánovala ja? Osobne by som jej už nič nehovorila, max. tak nejaký výmysel.
Skús povedať, že svadba bude v čierno striebornej farbe, vraj je to teraz v móde. Keď ti povie, že to má už zaobstarané tak s úsmevom jej oznám, že skvelá voľba, ty budeš mať výzdobu zrejme vo fialovom. Dá sa všeliako vynájsť. Tiež by mi to vadilo, no ja by som sa už dávno odstrihla a netrávila s ňou čas.

@lonely66 A toto v úvodnom príspevku si nečítala? "...priateľ ma v aprili poziadal o ruku, dohodli sme sa ze sa vezmeme niekedy o rok v aprili-maji. Prisla ona o dva mesiace s tym, ze aj ju uz konecne jej poziadal o ruku a budu sa brat 18 maja!!" Veď práve preto sa švagriná vydáva, že autorka sa zasnúbila skôr.