icon

Švagriná zneužíva brata, tvrdí rodina

12. okt 2024

Ahojte baby, brat si zobral švagrinú ktorá je psychicky chorá nepracuje je na ID dôchodku on ju zabezpečil kúpil byt na hypotéku a ona je doma, brat pracuje od rána do večera aby ich uživil a ona nechce byť sama doma tak je s ňou jej mama v byte a sa aj stará o ich dcéru ktorá má rok a pol a mladá si behá kade tade ...naša mama je z nej nešťastná a ja tiež ☹️

Strana
z2
lonely66
Odpoveď bola odstránená
0silvia0
12. okt 2024

A ty ako vies ze nevaria? Naozaj si asi len velmi nastvata

cacianka
13. okt 2024

Bývate spolu v 1 dome alebo aspoň v dvore ? Alebo v bytoch oproti seba, keď tak presne vieš ako to u nich chodí ? Alebo odkiaľ máš prehľad o režime dňa ich rodiny ? Ak je brat dospelý, svojpravny, čo asi je keď bol oprávnený na uzavretie manželstva, tak je v jeho kompetencii nastaviť pravidlá vo svojej domácnosti. Teda riešiť stav aký doma majú, a to čo mu nevyhovuje, spolu s manželkou. Ty a tvoja rodina mu môžete iba poradiť, povedať názor - ak sa bude pýtať a požiada vás o pomoc. By povedať môžete, ale nie zasahovať

pieksamaki
13. okt 2024

Je dôležité aby si poznala aj svoje hranice........po svadbe sa veľa veci otoci inak.....ale toto je vec brata a jeho manželky...naozaj môžete sa iba rozprávať, radiť, ale zmeniť to môže iba on. On musi vyhodnotiť kam to smeruje, ale nie pod nátlakom.....ja by som to nechala tak, je to ich život.

tiika
13. okt 2024

@lonely66 autorka nepísala, či ta svokra prispieva alebo nie, preto som sa jej na to pýtala;

@autorka brat môže dlhšie pracovať z rôznych dôvodov - finančne nevychádzajú (možno aj napriek tomu, že všetci do rozpočtu prispievaju), maju vysoké výdavky (napr.hypotéka, pôžičky), chcú si dopriať viac (nechcú znížiť svoj štandard), zamestnávateľ to vyzaduje (ma vela prace, ale malo personálu), sam tam zostava dlhšie, lebo mu je tam lepšie ako doma… V každom prípade ´nemusí´, ale sam sa tak z nejakého dôvodu rozhodol. Rovnako to moze hocikedy prehodnotiť.
Vidím, že ta to trapi, to tak býva, keď nám na niekom záleží. Priala by si si pre neho asi viac oddychu po práci, pokoja, zdravia, spolupráce od jeho rod.príslušníkov. Mne to pride úplne normálne.

tiika
13. okt 2024

A všimla som si, ako velmi si naštvaná kvôli švagrinej. Podľa teba by mala viac času tráviť doma a s dietatom, nie u kamosiek.

sense
13. okt 2024

Keby mu to tak strašne vadí sa rozvedie, kedze u zjavne nevadilo mať vzťah a sex s takou ženou.
Je svojprávny a zjavne mu nikto zbraň pri hlave nedrzal

darina77
13. okt 2024

Tvoj brat je výrazne starší od ženy?

brendaa
13. okt 2024

Nečítalm celú diskusiu, ak má invalidný skrz psychický stav koľko jej % jej schválili /40%, 70% 100%?
Jej matka nechodí do práce, je tam s ňou celý deň a za ten nič nejedia?
Nemá jej matka asistenciu vybavenú na svoju dcéru?
Nezamysleli ste sa ty s tvojou mamou, ze miesto vytvárania "tlaku" na brata, im pomôžete v rámci možností? Opýtali ste sa ho, či im netreba nejako pomôcť... Priniesť navarene jedlo, postrazit dieťa, urobiť nákup?
Či ste tie vzťahy narušili až tak, že to vidí tvoj brat tiež?
Vzal si ju za manželsku, zabezpečil rodinu.... A čo vy?

zmrzlinka2021
13. okt 2024

Autorka, ako im ty pomahas?

tykat
13. okt 2024

A brat je nejaky nesvojpravny alebo co? Vedel do coho ide, ma zavazok tak musi robit kompromisy. Vy s mamou ho mozete vypocut, poradit mu a to je tak vsetko. Jeho zivot.

anketkarka
13. okt 2024

Len vidíš ako brat trpí, alebo Ti aj niečo konkrétne povedal. Riešenie musí hladať on. Musí vedieť o zdravotnom stave manželky toľko, aby zvažil, či je tam svokra na pomoc až tak potrebná. Chlap koná a nečaká, že všetko sa vyrieši samé za neho. Ak čaká na zázrak, tak nech čaká ďalej. Ty a mama s tým nenarobíte nič. Môžte im len pomocť s dieťaťom, ak by chceli.

rorino
13. okt 2024

Bolo to bratovi dobrovoľne rozhodnutie,nestaraj sa do toho.

margotka17
13. okt 2024

To, že je jeho žena na ID, oznámená, že je bez financií. Určite dostáva minimálne 650 € dôchodok, čím prispieva aj ona do domácnosti. Brat nekúpil byť jej, kúpil to pre nich, seba, ženu aj dieťa. Veď čo keby si sa s bratom a švagrinou dohodla, že cez víkendy vystriedal jej mamku a pomôžeš jej ty? Mudrovat vieš, tak aj pomôcť môžeš. Aspoň zistíš, akú konkrétnu pomoc potrebuje a častejšie môžeš pomôcť. A brat určite vedel, koho si berie.

ina2405
13. okt 2024

Tieto nešťastné švagriné a svokry 🤣
Aj môj chudáčik muž maká 12ky a síce nie som na ID, ale keď mu jeho matka zapotila, že "nemá šťastie na ženy", tak jej povedal svoje. A dôvod nešťastia mojej svokry, že nie je vyžratý a cvičí 💪
Nechaj brata na pokoji a staraj sa o svoj život.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
luccija
13. okt 2024

Tak asi jej nerobí dobre na psychiku byť celé dni sama, keď brat veľa pracuje, tak jej pomôže mama.Cele zvláštne, lebo vedel, že má psychické problémy, ID nemá len na úzkosti to sa mi nechce verit.Najlepsie je do takýchto veci sa nestarat, keď ho tvoja mama ľutuje nech ho zavola na večeru, navari mu ..pravda bude uprostred.Ale v prvom rade toto si musí muž vyrozprávať.Urcite nie je švagriná celé dni preč....ale tak su aj také ženy, ktoré vedia veľa veci využiť.

kikuska_wedge
13. okt 2024

Chapem, ze ta trapi, ze je brat nestastny. Ale najprv by bolo dobre, aby sa ti on zveril, co jeho nestastie sposobuje. Zober ho "na pivo" a daj mu najavo, ze si tu pre neho. Daj si pozor co povies na jeho zenu, nevies ake city k nej v skutocnosti ma a ako hlboko ju miluje. Aby si si tym nezatvorila dvere k jeho dovere.

Strana
z2