Svokra a jej vplyv na partnerský život
Ahojte. Zaujimalo by ma ako by ste reagovali:
Minule sme boli so snubencom u jeho rodicov na navsteve. Prevazne tam chodime raz do tyzdna v sobotu/nedelu poobede. Keby sme neprisli tak by snubenec dostal vycitavy telefonat od svojej mamy.
Na spominanej navsteve sme sedeli v obyvacke a buduca svokra sa mojho snubenca opytala: Kedy najblizsie prides? Snubenec jej povedal ze prideme asi az niekedy pocas dalsieho vikendu. Ona na to odpovedala nieco v tom zmysle, ze moze prist aj sam (bezomna).
Ina situacia: bola tema o kine a opytala sa snubenca, ze ci sa chysta ist do kina (bezomna).
Teraz su 4 dni volna, chystame sa ist k jeho rodicom zajtra na navstevu... ale dnes dostal telefonat ze preco neprisiel aj vcera ked je uz to volno...
Ked sa ho pytala co chce na vianoce a on jej poriadne nevedel povedat ze co by mu trebalo tak jej odpoved bola ze pride ku NEMU a sa popozera co mu chyba v domacnosti.
Ked som urobila kolac a doniesli sme ho na navstevu u nich tak sa otocila k nemu a opytala sa ho: to si ty piekol?
Furt prekruca ocami ked sa nejak spomina moja rodina alebo navsteva v mojej rodine.
Mozno vam tieto veci budu pripadat ako banalita ale ja som uz z tej zeny na nervy...
@biba_18 Tak si to zhrnme...
Ja neviem, ty nevies, ale vyjadit sa mozes len ty?
Neodpovedala si my ci by sa TEBE pacilo keby ti prisla svokra organizovat kuchynu. A to, koho je byt je uplne bezpedmetne. Hadam je dospela a vie si on/ ona zariadit po svojom kuchynu.
Ak ti nemam podsuvat myslienky, tak TY sa nevyjdruj k mojim rodicom. Rozumieme si?
A nakoniec. Tak ty si k svojej svokre nechodila lebo je taka a hen taka, ale ona ju musi respektovat. Dobre tomu rozumiem?
@beata_k kde som napísala že sa nemôžeš vyjadriť? ja sa len divím odkiaľ vieš, že je svokra tá zlá - ak nevieš podrobnosti. pretože ty si ani na chvíľu nezapochybovala o tom, že to môže byť aj inak…
a nie je to bezpredmetné koho kuchyňa to je - ak je to môjho muža kuchyňa, nie je to moja kuchyňa. aj keď ju ja využívam, nie je moja. ak je to naša spoločná kuchyňa, je aj moja… takže znova - už si pripadám ako verklik - koho je to byt?
mne je jedno aký máš vzťah s rodičmi. dôležité v tomto príspevku aký má vzťah autokra a jej snúbenec.
a ja moju svokru rešpektujem. ja som nikdy nepovedala že k nej z nejakého dôvodu nepôjdem - prečítaj si to ešte raz 😉
@biba_18 A ty odkial vies, se nevesta je ta zla?
Aj keby to bol byt tvojho muza, tak si hadam dospela zena, ktore nepotrebuje mamicku za zadkom pri kupovani varechy. Ci?
Ak ti jedno aky mam vztah s rodicmi, tam sa nevyjdruj, ze zly. A co sa tyka tvojej svokry, tak tu sa uz len slamky chytas.
Vidim to tak, ze si z rovnakeho cesta ako jej svokra. Takze dalsia diskusia je zbytocna. Pekny den prajem
@sova7 kazda rodina je inak nastavena, moj syn ked bol zamilovany a aj dnes sa so mnou o svojej partnerke rozprava, ale ja ju mam rada ako vlastnu dceru a oni maju nastastie uz 10 rokov krasny vztah, takze za to cele obdobie sme o nej hovorili len s laskou a pekne, takze za na Tom naozaj nic zle nevidim….ale autorka ma bohuzial opacny pripad, keby sme ju mali obidvaja ohovarat, to by sa mi urcite nepacilo🙂🙂🙂
@beata_k a znova - kde ja som písala že je zlá?? píšem že nevieme.
ani ty nevieš
ale tváriš sa že vieš… ☺️
a že ja nepotrebujem varechy od svokry neznamená že muž nepotrebuje - alebo inak - že nechce… to že mu chce kúpiť veci do kuchyne neznamená automaticky že mu riadi život. proste to nevieme!
a nevieš ani aká som ja matka ani aká svokra - ako by si to mohla vedieť? 😂🤦♀️ keď nevieš ani aká je svokra dotyčnej autorky… takže také hladkanie svojho ega si môžeš nabudúce nechať 😉
Mám svokru čo mi ničí manželstvo . Útekaj už teraz od takej rodiny ,aby si neostala sama s deťmi . Vážne . Svokra čo manipuluje svojho syna je hotová katastrofa .

@beata_k a podsúvaš mi myšlienky ktoré sú mne cudzie! to že poviem že môže prísť sám neznamená že nemá prísť s ňou - ale ak by mohol a ona nemohla, môže prísť, rada ho uvidím …
a k mojej svokre som chodila tak ako sa dalo, nežili sme v jednom meste a moja svokra je vrcholne manipulatívna, nechceli k nech chodiť ani jej vlastné deti… k mojej mame sme chodili veruže každý týždeň na obed, kým sa nám nenarodilo dieťa… lebo inokedy cez týždeň nebol priestor byť spolu. tak aspoň pri stole sme všetci pokecali…