Svokra je ťažká povaha
Baby poraďte. Moja svokra je riadne ťažko povaha. A ja to už nedávam,už keď len na ňu pomyslím,chuť má úzkosť, a keď sa s ňou MM stretnúť,to je ešte horšie,kaoby mi zovrie srdce. Ako to prekonať ? Nechcem seba ničiť kvôli nej,aká je,n to s mám až moc rada.
Tak v skratke,je až hyperkritick k svojim synom, všetko skritizuje,všetko okomentuje,ale seba a svoju dcéru vidí ako vrchol dokonalosti. Strašne urážliva,keď sme jej niečo povedali čo nebolo po vôli,čo ju akoby kritizovalo,tak sa rozrevala,keď sme kúpili dom čo sa jej nepáčil,rozrevala sa a vyhrážala sa že sa ide zabiť,(na prehliadke domu,ale iného bola raz,tak sa tiež dorevala že to nemyslíme vážne toto kúpiť,pred maklerkou,hanbila som sa ako pes), na naše deti má hrozne poznámky,na oslave sme boli a synček si dal trošku polievky a bol tak koláč,tak si dal radšej ten,tak ok, a ona začala že to nesmie,že je tučný,že mäso a ryžu už nedostane,vtedy by som jej aj povedala dačo,ale bolo tam veľa ľudí, a prišlo mi to neslušné a nik jej na to nič nepovedal,ale také reči má vždy že je tučný,že má menej jesť,a potom je urazená že nechce jesť tie jej jedla. Príde k nám domov a tvári sa ako keby sme žili v hovnach, začne riadit a vrchol bol keď nám brala opravte veci zo skrine,ze to je na vyhodenie,a iné operie. Ono muž to vie,dovtedy jej nič nepovedal,alebo len tak náznakom,jemne,ale ona si aj tak robí svoje. Nechcem aby k nám chodila,mám z toho riadne stresy,muž to chápe,ale nezakáže jej to,minule chcela prísť. Ja keď viem že by chcela prísť,idem s deťmi radšej preč,aj na pár hodín,len aby sme to nemuseli počúvať. Deti s ňou samé nechcem nechávať,je mi z toho smutno aké reči dokáže na nej mať, a ani sa im nevenuje,príde,chce ich len držať na rukách a potom sa starať do cudzej domácnosti. Tak som mužovi navrhla,že radšej tam pôjdem,že tam mi je tá jej prítomnosť príjemnejšia,ale nie,ona chce byť aj u nás doma súčasťou vraj,že ako by to bolo aby mama nesmela k synovi. Ale ani pri nej to nie jenideal,minule polhodinu hustila do muža,ako je hrozne oblečený,chcela ho pomaly vyzliekať,že ona mu to vyhodí,poperie a dá mu čo ona nakúpila (muž chodí normálne oblečený,len ona má problémy s tým,pritom ona chodí v legínach starých,čo sa jej vôbec na jej nehodia na jej postavupostavu nehodia) a vravela že sa zaňho hanbí,že už nemá chodiť.
Tak ako vždy v takejto téme : tvoj muž je problém, lebo sa neviete dohodnúť na vlastných domácich pravidlách, vy dvaja vo vašej rodinke, domácnosti .
Nestojí pri tebe, neuvedomuje si že tebe vadí akýkoľvek zásah do hlbokého súkromia, čo správanie svokry už je.
-Lebo je rozdiel ukázať hocijakej návšteve aha ako sme si vymalovali a zariadili spálňu, ako sme riešili úložný priestor,lebo ich ty pozveš, na chvíľu , tvoje rozhodnutie,
- a je rozdiel keď tam pobehuje niekto iný , nepozvany, poza tvoj chrbat, lašuje do políc a suflikov, vyťahuje bez môjho vedomia moje veci a blekota o vyhodení, praní ,vkuse a neviem čo. Letela by aj bez metly ! Hocikto. Ak moja mama.
Vieš čo? Pozvi tvoju mamu alebo kamošku, a nech urobí divadlo - správa sa ako svokra a ešte viac , pred mužom , a najme jeho slipy, tielka a fusekle nech s opovrhnutie selektuje ! Či sa mu to bude páčiť.
Aj s tým upratovaním, kľudne nech kamoška schytil handru a zmetak. Že fuj Fero, máš tu fľaky na podlahe, aké si ty prasa.... Aj ku svokre prídite a urobte jej to čo ona vám - fuj tie zodraté legíny, flakate tričko, špina na stole, v skrini začať triediť že bleee do kontajnera, .
Viem detinské, ale ak dobrým slovom nechápe, treba školu hrou, hotové montesori jej urobiť.
Či sa zduje, urazí, rozreve , pôjde sa zabiť ? Volám sanitku že má psychicky amok a ubližuje sebe aj okoliu, pokus o samovraždu , no do prdele nech to rodina rieši keď je chorá, nech svokor neuteká do krčmy a tá mega super dcérenka nech si tiež mamicku uprace.
No veru, treba slušný ale tvrdý rozhovor s mužom a nastaviť pravidlá. Mama nemama, z hrušky dole
Prvé, čo som urobila, je guľa na našich vchodových dverách. “Svokra” zvykne riadiť zemeguľu a pritom nevidí, čo má u seba doma. Jej mrmlanie popod fúzy na moju adresu som sa naučila ignorovať alebo odpálkovať takým spôsobom, že jej kým jej to dôjde, mám ďalší týždeň svätý pokoj😇
Ahoj, moja babka je podobná povaha ako tvoja svokra. Navyše príšerná mizogynka, skratka pohŕda všetkym ženského pohlavia, to je jedno ci človek, zviera, rodina, cudzí, vnučky, nevesty, dcéry, kolegyne 😬
Ma dve nevesty, jedna nevesta je taka jemnejšia, citlivejšia osoba mala z nej vždy stresy a doslova kŕče v žalúdku, moja mama je skôr taký Napoleon, síce krpata ale nezlakne sa ničoho a keď sa jej niečo nepáči tak to povie. Niekedy aj poriadne nahlas.
Postupne sa naučila nastaviť si hranice za ktoré svokru nepustila, nikdy nebola vyslovene drzá ale nenechala si skákať po hlave. Jasne ze babka bola veľakrát urazená, ale ako sa ofucala, tak sa odfucala a život šiel ďalej.... A mama sa zmierila s tým ze svokra je aká je, iba nebude.
Moja babka rada organizovala a komentovala domácnosti neviest. Najskôr len tak nenapadne ale potom pritvrdzovala až raz....
Najskôr to skúsila u nevesty c. 1, prišla na návštevu kým boli v práci (cestovali zďaleka tak preto boli v byte skôr). Babka vyhádzala komplet celú kuchyňu, všetko preorganizovala lebo koreniny musia byť takto, taniere zas takto. Doniesla nejaký svoj príšerný porcelán (lebo to co si kúpila nevesta je predsa otrasné). Dedko dokonca premontoval dvierka na skrinkach aby sa otvárali do inej strany, lebo tak je to lepšie
Nevestu aj s muzom z toho skoro porazilo, ale potichučky pre trpeli pár dňovú návštevu a keď starký odišli všetko vrátili do pôvodného stavu..
Babka posilnená úspechom v prvej domácnosti skúsila to isté u mojej mami... Lenže moja mama ako to zbadala narobila hrozný cirkus, nakricala na svokrovcov aj na otca. Potom oznámila otcovi ze ak mamičku okamžite nevyprevadi z bytu podáva žiadosť o rozvod, zavrela sa do izby a odmietla odtiaľ odísť kým svokrovci neodidu.
Odvtedy sa babka realizovala len u tej miernejsej nevesty (a ta chudera 2 dní pred návštevou od stresu nejedla, nespala) a maminej domácnosti dala pokoj 😁.
@andreatytler mne sa to zdá tiež celé smiešne. A že stará žena plače za somariny?
@autorka normálne zákon o izby, do ktorých nechceš, aby chodila. A s kľúčom Angličana jej povedz, že sú zamknuté, aby tam nešla.
Povec jej pekne ze v skrini mas sukromne veci a ze ani tvoji rodicia ti tam nechodia a ze niesi zvyknuta ked navsteva u teba upratuje ze chces aby sa navsteva citila dobre a nepracovala u teba lebo ze potom sa necitis dobre.
Psychológovi kvôli svokre???
By som jej spravia take inferno❌ze by išla ona, psychiatrovi.
A hlavne pred svokrom, aby sa aj on naučil brániť.
Taki chlapi radšej zomrú, ako sa vadiť zo svojou semetrikou.

ja sa seriozne pytam. lebo mi na tom rozum stoji. akoze ja by som mala.obavy napr keby mam nenormalneho svokra /svokru tak ze vekom sa nieco take stane aj z mojho muza. alebo ze on bude taky rodic pre nase deti lebo kde mal odkukat ako byt ok rodicom? kde sa to mal naucit? kamka ma takto prepnutu svorku a jej syn sa sice velmi snazi ale nie je psychicky uplne ok..... a ty sama vravis ze muz sa voci mame nevie az tak vyhranit a postavit na tvoju stranu. cize naozaj uvazujem se ako to ma utriedene tvij manzel a co z toho sa prenasa do vasho vztahu a na vase deti