Svokra ma šikanuje. Ako to riešiť s manželom?
Ahojte, konecne po 5 r som sa vyrozpravala otcovi a poradil mi, ze kym ju neodstrihnem pokoj mat nebudem. Zrazu sa zobudim, budem mat 50 a zila len medzi tym co mi hovori, kaze, nadava mi, diriguje ako mam vychovavat syna, komanduje, otravuje, vyvolava. Ze taka studena sprcha pomoze.
Najhorsie je, ze to chcem ale po poslednom incidente tam nechce chodit ani moj muz a uz vbc nie s nasim synom (15M). Povedal, ze sa za nu hanbi, ze nema sebakontrolu a neveri jej, ked je u nej nas syn.
Mne to pride krute uplne zarazit pristup ale ona nas naozaj nerespektuje (dava jest co nesmie, odopina za jazdy z autosedacky, nadava nam do sprostych pred nim, ze sme debilní a mnoho mnoho dalsich veci, ked je u nej zavola dake deti do 8 r a su pri nasom synovi ona si na dalsom poschodi umyva okna). Ma ho tam a nevenuje sa. Nechavala ho takto strazit deckam, ked mal 2 mesiace. Ale nejdem sa stazovat, len som unavena, vycerpana a tehotna, nemala by som sa citit na lieky. 😏
@cacianka ano tak som urobila, ona je cvok, na dalsi den poslala po synovcovi polievku ako som jej napisala az ma uz nekontaktuje, ze chcem pokoj... a toto urobi 🤦♀️
@januska12323 som tu pristahovana, kazdy na mna kuka cez prsty ako na svinu co jej brani v styku s vnukom, rodinu mam daleko, ale maly uz u nej mimo mojej pritomnosti nebol polroka...
uz prisla aj o to 😏
@zara1996 👍👍👍🙏
@kristinka92 ona nema 50 😂😂 si to precitaj este raz. .
Nemala by som ziadny vztah s clovekom co si dovoli mi nadavat a urcite by som dieta nevystavovala takemu vzoru. A v ziadnom pripade by som ho nenechala u babky ktora k babatku zavola cudzie deti a ide si nieco robit ,Nemusis to strpiet je to len na tebe .
Otočila by som synovca aj s polievkou. On za nič nemôže, tak mu slušne vysvetli, že nechceš aby robil posla a poskoka, rada ho uvidíš, privitas, (teda ak je ok) ale prosiš ho aby nenosil. Všetky veci zostanú za bránou...
Veľmi slušne vysvetli rodine ako sa veci majú , stací základ a prosíš ich aby rešpektovali váš názor a rozhodnutie. Máte na to svoje závažné dôvody, ale nechcete klebetiť, zhadzovať nepritomnu svokru , stojíte si v tomto pevne na svojom. Budeš slušná, nepovieš neslušné vyjadrenia, nadávky, ale asertivne komunikuje s
@januska12323 ...keď sa v 50 zobudím , vsimni sú to "keď ", vo význame že bude dlho roky ticho držať a a i nepipne do svojich 50r, ktoré ešte nemá 😎
Ja naozaj nerozumiem prečo ste jej nechali dieťa samotné, keď viete aká je?
Ja by som neutla kontakt úplne, len výrazne obmedzila. A s malým nech je vždy ZA VAŠEJ PRÍTOMNOSTI, pokiaľ sa začne nevhodne chovať, nekompromisne sa zdvihnuté a odíďte
@cacianka jej rodina je nou zmagorena akoze vypocuju ale skor si myslia, ze som precitlivena
@katik22 kokos verim, muza sa pytala ci si ma musi brat, ci nemoze pockat a preco tak skoro a bla bla
Bosorka jedna !😄😄😄 nemusí .. ale chcel !!!! Tie matky sú niekedy až chorobne zavesené na tých synov…
Ja len nerozumiem že potom ako si sa dozvedela že tvoje 2 mesačné dieťa strážilo iné dieťa si jej svoje dieťa dala opäť na "stráženie"??? A ešte keď pred ním hovorí sprosto? To vážne toto potrebuješ? Zamysli sa aj nad svojím uvažovaním. 🤷
No tak s druhým dieťaťom nesprav takú istú chybu.
Chyba bola už len bývať blízko nej.Tak tam nechoď, keď bude nadávat povedz, že si to neprajes pred dieťaťom, ďakujem za radu je to naše dieťa....sú povahy s ktorými nehnes a môžeš sa učiť asertivite, vyhodis dverami príde oknom.Nie som v kontakte so svokrou 6 r s je doma kľud.Ale až takto šialená nebola, ale nemala ďaleko od toho.
@luccija uz som zatrhla stykanie sa s malym a zle sa to prijalo 🫣😳

@cacianka dakujem za porozumenie