icon

Svokra nerešpektuje náš spôsob života. Čo robiť?

9. mar 2024

Ahojte, idem sa trochu vyrozprávať, svokra začala mať pred rokom a pol nevoľnosti a hocikedy, hocikde odpadla, keď sa jej to stalo doma vo vani a rozbila si hlavu muž navrhol aby sa nasťahovala k nám, (svokor zomrel, muž je jedináčik) na začiatku bolo všetko v pohode ale svokra časom zlenivela, narodila sa nám dcéra a už sa tu nedá bývať. Čo sa týka varenia tak jej sa nechce ale čo navarim ja je zle, všade jej niečo chýba a stále to komentuje, po novom sa dala na diétu takže o dôvod viac komentovať, v polievke jej chýba čierne korenie, do mäsa by pridala rajčiny a je to nedietne, ma to veľa kalórií, no stále je niečo zle. Upratovanie toho sa ona nechytí, všade po nej zostava bordel, ani vo svojej izbe si není schopná povysávať, zvykla si že upraceme po nej, aj som skúšala nechať jej bordel tak ale nemôžem sa pozerať tri dni na zaschnutí tanier na linke alebo šálku od kávy na terase ktorá začína plesnivieť. Do výchovy dcéry sa mi stále montuje poznámkami, a to robíš zle aj to, a my sme takto robili a podobne, keď jej poviem aby niečo nerobila, napríklad neťahala dcéru za ruky tak ma ignoruje aj keď jej to zopakujem niekoľko krát potom sa len hádame, celé dni je doma nemá už žiadne záujmy, len pozerá telku, pije kávu a fajčí a všetko komentuje. Ďalšia vec je hygiena, sprchuje sa raz do týždňa keď má ísť na odbery do nemocnice, už sme sa o tom rozprávali ale ona hovorí že je doma a nič nerobí tak sa ani nepotí a zbytočne by mínala vodu. Prerábali sme obývačku, doteraz sa rozčuluje aké je to škarede lebo to není podľa jej vkusu. Všetko máme zle podľa nej, bazén zbytočne veľký, záhrada zbytočne veľká a všetko je zle. Všade kde chce ísť žiada aby sme ju vozili, ja chápem sú dni keď je jej naozaj zle ale už je to naozaj len pár dní do mesiaca, má nasadené také lieky že už keď jej zostane zle a dá si ich tak vie predísť kolapsom. Jej sa u nás ale páči a nechce nikam ísť, keď sa sem sťahovala, dohoda bola že keď jej bude lepšie odsťahuje sa do bytu niekde poblizku, keby niečo. Keď sme jej povedali že je čas ísť do bytu tak najskôr odmietala ale potom súhlasila, už sme boli pozrieť 6 bytov a vždy sa jej niečo nepáčilo, malá kúpeľňa, ďaleko od nemocnice, zlý výhľad a podobne blbosti, určite to robí naročky. Strašné veľa krát sme jej dohovárali, a snažili sa robiť kompromisy a neviem čo nepomáha to, muž už je na ňu alergický a nevedia sa ani poriadne baviť, ja takisto, dokonca sme si kúpili televízor do hosťovskej lebo sa s ňou nedá byť v jednej obývačke..lebo sa inak len hádame, mna to už nebaví, takže mám dve otázky.
Myslíte že je riešenie aby sme bez jej vedomia prenajali byť a postavili ju pred hotovú vec? A druhá je čo spraviť aby sme sa ten čas čo tu spolu ešte strávite nejako vyšli? Mňa už nebaví sa stále hádať
Ďakujem

lakebabe
10. mar 2024

@katarinakrizova tak nech sa pozbiera a ide bývať sama peniaze ma nechce im dat ani za energie tak ich zjavne využíva a robí sú z nich sluhov s ničím nepomôže tak nech býva a živí sa sama keď nespolupracuje v ich nehnuteľnosti

katarinakrizova
Odpoveď bola odstránená
autor
10. mar 2024

@katarinakrizova keď sa oháňaš právom, tiež mám právo rozhodnúť kto bude bývať v mojom dome nie

katarinakrizova
Odpoveď bola odstránená
anna777115
10. mar 2024

Zeny,čo tu spliete seniorske zariadenia, ved ona nie je este ani starobna dochodkyna. Je, to svojpravna, zdrava zena, ktora sa zatala a rozhodla dobrovolne strpčovat zivot , rodine svojho jedineho syna.

katarinakrizova
Odpoveď bola odstránená
lakebabe
10. mar 2024

S touto sa nedohodnes, táto už mudrovala podobne názory keď sa dvaja doťahovali za peniaze z auta 🤷‍♀️

gejb
10. mar 2024

@katarinakrizova nie si ty ta svokra? 😁😁

katarinakrizova
Odpoveď bola odstránená
lakebabe
10. mar 2024

@katarinakrizova ty si ozaj není kompletná oni jej majú prečo platiť byť je svojpravna peňazí ma dosť nech si ho platí sama není nesvojpravna

autor
10. mar 2024

@katarinakrizova manžel ju chce vysťahovať rovnako ako ja. Neviem čo splietaš stále...ale akoby si to riešila?

katarinakrizova
Odpoveď bola odstránená
lakebabe
10. mar 2024

@anna777115 do domova ju nevezmu je na to mlada u nás sa ani do súkromných nedá dostať aj keď je vážny prípad

katarinakrizova
Odpoveď bola odstránená
katarinakrizova
Odpoveď bola odstránená
autor
10. mar 2024

@katarinakrizova ja sa nepýtam čo radia druhé ale čo poradiš ty

katarinakrizova
Odpoveď bola odstránená
lakebabe
10. mar 2024

@katarinakrizova oni ju môžu hlavne slušne vyhodiť zo svojho domu. Svoj predala peniaze si nechala kúpiť novy nechce tak nech si platí najom nie sú povinní ju tam mať ešte 20 rokov

katarinakrizova
Odpoveď bola odstránená
lakebabe
10. mar 2024

@katarinakrizova tak sa vyjadruj k veci alebo radšej vobec

katarinakrizova
Odpoveď bola odstránená
katarinakrizova
Odpoveď bola odstránená
autor
10. mar 2024

@katarinakrizova asi žiadnu nemáš čo, neviem ako by si si to predstavovala nechám ju u nás aby ma 30 rokov komandovala a budeme jej platiť život

katarinakrizova
Odpoveď bola odstránená
lakebabe
10. mar 2024

@katarinakrizova ja sa nebudem chovať ako parazit a niekoho zadarmo zneužívať celý život

autor
10. mar 2024

@katarinakrizova že kúpiť byt...ona svoje peniaze nedá a ja nemám 100 000 navyše

katarinakrizova
Odpoveď bola odstránená
katarinakrizova
Odpoveď bola odstránená
lakebabe
10. mar 2024

@katarinakrizova 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

walentina7
Odpoveď bola odstránená