Svokrovci nechcú tráviť čas s vnúčatami
Mame 2 deti, manžel zmenil zamestnanie a chodí na školenia, teraz bol týždeň preč a ja pracujem na smeny (12hod.),ak pracuje je všetko OK s deťmi sa striedame, ak ide preč treba nám prísť k deťom. Teraz bola svokra 1.den prišla ráno a iba dohliadla na staršieho (10r)(všetko mal pripravené),kym odišiel sam do školy a bola cez deň s malým (4r) lebo nebol v škôlke kvôli soplikom, 2.den prišla na 2h ja som šla na nočnú a manžel prišiel zo školenia domov a už sa sťažovala, že ona je unavená, že je veľa na ňu, lebo tiež pracuje na smeny a keď jej manžel avizoval, že ide ešte na mesiac prec(bude doma cez víkendy) hneď na neho vybehla, ako si to predstavujeme, že ja musím ísť na PN, podotýkam že s deťmi netravi žiaden voľný čas, ideme na návštevu raz za čas, lebo keď tam prideme(bývajú cca 300m od nás na sídlisku) tak sú zjavne podráždení, deti nesmú sa hrať, ideálne by bolo, ak by len sedeli a ani sa nepohli. Manžel má sestru býva mimo mesto a k tej cestuje, ak ma choré dieťa a je tam aj týždeň(berie dovolenku) vtedy jej to problém nerobí. Mate aj vy takých starých rodičov, ktorí nechcú tráviť čas s vnúčatami?
My sme mimo Slovenska, takže núdzové situácie riešime tak, že nám postráži niekto z okruhu Známych a prídu k nám aj s ich deťmi. Alebo v práci si vybavíme, že prídeme neskôr, ja som mala dva x deti v práci so sebou. Musíme , na výber nemáme.
Alebo si nájdi študentku, čo si rada zarobí.
@marca12 kvoli neveste. Pri dcére sa mozr uvolnit a nebude ju sekirovat ako vychovava alebo drzi vnucatko.
@lianka123 si jedináčik?
@lapersefona nie, ale surodenci nemaju deti a su samostatni mimo domu. Preco??
@lianka123 len tak kvoli rodičom som chcela vedieť. A ked sa aj ty tak správaš nerozmýšľala nad tym ze preco? Bavili ste da o tom tak priamo ze preco nemajú taký záujem?
Tak aj deti sú rozdielne. Jedno stačí posadiť na za stôl, dat farbičky a papier, zapnúť audio s rozprávkami a ani nevieš, že tam je. A potom je level, keď sekundu nemôžeš oči spustiť z neho lebo niečo vyvedie, či beha rýchlosťou blesku a babka proste tento level nedáva.
@lapersefona ja som im to milionkrat hovorila, ze deti s nimi chcu byt.. teda vlastne uz teraz ani nie, kedze aj ked su tam, tak sa necitia dobre.
Lebo mama neni rovny clovek, zavadza.
A tata je pohodlny.
Oni by chceli byt pri detskych uspechoch, ale ked sa im maju venovat, tak maju milion vyhovoriek..
@lianka123 jaaj uz chapem. Nie su take typy. No je to blbé cgapem ta uplne. Luto to cloveku je aj kvoli detom. Moj zas nema dedov . Nie je ziaden zaujem. Obaja pochadzame z rozvedených rodin.
@lapersefona co uz, zvykli sme si... vsak ich nutit nemozeme 🙈
@lianka123 presne
Autorka, ja ťa chápem, nastala výnimočná situácia, ktorá potrvá krátky čas, chceli ste párkrát postrážiť a je s tým problem.
Možno by to chcelo porozprávať sa, vysvetlit, že ide o pomoc možno 6-8 krát na pár hodín, dohodnúť sa, či by aspoň niečo z toho nešlo a zvyšok vykryť iným spôsobom u Teba. Jedno je isté, starí rodičia nemajú povinnosť strážiť vnúčatá, veľa veci sa zmenilo. Aj ja patrím do generácie, že sme trávili veľa času u starých rodičov, lenže rozdiel je v tom, že išli krátko po 50 do dôchodku a boli doma. Nám napr. Svokra alebo môj ocino sú k dispozícii, lenže obaja už sa blížia k 70 a viem, že zvládnu len určitý čas. Moja mamina ešte pracuje. Takže vykryvame ako sa dá, keď treba.

@peter0123 u nas to bude podobne. Ale vies co? Mam pokoj.