Synovec ignoruje moje deti
Ahojte, len ma tak napadlo ako by sa zachovali iné ženy. Mám brata ktorého syn je rovesník s mojím synom. Chodia spolu aj do školy, tak isto ju navštevuje aj dcéra. Vždy od malička boli kamaráti, takí, čo prespávali striedavo u nás aj u nich, proste takí kamoši. No, ale prišla puberta, totálne sa rozdelili. Čo je podľa mňa normálne (zdôrazňujem to, nech ma tu nikto nechytá za slovíčka) ale nepáči sa mi, že synovec totálne začal ignorovať moje deti. Tvári sa že neexistujú, nepozdravi, už ani mňa. Na rodinnej oslave ešte donedávna sa aspoň tváril, ale už ani to. Úplne ignoruje. Syna to mrzí prirodzene, pretože ho považoval za kamaráta. Našli si každý inú partiu, to je normálne, ale zase bez príčiny ignorovať je to podľa mňa také drzé. Rozmýšľali sme či sa mohlo niečo stať a jediné na čo sme prisli, že majú rozličných kamarátov. No a moja otázka je, riešili by ste to s bratom? Doteraz som nikomu nič nepovedala, ale podľa mňa to je neslušné. Chápem, že je puberťák, ale keby som sa dozvedela že sa tak správa môj syn k niekomu známemu , tak by som to chcela vedieť a riešila by som to snim. Bol aj v minulosti čas, keď sa mojmu synovi vysmieval pred spolužiakmi, to ale skončilo. (To som riešila s rodičmi detí hneď) Či kaslali by ste na to?
Pre podráždene ženy - hejt nepotrebujeme k životu žiadna, tak píšte ako dospelé ženy, ďakujem
Ja by som sa brata opytala ci nevie co je vo veci, ze preco ho/vas ignoruje. Mozno si synovec len zle vysvetlil nejaku situaciu, alebo to je pubertou.
Možno nechcel ísť na tú oslavu a bol tam z donútenia, tak trucoval.
K ostatným sa ako správal?
@anonym_autor Ahoj autorka, a pytala si sa syna, ci sa v skole nieco neprihodilo? Ci sa nepohadali tam? Mozno kvoli tomu prestal zdravit jeho aj zvysok rodiny. Druha vec co mi napada, ze synovec sa v skole dostal do partie, ktora tvojho syna povazuje za luzra (prepac za vyraz, ale vies ako to myslim, lebo stavaju sa zial aj take veci) a tym padom prestal ho kvoli tomu zdravit. No ale ani v jednom pripade ho neospravedlnuje puberta, ani keby nim plieska o zem, aby nezdravil trebars teba, sesternicu (tvoju dceru)....Neviem ako casto sa vidate, ci na seba narazate, ale ked ano a sa to stane,ze ta nepozdravi, tak mu kludne preplachni zaludok, neboj za slusnost preplachnutie mlademu neuskodi. Pokial by to nepomohlo a pokracoval v tom, tak az potom by som slusne hodila rec s bratom.
@biba_18 samozrejme že sa o týchto veciach bavíme, ale snáď chápeš, že nezdravenie puberťáka nie je jediná vec ktoru mám v hlave.
@anonym_autor ktovie čo brat o vás rozpráva doma plus puberta.Nechaj to tak
@anonym_autor no ja by som sa brata určite opýtala. To, že ignoruje syna je vec ich dvoch - nevieš čo sa medzi nimi stalo, ani ty sa nikomu nespovedáš o svojich kamarátstvach.
Ale to, že úplne ignoruje aj teba?! Určite by som sa brata opýtala čo sa stalo, veď možno sú na vás z nejakého dôvodu naštvaní aj oni..
@anonym_autor no ja by som sa brata určite opýtala. To, že ignoruje syna je vec ich dvoch - nevieš čo sa medzi nimi stalo, ani ty sa nikomu nespovedáš o svojich kamarátstvach.
Ale to, že úplne ignoruje aj teba?! Určite by som sa brata opýtala čo sa stalo, veď možno sú na vás z nejakého dôvodu naštvaní aj oni..
@motylik2559 samozrejme sme sa o tom viackrát bavili, nestalo sa nič, ale sedí mi to len na to, že môjho syna berie ako luzra ako si povedala. Je to bohužiaľ asi tak, ale o to viac ma to hnevá, keď mi vravela aj dcéra že ju už nezdravi ani na ňu nepozrie, mňa nepozdravil - proste až teraz ma to nejako trklo. Možno ako luzrov berie nás všetkých ktovie. Ak sa naskytne príležitosť tak oslovím jeho, ale inak kašlem na to.
@anonym_83637f
@petracandle nemám pocit, že by medzi mnou a bratom či švagrinou čokoľvek stalo, že by mali dôvod nás riešiť. Stretávame sa občas, málokedy na ulici skôr ked je nejaká oslava. Všetci sme zamestnaní, nemáme spoločné záujmy, deti si už teda nerozumejú takže prirodzene sa vídame menej ako kedysi.
Teraz by som už zdravé nie nezdravé nie neriešila. Nabudúce priamo keď sa to stane by som pred bratom nadhodila že puberta a tak ako sa tie deti menia a uvidíš reakciu. Mohlo sa stať že krátko predtým mali doma výmenu názorov a mladý bol ofucany. A čo sa týka kamarátstva ,tie sa menia....
Mám kamarátku ktorá má dve dcéry , jedna je o rok mladšia od mojej druhá o tri roky. Ta mladsia 9 to je moje krstna...príde pozdraví spýta sa ako sa máme keď príde k nám. Ta staršia ani bu ani mu. Prosím a ďakujem cudzie slová, keď ju matka upozorní len odvrkne. Ale jej stačí že sa len zle vyspí a celý svet je za to zodpovedný
@anonym_autor riešila by som to len s ním. Žiadala dôvod jeho správania.
@motylik2559 samozrejme sme sa o tom viackrát bavili, nestalo sa nič, ale sedí mi to len na to, že môjho syna berie ako luzra ako si povedala. Je to bohužiaľ asi tak, ale o to viac ma to hnevá, keď mi vravela aj dcéra že ju už nezdravi ani na ňu nepozrie, mňa nepozdravil - proste až teraz ma to nejako trklo. Možno ako luzrov berie nás všetkých ktovie. Ak sa naskytne príležitosť tak oslovím jeho, ale inak kašlem na to.
@anonym_83637f
@petracandle nemám pocit, že by medzi mnou a bratom či švagrinou čokoľvek stalo, že by mali dôvod nás riešiť. Stretávame sa občas, málokedy na ulici skôr ked je nejaká oslava. Všetci sme zamestnaní, nemáme spoločné záujmy, deti si už teda nerozumejú takže prirodzene sa vídame menej ako kedysi.
@anonym_autor Ked je to tym "luzrovstvom" ako som napisala, tak ano, zial tam potom v tej partii akej je, nie je vhodne zdravit ani clenov rodiny toho "luzra". Je to doslova a do pismena zle,ze sa do takejto partie synovec dostal, len aby bol "macher". Autorka, najblizsie to nezdravenie s nim razne pories urcite. Byt tebou a nepomoze to, tak by som hodila rec s tvojim bratom uz len preto,ze zatial je to nezdravenie, ale co ty vies co este bude? Co ak sa stane, ze tato partia kde je aj synovec zacnu decka (nielen tvoje) sikanovat? A predsa je lepsie ked brat o tom vediet bude a dohliadne na neho a da s nim chlapsku rec k naprave.
Pozdraviť sa je základ slušnosti. Či sa mladý hnevá za niečo, alebo nie, aj tak sa pozdravím a idem ďalej.
@anonym_autor
A prečo to neriešiš priamo s nim? Veď to nie je malé dieťa, čo nechápe.
môj synovec ma ignoruje od narodenia už 17 rokov.Nepovie ani dobrý deň keď k nám vojde.
Ja by som sa synovca opytala, aj za prítomnosti jeho rodičov. Je v puberte a keď je frajer, nech to odovodni.
@anonym_autor ja by som riešila to, že sa mi synovec nezdraví. Je to veľmi neslušné a každý normálny rodič vychováva dieťa tak, aby pozdravilo.
môj synovec ma ignoruje od narodenia už 17 rokov.Nepovie ani dobrý deň keď k nám vojde.
@rozculena a jeho rodičom to nevadí. Ak nie, ja by som ho normálne napomenula štýlom: mladý muž ty sa akože nezdravíš?
Čo je toto za výchovj naozaj to nepochopím. Rastie generácia arogantných ignorantov.
To ci sa kamaratia alebo nie, to by som neriešila, lebo kamaratov si kazdy sam vybera a ani tebe nenutia sa kamaratit s tym ci hentym..
No ale rodina ste aj budete, zdraviť je slušnosť, tak aspoň v rámci rodiny by sa patrilo pozdraviť.. ked nechce, nemusi predsa dalej komunikovať..
Mozno by som normalne k nemu prišla, nie vycitavo, povedala cau Peťo, keď nič, tak sa rovno spýtať, ze ty ma už ani nepozdravis, aka bude reakcia.. a nenutit ďalej konverzovat, ale nech ma rovno reakciu

Ďakujem všetkým za reakcie