Tajím pred partnerom peniaze: Je to chyba?
Dobrý večer, začnem tým, že s partnerom žijeme v spoločnej domácnosti. Všetky výdavky máme na polovicu. Mám to rozdelené na tri časti 1. Domácnosť všetko čo treba platiť 2. Peniaze, ktoré mám na míňanie a 3. To čo si odkladám do budúcna. Ale prišiel bod kedy chceme ísť na dovolenku, on za 3000 ja nie som ochotná dať toľko peňazí na to, takže som povedala, že na to nemám. Čo je pravda, lebo v tej 2-ke peniaze na míňanie toľko nemám. Ale teraz sa bojím, že príde na to, že mám aj tu 3-ku a bude mi vyčítať veci. Tak neviem robím chybu? Alebo priznali by ste sa?
My si peniaze netajíme, sporime spolu, keďže nám to vyhovuje, ale dovolenku za 3000 by som ani ja nechcela. Najdrahšia dovolenka co sme boli nás stala 1500 so všetkým. Normálne by som mu vysvetlila, koľko si ochotná dat za dovolenku a ak chce ísť s tebou, tak nech nájde niečo v tej cene. Pokiaľ je normálny, tak to pochopí
Mne to niekedy príde, že niektoré ženy berú svojho partnera či chlapa ako boha, ktorému musia všetko vešať na nos. Nerozumiem, keď niekoho nepodvadzam, platíme spoločne, čo treba a fungujeme, nerozumiem, že prečo by ten druhy musel absolútne o všetkom vediet. Však keď nechceš platiť drahu dovolenku, rovno mu to povedz, mne príde ako keby si mala z neho nejaký strach a obavy a dokonca mám pocit, že ešte aj výčitky, že mu chudakovi klames.
Podľa mňa je to skôr forma úzkosti, ktorá sa prejavuje sebavycitkami.
Musí to byť strašne mat pocit výčitiek za každú vec.
...múdro robíš, nikdy nevieš čo a ako. Peniaze čo máš bokom nech bokom ostanú, možno sa raz zídu, je fajn mať finančnú rezervu. Mne už vôbec nepríde ok mať všetky peniaze spoločne, je to pekná idealisticka myšlienka, ale len dovtedy kým všetko idealisticky funguje.
@lienka.7 je ine ked len ziju spolu na divoko,a je ine ked uz su manzelia,tam musia preukazat vsetky ucty,co maju aj tie o ktorych druhy nevedel,sud si to vie zistit raz dva,ale ine je to mat v ponozke doma,tam to nikto nezisti.
Normalne mu povedz ze dovolenku pokladas za drahu. Ze si ochotna ist do takej a takej sumy. Skromnost/setrnost verzus uzivanie/utracanie si treba vydiskutovat pred manzelstvom. Peniaze byvaju casto problemom vo vztahu. A kludne by som povedala ze si setrim. Ze clovek musi mysliet aj na tazke casy/chorobu/ matersku atd. Ako to citis a mas v sebe nastavene tak to povedz. Nema zmysel budovat vzat kde musis zahmlievat svoje skutocne nazory. To je aka dovera?

Priateľovi by som nevesala na nos koľko mam na účte. Rovno by som povedala ze toľko ja nie som ochotná za dovolenku dat. Pripadne by som povedala ze môj rozpočet na dovol3nky takýto nie je. A vybavene. Mimochodom moj "priatel" odo mňa nikdy nechcel výdavky 50:50, ak vymyslel výlet nikdy neprišiel ss tým koľko mu za to "zaplatim".
Proste celkovo vy mate rozpočet nastavený tak ze dávate do spoločnej kasy sumu, dajme tomu 50:50 , čo máte popri tom... je vec každého z vás. Ci to miniete, investujete, či máš alebo on ma na účte 50t = je to.vec každého z vás a ten druhy sa nema co zduvat/urazat/hnevať.