Teta ma núti k neoprávnenému vybaveniu povolenia. Čo robiť?
Caute. Teta ma ist robit do pekarne od dalsieho tyzdna. Ja idem tento tyzden na preventivku ku svojmu lekarovi, ktory je cca 100km od nasho bydliska.
Teta do pekarne potrebuje preukaz na pracu s potravinani,neviem ten presny nazov...ide o to ,ze ma nuti a kadejako presviedca, nech popytam mojho lekara, nech jej da peciatku,ze je sposobila, lebo ona k tomu svojmu nechce ist,lebo jej maju akesi vytery robit...povedala som jej,ze sa to neopytam, ze to si nikdo na triko nezobere, ze maju kontroly z nar.inspektoratu prace, no ona si neda povedat a vkuse mi vyvolava alebo chodi osobne ma nahovarat... Prosim, co jej povedat, aby s tym prestala. Uz som sa snazila jej to vyhovorit kadejakym sposobom,ale je vytrvala.
Tak ked je taka otravna povedz ze sa opytas. Potom povedz ze lekar povedal ze v ziadnom pripade.
to bez nej nevybavis a hlavne to je tvoj lekar, on nema predsa zdravotny zaznam tvojej tety a nie je jej osetrujucim lekarom, takze ani omylom by ti tu peciatku nedal, ved tam sa robi anpr snimok pluc, plus dalsie vysetrenia. To jej nikto neda len tak.
Povedz, že sa opýtaš a po preventívke povedz, že to spraviť nemôže keď nie je jej lekár.
povedz jej ze si tam volala a spytala sa na nu a odmitol,bez zdravotneho zaznamu a registracie nemoze vydavat potvrdenie .. tak povedz sorry musis k svojmu ci chces alebo nie
Teta bude zjavne z tých jednoduchších....dr.sa na to nepýtaj,ak sa nechceš totálne strapnit.teta nech si to sama vybavi,v potravinárstve robia tisícky ľudí a všetci tie vytery prežili.Predstav si,že by bola bacilonosic a rozniesla by nákazu...za toto je basa.
@syslik81
@januska12323
@zuzana76
@zojanka
@lusa18 vraj len ten potrav.preukaz potrebuje, ale presne mi napadlo,ze poviem,ze som sa opytala a neopytam sa,hoc mi to pride extra blbe takto klamat. Ale ani si nechcem predstavit vyraz lekara,keby sa ho nato opytam...by ma poslal do prdele rovno.
@janinah nechcem sa strapnit veru...mne je trapne, len si to predstavit, nie aby k tomu este doslo. Vidis, mozem jej toto o base povedat, mozno ju to vylaka.
Povedz,že si mu dnes volala a že v žiadnom prípade to nemôže urobiť. A hotovo.
Ja mam lepsi napad, povedz tetuske, ze tebe sa nechce ist na preventivku, ci by nezasla na preventivku miesto teba. Ved to je to iste, co ziada od teba🤦♀️
Tieto preukazy su vystavené na meno a tvoje údaje vybavovala som x krát tak nechápem čo ona s nim bude robit
@lakebabe ano, ale ona chce, nech vystavi ten preukaz na jej meno aj ked nie je jeho pacientka.🤦🤦
Však sa opýtaj takým štýlom že "pán dr mám tetu, ktorá nechce ísť k svojmu lekárovi a potrebuje potravinársky preukaz. Že musí ísť za svojím všeobecným ?"
On ti povie jasné musí ísť za svojím a máš to vybavené. Nebudeš ani klamať 🙂
Jaj som to nepochopila to ti nevystavi nikto co si to ako ju napadlo. Pred každým jedným vystavenim mi robili vytery a niekedy aj krv to ti nikto nesfalsuje
Toto by si na triko nezobral aj keby ju poznal ako kamošku.
@lakebabe ona si mysli,ze jej staci len peciatka a to,ze tam "akoze" bola... Ved ja viem,ze to nikto nesfalsuje,to by bol blby, tak ma hneva,ze to nechce pochopit.
@lenkakravcova asi by som sa prepadla od hanby 🙂 keby sa ho opytam taku vec
@januska12323 suhlasim
Nie lebo ten preukaz evidujú k zdravotným záznamom za každý jeden mam aj normálny záznam v karte keby bola tvoja teta roznasac nejakej infekcie a niečo sa stane v tej pekárni q prídu na to, že nákaza je od nej tvojho doktora zbavia licencie to si nikto kompletný nevezme na triko
Vies co aby si mala od tetky svaty pokoj, povedz jej ze sa spytas. Lekara sa spytaj ci berie novych pacientov a v cakarni byva cennik, odfot a tetke oznam kolko to stojí a ze ked ho potrebuje, musi byt jeho pacientom a ze berie/neberie novych.
Tam nejde o to, ze nechce...ale aby ty si bola taká blbá a zacvakala...povedala by som, ze lekar odmietol a este aj pohrozil, ze posiela hygienu na kontrolu a aj inspektorat prace nakoľko meno si uviedla...neboj sa, taka bude posrata, ze ti da pokoj.
Ona je asi taká duchom,, slabšia,, že? Takej to nevysvetlis len povedz tak ako radili vyššie. Že si sa pýtala Dr. a rovno ti povedal ze takto sa to teda nerobí a už vonkoncom nedá keďže všetko už ide cez elektronicky systém poisťovní
Teta je fakt asi jednoduchá tetuška, normálne jej povedz, že musia vidieť ju a vystaví jej to len jej lekár, obvodný, žiaden iný
Ale veď nemáš si čo vymýšľať, pravda je taká, že iný ako jej obvodný jej to nevystaví. Veď tam nejde o nič, pošle ju na RTG pľúc, dá jej takú skúmavku s vatovou tyčinkou na ten výter a je vybavená. Či má nejaký problém keď robí také caviky okolo toho?
Tak ona nechce ísť na vytery a preto máš preukaz vypýtať ty?🙂čo ti ľudia nevymyslia.Povedz, že má priniesť stolicu a kedy príde na vytery
Inak mne obvodná dala preukaz bez vyterov bola som šokovaná.Povedz jej, že jej odkazuje nech ide k svojmu lekárovi ako ju to vôbec napadlo veď nie je jeho pacientka
tetuška je buď mdlého rozumu alebo - prepáč, len mi to tak napadlo - dobrá odrbávačka, má ísť na nejaké výtery a nie je si istá výsledkom, tak potvrdenie načierno a hopsa-hejsa manipulovať s potravinami s nejakými bacilmi v tele...

No jedna vec je zdravotný preukaz a druhá vec spôsobilosť pre prácu s potravinami tzv.hygienicke minimum. Oboje si musí vybaviť sama zdravotný preukaz u obvodného cca 20Eur, hygienické minimum sa robia skúšky to je 50Eur.