Teta nás asi začala znovu využívať
Dobry den,
chcela by som sa sptat, co si myslite, ci ide v tomto pripade o take skryte vyuzivanie alebo len ja prehanam. Mam tetu, ktora k nam chodi pomerne casto na navstevu s tym, ze vzdy caka, ze odide nabalena domov. My vela doma pestujeme, chovame, takze zelenina, ovocie, domace dzemy, vajcia, maso… to vsetko mame doma. Zo zaciatku mamina nabalila tete domov cca 30 vajec, no a odvtedy vzdy pride, akoze vracia skatulky od vajec, ale zaroven caka, ze dostane dalsie. Tento mesiac jej tak uz dala cez 100 vajec. Mamina jej vzdy ochotne nabali, ona sa tvari, ze vraj naco si robi starosti, ale rovno si ich berie.. a nikdy sa ani nespyta, ci nie je nic dlzna, aspon zo slusnosti, ked uz nic…takto je s to s viacerymi surovinami. Mamina jej vzdy da, lebo je taka povaha, nevie povedat nie, nam naposledy nezostalo ani jedno blbe vajce, lebo jej aj to posledne zabalila. Teta nam na oplatku nenosi skoro nic. Ba prave naopak, pride mi, ze zakazdym caka, ze dostane viac a viac. Myslite, ze by som do toho mala vstupit a dohovorit mamine? Kedze sama som cele leto robila na zahrade, staram sa o zvierata, zahradu, z letnej brigady som v ramci moznosti prispela na krmivo, hnojivo, atd., beriem to aj ako svoju skodu… Co myslite?
Teta na Vás parazituje.
Tetka vas zneuziva treba to mame povedat a dohodnut sa ze nabuduce preberies krabicky ty
Predávam 10ks/3 eura
Aj tak som v mínuse, krmivo je tak drahé že sa to neoplatí, ale aspoň niečo máme domáce
@marcellka32 keby si prepocitala ojektivne vsetky premenne ako krmivo, pracu atd...kolko by stalo 10vajec?..dakujem
Mňa zaujíma ako prebieha to samopozvanie sa na návštevu? Lebo ak ju nepozvete, tak nepríde, tým pádom nič nedostane
Nevolajte ju na návštevu, proste ste preč, máte iný program, keď bude volať, tak idete preč, ona prestane, ale to vy musíte stopnúť
@marcellka32 Presne, ludia, co nevedia povedat NIE. Potom maju problem, ale problem su oni, pretoze sa nevedia branit
Neexituje, ze by niekto chodit ku mne bez suhlasu ci pozvania
A teda vobec neprehanas a mame treba dohovorit
Možno je mamina tete za niečo zaviazaná, vďačná z minulosti a chce jej to oplatiť.
@erikavesela práca okolo sliepok až tak nie je, ráno a večer dať žrať+vodu, sem-tam datelinu, nase iné nechcú žrať, znášajú celoročne denne ....krmivo stojí čo kupujeme my 25 eur/15 kg šrot, dosť rýchlo to zožerú to vrece, preto v mínuse...
@marcellka32 jasne, ja rozumiem...kolko by stalo 10vajec, keby si to vsetko zapacitala?...len pre info...nic viac
Nic hrozne, ked jej da vajcia, no a co, je to teta, par vajec.
@domkakvet sto vajec za mesiac a im doma neostalo ani vajco ? to je podla teba ok ?
Na to treba mať drzosť v takom množstve si len tak brať. Mne by bolo blbé chodiť na návštevu ako na klavír a vždy niečo zobrať a tak veľa. Ani keby dávali. Ak by som potrebovala, tak sa poteším domácemu, ale aj zaplatím, lebo to sa nevytvorilo len tak samé bez práce a peňazí. To by teta mala vedieť.
@mamina7070 sto vajec jej podla mna ani nedela, uz je to prehnane, ved tolko by ani nepojedla, ak ano zrejme ich potrebuje, ale su aj taki co vidia 10 vajec ako 100, ci to nie je aj pohlad autorky a urcite jej nedava kazdy mesiac 100 vajec.
@domkakvet ale no ti vies lepsie ako ona kolko jej dala? nechodis si aj ty takto k niekomu brat?
@mamina7070 nie nechodim, ale zvyknem davat, mam z toho urcite lepsi pocit ako niekto kto pocita kolko dal.
@domkakvet stačí keď príde každý týždeň a dostane dve tie balenia po desať, ked rozpráva o krabičkach. To máš aspoň 80mesacne. To je celkom dosť. A ani mne by nevadilo dat niekomu, ale nie tomu, kto vyslovene ide pre to aby niečo dostal, a nič za to nedá, najmä ak je to pravidelne.
Mama sa sťažuje ze Vám neostáva? A teta musi byt teda fakt nenasytna, my keď si občas vezmeme od našich 30 vajec, tak ich mam problém minút za mesiac. Tiež vždy rodicia davali príbuzným a známym susedom ale až keď to bol pre nás nadbytok iste by mama nedala posledné vajcia ani mne tak to musí byť Tvoja mama ozaj neasertivna a dobracka. Moji rodicia vajcia predavaju pravidelne znamym ak majú viac a nikto z nás deti práve nepride ze by sa podelili. Ak si beriem od niekoho napr.dzem tak mu zvyknem dat niečo na revans. Choďte niekam na víkend crla rodina a poproste tetu nech obstara zvieratá a záhradu síce teraz asi uz vela úrody nečaká na zber ale nejaká robota by sa našla nech si zabrigaduje a ocení plody Vašej práce ze nie sú zadarmo
😃My sme tak dávali tetke vajcia, ešte dnes vidím, ako s babkou rozstvrtili noviny a každé vajko pekne zabalili🐣🐣no a po rokoch vypotila, ze žĺtka vyhadzovali do WC, lebo cholesterol😛😃♦️
@erikavesela
ja sa ti vobec cudujem, ze si ich pozyvala. Kamoska je tiez teda kus divna. Toto by mi chlap spravil a hnala by som ho. Ved by som sa hanbila ako pes za takeho blbáňa. Axona estw zahlasi, ze chlap to jest nebude bez masa?? No neva, nech ani nechodi a ide rovno domov jest!
@svetlonos mne to zo zaciatku nedoplo...ved to je kamoska s vobec ma nenapadlo, ze sa takto jej priatel moze spravat...a potom mi to zacalo zapadat...uz sa cudujem sama sebe...ju mam rada, on mi moc nesedi...a uz viem preco
prečo jej dávate 10 džemov naraz? aj moma mamka rozdávala zavarené, ale max. 1 džem + napríklad cviklu, upečte bábovku, uvarte jej kávu a nemusíte jej nič dávať, nie ste povinní
Presne tak, využíva vás a treba to stopnúť. Podeliť sa je pekné a správne, ale toto už je využívanie. Raz povedz ako písala kočka vyššie, že ďakuješ za obaly na vajcia, že sa ti akurát hodia, lebo si sľúbila kamoške na torty. Ďalší krát povedz, že sliepky majú nejaké blbé obdobie a produkujú málo vajec. Prípadne jej daj jeden džem, jedny uhorky, jeden kompót s tým, že viac nemáte, lebo že ste tento rok nestíhali zavárať, že ale budúci rok môže prísť pomáhať a bude viac. S maminou sa porozprávaj a vysvetli jej, že takto to ďalej nepôjde. Ak toho máte veľa, tak to predávajte. Vieš koľko ľudí z mesta by si radi kúpili domáce výrobky? A vy si prilepšíte. Podľa mňa to tak nemôže ísť ďalej, že budete živiť aj jej domácnosť....

@janinah preboha...to je ina drzost