Tlačím partnera k zásnubám a svadbe?
Prosim vyjadrujte sa iba k teme. S priatelom sme skoro 2 roky s tym ze nedavno sme kupili dom. Mne pomali taha na 40 on je odomna o 4 roky mladsi. Je to uzasny muz, milujem ho a velmi mi na nom zalezi ale stve ma, ze sa stale nechce posunut dalej. On sa ohana tym, ze sa nam podaril kupit dom co je super. Na dome este treba dorobit nejake veci. Ked som mu povedala, ze by sme sa mohli zasnubit povedal, ze to planoval pocas kupy domu ale padlo to lebo bolo treba peniaze na ine. Teraz by chcel na vyrocie nasho vztahu ale pride mi to take vynutene kedze sme sa skrz to pohadali. Je pravda, ze moji skoro 80 rocny rodicia chcu vediet kedy sa uz kobecne vyjadri a skrz to vlastne vznikla hadka kde mi povedal, ze na neho strasne tlacim. Svadbu sme planovali buduci rok v oktobri lenze vyzera to tak, ze je to tiez v nedohlade. A co sa tyka dietata vyzera ze ziadbe tiez asi nebude. Som z toho psychicky zdeptana a ked vydyim svadobne saty ababatka iba placem. Viem, ze to bude ale kolko este budem musiet cakat?? Ja nemladnem ako on. Povedala som mu ze ak do 3 rokov nebude svadba potom to nema zmysel na co on sa nahneval. Chce ma za zenu ale stale nevie pochopit, ze ja uz mam svoje najlrpsie roky za sebou. Strasne mi robi zle na psychyku deticky a svadba.
Prosim neradte mi rozid sa s nim a preco si sa nevydala skor. Nemala som zrovna najlahsi zivot a po 7r. vztahu kde ma chlap len natahoval som odisla po tom co ma udrel.
Nemala som stastie na muzov a konecne mam pekneho, sikovneho, milujuceho muza ktory si ma aj chce zobrat.
@mimka1402 zozaciatku sme mavali pravidelne sex aj 5x za den postupne sa to znizovalo.
Pridám sa aj ja, sice nemám rovnakú situáciu, iba rovnaký vek😉 A 3 deti. Posledny synček, narodený pred rokom. A teda musím potvrdiť, že s vyšším vekom je to náročnejšie ( aj keď stále krásne☺️), nehovoriac o prudkom poklese plodnosti po 40. Avšak, keby sme sa ja s manželom mali riadiť tým, že ešte nie sú peniaze, ešte nie je dom, ešte nie je stabilná práca, ešte nie je čas...atď. tak nemáme ani jedno.
Autorka ale vy nie ste 100 rokov spolu aby si si na to zvykla, ja viem, že ti na ňom záleží a obhajujes ho, ale tu ti ženy radia fakt dobre..
@miadi po tej velkej hadke som prestala cokolvek doma robit. Neupratujem, nevarim nerobim nic
Aka zmluva? Toto ma zaujima. Ved na dom mate hypo - spolocne alebo len on sam na seba ma hypo na dom a pozemok? Ak len on, tak neviem aku zmluvu mas. Radsej si pozri kataster (je to aj online) ze ci si naozaj aj Ty zapisana ako majitelka.
Si si ista ze ta ten mimon miluje ? Alebo je to len ze ta potrebuje. ? Nechcem ta urazit .. ale mam pocit ze to dieta snim nie je naj napad . Keby ho chcel ok . Ale tuto vies Chlapi vedia toho nakecat a v skutocnosti to citia inak . Za chlapa hovoria činy nie reči.
Ta velka hadka bola kedy ? Myslela som skor ze ta potrebuje financne na ten dom Nie len na all inclusive.,
@janababana som aj majitelka polky domu. Spisali sme pravnu zmluvu kde v pripade rozchodu prip. ( klauzula nesplni podmienky ktore boli dohodnute pred kupou domu t.j svadba, deti , majetok atd) mam pravo od neho ziadat navratenie majetku pred nadobudnutym nehnutelnosti a vratenim financnci pri kupe domu t.j 20% z ceny domu a cast splatenej hypo
@miadi minuly tyzden sobotu
@miadi on mi tvrdi ze ano aj mi stale pise z prace, posiela srdiecka, zamilovanych smajlikov, voxi ma do roboty aj z roboty. Kupil mi psa, auto...
Ok cize ked si pozries kataster, tak si pri danej nehnutelnosti a aj pozemku uvedena ako 1/2 vlastnicka ano?
@janababana ano
Tak podľa tvojich posledných odpovedí si podľa mňa čistý troll
Nemá peniaze a kúpil ti auto? Nosí ti kvety? Ale sám by nevytiahol dom ale frajerke si dovolí kúpiť auto?
A ta zmluva, ktoru ste spisali ma aky nazov? Zmluva o…?
@matullienka zmluva ohľadom svadby mi pide menej reálna a ľahko napadnutelna
@matullienka tak porovnávať cenu auta a domu je trochu divné, veď dom stojí dnes strašné prachy a málokto si dovolí sám ho platiť a auto kúpiš za pár tisíc nejaké menšie
@matullienka no popravde on to auto nekupil on ho dostal od rodiny k narodeninam lenze ja som mala narodeniny hned po nom a kedze vedel, ze nemam auto a on by mal 2 tak mi ho dal
A druha vec to auto neni uplne nove je z druhej ruky
@janickacrazy tak kúpili dom.na hypo áno, aj auto kúpiš staršie, ale asi ho nebudeš kupovať frajerke, ked máš sám málo
Psa ti uz kupil tak co este chces ? Prepac ta klauzula to nie je ziadna vyhra ale dobre ze to mas .ak je to vobec realna vec ( este som o takom nepocula) No nic to prenho neznamena ( duplom ked o tom nevie ) Tak sa dajme tomu stebou o 5r rozide. Ty budes mat 43r a vyplati ta z dedicstva po prababicke. Do domu uz super vyrieseneho si dovedie 30ku s ktorou sa do roka ozeni a bude mat dve deti . Teba v pohode vyplati ale ten strateny cas tvojich poslednych plodnyxh rokov ti nikto nevrati. ( poznam take pripady)
Nech sa dostal k tomu autu ako kolvek mohol ho predať a mal by peniaze. Alebo ho predaj ty a budeš mať peniaze na umelé oplodnenie a zmrazenie embryí
@miadi silno pochybujem, ze existuje zmluva ktora mu zaklada povinnost alebo je postavena na podmienke/predpoklade svadby a plodenia deti. Preto som sa pytala na nazov zmluvy alebo z akeho paragrafu/podla akeho zakona je uzatvotena…
Moja znama v tvojom veku zrusila svadbu lebo to nebol ten pravy. Nasla si dalsieho, bola svadba, potom dieta potratila a dost komplikovane tak museli cakat a dalsie rodila ako 43 rocna. Dalsia znama dlho sa im nedarilo tak adoptovali a potom otehotnela a rodila ako 41 rocna. Dalsia dala muzovi ultimatum, uz boli zobraty ze deti inak rozchod, rodila dvojicky ako 39 rocna. Nam sa nedarilo 4 roky, tiez mi muz povedal ze by ma aj bez dietata chcel ale uprimne, asi by sme spolu bez dietata neboli. Rodila som ako 37 rocna.
Skus si predstavit co by si teda robila dalej ak by tvoje nestastne ultimata nesplnil. Ze rok teda budes cakat na svadbu, potom teda dieta a zistis ze je neplodny? Ked ani na vysetrenie nechce ist. Potom budes mat s nim dom a uz aj jeho manzelka budes a zistis tuto skutocnost, no j*blo by ma. Budes sa musiet rozvadzat, hladat novy vztah a riesit rovnake dilemy ako teraz. Len stratis rok.
Takze mne z toho vychadza bud dieta zacat uz teraz hned riesit alebo rozchod. Svadba pocka.
@janababana kazdy kraj ma ine zakony v usa existuje predmanzelska zmluva ( co pouzivaju len celebrity a bohaci) ale zeby sa taka zmluva dala vsunut do kupnej zmluvy na dom mi pride pritiahnute za vlasy. A este Tak aby podpisal a nevedel o tom. Asi tie tropicke teploty na Svk maju ucinok na ludi
@miadi tiez mam ten pocit…
No práveže nemáš istotu, že to dieta splodiš, ale to mu podľa mňa nevadí skôr vyhovuje. A jeho rodičia nechcú vnúča možno mu aj oni hovoria že ma ešte počkať
Je zbytočne tlačiť na pílu… chlapa to ešte viac odradí. :/
Prepáč ty mi prídeš veľmi naivná a detinska na to, že máš 38 r.Tak, keď to zhrnieme vlastne budúci svokrovci ti povedali, že môžeš byť rada, že vôbec niekoho máš a nemáš na ich synacika tlačiť to znamená, že sa im sťažoval....keď chlap má prvý vzťah po 30 tke tiež asi bude niekde problém.
Ste mladí ľudia 2 r spolu vy by ste mali sexovať ako zajace a nie, že ty povieš, že má smolu, musí si počkať, jemu sa nechce, lebo leto, bolesti hlavy vy vôbec nemáte taký ideálny vzťah ako si myslíš.On vie, že chces dieťa a mal by ísť na spermiogram on sa boji pre Boha veď je dospelý človek a nie dieťa to, keď mu raz ochorie dieťa a on ma fóbiu tak nepôjde s ním na vyšetrenia?
Predajte auto budete mať na IVF...prečo ťa tvoja gynekologicka posiela už rovno na umelé?
Tvoj chlap dieťa nechce ešte je sám dieťa.Ta rozprávka o tom ako budeš chodiť do práce na 4 hodiny aj kojit dieťa a podobne s kým bude to dieťa s tvojimi 80 r rodičmi?Máte sa lepšie spoznať a to na koľko rokov plánuje...ešte rok, tri, päť?
Kedy to je dobre sa poznat?ešte chce investovať do domu, ešte ešte...mne, keby povedal chlap v takom veku po tom čo sme spolu kúpili dom, že dieťa bude, až sa lepšie spoznáme tak končím.Ty si ho idealizujes kúpil mi psa a dal mi auto, ktoré mu dali rodičia.Jednoducho niektorý chlap nedorastie do toho, že môže a chce byť otcom.A podľa mňa teba straší len ten vek.Ale prajem ti to, ale neverím mu ani slovo a niektoré tvoje správanie a klauzuly v zmluve som nepochopila a ešte o ňom povieš, že je Mimoň a nevšimne si to.Nehrate fér hru ani jeden.
Nikdy nevies čo ti život prinesie ty si nemôžeš plánovať už ako budeš s kojencom na 4 hodiny v práci nemáš vôbec predstavu čo to obnáša, dieťa nemusí byť zdravé a dostaneš sa do práce o 5 r, možno budeš celé noci hore a ani nebudeš vládať chodiť do prace.Mne prídete takí Mimoni obidvaja.Ako ste na tom finančne?nie je to ten dovod prečo sa boji, že sa platí hypo a ty, keby si bola doma neutiahne to sám?

Autorka aka klauzula?