icon

Tlačím partnera k zásnubám a svadbe?

11. júl 2024

Prosim vyjadrujte sa iba k teme. S priatelom sme skoro 2 roky s tym ze nedavno sme kupili dom. Mne pomali taha na 40 on je odomna o 4 roky mladsi. Je to uzasny muz, milujem ho a velmi mi na nom zalezi ale stve ma, ze sa stale nechce posunut dalej. On sa ohana tym, ze sa nam podaril kupit dom co je super. Na dome este treba dorobit nejake veci. Ked som mu povedala, ze by sme sa mohli zasnubit povedal, ze to planoval pocas kupy domu ale padlo to lebo bolo treba peniaze na ine. Teraz by chcel na vyrocie nasho vztahu ale pride mi to take vynutene kedze sme sa skrz to pohadali. Je pravda, ze moji skoro 80 rocny rodicia chcu vediet kedy sa uz kobecne vyjadri a skrz to vlastne vznikla hadka kde mi povedal, ze na neho strasne tlacim. Svadbu sme planovali buduci rok v oktobri lenze vyzera to tak, ze je to tiez v nedohlade. A co sa tyka dietata vyzera ze ziadbe tiez asi nebude. Som z toho psychicky zdeptana a ked vydyim svadobne saty ababatka iba placem. Viem, ze to bude ale kolko este budem musiet cakat?? Ja nemladnem ako on. Povedala som mu ze ak do 3 rokov nebude svadba potom to nema zmysel na co on sa nahneval. Chce ma za zenu ale stale nevie pochopit, ze ja uz mam svoje najlrpsie roky za sebou. Strasne mi robi zle na psychyku deticky a svadba.

Prosim neradte mi rozid sa s nim a preco si sa nevydala skor. Nemala som zrovna najlahsi zivot a po 7r. vztahu kde ma chlap len natahoval som odisla po tom co ma udrel.
Nemala som stastie na muzov a konecne mam pekneho, sikovneho, milujuceho muza ktory si ma aj chce zobrat.

mimka1402
14. júl 2024

Ak si myslíš, že muži tomu nerozumejú, večer som si dala námahu to prečítať svojmu. 27r priateľovi lebo mi napadla táto téma. Ten mi iba povedal, že odpoveď je jasná a, že chlap nevie iba ako ženu odmietnuť s témou dieťa a, že každý chlap vie, že čím skôr dieťa tým skôr menšie problémy a, že už po 30ke to ženy majú ťažšie s pôrodom. A to pre môjho som bola tiež prvá a veľa vecí si ho učím, ale toto? Je ine neskúsenosť a iné vyhybavost. Jemu vyhovuje pohodlie " a ešte dopíš jej tam, že či si samu seba neváži a, že má na viac a nájde si lepšieho od tohto lebo jej utečie vlak". -odkaz od môjho. 🙂

mircalla
14. júl 2024

@autor Tak na rovinu. Na deti si uz stara. Bud to budete riesit hned alebo ich mat nebudes. To by ma asi trapilo viac, ze to nechce riesit ako svadba

earlgrey
14. júl 2024

@autorka
Vy nepracujete?

ukgirls
14. júl 2024

Uprimne? V tvojom veku keby mi partner povedal na dieta nie pockaj tak by uz nebol partner.. ty uz nemas cas cakat... niesom zastanca ultimatov..ale na dietati by som trvala alebo odisla od neho..

daniela595
14. júl 2024

Vydavala som sa.v.tcojom veku a mam mladsieho partnera. Uprimne? Mas ruzove okuliare. Tvoj deti nechce,stale ma vyhovorky. To ze ti nosi darceky a drobnosti,ok,ak ti to vyhovuje,moj mi nenosi darceky ale prejavuje mi lasku inak. Co sa tyka dietata nezavahal ani sekundu, nebola to unas lahka cesta za dietatom a predstav si,kvoli mne siel aj na spermiogram hoci z lekarov ma panicky strach. Aby cca o 5 rokov nehladal to dieta u niekoho ineho a ty uz budes mimo hry... co pises su z jeho strany same vyhovorky. Aby si nebola o par rokov prekvapena.

lily8
14. júl 2024

@autor myslim si, ze ciny su viac ako keci ak chces mat v buducnosti deti nasla by som si takeho muza co ich chce tiez. Ver mi muz ked chce tak by ste uch uz mali davno a kupenie spolocneho domu neznamena vzdy posunutie vo vztahu ale ako poistka ze neodides. Asi by som sa zamyslela ze co chcem v zivote a narovinu to povedala ak to bude odsuvat rozisla by som sa. Take hry na ignor a podobne to je take detske, ak di vynutis dieta moze sa stat ze tvoj priatel nebude mat k nemu pekny vztah. Netreba sa drzat muza ale svojich hodnot v zivote a zrejme uch mate odlisne.

daniela595
14. júl 2024

A este jedna vec. Ty uz nemas cakat kym sa chlap rozhodne. Vek nepusti,ci si to pripustas ci nie. Ak chces dieta,zacni to riesit pretoze kym stracas cas tymto chlapom,s dietatom sa ozaj rozluc.

krasolienka1
Autor odpoveď zmazal
mircalla
14. júl 2024

@daniela595 No bohuzial je to tak. V 38 mat chlapa, ktory stale nechce riesit dieta je istota, ze ho mat nebude.

autor
14. júl 2024

Inak zabudla som povedat ze ked som sa s mojim doktorom kvoli tomu stretla bol tam pritom a on tiez povedal ze najneskor o rok by sme u mali zacat. Priatel sa vsetko vypytoval a doktor mu vsetko vysvetlil atd. Sme v programe pretoze on sam to navrhol a to neni len aby sa nepovedalo. Je to zavezne. Doktor ma riesi s tym, ze o rok sa dieta uz riesit bude. Riesila som to uz z gynek. Ktora mi bude robit HP len som dostala menzes ked neordinovala ale to mi odporucal ako prve. Navrhli mi aj spermiogram pre neho a ked som mu to povedala on sa zdesil. On povedal ze odmieta si pred niekym honit vtaka. Myslim, ze keby to nemusel robit tak mozno s tym problem nema ale ja chcem najskor zistit seba lebo doktora znepokojilo, ze uslo nam a nic sa nestalo a mala som vtedy ovulku. Preto ma poslal najskor na vysetrenie

daniela595
14. júl 2024

Za mma su to len reci. Ak by dieta chcel aj sa cini,nielen keca. A so sexom 2 - 3 x mesacne.....

bonboniera
14. júl 2024

@annamivo lenže on nemá 40 ;)

earlgrey
14. júl 2024

@autorka
Že si nebude pred nikým honiť? no bežne si muži v klinikách honia vtáka pred sestričkami, lekármi, primármi...dokonca prizvú aj pacientov, nech sa prídu pozrieť 😀 a u urológa už niekedy bol? pochybujem.

mircalla
14. júl 2024

@autor Doktor vazne povedal, ze o rok? 38 rokov je dost hranicny vek, vsak sama vies...
Keby bol presvedceny, ze chce mat s tebou rodinu, ste davno zobrati a riesite dieta. Tvrdit, ze si nebude honit vtaka kvoli spermiogramu, to je take detinske. Ja sam v kabinke, takze ma sukromie. Prepac, ale ozaj to nevyzera, ze z tohto nieco bude.

mircalla
14. júl 2024

@autor A teda ta kupa domu neviem ci bol naj napad....nie ste zobrati, nema sa k dietatu, ako to budete riesit financne, ked sa rozidete?

dorottka
14. júl 2024

Toto skonci asi tak ako mnohe ine typicke pribehy, vratane mojej kamosky - mala muza, najprv toto, potom tamto, dieta nie lebo toto tamto, ved pockaj, trpezliva bud, za rok, za dva, dostavane, ked uz nic neostavalo, tak sa s nou rozisiel (po 8 rokoch) a do roka a pol mal dvojicky s babou, ktoru stretol vo fitku. Esteze kamoska nebola v kritickom veku a babo nakoniec stihla. Ale stale to rozprava, kedykolvek sa podobna tema nadhodi.
Ono typek si uvedomuje, ze dom sa da predat, zasnuby zrusit a aj rozviest sa da, ale dieta to uz je sakra vazny krok a podla tych kecov, ze on sa chce este po 2 rokoch vztahu spoznavat, mi svedci, ze proste deep down si nie je isty, ze to chce s tebou.

natalis1998
14. júl 2024

Pochybujem že doktor povedal že vek 38 je ok. Keď hraničný vek kvalitných vajíčok je 34. A už tuším po 35 ak sa žena snaží pól roka o otehotnenie a nedarí sa tak by mala zájsť za lekárom aby našiel príčinu.

autor
14. júl 2024

Ved on nepovedal ze je to ok. Praveze doktor ma nahanal uz 5 rokov lenze ja som to odmietala lebo som si s byvalym dieta robit nechcela a on zaujem potom uz nemal pricom terajsi pan sam povedal ze to dieta chce. Citi sa uz na to ale musime mu zabezpecit take podmienky aby malo kde byt. Ma odomna ultimatum tak uvidime ale ak ani po nasom vyroci nebude ochota v decembri davam navrh do mesta na byt a moze si tam byvat sam

mircalla
14. júl 2024

@autor Ja by som do decembra necakala. Pre mna su podstatne skutky. Pokial su skutky v rozpore so slovami, tak niet co riesit. Neviem preco to podmienujes dakym vyrocim, uplne nelogicke. Ty si nemozes dovolit v tvojom veku cakat ani den. Ona moze mat x deti aj v patdesiatke

mircalla
14. júl 2024

On

casavina
14. júl 2024

Jooj autorka ty sa tak zamotávaš 😂
Veď si s ním chcela "vybabrať" a zrazu sa chceš všetkého vzdať??? Dobrý scenár na lovestory film ale musíš to doladiť, lebo toto skončí fiaskom, žiadny happyend..

tanya65
14. júl 2024

@casavina niekde musi pockat,kym jej vyplati tie tisice za dom 😁

beadygirl18
14. júl 2024

Co ak je on neplodny a nechce ti to povedat, lebo by si odisla od neho ty? Po svadbe by sa ho ostatni pytali kedy bude potomok a tam uz by sa nemohol takto vykrucat. Takze musia ho prijať aky je. Dieta mozno spolu ani nesplodite.

autor
14. júl 2024

@beadygirl18 no uprimne to neviem a popravde on sam niektore veci ohladne fungovania tela nerozumie tak...

earlgrey
14. júl 2024

On nerozumie zmluve, on nerozumie ako funguje ľudské telo...a toto chceš za otca pre svoje dieťa? človeka, ktorý nič nerozumie? na jednej strane z neho robíš debila ale tlačíš na dieťa...čo taký muž, otec dá tomu dieťaťu? keď ani základy nevie...smutné...

paulina291
14. júl 2024

Možno by aj dieťa chcel, ale v jeho veku je už človek často pohodlný a potrebuje svoj kľud. Vám by sa od základu zmenil život. Je iné ak máš štvrté v 40-ke a ten život sa ti zmenil v 25-ke.
Veľmi ho obhajuješ. Ak je tak dokonalý tak spolu buďte bezdetní. Užívaj dobrého partnera. Ak jednoznačne deti chceš tak mu narovinu povedz: chceš deti? Nechceš? Ja chcem, a chcem sa začať snažiť behom pol roka. Bez detí šťastná nebudem. Ak to behom pol roka nechceš tak ideme od seba.

natalis1998
14. júl 2024

Neviem čo je to za lekára, ale vyjadrovať sa takto že to bude ok, by si nedovolil žiadny lekár, a obzvlášť pred tým ako pozná hodnoty tvojho HP, a AMH. Mala som známu čo v tvojom veku riešila IVF a lekár jej povedal že prišla neskôr a že mala prísť pred 4 rokmi. To či to bude ok sa nedá povedať ani u 20 ročnej ženy. Po ďalšie nepáči sa mi postoj tvojho partnera že nechce ísť ani na spermiogram.. príde mi to celé divne, že už viac ani nemôže dať na javo že to dieťa nechce ani neskôr. Môj manžel, keď som mu povedala že lekár povedal že treba ísť na spermiogram jeho reakcia bola dobre tak má objednaj čo najskôr. Tak len toľko.

earlgrey
14. júl 2024

@paulina291 Presne tak, treba na rovinu, priamo. Ja som momentálne slobodná, síce dieťa mám, ale viac už nechcem a ja to tým mužom vravím hneď na prvom stretnutí. Žiadne omáčky nič, proste, aby vedeli do čoho idú a že ak túžia po deťoch, tak bohužiaľ, nemá význam a ani zmysel niečo začínať, pretože ja z toho neupustím a zase nenechám muža, aby sa do mňa zamiloval a chcel rodinu a ja potom budem kľučkovať, vymýšlať a hladať výhovorky prečo dieťa nie...takže na jednej strane možno prichádzam o šancu spoznať úžasného človeka ale na druhej strane viem, čo chcem do budúcna a neťahám nikoho za nos.

paulina291
14. júl 2024

@earlgrey presne! Aj ja s mužom keď sme sa spoznávali bola hneď debata o tomto. Na rovinu som mu povedala že chcem deti, chcem ich relativne skoro. Nebudem šťastná, ak budem čakať s prvým tehotenstvom do 30-ky. A zariadili sme sa podla toho. Treba vždy v niečom trošku ustúpiť ale dať si vážnu a najmä kľudnú debatu a rozhodnúť čo ďalej. Príde mi, že autorka s chlapom vedú iba žabomyšie vojny. Veď nech sa chlap jasne vyjadrí kedy a nech autorka dá jasné ultimátum. Neviem, v budúcnosti, niekedy, o pár rokov odpoveď nie je.

sidicek
14. júl 2024

@earlgrey ona si tie jeho vlastnosti vymýšľa za pochodu ,ako jej práve zapadá do príbehu.