icon

Tolerovali by ste partnerovu závislosť na marihuane?

cucoca
12. jan 2025

Prosím vás,tolerovali by ste partnerovi marihuanu?Sme zobraty a máme spolu deti.In sa stra o rodinu ale ma problém s marihuanou,fajčí na balkóne aj 5x za deň.

Strana
z2
mimka1402
12. jan 2025

Tak isto ako by som netolerovala 5x piva, či 5x cigariet denne, či inú formu závislosti.
Keby to bolo raz za polroka na nejakej akcii mimo domu- kde by to nevideli deti. Dajme tomu, že ok. Ale na pravidelnej báze som u každého videla, že im odišli aj posledné mozgové bunky. Dnešná tráva nie je to, čo "bývalo", - bavila som sa o tom s odborníkmi, ktorí to skúmajú zloženie a čím ďalej mi každý povedal, že keby sa mi podarilo dostať k takej "čistej" aka bola pred 50+ rokmi, že možno dajme tomu, ale dnešnú by určite nik nechcel na dennej báze. Už to je prešľachtena vec... Ale to som odbehla.. Určite by som nebola s niekym kto je na niečom závislý od sexu až po nadmerné fitko - teda vec bez ktorej by mal abstaky..

tamitamitami
12. jan 2025

NIE.....keby si dá joint 1-2 krát za rok a inak by bol super muž tak by som vedela zavrieť oči. V žiadnom prípade by som ale nebola s chlapom ktorý toto berie ako dennú súčasť.
Tak isto ako je pre mňa ok ak si partner 3-4 krát za rok dá alkohol (v rozumnej miere). Určite by som ale netolerovala pravidelné popíjanie.

mimka1402
12. jan 2025

@hederamonstera Toto hlavne už je vyvratene, negatívne účinky ktoré to môže spustiť sú často väčšie než výhody. :/ Ale skúša sa liečba "houbičkami" na ťažké formy depresie a adhd, ale ešte myslím nie sú výsledky, v cz hľadali adeptov. Mne na liečbu depresii kedy som fakt nevedela mi popredni odborníci - ľudia ktori sú mimo SR, kde je to legálne a skúmajú práve vplyv drog na mozog a psychiku. To výrazne mi zakázali. Ja mam adhd- depresiu.. 😀 Z vlastnej skúsenosti jeden, ktorý to skúšal ako "liečbu" pri kolegoch. Spustilo mu to horšie stavy, hoc dávali pozor na to "čo mu dávajú" a predtým nemusel byť na liečbe Ad, po tomto musel, žiadne iné faktory a vplyv nenašli mimo majoranky.. To len vrámci debaty, ale tipujem ze výsledky výskumu budú ešte v nedohľadne. 😅

lujza123
12. jan 2025

Nie, každodenne užívanie hocijakej drogy vratane alkoholu by mi vadilo, meni to osobnosť človeka…
Ale voči ľudom co si v piatok večer po celom tyzdni v práci dajú jointa absolútne nic nemám, niekto si dá pohár vina a niekto skôr pofajci a niekto nepotrebuje ani jedno.

oblecenie99
12. jan 2025

No je nervózny, lebo sa prejavia abstinenčné príznaky, keď to nemá. Mimo iného, riskujete, že by to mohlo mať aj trestnoprávne následky.

misslilac13
12. jan 2025

@cucoca no dúfala som, ze povieš ze je milý aj na sucho...to už je na tebe. Môj muž je protivny a sprostý za triezva a keď je ožratý tak je ešte protivnejsi, sprostejsi a ešte aj agresívny

leonie28
12. jan 2025

Určite nie,s takým mužom by som nemohla byť

hederamonstera
12. jan 2025

@mimka1402 suhlasim, hubicky/lsd su v tomto lepsie, som zvedava, kedy sa s tym zacne liecit. Trava pomaha kratkodobo, malo by to byt skor pre zabavu, nie na liecenie psych stavov, ale proste to kratkodobo pomaha. Ale z dlhodobeho hladiska to samozrejme nie je ok.
Ale tak autorkin priatel nemusi mat ziadny problem, len ho to proste bavi.

mimka1402
12. jan 2025

@hederamonstera Ano, jasne ja len vrámci info, že to fakt nie je dobré skúšať, keďže naozaj u mnoho ľudí to spustí ďalšie psych. choroby. Ale lsd a toto sa už celkom skúša, ale ak sa moje info nemýlilo, nemá to až také dobré výsledky - niekde z konferencie info.. V cz je nárast psych problémov ťažších práve ľudí ktori užívali marihuanu. Sama som zažila chalana ktorý tým že začal v 20ke sa spustila schizofrénia- mohla neskôr, nemusela vôbec. Ale tráva bol spúšťač ako u mnoho ľudí. Na liečbu depresia to môže mať často horšie, aj u týchto u nás liekoch "len" cbd, často sú problémy lebo aj toto dokáže byť spúšťač, ale to vravím čisto z dôveryhodného zdroja.😀 inak sú to ľudia, ktorí boli za legalizáciu, ale ako lekári, ktorí vidia väčší nárast problémov, už to prehodnocujú... Sorry je to moja obľúbená téma, je to zaujímava téma co všetko sa zisťuje pomaličky ale to zas som odbehla od témy. Takže ano, zhodujeme sa.😀
Tak či tak má problém, keďže on už má vyslovene absťaky- je nervózny podráždený a je milý len keď má v sebe... Takže tam je už o úplne niečom inom.

romino
12. jan 2025

@oblecenie99 dobra poznamka. Dalsi dolezity faktor. Ci chceme, ci nechceme ...zahrava sa kazdodenne s niecim co je vlastne nelegalne

viestta
12. jan 2025

@cucoca vsak tn tvoj poklad, ktory je mily len po trave, ma bez travy standardne abstaky, to ti stale nedochadza? Ty nahulenemu chlapovi nechas dieta aby sa o neho staral? To akoze naozaj? Nechas mu ho aj vtedy ked ma obstak a je zo vsetkeho nervozny, ci vtedy sa radsej pratate z cesty? Nehovorim o tom, ze prehuli peniaze, ktore by ste mohli vyuzit vy ako rodina. tebe nechybaju peniaze na nakupy, zazitky? Tebe nechyba financna rezerva? To sa fakt pytas, ci by niekto toto toleroval?
A len tak mimochodom, mas uz plan co budes robit, ked ho za tu marisku zabasnu?

selest
12. jan 2025

Nie netolerovala, kedze mam v blizkom okoli velmi zle priklady aky to ma dopad na cloveka aj ked ostane "len" pri marihuane. V mladosti super chlap, rodic atd a po 20 rokoch hulenia cista troska, ani deti ani zena ho nezaujimaju. Len ako prist domov z roboty, ak prave nejaku ma a hulit. O tom ze kedysi inteligentny sikovny clovek a teraz ked sa s nim rozpravas mas pocit ze ma iq tekvice.. uplne vygumovany mozog. Pre mna nech si zije kazdy svoj zivot ako chce ale nespojila by som s nim svoj zivot ani zivot mojich deti..

tim23
12. jan 2025

5x denne? Veď to musí ísť strašne do peňazí

markusrasford
12. jan 2025

@cucoca 5x? Véd jedna je cca 10 e to je aj dosť peňazí

megan777
13. jan 2025

Nie som abstinencia 10rokov od alkoholu, nikdy v živote,ak potrebuješ radu napíš spravu

mrva
18. jan 2025

@cucoca nie! V ziadnom pripade!

columbovazena
18. jan 2025

@hederamonstera Pozor, práve pri psychickych problémoch môže byť marihuana spúšťač ešte väčších problémov.

derdia
18. jan 2025

@cucoca nie jasme ze nie. Aj ked on ti bude tvrdit, ze je to ok.
Nie nie je. On nezije realitu ale pozera sa na svet sfentnuty...

saraga
1. mar 2025

FEŤAK to je žiaľ… a bude HoRŠIE moja .. viem o čom hovorím

titka221
11. mar 2025

alkohol je tazsia droga ako marihuana. pokial mu to neskodi v dennom zivote nechaj ho tak

romino
12. mar 2025

@titka221 to je asi ako: heroin je tazsia droga ako alkohol, nechajme partnerov sa opijat 3-4x tyzdenne, pokial im to inak neskodi.
No a ta marihuana aj 4x denne, lebo zase od alkoholu je to lahsia droga.
??

megan777
12. mar 2025

@titka221 bože to ako môžeš povedať alkohol škodí a poriadne,keď skoncovať tak s každou drogou,zo začiatku môže akurát tak fajčiť to je povolené a hlavne treba chcieť keď nebude chcieť sám pôjde to ťažko,najlepšie u Vás odkiaľ je pán neviem navštíviť nejaky abstinentsky klub, tam mu poradia čo ako, nepijem 11rokov už prešla som si tým po rozchode prveho partnera, je to ťažké, ale dá sa to, ja si nedám ani zákusok kde je chľast,môže to navodiť chuť a hlavne vyhýbať sa kamarátom čo to predávajú nájsť si niečo čo ho baví šport,venovanie sa dieťaťu rodine,turistika atď.

zuzanockamt
12. mar 2025

@cucoca Nie, netolerovala. Ale ani alkohol a cigarety, prípadne iné návykové látky.

dooscoby
22. mar 2025

@cucoca nie a mojmu muzovi neviem ci prisla kriza stredneho veku alebo co a to mame 2 pubertiakov doma si uz tusim pomaly kazdy piatok, sobota vecer zapali. Mne sa to hnusi, smrdi, divne oci, rehoce sa na vsetkom a extre vela hocicoho poje. Netusim co s nim ☹ Ma obezitu, lieci sa na depresiu, berie 5 liekov denne z toho aj antidepresiva a namiesto cvicenia, upravy zacal hulit toto svinstvo. A to ma este z tych liekov po rokoch nalez na peceni. Minule, ked mu kvoli cukru 22 hrozila hospitalizacia som myslela, ze sa uvedomi. Ale prd litre sadenych napojov, minimum pohybu aj caj na pol litra 3 lyzice cukru. Mlady chlap a takto si nici zdravie ☹ A tak to ma dedicne, jeho otec v jeho veku uz 2 infarkty, prejedanie, v 64 zomrel na tazku cukrovku. Sa cudujem, ze to nezobral ako varovny prst. Moj otec bol alkoholik, ale cim som starsia tym viac sa vyhybam alkoholu, mne to nechuti, max jeden poharik a dost.

megan777
22. mar 2025

@dooscoby no veru drogy,alkohol sú svinstvo,ja som bola závislá na alkohole a abstinujem 11rokov už v auguste bude,na liečení som nebola,nejak sama som si to uvedomila,nehambim sa ani v práci,keď je akcia ja jediná si dám vodu a už ma poznajú a super to berú a veru cukrovka ťažká choroba mojej kamoške po 40ke odrezali nohu,má umelú,zlyhávali jej obličky,chudiatko,muž by sa mal uvedomiť.

bielasovicka
22. mar 2025

Na balkóne? A to susedia necítia, ved to je cítiť ze to není cigareta ale mariska.

Strana
z2