Totálny stres z jedného človeka
Už rok prežívam totálnu psychickú žumpu s prepáčením. Mám v okolí človeka, ktorí mi robí zo života totálne peklo. Sused a ženin známy. Žiaľ, nemôžem ho odstrániť s môjho života a musím sa s ním denne stretať.
Je to provokatér a rád chodí do mňa rýpať. Mal som od neho istý čas pokoj, keď som mu to rozumne vysvetlil, že nech mi dá pokoj, on povedal že v pohode, ale on má očividne o koliesko menej a jeho život je postavený na vyrývaní.
Ide o to, že ja som si na neho vytvoril istý blok a má pár fráz, ktorý mi ma vie ukážkovo rozhodiť. Pár rokov som to neregistroval a hádzal za hlavu, ale posledný rok sa čosi stalo ako starnem a mne sa to v hlave začalo mlieť a len čakám a som v napätí, kde vykukne u mňa v dome na terase (to je jeho špecialita) a rýpne si. Začal som sa z toho postupne stresovať vnútorne, až som podľahol vlastnej psychike, ja ho len vidím a som ako paralyzovaný
aktívne športujem, ale to mi vôbec nepomáha, ja ho mám hlave 24h denne, aj v práci aj keď spím, nespávam vôbec, mám problémy posledný rok zo stresu s chrbtom, preháňa ma. Nedokážem vykonávať denné činnosti, v živote by ma nenapadlo, že mňa sa nejaký psychický problém bude týkať.
Volal som psychológom v okolí, všetci majú plno na min, dva mesiace,, do vtedy asi dostanem aj infarkt a na 99% mi nepomôže si myslím
Čo mám robiť ? ako prekonať vlastnú myseľ a ten stres ? ja si dávam tak pár mesiacov života takýmto tempom.
PS nejedná sa žiadne vulgarizmy z jeho strany, ale určité posmešky a prezývky. Jednu prezývku som mu dal ja, ale už som s tým prestal.
PS2 žene som o tom hovoril, ale jej celá pomoc je, že to mám hodiť za hlavu. Možno to vyznieva smiešne, ale vo mne sa to nabalilo ako snehová guľa za ten rok a drví ma to neskutočným spôsobom.
PS3 fyzicky to riešiť neviem, či je dobrý nápad, nakoľko on tam býva s celou jeho rodinou, bratmi, bratrancami a rodičmi, som tam na to v podstate celé sám
Ked sa tak nad tymi rodicmi ale spatne kukam, tak som vlasne dusevne asi zle nastaveny do zivota. Nemam zdrave sebavedomie..
@medulienka81 ja toto proste nedokazem. Ja len vstanem a za pol hodinu musim 3x na velku. Takto to bolo cele tieto sviatky do dnes.
@lordbp
Všimla som si, že nemáš žiadnu asertivitu, sebavedomie, takze za to všetko asi nemôže iba ten chlap z rodiny. Musel ti len pripomenúť možno nepekne spravanie z detstva (niekde v podvedomí), keď to došlo až do takéhoto štádia. Už si nepamätám z diskusie akú veľkú oporu si mal v žene, keď ku Vam ten chlap chodil, či ho dokázala uzemniť, keď ta urážal (je to jej rodina, ona by si mala spravit poriadok so svojou stranou rodiny) a poslať do kelu. Lebo aj teraz píšeš, že si to urobil zas ty, ty si mu to vysvetľoval, riešiť to mala hlavne tvoja žena, je to jej rodina, ona chcela pri nich bývať (vedela akú má povahu), ona sa odmieta odsťahovať. Nejak mi chyba u teba taka psychická opora, kto by ťa pochopil, ukludnil - buď by to mali byť tvoji rodicia alebo manželka, aspoň niekto u koho by si našiel úplne porozumenie a bez vysvetľovania.
Ja som tiez stresmenka od prirody. Tiez kazdy maly stres ma dostane na wc. Minulorocne leto bolo pre mna asi najhorsie,to som tiez bola na wc denne aj 10x. Strasny stres som mala. Bala som sa uz aj niekde chodit. Trvalo to asi 6 tyzdnov. Zacala som brat Imodium a pomohlo mi to. Ked sa to upravilo tak som ho vysadila. Teraz ho beriem len sem tam. Tak skus mozno zaberie.
A co tu niekto pisal ze to moze mat suvisiet s detstvom,tak skus pozriet tento profil na instagrame:
https://www.instagram.com/poviem_ti_to?igsh=MXd...

@katkami123 zena ma stale len posiela na pohotovost, o odstahovani nechcela ani pocut. Inak s nou vychodim super. Ja mam pod palcom financie, nakupy a mozem si kupit co chcem. Nie som po tejto stranke podpapucnik. Minuly rok som si kupil uplne novu motorku a ani necekla.