Toxické a nešťastne manželstvo s Turkom: Skúsenosti a rady zažili ste?
Idem s kožou na trh. I keď som sa tejto diskusie bála sama pred sebou otvoriť.
Poprosím anonymne.
Spoznali sme sa pred 9 rokmi na zoznamke. Zamilovala som sa ako blázon. Odišla tam na dovolenku. A prakticky začali sme spolu žiť. Bol to nádherný muž. Bola som strašne mladá a sprostá. Neskutočne som sa zamilovala. Muž mojich snov. Nikdy som krajšieho charizmatickéjsieho muža nestretla. Zasnúbili sme sa okamžite. Malo to rýchly spád. Ja som aj napriek mojim rodičov, kt. Ma odhovarali. Odsťahovala som sa za nim. Vydala som sa. Dieťa nemáme. Lebo manžel je divný človek. Zdá sa, že ani veľmi nechce dieťa. Nemá k deťom vzťah. Je to taky divný turek. Počas manželstva som si všimla, že neustále vypisuje iným ženám. Kontaktuje ich a namotava a bali. Zistila som, že to má ako ego boost.je ku mne totálne neúctivy.bez rešpektu sa správa. Správa sa akoby som bola vzduch alebo neviem.
Mam všetko robiť v domácnosti. Starať sa o neho veličenstvo. Viac som plakala v manželstve ako sa smiala. Tvrdí mi, že ma miluje viac ako svoj život. To počuvám stále. Ale hocikedy pri ostrej hádke zmizne z domu na celú noc. Neozve sa. Zablokuje si ma. Neviem co robí s kým je. Toto sa stáva raz za pol roka asi. Absolútne nemá empatiu keď som chorá. Náš prvý rok dva vzťahu boli nádherné. Cítila som sa ako rozmaznávať a princezná. Jeho rodina má Inak ľúbia ako dcéru. Žijeme teda v Turecku. Manžel áno postará sa finančne. Ale to je cele. Ja nepracujem pretože manžel si to neprijal. Údajne je to hanba ak by som pracovala. Mam sa starat o dom a o jeho potreby. Moji rodičia ma súdia veľkí ostro aj kamošky. Stal sa zo mňa iný človek. Na islam som však neprístupná. Počas manželstva mal mnohé úlety a zálety.vsetko som odpustila a neriešila ďalej. Veľmi ho milujem. A nedokážem si predstaviť iného manžela pre seba. Žiadala som ho aspoň o kúsok rešpektu. Je to typický macho ktorý vidí iná seba a je sebec manipulátor.Strašne veľa mi aj klamal. Má druhy telefón v práci takže ja neviem ani co robí. On to berie ako úplne normálne. Inak navonok žijeme ako normálny mladý krásny par. Každý očakáva bábätko od nás.
On svoje úlety berie ako fyzické vybitir a tvrdí že s inou nespava. Jeho brat mi tvrdil vždy ze môj manžel má veľmi miluje a dal by život za mňa. A ze určite nespal nikdy so žiadnou. Len si to do myslam. Ja neviem, kde je vlastne pravda. Inak normálne sa ku mne správa. Ja však trpím plačem riadne. Chodila som v Turecku už aj k psychologické. Ale nebola dobra. Povedala mi ze niektori muži z anatolie sa takto správa a ze moja kultúra a jeho kultúra je iná.
Počas našich ostrých sporov došlo aj z jeho strany na agresiu a fyzické strety. Co som tiež odpustila. Berie to všetko ako normálne. Zálety berie tiež normálne.
Nechcem rady ani nič. Potrebovala som sa vyrozprávať a ci niektorá z vás zažila podobne peklo. Je to toxické. Ale som zaseknuta ako za cyklena. Prosím nesudte ma tvrdo. Trpím už beztak
@anonym_autor ja viem že je ťažké odísť ale to je jediná cesta a viem že to viete. Proste zničte už úplne celý život alebo odíďte. Je to na vás nikto to tu za vás nevyrieši....nedalo sa to ani čítať popravde , je to strašné a neviem si to predstaviť, lebo sa mám rada...
Netvrdím, ze cely národ je taky ale stretla som sa tu s podobnými prípadmi v susedstve a tak. Desí ma moje ďalšie pokračovanie v živote. Na jednej strane ho nechcem stratiť na strane druhej ma tento život robí nešťastnou a vysiluje ma. Ničí ma vedomie ako sa správa ku mne ako k Handre.u nich v anatolskych dedinách kde žijeme je to normálne. Ja som však mentalitou nastavená inde. Môj ocko k Mamci sa takto nikdy nespraval.
A od nás chceš teda čo? Vykecať sa a trpieť ďalej lebo si sprostá? Prepáč ale inak sa to nedá povedať, nič ťa tam nedrží, stačí sa rozviesť a vrátiť sa domov. Keby si samozrejme chcela a nerobilo ti dobre robiť rohožku.
Turci sú proste taký stačí si pozrieť jednu telenovelu no a ja by som turka nechcela ani zadarmo ani keby bol milionár...psychologická má pravdu sú to veľmi odlišné kultúry a ak sa s týmto životom nevies stotožniť mala by si ho opustiť lebo budeš nešťastná do konca života. Aj keď podľa mňa sa nebude len tak chcieť rozviesť podľa mňa s tým bude problém je to pre nich hanba že by ho opustila manželka. Proste láska z teba vyprchala a vidíš konečne realitu. To že nemáte dieťa je veľké plus, ľahšie ho opustis a nebudeš sa s ním musieť o dieťa naťahovať, pochybujem že by ti ho dal, najmä ak by to bol syn. Tak prosím ťa len urob všetko preto aby si neotehotnela kým sa rozvedies. Nenechaj sa prehovoriť na dieťa lebo tam ostaneš uväznená už navždy.
A preco neprides spat na slovensko? ved pod k rodicom. Rozved sa. Ved nemate deti o jeden velky problem menej. Byt na tvojom mieste si dam sakra pozor aby som neotehotnela...
@anonym_autor ja viem že je ťažké odísť ale to je jediná cesta a viem že to viete. Proste zničte už úplne celý život alebo odíďte. Je to na vás nikto to tu za vás nevyrieši....nedalo sa to ani čítať popravde , je to strašné a neviem si to predstaviť, lebo sa mám rada...
@anonym_b00983 viem ze to je jediná cesta ale bojím sa ho opustiť.
A preco neprides spat na slovensko? ved pod k rodicom. Rozved sa. Ved nemate deti o jeden velky problem menej. Byt na tvojom mieste si dam sakra pozor aby som neotehotnela...
@anonym_2a8137 mam obavy co bude. Títo muži totiž rozvod v Anatólii neakceptuju. Je to obrovská hanba ze ho žena opustí a on ostane sam. Kvôli jeho uletom. Podľa neho žena má všetko trpieť
Turci sú proste taký stačí si pozrieť jednu telenovelu no a ja by som turka nechcela ani zadarmo ani keby bol milionár...psychologická má pravdu sú to veľmi odlišné kultúry a ak sa s týmto životom nevies stotožniť mala by si ho opustiť lebo budeš nešťastná do konca života. Aj keď podľa mňa sa nebude len tak chcieť rozviesť podľa mňa s tým bude problém je to pre nich hanba že by ho opustila manželka. Proste láska z teba vyprchala a vidíš konečne realitu. To že nemáte dieťa je veľké plus, ľahšie ho opustis a nebudeš sa s ním musieť o dieťa naťahovať, pochybujem že by ti ho dal, najmä ak by to bol syn. Tak prosím ťa len urob všetko preto aby si neotehotnela kým sa rozvedies. Nenechaj sa prehovoriť na dieťa lebo tam ostaneš uväznená už navždy.
@kvietok1233 no práve že mám obavy co by bolo kebyže odídem od neho. A áno. Už chápem telenovelam.ale on bol taky mužny dominantný. Páčilo sa mi to. Bože mladá sprostá
A od nás chceš teda čo? Vykecať sa a trpieť ďalej lebo si sprostá? Prepáč ale inak sa to nedá povedať, nič ťa tam nedrží, stačí sa rozviesť a vrátiť sa domov. Keby si samozrejme chcela a nerobilo ti dobre robiť rohožku.
@januska12323 prosím ťa neurzaj ma. Dost co ma on uráža stále
Proste žena v Anatólii ma byt ticho zavrieť oči a byt vzorná manželka. Musí tolerovať mužovi všetko a byt mu oddaná a podriadena
@anonym_b00983 viem ze to je jediná cesta ale bojím sa ho opustiť.
@anonym_autor kúp si letenku domov (Viedeň, Budapešť, Praha - tam pre teba vie niekto zo Slovenska prísť), kúp si ju na čas, kedy si bežne v práci či v obchode. Choď len s kabelkou, veci nechaj tak. Napíšeš mu, keď prídeš k rodičom, že si najímaš právnika a ideš riešiť rozvod. Nerieš, čo bude robiť. Nebude robiť nič. Tam sa nevrátiš, na Slovensku zavoláš políciu, ak by prišiel. Nerieš neustále dokola, čo ženy a muži v Anatólii. Rieš letenky a ostatné začneš riešiť keď budeš tu.
@anonym_autor nebudem ti nakladať, chápem ťa.... žena občas stratí hlavu pre chlapca a nie si prvá, ani posledná. Preto hlavu hore a postav sa k tomu čelom. Neviem koľko máš rokov, ale povedz si, chceš takto žiť dalej? XY rokov ?
Nebudem klamať, bude to ťažké, ale potom si uvedomíš, že toto bolo najlepšie rozhodnutie, že si odišla.
Ako radí melanta, kúp si letenku a odleť, keď bude práci. Doma ti pomôžu a začneš žiť a užívať si život. Možno v budúcnosti spoznáš človeka, ktorí si ťa bude vážiť, ako ženu, ako človeka.
Silno držím palce
@anonym_2a8137 mam obavy co bude. Títo muži totiž rozvod v Anatólii neakceptuju. Je to obrovská hanba ze ho žena opustí a on ostane sam. Kvôli jeho uletom. Podľa neho žena má všetko trpieť
@anonym_autor a preco ta toto zaujima? Nic by som mu nepovedala, len by som zobrala pas a odletela na Slovensko.
Nemiluje ta a nikdy sa to nezmeni, iba ak k horsiemu. Na co ti je najkrajsi chlap na planete, ak sa k tebe sprava ako k chudere a handre.
Ja hrdo mozem povedat, ze mam chlapa, ktory nebol od zaciatku zrovna moj typ (ale zas nie je ziadny skaredak 🤭), ale sprava sa ku mne tak, ze za cely zivot sa ku mne ziaden z "krasavcov" takto nechoval a nemenila by som za nic na svete. Tak tolko moja poznamka k tomu, ze krasa naozaj nic neznamena, lebo do vzhladu som uz bola zamilovana tolkokrat a nic dobre to neprinieslo.
Tak ono - takeho chlapa kludne najdes aj na Slovensku. Vacsina tychto toxickych a manipulujucich muzov je na zaciatku vztahu perfektnych. Ako sa hovori - muz sa zamiluje do toho co vidi (preto sa zeny maluju) a zeny sa zamyluju do toho, co muz rozprava (preto muzi vedia hovorit to, co zeny chcu pocut). Zial, netrva to navzdy.
To, ze je turek a nemate dieta - v tvojom pripade vidim ako plus. Ja by som doslova usla. Rozvod riesila na dialku (aspon podla AI to je mozne). Kazdopadne, na vstup na Slovensko potrebuje viza a mozno, keby si na cudzineckej policii nahlasila, ze je pre teba nebezpecny, tak by mu viza nevydali. Na Slovensku by si mala byt v bezpeci.
Nikdy chlap na zaciatku vztahu nepride a nepovie - cau ja som Jozo / John / Mohamed / Liu a som toxicky a nasilny muz, budem ta bit, znasilnovat, podvadzat. Ano, kulturne rozdiely su velkym problemom.
Teraz prestan riesit minulost a zacni riesit buducnost. Nebude to lepsie. NEBUDE. Utec, nehovor mu, ze chces niekam ist. Zober len najnutnejsie veci, kup si letenku a chod domov. Ostatne vyriesis z bezpecia.
Neviem čo si čakala,len drž huba a šuchaj pekne nožičkami že si pekne zabezpečená
Vieš koľko žien sa na SVK musí starať o debila a ešte aj o dve deti a pritom prispieť na všetky výdavky z rodičáku? Niektoré ani nemajú kam ísť...ty máš...tak? Nebola by si ani prvá ani posledná čo sa s turkom rozviedla
Zijes bezny zivot manzelky v Turecku... nie horsi nie lepsi... je otazka, co s tym urobis... nerozumiem, preco po rokoch nemate deti...aspon by si sa nenudila no... nerozumiem, co robis cele dni uplne vazne... doma, domacnost, jasne sex, ale co inak? Ved bez deti tam ani bordel nemas ako mat...
Žila som 11rokov v Rakusku. Turkov tam je asi viac, ako domácich. Poznam ich veľa, rôzne povahy, črty, sympatie, ale nikdy by mi nenapadlo ani omylom s jedným z nich zit😵💫 môže byt krásny ako obrázok, je to Turek…áno, poznam veľa Sloveniek, ktoré dopadli ako ty (teda všetky, ktoré poznam)
Proste žena v Anatólii ma byt ticho zavrieť oči a byt vzorná manželka. Musí tolerovať mužovi všetko a byt mu oddaná a podriadena
@anonym_autor to nie je o Anatolii to je o bezcharakternom blbcovi, ak nebudete mať deti tak budeš posledná handra ak si tento stav nevyriešiš, ináč si neusela chodiť za turkom ani do turecka je ich požehnane aj bližšie
Zijes bezny zivot manzelky v Turecku... nie horsi nie lepsi... je otazka, co s tym urobis... nerozumiem, preco po rokoch nemate deti...aspon by si sa nenudila no... nerozumiem, co robis cele dni uplne vazne... doma, domacnost, jasne sex, ale co inak? Ved bez deti tam ani bordel nemas ako mat...
@anonym_8b69dc toto je co za koment? Moje nervy. Priviest do manzelstva s kurevnikom a nasilnikom deti aby sa “nenudila”? Aj filtrujes cez mozog, co sem pises?
Zahladela si sa do pekneho obalu a zhniteho vnutra. Bud trp, alebo odid. Je to na tebe.
@januska12323 prosím ťa neurzaj ma. Dost co ma on uráža stále
@anonym_autor budem ťa urážať lebo tam dobrovoľne ostávaš. Okej nevedela si, zistila si až po svadbe to však neznamená, že máš trpieť celý život za jedného debila. A čo že sa bude doma hanbiť? Mal sa správať dobre a mal by aj dobrú manželku. Prečo ťa zaujíma ako sa on cíti keď jemu je jedno ako sa cítiš ty?
Ved zijes tunajsi sen. Muz fesak, robit nie ze nemusis, ale nesmies. On ta zivi a pretiahne vsetko, co sa necha.
@anonym_autor ak0nahle budes v domacom prostredi vsetko da ti bude zdat lahsie. Urob si plan odchodu.ina cesta nie je.
@anonym_autor nemáte deti. Pošli si pár veci v kufri domov. Zabookuj letenku, zober taxi a chod na letisko. Rozvodové papiere pošleš poštou (neviem ako funguju rozvody v zahraničí). A koniec. Pochybujem že sa bude za tebou trepať na Slovensko.
@januska12323 lenze jej to vyhovuje 😂
a vieš o tom, že máš vlastne šťastie v nešťastí? za prvé buď rada že ťa konečne OSVIETILO a zistila si, čo je zač a za druhé že NEMÁTE DIEŤA..tak ako ti už vyššie radili, kúp letenku a pakuj sa domov, aj za cenu žeby si tam mala nechať svoje veci, na Slovensku kúpiš čo budeš potrebovať, ale šťastie, dôstojnosť, porozumenie a lásku tam si veru nekúpiš..už včera bolo neskoro..držím ti palce
a vieš o tom, že máš vlastne šťastie v nešťastí? za prvé buď rada že ťa konečne OSVIETILO a zistila si, čo je zač a za druhé že NEMÁTE DIEŤA..tak ako ti už vyššie radili, kúp letenku a pakuj sa domov, aj za cenu žeby si tam mala nechať svoje veci, na Slovensku kúpiš čo budeš potrebovať, ale šťastie, dôstojnosť, porozumenie a lásku tam si veru nekúpiš..už včera bolo neskoro..držím ti palce
@zuzacka16 ľahko sa ti to povie. Ze zbal sa. 9 rokov fuč?
@zuzacka16 ono to bolo také krok po kroku odhaľovanie z mojej strany y. Veľa vecí mi nehralo už pred svadbou. Potom zatajovanie klamstvá postupne ženy vyplávali na povrch zaujímavé

Mam všetko robiť v domácnosti. Starať sa o neho veličenstvo. Viac som plakala v manželstve ako sa smiala. Tvrdí mi, že ma miluje viac ako svoj život. To počuvám stále. Ale hocikedy pri ostrej hádke zmizne z domu na celú noc. Neozve sa. Zablokuje si ma. Neviem co robí s kým je. Toto sa stáva raz za pol roka asi. Absolútne nemá empatiu keď som chorá. Náš prvý rok dva vzťahu boli nádherné. Cítila som sa ako rozmaznávať a princezná. Jeho rodina má Inak ľúbia ako dcéru. Žijeme teda v Turecku. Manžel áno postará sa finančne. Ale to je cele. Ja nepracujem pretože manžel si to neprijal. Údajne je to hanba ak by som pracovala. Mam sa starat o dom a o jeho potreby. Moji rodičia ma súdia veľkí ostro aj kamošky. Stal sa zo mňa iný človek. Na islam som však neprístupná. Počas manželstva mal mnohé úlety a zálety.vsetko som odpustila a neriešila ďalej. Veľmi ho milujem. A nedokážem si predstaviť iného manžela pre seba. Žiadala som ho aspoň o kúsok rešpektu. Je to typický macho ktorý vidí iná seba a je sebec manipulátor.Strašne veľa mi aj klamal. Má druhy telefón v práci takže ja neviem ani co robí. On to berie ako úplne normálne. Inak navonok žijeme ako normálny mladý krásny par. Každý očakáva bábätko od nás.
On svoje úlety berie ako fyzické vybitir a tvrdí že s inou nespava. Jeho brat mi tvrdil vždy ze môj manžel má veľmi miluje a dal by život za mňa. A ze určite nespal nikdy so žiadnou. Len si to do myslam. Ja neviem, kde je vlastne pravda. Inak normálne sa ku mne správa. Ja však trpím plačem riadne. Chodila som v Turecku už aj k psychologické. Ale nebola dobra. Povedala mi ze niektori muži z anatolie sa takto správa a ze moja kultúra a jeho kultúra je iná.
Počas našich ostrých sporov došlo aj z jeho strany na agresiu a fyzické strety. Co som tiež odpustila. Berie to všetko ako normálne. Zálety berie tiež normálne.
Nechcem rady ani nič. Potrebovala som sa vyrozprávať a ci niektorá z vás zažila podobne peklo. Je to toxické. Ale som zaseknuta ako za cyklena. Prosím nesudte ma tvrdo. Trpím už beztak