Toxik - egoista
Neviem ako to opísať ,no dochádza mi posledná štipka energie pri partnerovi.
Cítim neustály boj. Ja poviem čierna on biela. Ja poviem svoj názor on mi povie 10 názorov prečo je to hlúposť, prečo je ten jeho názor rozumnejší a všetko sa uberá týmto štýlom. Strácam svoj potenciál, silu. Moje slovo nemá váhu. To ,čomu som bola počas mladosti vedená od zmatie pod koperec rýchlosťou svetla. Vlastne , nemám sa komu vyrozprávať. Dokonca mám pocit akoby som ja trpela nejakou duševnou poruchou.
Neviem ako u vás prebieha základne rozhodovanie v živote (také zdravé) ohľadom trávenia voľna, praktizovania viery, rozhodovania kde budete bývať ako to bude vyzerať, koľko budete mať detí a podobne.
No ja by som takýto vzťah nedala, sa len zbytočne týraš. Kým nie si zaňho vydatá, utekaj jak strela. 🙂
Ostávate spolu len aby ste neboli sami?
prečo ste spolu.... bývate aj spolu , alebo nebodaj máte deti?
na začiatku sme boli aj my takto - pohádali sme sa pre každú blbosť.... prišli deti - a riešime už len deti - z nás dvoch sa stal team...
si ním už poriadne otrávená. ak nechceš skončiť zle, opusti tento vzťah a hľadaj si názormi a hodnotami seberovného.
Na všetkom sa vieme dohodnúť a nájsť kompromis vhodný pre neho aj pre mňa. V niečom sa prispôsobím ja, v inom on. Ani jeden nemáme navrch. Už pomaly 15 rokov
co ti vztah s nim prinasa? uz nie sme v 18 storoci ze by ti manzela vybrali rodicia a musela by si zit s debilom. vyberas si sama. vztah ta nema udupat vztah ti ma davat pozitivnu emociu. ja by som nestracala cas a energiu niecim takymto.
- trávenia voľna - viac menej sa zhodneme ale jeden druhemu sa prisposobujeme. Ja by som chcela chodit von viac ale muz je domased a tak ho taham von menej ako by som chcela.
- praktizovania viery - tu sa na 100% zhodneme
- rozhodovania kde budete bývať - tu som ho bez vycitiek dotlacila do kupy domu, lebo jeho argumenty proti boli uplne nelogicke. Teraz je velmi rad ze mame dom.
- koľko budete mať detí - tu som ho dotlacila do dietata. Som mu vdacna ze to pre mna urobil. Syn je pre neho vsetko a otcovstvo si naramne uziva, ale mohlo to vypalit aj zle.
Preco nemaju tvoje slova vahu? Vzdas boj, lebo ta uz nebavi sa o vsetkom hadat a radsej ustupis?
Ono stále sa hovorí, že muži sú z Marsu, ženy z Venuše, proste ono v tom vzťahu vždy niekde narazí kosa na kameň, podstatné je, či máš silnú osobnosť a dokážeš sa nenechať vo svojich názoroch ovplyvniť, len preto, že ten jeho je iný ...podľa toho čo píšeš, tak sa dokážeš nechať spochybniť a neveríš už sama sebe a to určite nie je dobré pre tvoju psychiku. Môj muž tiež so mnou často vo veľa veciach nesúhlasil a zrazu keď to povedal nejaký kamarát, tak zrazu všetko bolo ok, lenže ja som si pamätala, že toto som aj ja tvrdila a vždy som mu to pripomenula, dnes už si pri mnohých konfliktoch povie, že 9 z 10 prípadov v minulosti som ja bola v práve, tak je omnoho ochotnejší počúvnuť môj názor, podstatné je, že ja som nikdy nenechala, aby ma jeho nesúhlas deptal a jeho názor ovplyvnil...

Nie je jednoduchšie sa rozísť, keď ste tak rozdielni?